Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Kod mene ne radi i dalje...

Upravo dobio sms da su popravili to sa kodovima...

I Erste je imao problem sa OTP kodovima ali samo za Yettel mrežu.

Lepo je što je ovo rešeno, ali možemo pretpostaviti da bi problem bio izbegnut da je ostao mToken kao opcija. Ima i on svojih mana, naravno, ali zna li se zašto je ukinut?

• Like
Reagovanja: uji
Isto imam zamerku i na ukidanje mCash-a. Bez obzira na to što su mat kartice, ne moram da ih upropaštavam ubacivanjem u bankomat, a i bezveze je da se beskontaktnim očitavanjem obavlja samo isplata dinara, kada poređenja radi, u Rajfajzenu je na taj način moguća i uplata deviza.

Isto imam zamerku i na ukidanje mCash-a. Bez obzira na to što su mat kartice, ne moram da ih upropaštavam ubacivanjem u bankomat, a i bezveze je da se beskontaktnim očitavanjem obavlja samo isplata dinara, kada poređenja radi, u Rajfajzenu je na taj način moguća i uplata deviza.
Meni je moja plava dina požutela u roku od 2 meseca koliko je koristim zbog podizanja novca na bankomatima 😐

• Like
Mislim da nije ni u Erste sudeći po njihovom sajtu, moguće da je isti vendor u pitanju.

Uzrok problema sa OTP je u Yettel-u (mobilnom operateru) a ne u pojedinačnim bankama.
Pozdrav

Imam utisak da sam na nekoj crnoj listi ove banke iako imam savršen kreditni biro. Da li zato što sam se često žalio na njihove usluge...:ROFLMAO:

Tražio keš kredit na malo veći iznos od onog koji besomučno nude mesecima, pritom imam primanja da znam da ću moći da ga prevremeno otplatim za 6 meseci, ali sam ipak tražio na duže da ne bih previše opteretio platu, kad oni odbiše, uz napomenu da ne mogu ponuditi ni drugačije uslove. Prethodno su me isto odbili za povećanje kreditnog limita na kreditnoj kartici (trenutno mi je na oko 2/3 plate, ne daju ni pedalj više).

Nije mi jasna politika banke. Kao do daju kredite samo kad oni nude. Dolazim u iskušenje sad da tražim kredit po uslovima koji su oni mesecima besomučno nudili. Imam utisak da će me i tu odbiti samo jer sam ja tražio, a onda posle mesec dana da stigne poruka odobren vam je kredit i dozvoljen minus. :ROFLMAO:

Pisi malo lepo o banci ovde i bice sve ok :)

Nisam gledao po drugim bankama ali obicno su ovde reket uslovi, osim ako nemas neku matematiku koja ti zavrsava posao.

Zaboravih glavno. Na kraju mejla u kojem me obaveštavaju da nisu u mogućnosti da odobre kredit piše:

Podsećamo da je tekući račun i dalje aktivan.

Uvek tu,
Yettel Bank

Posle svega, meni ovo zvuči kao pretnja. 🤣

Nisam gledao po drugim bankama ali obicno su ovde reket uslovi, osim ako nemas neku matematiku koja ti zavrsava posao.

Preko milion je ok kamata 8,95% NKS=EKS, a uglavnom ostale da bi dobio sličnu EKS moraš da prebacuješ platu i da se smaraš po poslovnicama.

Isto sve i kod mene. Kad mi nije trebala kreditna, nisam je ni tražio. Čim mi je bilo muka pred novu godinu da premostim, ne daju. Ma mislim se, znate šta... 😂

Ja nemam tako iskustvo. Naprotiv, u trenutku kad mi je trebao keš kredit, sa sve prelaskom u drugu banku (što svakako ne bih radio), bolje uslove je jedio dala OTP banka.

Telenor/Mobi/Yettel mi je idalje najbolja banka sa kojom sam "sarađivao". Ne da je savršena, ima bagova, al sve u svemu su odlični, Uvek treba imati u vidu da nisu klasična banka

Meni kada su bili telenor i mobi banka,nudili su ki kredite svaki 3 dan,par puta sam i uzimao bilo nesto smesno jos ako se vrati pre vremena bas mi vrsilo poso,ali otkada su yetel meni nista ni ne salju ni ne daju,ni kreditnu ni kredit ni minus🤣

Malo su se zabrojali, trebalo je tri meseca umesto dva da ide promo, ali mrzi me da se žalim i dižem ruke. Suština je da daju ili ili. Znači ili potrošnja karticom preko 30K ili prilivi u ukupnom iznosu od 35K sa 5 kartičnih plaćanja i to je već kudikamo lakše da ispunim.

