Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Faktički je Progresiv/+ postao Bank Max, a ko je imao benefite 5+ ponude (400 dinara 6 meseci za svaku primljenu zaradu) je zadržao benefite do februara/marta ako iskoristi grejs period za izostanak jedne zarade, odnosno je preneo zaradu do 60 dana od datuma potpisivanja izjave, ako računamo da je zadnji voz bio avgusta.

Da. Broj računa i kartice se ne menjaju. Novi paket ti važi od 1. u sledećem mesecu.
Мислим да нови пакет важи одмах по промени. Ја сам се пре месец дана пребацио из лајт у макс пакет и два сата касније плаћао неке рачуне преко IPS без провизије. Да је остао лајт до краја месеца била би наплаћена провизија 50 динара по трансакцији.

Мислим да нови пакет важи одмах по промени. Ја сам се пре месец дана пребацио из лајт у макс пакет и два сата касније плаћао неке рачуне преко IPS без провизије. Да је остао лајт до краја месеца била би наплаћена провизија 50 динара по трансакцији.

Onda su promenili. Ja sam pre godinu dana vršio promenu iz Lite u Progresiv, i tek od 1. je promenjen paket.

Da, tako je bilo i u mom slučaju.
Sa Lite sam, pre neki dan, preko app "prešao" na Max i u prepisci sa bankom rečeno mi je da će on važiti od 1. marta.
Međutim, kad sam nakon toga vršio plaćanje, bilo je bez provizije (od 50d)
@Pera-kojot ako imaš makar Lite račun u Yettel banci, možeš da prijaviš EPS i Infostan za Račun na klik (trajni nalog koga se opredeljuješ da platiš kada ti odgovara dok ne istekne u toku dana na datum plaćanja). Yettel je jedini operator izdavalac računa, dok se mts i A1, logično, ne mogu kod njih u toj formi prijavljivati.
Jel to znači da je Račun na klik isto što i trajni nalog s tim da imaš dodatnu mogućnost da ga odobriš ili ne na dan plaćanja (za razliku od TN gde se iznos skida automatski)?

Poslednja izmena:
Jel to znači da je Račun na klik isto što i trajni nalog s tim da imaš dodatnu mogućnost da ga odobriš ili ne na dan plaćanja (za razliku od TN gde se iznos skida automatski)?

Ja uvek platim čim mi stigne račun, tako da ne znam šta se dešava kad nastupi rok plaćanja. Koliko shvatam, trebalo bi da bude automatski naplaćeno na dan roka plaćanja. Ali neka neko drugi potvrdi da li je tako.

Tako je. Za Yettel ti dostave početkom meseca, a rok plaćanja bude na kraju meseca, dok EPS uglavnom otprilike oko 20. u mesecu bude isporučen pa ti se ostavlja na izbor da ga platiš kad hoćeš do 28. ili 29. ako se 28. padne u nedelju, odnosno 27. u petak zbog kliringa (pre je bilo do 18h, mada sam video da posle prelaska na Yettel ostaju i tokom večeri ako se ne varam).

Mogu li se formirati klasični tr.nslozi (kao u MTS banci) pa da se automatski skida potrebni iznos i to tačno onog dana koji je naznačen na računu?
Msm, poenta je da ja ne moram da vodim računa o tome tj. da plaćanje bude na vreme a ja samo dobijem poruku kada to bude izvršeno.

Moze, sad sam pogledao. Sto znam,, ja vise volim "na klik" varijantu, obavijeste me kad stigne racun, pa ako ima neki problem sto npr meni nije bilo ali znam da drugima jeste npr sa EPSom neki sulud iznos pa se mora ic na reklamacije, ili npr mobilni operater nesto u romingu se desi bude ti racun par stotina eura.. bolje da odobrim. Znam oba ova primjera dje su se zalili i umanjivani im racuni a ovako bi platili x puta vise pa se njakali dok ti ne vrate.

Dodatna prednost računa na klik jeste što su u svakom slučaju bez provizije, za razliku od klasičnih trajnih naloga i direktnih zaduženja, koji se plaćaju kao i sve druge transakcije, odnosno besplatni su samo za Bank MAX. To čak važi i za plaćanje sa kreditne partije. Opšta uplata odatle bila bi naplaćena 2% (min 300 din), dok je račun na klik bez ikakve naknade.

