Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Hvala na brzom odgovoru, da ih kontaktiram i vidim šta je sa tim sms servisom...
Samo da javim, moja greška izgleda da sam tokom marta ugasio sms notifikacije i logično ide naplata i za mart 😅

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Obaveštenja se ne naplaćuju na mesečnom nivou nego 6 din po SMS-u. Nije važno kad si uključio ili isključio, promena je instant (osim ako nisu nešto baš skoro menjali), a gleda se samo broj poruka koji ti je poslat.

Obaveštenja se ne naplaćuju na mesečnom nivou nego 6 din po SMS-u. Nije važno kad si uključio ili isključio, promena je instant (osim ako nisu nešto baš skoro menjali), a gleda se samo broj poruka koji ti je poslat.
Ja sam sebi uplatio 1000 din sa drugog računa kada sam otvorio Lite račun pre par dana (koji sam isti dan prebacio na Max preko aplikacije).

Pre te uplate od 1000 dinara sam aktivirao aplikaciju i uključio sam SMS obaveštenja. Dobio sam SMS o prilivu, u formatu: "Na tvoj tekuci racun je uplaceno 1,000.00 RSD. Trenutno raspolozivo stanje je: 1,000.00 RSD", ali mi nisu naplatili tih 6 din. Verovatno će sada kroz par dana.

Koliko se secam naprave presek u nekom danu u mesecu i tad ti saberu sve te poruke i vidis kao 1 odliv.

Verovatno će sada kroz par dana.
Trebalo bi da naplate. Možda sam se nezgrapno izrazio u prethodnoj poruci. Kako reče Lanikor, zbirno je zaduženje, makar je ranije tako bilo. Ali nije fiksna mesečna naknada, to sam hteo da kažem. Ako je Kesaa isključio obaveštenja npr. 10. marta, sve poruke do trenutka tog isključivanja treba da mu budu naplaćene (nema veze što je sredina meseca), a nadalje ne, jer nadalje ni ne treba da mu stižu. Nije situacija da mu se tek 1. aprila (ili kad je već sledeći presek) isključuju. Njegovo logično ide naplata i za mart zazvučalo mi je kao da očekuje neku fiksnu mesečnu naknadu ili da mora da plaća ceo mesec u kom je isključio.

Da li neko možda zna kako se deli transakcija sa kreditne na rate u novoj aplikaciji? Ulazio sam na Mobi preko računara ali tamo mi više ne daje tu opciju kako sam ranije radio do pre par meseci, pa predpostavljam da je u novoj Yettel Bank sada smeštena ta opcija, samo je ja ne vidim ili je možda bug, pa smo uskraćeni za tu opciju? Hvala.

@s4m3m4n verovatno su prebacili na Yettel web, u aplikaciji još uvek nema.

Zvao sam njihov call centar i rekoše mi da i dalje nema u aplikaciji Yettel banke, već mora preko Mobi aplikacije na web-u. Znači, da i dalje nisu to sredili. Ono što je mene bunilo, to je da nemam ni tamo opciju da podelim na rate, pa mi je agentica rekla da je razlog taj, što ne mogu da podelim na rate nešto što sam kupio u prethodnom mesecu. U ovom slučaju u subotu 28.03 sam pazario i reko, ajde podeliću na rate za koji dan, kada vidim sada da to nije moguće. Koliko se sećam, a koristim banku od 2015 da je uvek moglo u roku od dana transakcije, pa narednih 15 dana da podeliš na rate, bez obzira da li si ušao u sledeći mesec? Ispravite me ako grešim, a ako ne, onda su to uveli kao novo pravilo i da bi se to izbeglo, najbolje da isti dan podeliš na rate.