Prilozi

• Screenshot_2025-05-27-17-24-25-451-edit_com.mail.mobile.android.mail.jpg
    Screenshot_2025-05-27-17-24-25-451-edit_com.mail.mobile.android.mail.jpg
    126.7 KB · Pregleda: 76
Malo su se zabrojali, trebalo je tri meseca umesto dva da ide promo, ali mrzi me da se žalim i dižem ruke. Suština je da daju ili ili. Znači ili potrošnja karticom preko 30K ili prilivi u ukupnom iznosu od 35K sa 5 kartičnih plaćanja i to je već kudikamo lakše da ispunim.
I meni je ovo nešto brzo. Ja sam račun otvorio krajem marta, pa bi trebalo da imam Bank Max bez održavanja makar do kraja juna (3 meseca ukupno), možda je ovo generička poruka koju šalju svima (čak i onima koji su npr. otvorili račun pre 10-ak dana)?

I meni je ovo nešto brzo. Ja sam račun otvorio krajem marta, pa bi trebalo da imam Bank Max bez održavanja makar do kraja juna (3 meseca ukupno), možda je ovo generička poruka koju šalju svima (čak i onima koji su npr. otvorili račun pre 10-ak dana)?
Vrlo je moguće i to, jer vidim da sada bacaju akcenat na prvu mogućnost sa potrošnjom preko 30k debitnom mesečno kao redovnom ponudom, pošto verovatno hoće nekako da konkurišu iRačunu, a ovako bih im zažmurio na tekuće nedostatke.

Malo su se zabrojali, trebalo je tri meseca umesto dva da ide promo, ali mrzi me da se žalim i dižem ruke.
Ovaj mejl je stigao i nema koji smo u martu potpisali benefit izjavu. Zapravo se čini kao da je za nas i osmišljen, budući da se pominje pet kartičnih transakcija. Tvoja situacija svakako nastavlja da bude zanimljiva. Da li je moguće da su zbog zahteva računali da si prešao u martu, iako si zapravo prešao tek u aprilu, kad je zahtev realizovan?

Ja sam račun otvorio krajem marta, pa bi trebalo da imam Bank Max bez održavanja makar do kraja juna (3 meseca ukupno)
To već nije greška, mart ti je bio prvi mesec. Tu već nisu sasvim transparentni, ali ti si oslobođen tri održavanja (kod tebe mart, april, maj), nezavisno koliko bi prvo bilo.

Ovaj mejl je stigao i nema koji smo u martu potpisali benefit izjavu. Zapravo se čini kao da je za nas i osmišljen, budući da se pominje pet kartičnih transakcija. Tvoja situacija svakako nastavlja da bude zanimljiva. Da li je moguće da su zbog zahteva računali da si prešao u martu, iako si zapravo prešao tek u aprilu, kad je zahtev realizovan?
To sam i ja negde pomislio, ali zdrava logika kaže 1. aprila je do pridveče stajao Lite pa ajde računam to je odvojivo, jer sam podneo po starom, kao što bi podneo savetnik ili radnik call centra, a ne u aplikaciji.
To već nije greška, mart ti je bio prvi mesec. Tu već nisu sasvim transparentni, ali ti si oslobođen tri održavanja, nezavisno koliko bi prvo bilo.
Koliko sam shvatio, pošto je promenio kroz aplikaciju, sistem bi trebalo onda da računa na datum, tako da mu postaviš upit 3 meseca od tog datuma i automatski mu odredi poslednji dan. Možda je i generička poruka, a opet me ne bi čudilo da preseku svima pa uzimam sa rezervom.

ali zdrava logika kaže 1. aprila je do pridveče stajao Lite pa ajde računam to je odvojivo
Istina, ali ko zna kako im sistem to gleda.

pošto je promenio kroz aplikaciju, sistem bi trebalo onda da računa na datum, tako da mu postaviš upit 3 meseca od tog datuma
I to bi imalo smisla, ali bilo je informacija da nisu puna tri meseca. Znam čak slučaj gde je neko došao da otvori račun (odmah Bank MAX, novi klijent) i usput potpiše benefit izjavu krajem meseca (beše 27. februar), a oni mu rekli da sačeka sledeću sedmicu da ne bi faktički izgubio jedan mesec zbog toga. A meni su to implicirali preko telefona ("imaćete deset meseci, uključujući tekući") kad su me zvali da sugerišu brzu promenu sa Lite na MAX preko aplikacije (bio je 17. mart) nakon potpisivanja benefit izjave. Bilo kako bilo, ništa neobično po pitanju (ne)preciznosti informacija, tako da jedino ostaje da neko proba.

