Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Kako da dobijem novu Yetel karticu Dina beskontaktnu?
Vidim da ima Yettel pay. Verovatno ce to biti neka app kao Raipay.
Ne znam cemu ce tacno sluziti Yettel pay,ali RaiPay dozvoljava i placanje u inostranstvu (ne naravno za Dina kartice).Tako da cak i ako bude aplikacija sluzila istoj nameni,moci ces samo u zemlji da je koristis ukoliko vezes Dina karticu (i to ko podrzava karticu i placanje).
Uglavnom sve banke daju samo nju uz najobicnije i besplatne racune jer su uslovljeni od strane NBS (budalastina),ali ne znam bas u kom obimu se koristi (pored Visa i Mastercard kartica).Ja je bar uopste ne koristim.

Evo na X-u objavili da ćemo moći da poručimo minimalističke novodizajnirane drečeće kartice, odnosno da ih zamenimo ako nam se ne sviđaju stare, koje i dalje važe. Nove su cool 😁. Samo nisu rekli pošto 🤣

Ako je činjenica (sa čime se btw ne slažem) bilo bi lepo potkrepiti je.

Koliko znam, nit imaju otvaranje računa na daljinu (poput Raiff, OTP, ProCredit, Addiko, AIK), nit su im besplatni nalozi za prenos kao na iRačunu, niti daju digitalne kartice odmah kao iRačun.

Za nekoga kome ne trebaju čekovi/minusi/kreditne kartice iRačun odrađje posao perfektno (mnogo bolje nego navedeni Yettel), a kome trebaju i te dodatne usluge uvek će bolje proći u nekoj "konvencionalnoj" banci, na primer Intezi. Makar do kraja godine kad sve funkcije nove aplikacije budu bile puštene u rad.
Besplatno odrzavanje, podizanje novca na svim bankomatima bez provizije, putno osiguranje, potencijalan popust na yettel usluge, besplatno 5 ili 10 naloga za prenos...kreditna kartica sa malom kamatom, plus sve sto je vec navedeno od nekog drugog na ovoj ili prosloj strani.
Samo na konto besplatnog odrzavanja i podizanja novca na svim bankomatima bez provizije ustedim > 8 000 godisnje, bez ostalog

Evo na X-u objavili da ćemo moći da poručimo minimalističke novodizajnirane drečeće kartice, odnosno da ih zamenimo ako nam se ne sviđaju stare, koje i dalje važe. Nove su cool 😁. Samo nisu rekli pošto 🤣

Koliko vidim u tarifniku naknada,izdravanje se ne placa...a sada...reizdavanje ako racunaju,to ne pise:)

Ja sam na Lite sa Dinom.
Blokadom trenutne uz plaćanje 500 dinara za reizdavanje ili gašenjem tekućeg preko web bankinga i otvaranjem novog računa.

Služi za plaćanje Yettel usluga (postpaid računa, pripejd dopuna, web shopa, itd).
Jel mogu lično u poslovnici da idem i kazem da hocu novu Dinu? Kod racuna mi smeta sto je kao broj telefona. Tako mi sama cura namestila tamo dok mi radila otvaranje.

Jel neko imao problem sa Mobi bankom da kad mi je istekla licna karta oni mi blokirali racun jer nisam odmah doneo novu licnu kartu da se uvede u sistem?

Jel neko imao problem sa Mobi bankom da kad mi je istekla licna karta oni mi blokirali racun jer nisam odmah doneo novu licnu kartu da se uvede u sistem?
Doduše ne ja, ali sam čitao po tviteru i medijima da Mobi banka blokira račune kada im se ne dostave podaci nove lične karte pa sam im poslao pdf očitane mejlom da do toga ne bi došlo.
Je l' mogu lično u poslovnici da idem i kazem da hocu novu Dinu?
Verovatno da možeš i kod Mobi savetnika u poslovnici. Ono na šta upućuju korisnike je da izvrše trajnu blokadu kartice i automatski im se šalje nova uz plaćanje naknade za zamenu kartice. Na kraju krajeva, pitaj ih na tviteru šta im ono obraćanje podrazumeva.

Otvorio prekjuče račun u yettel i javio u firmi da mi od sad uplaćuju tamo platu umesto Intezi. Na papiru ovo deluje mnooogo isplativije, besplatno održavanje, besplatna placanja računa, 4% kamate na štednju, putno osiguranje, 6x400 din poklon jer eto. Završio svu papirologiju u Ušću za 15-ak minuta, nikakav red, jedini sam bio tamo (nezamislivo za Intezu). Nadam se da neće biti velikih razočarenja.
To su utisci, a pitanje: kad mogu da očekujem prvu karticu, sve tri su u stanju "inicirana" (dina, master i kreditna master)?

ja ovu banku koristim od kada se otvorila tada je bia telenor zavrsava mi posao ne volim saltere redove , imao sam dva tri puta neki problem jednom zadrzali novcanice na proveri reseno za dva dana bilo je unapredjenje sistema nisam mogao da podignem eure sa bankomata najavili unapred ja nisam citao obavestenje koje mi je stiglo ali premostio sam pozajmio i kada je proradilo podigao vratio . nekih vecih problema nikada , doduse nacekasmo se google pay i aple pay dobrano ali eto i to su uveli. kartice stignu 10 do 15 dana . cekam da promene aplikaciju i krenu sa novim karticama jer treba da ih menjam . u novoj aplikaciji ce kartice moci da se aktiviraju pre nego fizicki stignu i koriste iz aplikacije na bankomatima i prodajnim mestima. secam se soc gen banke u vreme korone mojima sam otisao da podignem novac sa soc gen bankomata i na majcinoj kartici zabaguje nesto vrati karticu novac skine sa racuna ali ga fizicki ne izbaci iz bankomata ganjao sam ih 15 dana da vrate novac na racun. desava se verovatno svim bankama neki bag i problem masine su to nisu savrsene . jednom su mi dok sam bio u inostranstvu blokirali karticu jer sam sumanuto u nekom outletu kupovao garderobu , pa je sistem pomislio da mi je kartica ukradena ali jedan telefonski poziv sa registrovanog telefona je resio i kartica je odblokirana za par sati.
nije savrsena banka ali nije ni najgora.

