Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Ideš na one 3 tačkice i ima opcija da se sačuva, ne screenshot sistemski...

Ljudi, sada ste me zbunili čitajući gore par postova oko održavanja računa i ovog novog paketa Bank Max. Ja imam račun od 2014 i to Progresiv+. Da li ću od sada imati održavanje ako se taj paket ukida i uvodi Bank Max ili to nema veze? Videh da je neko gore pominjao održavanje od 500 i više dinara, pa zato pitam. Hvala.

Ne uvodi se to sad nego je vec duze vreme to na snazi, nema vise tih starih paketa.

Tako da na Bank Max si i sam vec duze vreme kao i obicni Progresiv korisnici, samo zbog plate ne placas nista za razliku od onih koji ne primaju platu.

Meni>Detalji racuna>Informacije o racunu u aplikaciji.

@Lanikor hvala ti na pomoći i informacijama.

Zdravo, putujem u Dansku i planiram da plaćam karticom (Master, bank max) - da li je pametnije da prebacim evre na devizni i tako plaćam, ili ostavim dinare? Gde bi bila bolja konverzija, sa obzirom na to da tamo koriste krune? Hvala

Da li moze da se stavi na stednji po vidjenju u jednom danu npr 2 miliona, ili ima neki limit, koji treba da se razgranici preko kol centra?

I drugo pitanje, ako se na jednoj partiji stavi npr 100k din, i ako ih razorocim nakon 20 dana od dana orocenja, racunaju kamatu na tih 20 dana, ili ne (dobija se samo ako partija izgura 30 dana) ??

1. Zamisli to kao svoja dva interna racuna, od kojih na jedan stalno imas obracunatu kamatu, tako da ne postoji (barem ne tebi relevantan i realan) plafon koliko mozes da prebacis
2. Dobijas za tih 20 dana, obracunava se svakog dana

• Like
Reagovanja: s5p
Zdravo, putujem u Dansku i planiram da plaćam karticom (Master, bank max) - da li je pametnije da prebacim evre na devizni i tako plaćam, ili ostavim dinare? Gde bi bila bolja konverzija, sa obzirom na to da tamo koriste krune? Hvala

Uvek evre. Konverzija kartičnih plaćanja inostranstvu u svim valutama uvek ide preko evra, kao referentne valute imao ih ili nemao na računu. Ne postoji direktna konverzija iz strane valute koja nije evro u dinare. Dakle, konkretno krune se konvertuju u evre po kursu Mastercarda. Ako imaš evre na računu, to je to, a ako nemaš, onda se dalje iz evra konvertuje u dinare po prodajnom kursu banke (trenutno 119,9).

Ne znam u kom mestu živiš, ali najbolja varijanta je da digneš dinare, promeniš u evre u menjačnici koja ima dobar kurs (oko 117.5 trenutno) i onda uplatiš na bankomatu nazad na račun u evrima. Ako menjaš u aplikaciji je trenutno kurs 118.7, a ako ništa ne menjaš dobićeš gorepomenuti kurs 119,9 nakon autokonverzije.

@Kesaa bacio sam pogled na uslove promocije, ovako kaže:
  1. U aplikaciji Banke možeš da promeniš paket
  2. Nakon ovoga, očekujemo te u Yettel prodavnici, gde ćeš potpisati ugovor za Bank MAX tekući račun sa promo periodom od 3 meseca
Verovatno je caka da potpišeš ponudu kao što je ranije bila izjava za 5+ da će klijent preneti zaradu i preći na Progresiv+ (tako se Max ranije zvao).

Zar nije AIK jedina banka u Srbiji koja je do nedavno koristila kurs MasterCard za konverziju za plaćanje u drugoj valuti ? Ako MasterCard karticom vezanom za EUR partiju računa u Yettel banci platim nešto u Danskoj u krunama konverzija valjda ide po nekom kursu Yettel banke ?

