Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Pretpostavljam da onda ne bi trebalo da bude održavanja, jer će plata leći još dok sam na lite računu. Oni prebace na progresiv sledećeg meseca i nadam se odmah i na 5+.

Početkom juna mi otvoren račun, krajem juna mi legla prva plata, sutradan ujutru dobijam sms i mejl da sam ostvario 5+ pogodnosti. Nikakvo održavanje mi nije naplaćeno (naprotiv, yettel meni uplatio 400 kinti)

Prilozi

• IMG_20240709_161524.jpg
    IMG_20240709_161524.jpg
    151.2 KB · Pregleda: 109
Imam dinarsku štednju po viđenju. Ako hoću i evre da stavim na štednju po viđenju da li otvaram novi štedni račun ili samo prebacim eure na ovaj postojeći? Deluje da je moguće prebaciti, mada nisam išao do kraja

Imam dinarsku štednju po viđenju. Ako hoću i evre da stavim na štednju po viđenju da li otvaram novi štedni račun ili samo prebacim eure na ovaj postojeći?
Otvaraš novi štedni račun, a i nisu isti uslovi štednje za dinare i evre.

Da, mora odvojeni stedni racun za devize. Iako je moguce iz aplikacije kliknuti na interni prenos na kraju izbaci gresku da "nije izabrana odgovarajuca valuta" ukoliko se prebacuju devize na dinarski stedni.

• Like
Reagovanja: uji
4% za dinarsku vs 0.42% za deviznu stednju po vidjenju.

Legao mi keš-bek od kupovine goriva kreditnom karticom, tri dana pošto sam natočio

1720718422900.png

Ja sipao tri puta 6. jula, legao je danas samo jedan cashback.

Da, samo za kreditnu. Za debitnu imaš 10% cashback za jedno (prvo) plaćanje u inostranstvu na POS.

Kreditna sada ima mogucnost da koristi i evro partiju ili je sav obracun i dalje u dinarima, a povrat ti je u evrima posto je valuta naplate bila u evro?
Ma natočio na NIS pumpi na Novom Beogradu, nikakvi evri nisu bili u igri. I meni čudno što ovako piše. Raspoloživo stanje na kreditnoj se povećalo u dinarima, nemam tu evro partije.

1000003905.jpg

Evo stiglo obaveštenje u inbox stare aplikacije da mi je poslata nova Dina. Dakle ništa mejl, ništa sms, čak i u novoj aplikaciji ni slova o tome u porukama. Samo u staroj aplikaciji.
Možda obaveštenje stigne još nekim od ovih kanala, ali meni je ta vrsta informacije uvek stizala u aplikaciji, nikad mejlom i sms-om.

• Like
Reagovanja: uji
Chargeback najverovatnije obavlja Master, kao i oko nove godine, samo što kreditna nema partiju u evrima pa banka obavi autokonverziju u dinarima
Stiglo obaveštenje u inbox stare aplikacije da mi je poslata nova Dina. Ništa mejl, ništa sms, čak i u novoj aplikaciji ni slova o tome.
Možda obaveštenje stigne još nekim od ovih kanala, ali meni je ta vrsta informacije uvek stizala u aplikaciji, nikad mejlom i sms-om.
Kod mene je za sad i dalje inicirana, ali shodno navedenom, očekujem da se i kod mene status promeni.

Evo stiglo obaveštenje u inbox stare aplikacije da mi je poslata nova Dina. Dakle ništa mejl, ništa sms, čak i u novoj aplikaciji ni slova o tome u porukama. Samo u staroj aplikaciji.
I meni pre 10-15 min stigao sms da mi je poslata nova Dina.
Chargeback najverovatnije obavlja Master, kao i oko nove godine, samo što kreditna nema partiju u evrima pa banka obavi autokonverziju u dinarima

Kod mene je za sad i dalje inicirana, ali shodno navedenom, očekujem da se i kod mene status promeni.
27.06. podneo zahtev za novu.

01.07 za master novu danas stiže sms i mejl obaveštenje da je gotova i poslata,inače kartica u app pay-u postala zelena i piše yettel.bank

Jel ima neke provizije na kreditnoj, posto se Drive.GO vodi kao online placanje ako sam dobro shvatio?

Ne postoji nikakva provizija za online plaćanja kreditnom karticom Yettel banke.
Edit:
Upravo sam dobio odgovor od podrske na ovu temu..
"Keš bek promocija je vezana samo za plaćanje na POS terminalima na pumpama. Dakle fizičko plaćanje karticom."

Inače baš sam pogledao juče - kad sam plaćao Dinom preko Drive Go aplikacije i postpaid tagom, u Mobi bank aplikaciji je nakon knjiženja prikazivalo kao transakciju preko POS terminala. Kad sam postpaid tag povezao sa Master kreditnom, Mobi bank aplikacija je prikazivala da je online plaćanje. Nisam još plaćao Master kreditnom preko Drive Go (putovao dosta pa punio do čepa gorivo u inostranstvu pošto je jeftinije), tako da ne znam kako bi to knjižili.