Dodatna prednost računa na klik jeste što su u svakom slučaju bez provizije, za razliku od klasičnih trajnih naloga i direktnih zaduženja, koji se plaćaju kao i sve druge transakcije, odnosno besplatni su samo za Bank MAX. To čak važi i za plaćanje sa kreditne partije. Opšta uplata odatle bila bi naplaćena 2% (min 300 din), dok je račun na klik bez ikakve naknade.

Samo što još uvek nisu implementirali u novu aplikaciju. I dalje samo zbog toga ulazim u stari web. Bilo u septembru 2024. "očekujemo do kraja meseca". 😂

Potrebna mi je pomoć oko deviznog plaćanja u inostranstvo tj Hrvatsku.

Imam bank max paket i tekući račun, odaberem devizno plaćanje, unesem sve podatke iban i swift I odaberem šifru plaćanja (turisticke usluge).
Sutradan odbijena transakcija (pogrešna valuta)? Gde grešim?

Poslao sam screenshot prepiske sa vlasnikom apartmana, ne znam jesam trebao nešto drugo?

Znam da umeju da budu jako rigorozni po pitanju dokumentacije. Prošle godine su koleginicu tri puta odbijali što je plaćala kotizaciju i smeštaj za konferenciju u Istambulu, sve dok nije poslala zvaničnu fakturu organizacije ili tako nešto. Štagod je slala od dokumentacije pre toga, nije bilo dovoljno.

Poslao sam screenshot prepiske sa vlasnikom apartmana, ne znam jesam trebao nešto drugo?
Treba da napišeš i da koristiš šifru kao da šalješ poklon/pomoć.
Inače, što se mučiš sa skupim wire transferom, koristi paysend.

Malopre sam pokušao kao poklon, videcu rezultat sutra. A paysend je za mene viša matematika a verujem i za deku koji izdaje smeštaj 😁

Edit: taj paysend je vrlo jednostavan, samo mi glupo da tražim nečiji broj kartice, ispascu ko neki prevarant

Malopre sam pokušao kao poklon, videcu rezultat sutra. A paysend je za mene viša matematika a verujem i za deku koji izdaje smeštaj 😁

Edit: taj paysend je vrlo jednostavan, samo mi glupo da tražim nečiji broj kartice, ispascu ko neki prevarant
Može paysendom da se pošalje i na račun.

Pa ništa, dobro... onda ćemo da vadimo elektronski otpad iz mrtvih za Authenticator i spam naloge 😏
Tlj4dm.gif

Ja sam prosle godine platio 300evra hotelu u Grckoj kao avans, znam da su mi poslali neki web link za placanje i to je proslo lagano sa racuna, secam se da je ispalo kao online placanje, sem podataka sa kartice nista dodatno nisam morao da saljem, uplata prosla instant.
E sad nubovsko pitanje, kontam da se razlikuju slucajevi izmedju mene i kolege iznad, je li ovo razlika kad se placa privatnom i pravnom licu?

Jedno blic pitanje. Otvorio bank max račun, prebacio platu zarad besplatnog održavanja i ostalih pogodnosti, račun je uveliko u funkciji. Upravo mi stiže mejl da je isti račun aktivan uz održavanje od 595rsd... Jel da zanemarim taj mejl? Hvala

@Kesaa svakako je u toku promocija 3 meseca besplatno i bez prenosa zarade pa ukratko rečeno, zanemari.

Jedno blic pitanje. Otvorio bank max račun, prebacio platu zarad besplatnog održavanja i ostalih pogodnosti, račun je uveliko u funkciji. Upravo mi stiže mejl da je isti račun aktivan uz održavanje od 595rsd... Jel da zanemarim taj mejl? Hvala
Nemoj da zanemariš. Treba da dobiješ mail u kome su nabrajane sve pogodnosti i da piše da su bez nadoknade. Piši kontakt centru.

Nemoj da zanemariš. Treba da dobiješ mail u kome su nabrajane sve pogodnosti i da piše da su bez nadoknade. Piši kontakt centru.
Da, mogu ih kontaktirati. Transakcije su besplatne, to je jedino što mogu da potvrdim a svakako prvog videću da li će zadužiti račun za održavanje. P.S. mislim da je možda generički mejl....

U mbank app ne postoji način da se preuzme potvrda o transakciji preko opcije račun na klik ili samo ja ne uspevam da je nađem?

Samo screenshot može za račun na klik...

Nazad
Vrh Dno