• Like
Reagovanja: fiy

Verovatno je caka da potpišeš ponudu kao što je ranije bila izjava za 5+ da će klijent preneti zaradu i preći na Progresiv+ (tako se Max ranije zvao).
i ne bas, bio sam do poslovnice pre jedno nedelju dana, apsolutno nista samo se treba prebaciti preko app i nema nista za potpisivanje, a u call centru mi je receno da iako preko app promenim na bank max moram da dodjem da potpisem ugovor ali mi u poslovnici nisu nista trazili bukvalno mi je samo receno da se preko app prebacim sa lite na max i to je to

Poptisao u Yettel poslovnici zahtev za uspostavljanje poslovnog odnosa gde stoji bank max paket, zahtev za izdavanje kartice i ugovor o otvaranju i vođenju računa. Službenica usmeno upoznala sa svim benefitima, spomenula i nešto po 500rsd mesečno na period od 10 meseci. Kontam to je to čim su krenule uplate od poslodavca, ali svakako videćemo prvog ako odbijaju za održavanje.

• Like
Reagovanja: uji
Onda će ti najverovatnije aktivirati tu ponudu. Pre je bilo po 400 dinara na 6 meseci, verovatno su to sad obnovili, ali uslov je da za svaki mesec legne plata da bi uplatili nagradu.

Onda će ti najverovatnije aktivirati tu ponudu. Pre je bilo po 400 dinara na 6 meseci, verovatno su to sad obnovili, ali uslov je da za svaki mesec legne plata da bi uplatili nagradu.
Pa da. Samo me ovaj mejl njihov zbunio koji cenim da je generičke prirode. Jer je poruka o aktivacija računa stigla davno pre mejla, a sam mejl eto skoro pa kraj meseca... P.S. hvala @uji

• Like
Zar nije AIK jedina banka u Srbiji koja je do nedavno koristila kurs MasterCard za konverziju za plaćanje u drugoj valuti ? Ako MasterCard karticom vezanom za EUR partiju računa u Yettel banci platim nešto u Danskoj u krunama konverzija valjda ide po nekom kursu Yettel banke ?

Pisano već nebrojen broj puta:

• kartica vezana za EUR partiju - ide konverzija iz inostrane valute plaćanja koja nije EUR u EUR po kartičnom kursu;
  • kartica vezana za RSD partiju - sve to isto + konverzija iz EUR u RSD po prodajnom kursu banke.
Banke u Srbiji nemaju kursnu listu između dve strane valute, već samo između dinara i najkorišćenijih stranih valuta.

Ok. Znači ona MasterCard koju Yettel daje po defaultu će iskoristiti prvo EUR-e ako je plaćanje u inostranstvu ( odnosno plaćanje vezano za EUR) i ako ima EUR na viševalutnom računu ?

Tek ako nema dovoljno EUR ona će "posegnuti" za RSD sredstvima na računu ?

Ako je ovo tačno onda je Yettel u ovom trenutku definitvno prvi izbor za ove light bankarske usluge!

Ok. Znači ona MasterCard koju Yettel daje po defaultu će iskoristiti prvo EUR-e ako je plaćanje u inostranstvu ( odnosno plaćanje vezano za EUR) i ako ima EUR na viševalutnom računu ?

Ako je ovo tačno onda je Yettel u ovom trenutku definitvno prvi izbor za ove light bankarske usluge!

Tako je. Trebalo bi da je isti sistem je kod svih banaka gde je kartica vezana za viševalutni račun ili dva računa (dinarski i devizni). Barem je kod BPŠ i NLBKB tako. Jedino znam da je kod Raiffeisena na iRačunima drugačije, gde moraš da biraš koji će račun (dinarski ili devizni) da se zadužuje za koje transakcije (dinarske i devizne), te u slučaju nedovoljno sredstava na računu za koji si se odlučio neće skidati sredstva sa drugog računa nego će odbiti transakciju.