Otvorio prekjuče račun u yettel i javio u firmi da mi od sad uplaćuju tamo platu umesto Intezi. Na papiru ovo deluje mnooogo isplativije, besplatno održavanje, besplatna placanja računa, 4% kamate na štednju, putno osiguranje, 6x400 din poklon jer eto. Završio svu papirologiju u Ušću za 15-ak minuta, nikakav red, jedini sam bio tamo (nezamislivo za Intezu). Nadam se da neće biti velikih razočarenja.
To su utisci, a pitanje: kad mogu da očekujem prvu karticu, sve tri su u stanju "inicirana" (dina, master i kreditna master)?
Da,da,korektni su skroz.Nisu mi primarna banka,ali nikada nisam imao problema.Po kartice ne ides kao u 99% banaka u poslovnicu od 9-17 kad svi rade,nego stigne na kucnu adresu (mislim da ces cekati oko 2 nedelje,mozda malo jace jer ih ne prave oni pa ne zavisi ni od njih uvek).Sve zavrsavas kroz aplikaciju,kad god hoces mozes da ugasis racun,zovu te za razne neke ponude ako redovno imas primanja i sve.Na bankomatu zavrsavas uplate,isplate (eur,din..ranije su u aplikaciji podrzavali vise valuta,ali je i ovo sasvim ok)

Koliko vidim u tarifniku naknada,izdravanje se ne placa...a sada...reizdavanje ako racunaju,to ne pise:)
Danas sam ih zvao i kažu da se svako reizdavanje kartice naplaćuje 500 dinara (pa čak i ako želite ovu novu Yettel.Bank) ;) .
Ne naplaćuje se jedino ako istekne datum važenja kartice i onda oni o njihovom trošku šalju novu!

@zexoni70 ja sam sad 1. juna naručio taj novi zeleni master, staru master mobi plastiku su odmah blokirali prilikom poziva.
Meni su rekli da se ne naplaćuje izdavanje nove u okviru progresiv 5+ paketa, a evo 5. dan od kako je incirana nova a i dalje nisu skinuli 500 din za izradu.

ok, mada fina seka je nekoliko puta napomenula da neće naplatiti novu zelenu plastiku

ok, mada fina seka je nekoliko puta napomenula da neće naplatiti novu zelenu plastiku
Veruj mi, ja sam danas dva puta pitao da li se u slučaju da želim da zamenim staru karticu (siva Mobi banka) koja nije istekla i dobijem ovu novu zelenu Yettel.Bank, rekla mi je da se to računa u reizdavanje i da se naplaćuje!
Ali to i nije problem jer mi stara i onako ističe za 6 meseci i svakako će do tada malo ranije poslati novu, ali veći problem je čim se podnese zahtev za reizdavanje oni odmah blokiraju staru karticu i postoji taj luft od 15-ak dana da više ne možeš da koristiš staru karticu dok nova ne stigne na kućnu adresu...

Premostis Dina karticom tih 15 dana, nju ti ne blokiraju.

@zexoni70 klasični pilićari, pored toga, sad je rok za izradu 30 dana, a meni je prošle godine plastika stigla tek 45. dana

Premostis Dina karticom tih 15 dana, nju ti ne blokiraju.
Ma znam, ali kako nemam nigde u blizini njihov bankomat onda bi mi bezveze naplaćivali svako dizanje gotovine sa Dinom...
@zexoni70 klasični pilićari, pored toga, sad je rok za izradu 30 dana, a meni je prošle godine plastika stigla tek 45. dana
Ima tu druga fora kako mi rekoše danas a to je da napomeneš da ti kartica stigne u njihovu glavnu poslovnicu u NBG i onda taj period traje max 5-6 dana!
Ali svakako i to je cimanje ko ne živi u blizini Novog Beograda...

Da, tradicionalni prolecni crash, nije ih bilo skoro.

Ne naplacaju izdavanje nove kartice kad istekne stara ali naplacuju 500 din aktivaciju te iste kartice pa ako zelis i da je koristis a ne samo da imas... :)

• Like
Reagovanja: uji
Meni sve radi.
Što se tiče reizdavanja, normalno je da se naplaćuje. Šta me briga da li piše Mobi ili Yettel. Da li je plava ili zelena. Ko hoće drugu karticu da mu se slaže sa bojom novčanika i treba da plati.

Meni sve radi.
Što se tiče reizdavanja, normalno je da se naplaćuje. Šta me briga da li piše Mobi ili Yettel. Da li je plava ili zelena. Ko hoće drugu karticu da mu se slaže sa bojom novčanika i treba da plati.
Ja bih uzeo samo novu Dinu. Pre mesec dana su mi istekle obe kartice i dobio sam nove, naravno besplatno (5+ Progresiv). Kažu da će nova Yettel Dina da bude bezkontaktna. Samo iz tog razloga bih uzeo baš novu Dinu, nevezano za boju ili Yettel logo. Mastercard može da ostane stara plava.😉

Nazad
Vrh Dno