Poslednja izmena:

I onda se na kraju cashback na pumpi u inostranstvu faktički svede na oko 2,5% zbog kursnih razlika. Prvo ti skida dinare po kursu 119.74, a onda ti vraća kešbek u dinare po kursu 114.35. https://online.mobibanka.rs/Info/Exchange

Početkom juna mi otvoren račun, krajem juna mi legla prva plata, sutradan ujutru dobijam sms i mejl da sam ostvario 5+ pogodnosti. Nikakvo održavanje mi nije naplaćeno (naprotiv, yettel meni uplatio 400 kinti)
A ja prešao na Progresiv 1.Jula, natežem se sa korisničkom podrškom putem mejla još od 15. Juna gde sam preventivno prvo najavio prelazak na Progresiv i da želim 5+ da dobijem/obezbedim, zarada je legla pre 6 dana i nikakav SMS nisam dobio... Ovako bar imam tu konverzaciju sa njima ako ništa.

To treba da je automatski prelazak na 5+? Najviše me zanima da obezbedim 5+ najkasnije do onog novog tarifnika eventualno najbolje pre nego krene naplata naknade za Progresiv. :ROFLMAO:

A ja prešao na Progresiv 1.Jula, natežem se sa korisničkom podrškom putem mejla još od 15. Juna gde sam preventivno prvo najavio prelazak na Progresiv i da želim 5+ da dobijem/obezbedim, zarada je legla pre 6 dana i nikakav SMS nisam dobio... Ovako bar imam tu konverzaciju sa njima ako ništa.

To treba da je automatski prelazak na 5+? Najviše me zanima da obezbedim 5+ najkasnije do onog novog tarifnika eventualno najbolje pre nego krene naplata naknade za Progresiv. :ROFLMAO:
Ne uzbudjuj se :)Sacekaj sledeci obracunski period tj prvih par dana pocetkom meseca i to je to.Ako ti ne naplate nikakvo odrzavanje,vec ti je dodeljen Progresiv+,u suprotnom,onda se tek zali

Sta mu znaci ovo za novu Dinu "kartica moze da se koristi za placanje putem mobilnog telefona"? Da li moze u G novcanik?

Prilozi

• Screenshot_20240714-210012.png
    Screenshot_20240714-210012.png
    118.8 KB · Pregleda: 59
Stigla mi je u ponedeljak kartica. Koristim je vec cele nedelje. Lepo izgleda. Ne znam da li moze u G wallet nisam pokušao. Imam samo jedno malo razočarenje.

Ne radi svuda kao beskontaktna. S tim da ne znam koliko je pametno staviti je u G novčanik. Piše ne podržana kartica i onda mora na pin. Negde prolazi bez pina. Ne znam kako tako, ali ok. Previše se očekivalo od Dine da bude nesto dobro.

Ja dobio novu dinu cless i aktivirao i stavio neki pin, prva trx piše mora da vbude umetanjem čipa i kucanje pina. Tako i bi u mcdonaldsu, ali terminal ispisao pogrešan pin. Imao još neko takvo iskustvo?

Važi li cashback ako se plati apple payom? Kontam to je isto mastercard?

Može da se plaća i fizički karticom i digitalizovanom verzijom (wallet, pay).

Ne može samo da se uveže sa DriveGo i tako plaća za ovu akciju.
Ja nisam koristio kreditnu i kad sam došao na kasu, patka, neće pa neće. Propade jedan rezervoar :)

U podršci jedni kažu mora prvo da se "aktivira" ubacivanjem u bankomat, drugi ne. Uglavnom, proverite da li radi pre nego što odete na pumpu, ako niste koristili do sada
Različiti su kursevi i troškovi održavanja (tj. da li ih imaš uopšte) u zavisnosti od klijenta.

Jedno vreme (možda do prošle god) sam imao isti kurs kao i u menjacnicama, ali je sada lošiji ali opet bolji nego što sam video ovde 115,55 i 118,55.

Npr, sedim sa drugarom jednom prilikom i pokaže mi u aplikaciji - njemu kurs bio znatno bolji nego meni. Pitam ga jesi li šta koristio, menjao hiljade neke, kaže ma jok.
Malo im to sve drugačije funkcioniše nego u drugim bankama, može da se desi da neki klijenti imaju bolje uslove od drugih, ne znam po kojim kriterijumima se to određuje.

Ja npr. plaćam održavanje, a korisnik sam 8 god i menjao sam devize do pre godinu dana samo u banci/aplikaciji. 🤷‍♂️

Poslednja izmena:
Ja dobio novu dinu cless i aktivirao i stavio neki pin, prva trx piše mora da vbude umetanjem čipa i kucanje pina. Tako i bi u mcdonaldsu, ali terminal ispisao pogrešan pin. Imao još neko takvo iskustvo?
Meni je aktivacija u app prošla u Maxi. U pekari i Aromi nije. Onda sam aktivirao na bankomat. Sad opet u Aromi piše nepodrzana kartica, Maxi Idea Benu Super vero je prihvataju kao beskontaktna. Nisam proveravao kako je Lidl prihvata. Malo bezveze da beskontaktna kartica radi čas onako čas ovako i da ne znate na kom aparatu kako će da je primi.

Nazad
Vrh Dno