Zvao sam njihov call centar i rekoše mi da i dalje nema u aplikaciji Yettel banke, već mora preko Mobi aplikacije na web-u. Znači, da i dalje nisu to sredili. Ono što je mene bunilo, to je da nemam ni tamo opciju da podelim na rate, pa mi je agentica rekla da je razlog taj, što ne mogu da podelim na rate nešto što sam kupio u prethodnom mesecu. U ovom slučaju u subotu 28.03 sam pazario i reko, ajde podeliću na rate za koji dan, kada vidim sada da to nije moguće. Koliko se sećam, a koristim banku od 2015 da je uvek moglo u roku od dana transakcije, pa narednih 15 dana da podeliš na rate, bez obzira da li si ušao u sledeći mesec? Ispravite me ako grešim, a ako ne, onda su to uveli kao novo pravilo i da bi se to izbeglo, najbolje da isti dan podeliš na rate.

Može se podeliti na rate samo u toku meseca transakcije, bez obzira kog dana u mesecu je izvršena transakcija. Dug po kreditnoj kartici za određeni mesec se generiše već prvog u sledećem mesecu i unosi u izvod, tako da tehnički nije moguće da se deli na rate transakcija iz prethodnog meseca jer je već napravljen obračun duga bez podele na rate. Dakle, siguran sam da je to pravilo takvo uvek bilo. Moguće da si ti tih 15 dana pomešao sa otplatom duga do 15. u mesecu.

@Tilek moguće. Nije mi se ovo desilo do sada, pa moguće da sam ubo sledeći mesec i izgubio tu opciju. Svakako mi onda ostaje da odradim interni prenos sredstava do 15 u mesecu i da nemam kamatu. Ono što mene sada zanima, a to je ako bih isplatio deo, pta se dešava... Ako je iznos 60000 dinara i hoću do 15 u mesecu da vratim 50000 dinara, što znači da ostaje 10000 koje ide u sledeći mesec i obračunava se kamata. Da li je bolje da vratim sve na kreditnoj do 15 u mesecu, a prekoračim dozvoljeni minus od 10000 dinara i na njega mi uračuna kamatu? Nije mi ovo sada slučaj, jer su se snaći za 10000 dinara sa strane ako zapne, ali me zanima na kojoj varijanti će mi biti manja kamata? Dozvoljeni minus od 10000 dinara ili neotplaćena rata na kreditnoj kartici od 10000 dinara? Pričamo o jednom mesecu prekoračenja. Hvala na savetu.

Proveri kamate na sajtu banke, ali mislim da je i za dozvoljeni minus i za kreditnu karticu kamata 18% pošto je od 1.1.2025. kamatna stopa ograničena na 18% od strane NBS.

@Tilek hvala ti. Znam da su to ograničili, ali mi ovo palo napamet da kada sam već ukakio motku idem na manje zlo. :D

Najavljeno je ovde (pritom je ovde spisak svih obaveštenja, naglašavam jer nije očigledno iz prvog linka), a i na društvenim mrežama, ko prati. I mene je malopre uhvatilo nespremnog, jer ih ne pratim nigde, a ovakve stvari se ne najavljuju pojedinačno. Srećom mi nije hitno da pogledam to što sam hteo, pa će biti okej i ujutru.

Nego, prođoh zbog toga malo kroz sajt i primetih da su proširili tekuću promociju sa Bank MAX paketom. Link je i dalje ovaj, ali su u međuvremenu (ne znam tačno kad, ali prošle sedmice nije bilo, što potvrđuje i ovaj snimak od 24. marta na arhivi Wayback Machine) dodali jednu zanimljivu rečenicu: Bank MAX po uslovima iz promo perioda možeš da nastaviš da koristiš i bez prenosa zarade, ukoliko tokom svakog meseca izvršiš plaćanja našim debitnim karticama u ukupnom minimalnom iznosu od 30.000 RSD, bez obzira na broj transakcija. Nije simbolično, ali nije ni nedostižno.

To stvarno pozdravljam, jako lepa ponuda. Znam da ovako nešto ima OTP, ali mora da se potroši znatno više. 30 hiljada karticom, zaista nije ništa. Toliko sigurno potrošim. Sad što sam zbog njihovih drugih softverskih brljotina morao da ih napustim... Ostaviću otvoren račun, u mirovanju ne traži leba.