Nedavno sam podneo zahtev za otvaranje Max racuna uz prenos zarade, i sad citam benefite za koje je sluzbenica insistirala da ih slikam i malo im je konfuzan ovaj tekst... Jel u praksi potrebno izvrsiti 5 placanja debitnom karticom i koliko dugo ce ovaj Max racun biti bez troskova odrzavanja? Inace, koliko dugo ste cekali da vam stignu kartice?

Prilozi

• IMG_20250219_133034.jpg
    IMG_20250219_133034.jpg
    139.6 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
  • Like
Nedavno sam podneo zahtev za otvaranje Max racuna uz prenos zarade, i sad citam benefite za koje je sluzbenica insistirala da ih slikam i malo im je konfuzan ovaj tekst... Jel u praksi potrebno izvrsiti 5 placanja debitnom karticom i koliko dugo ce ovaj Max racun biti bez troskova odrzavanja? Inace, koliko dugo ste cekali da vam stignu kartice?
  • 5 plaćanja se odnosi na lica koja ne primaju zaradu preko Yettel banke nego ostvaruju uplatu po drugom osnovu u visini od 35.000 dinara
  • biće bez troškova odražavanja dok oni ne odluče drugačije.
  • kartice stižu za 15-20 dana.

Važno: ovo važi samo za debitnu MC, ne i za kreditnu. Sva plaćanja kreditnom dospevaju u dinarima, po aerodromskom kursu banke.

I kad si već pomenuo AIK: njihova MC Debit vezana uz devizni, po novom tarifniku, dodaje 1% za plaćanja u inostranstvu.

Ne znam da li je napisano. Web aplikacija ima više bagova vezanih za devizna plaćanja, pa treba obratiti pažnju. Neka od njih možda važe i za druge vrste plaćanja.
  • Automatski refresh stranice posle nekog vremena - gubi se sve što je popunjeno
  • Izgleda da sistem prihvata samo jedan dodat dokument i ne dozvoljava dodavanje zip arhiva - veliki problem ako je neophodno priložiti više dokumenata, mora se uspostaviti paralelna komunikacija mailom
  • Kada se doda fajl, svrha plaćanja se pregazi sa podrazumevanom vrednošću svrhe plaćanja - može takođe biti veliki problem za korisnika

Poptisao u Yettel poslovnici zahtev za uspostavljanje poslovnog odnosa gde stoji bank max paket, zahtev za izdavanje kartice i ugovor o otvaranju i vođenju računa. Službenica usmeno upoznala sa svim benefitima, spomenula i nešto po 500rsd mesečno na period od 10 meseci. Kontam to je to čim su krenule uplate od poslodavca, ali svakako videćemo prvog ako odbijaju za održavanje.
Ovih 10 meseci što ćeš dobijati po 500d, je li to bilo uslovljeno nečim?
Npr. time da imaš još neku uslugu u Yettelu: mob, net, tv...?

Ja nemam nista kod njih osim racuna, primih platu danas i pozvah sluzbenicu cisto da je obavestim, rece da ce se to sutra u aplikaciji zabeleziti i to je to, nema placanja odrzavanja. A prilikom otvaranja racuna rekla mi je da cu dobijati 500 dinara 10 meseci (pre toga me je pitala da li imam broj u Jetelu).

Izgleda da je takko bilo u početku, tj. bilo je dovoljno samo preusmeriti primanja na max racun ali su se, izgleda, nedavno predomislili pa to sad uslovljavaju još nekom uslugom u Yettelu☹️

Ja sam imao pripejd broj u yettelu i kada sam prebacio platu i time presao na tadasnji progresiv 5+ racun nisam dobijao nikakve uplate od yettela.

Ja sam imao pripejd broj u yettelu i kada sam prebacio platu i time presao na tadasnji progresiv 5+ racun nisam dobijao nikakve uplate od yettela.
Nisam ni ja,ni pre kada je bio progresiv ni sada skoro kada sam opet preso na max racun,verovatno je neka promocija u pitanju.

Nazad
Vrh Dno