Može malo i komunalijama da se našteluje kroz EPS uvid u račun, objedinjenu naplatu ili na šalterima pojedinačnih pružalaca (voda, đubre, dimničarina), a baš tako sam i uspeo da se povadim kroz kešbek akciju (tada su radili EPS šalteri).

Stigao update. Kod transakcija kreditnom karticom se konačno na prvom ekranu vide i transakcije na čekanju. Ne mora da se ide u pretragu, pa bira prikaz transakcija na čekanju. Mada i dalje se transakcije na čekanju prikazuju sa imenom prodavca u zaglavlju, a proknjižene transakcije sa imenom korisnika računa u zaglavlju. Druge ispravke nisam primetio. Kod priliva i dalje pod stavkom račun primaoca stoji račun uplatioca...🤷‍♂️

@uji ma realno 30 hiljada je ništa. Veruj mi, ja gotov novac podižem samo za pijacu i pekaru, sad čak i u kafićima svuda imaju kartice. Tako da je ovo stvarno relativno lako dostići.
@Tilek Lagano, još samo 417 ažuriranja i onda će banku da kupi neko drugi.

Stigao update. Kod transakcija kreditnom karticom se konačno na prvom ekranu vide i transakcije na čekanju. Ne mora da se ide u pretragu, pa bira prikaz transakcija na čekanju. Mada i dalje se transakcije na čekanju prikazuju sa imenom prodavca u zaglavlju, a proknjižene transakcije sa imenom korisnika računa u zaglavlju. Druge ispravke nisam primetio. Kod priliva i dalje pod stavkom račun primaoca stoji račun uplatioca...🤷‍♂️
Meni nije jasno zašto se pod tabom Kartice ne vide sve trx tom osnovnom ili dodatnom karticom, nego se vide kao svaka druga trx pod računskom prometom?

sta je promenjeno u ugovoru? stigli mi neki pdf-ovi od 20 strana na email

Jel prelazak na Max može da se odradi i iz aplikacije, ili mora da se podnosi zahtev, pa te zovu iz call centra?

Pošto bih iskoristio ovu foru za potrošnju od 30.000 mesečno, tj. bez prenosa plate bih prešao na Max paket.

Jel prelazak na Max može da se odradi i iz aplikacije, ili mora da se podnosi zahtev, pa te zovu iz call centra?

Pošto bih iskoristio ovu foru za potrošnju od 30.000 mesečno, tj. bez prenosa plate bih prešao na Max paket.
Naravno i iz nove aplikacije prelazak ide kroz pola sata maksimalno, dok po starom sistemu web Mobi banke, radnika u Yettel radnji i call centru kao i ranije se promena sprovodi od 1. narednog meseca tokom popodneva. Posle prelaska možeš i do radnje da potpišeš benefit izjavu za uplatu po drugom osnovu (prenos sa računa u drugoj banci na primer) većom od 35k uz provlačenje karticom 5x mesečno pa da ti uplaćuju 10 meseci po 500 dinara.

da li jos uvek uzmu evre po losem kursu za placanje ako nema dinara na racunu.

Da. Nema blokirane kombinovane ino potrošnje po dinarskom, nego rade autokonverziju prema bankarskom.

Ja sam presao na max paket, ali nisam otisao da potpisem benefit.
Da li je i dalje uslov da mora da se ima neka yettel usluga (postpaid broj, internet, tv, kupljen mobilni telefon itd..) da bi se dobilo 10x po 500din ?

Na računu sam imao 2k rsd i juče probam na bankomatu da dignem 2k i bankomat mi ispiše da nemam dovoljno sredstava (probao i na Yettel i na 2 druga bankomata). Ja koliko znam ne mora ni dinar da ostane na računu, ne znam iz kog razloga mi je pisalo da nemam. Jel imao neko sličnu situaciju?

Držim pare na štednom računu a na tekućem mi nula. Prebacim na tekući tačno koliko dižem i to često se setim tek kad ubacim karticu u bankomat. Nikad nije bio problem.

Nije se ni meni do sada desilo... 🤣

Nazad
Vrh Dno