Poslednja izmena:
  • Like

Ovo mi je sad malo čudno. Da li tih 5 kartičnih plaćanja važi i za stare korisnike Bank Max ili ostaje po starom? I da li važi tih 5 i za kreditnu karticu? Nikakvo obaveštenje nismo dobili.

Dovoljan mesečni priliv od 35 000 din? Dakle npr. ne mora da bude plata, već može da sa svog računa u drugoj banci svaki mesec prebaciš minimalno 35 hiljada na ovaj račun i to je to?

Da li tih 5 kartičnih plaćanja važi i za stare korisnike Bank Max ili ostaje po starom?
Nikakvo obaveštenje nismo dobili.
To se taman povezuje sa pitanjem kako im sistem funkcioniše. Koliko shvatam, ovo obaveštenje smo dobili svi koji smo prešli na MAX u martu, tako da zasad verovatno samo za nas i važi.

Da li je ovo dobio neko ko je prešao još u februaru, kad je promotivni period krenuo? Ima li takvih uopšte, a da se nisu već vratili na Lite?

Takođe, ima li ljudi koji koriste MAX, a plaćaju održavanje? Ako da, oni će lako moći da testiraju odnosi li se ovo na sve, iako ne verujem da je to slučaj.

I da li važi tih 5 i za kreditnu karticu?
Ima smisla da se ne odnosi, budući da je ovo preuzeto iz stare benefit izjave, koja je naglašavala da moraju biti debitne, ali ostalo je nedorečeno. I za potrošnju od 30k naglašavaju to, a dole im je možda bio gust tekst, pa nisu hteli da ponove, hahah.

Dovoljan mesečni priliv od 35 000 din? Dakle npr. ne mora da bude plata, već može da sa svog računa u drugoj banci svaki mesec prebaciš minimalno 35 hiljada na ovaj račun i to je to?
Tako je, a može da se uplati i gotovina na bankomatu, tj. ne mora uopšte da bude bezgotovinski transfer. I to je preuzeto iz stare benefit izjave.

Da li tih 5 kartičnih plaćanja važi i za stare korisnike Bank Max ili ostaje po starom?
Verovatno ko nije faktički priključen u Isprobaj Max, ne dobija to pravo. Moguće da su me baš zato i zvali da se vratim na Max, kako bi mi u budućnosti ostalo to pravo. Na sajtu navode samo 30k debitnom tokom meseca kao trajnu pogodnost.
I da li važi tih 5 i za kreditnu karticu?
Kreditna jok.
1000019310.jpg
Tako je. Po ovome se i uplate na bankomatu ili šalteru u Airport City-ju ne računaju, ali prenosi po bilo kom drugom osnovu (prim. aut. 289 sa drugog tekućeg) se važe i kapiram da mogu da budu više uplata, ali sveukupno barem 35k.

Mislio je na pet plaćanja. To je drugi pasus, tu nisu eksplicitno isključili kreditne, iako je verovatno samo propust, tj. ušteda na tekstu.

Po ovome se i uplate na bankomatu ili šalteru u Airport City-ju ne računaju
Za benefit izjavu se zvanično odnosi na bakomate, slali su mejl tim povodom, tako da verujem da je to i ovde slučaj. I to je mesečni priliv. Šalter nisu pominjali, ali ne vidim što i to ne bi bila opcija. Edit: isto u kontekstu benefita, predlagali su i mešovitu opciju, što je zarada manja od 35k, a onda samostalna doplata do tog iznosa.

• Like
Verovatno ko nije faktički priključen u Isprobaj Max, ne dobija to pravo. Moguće da su me baš zato i zvali da se vratim na Max, kako bi mi u budućnosti ostalo to pravo. Na sajtu navode samo 30k debitnom tokom meseca kao trajnu pogodnost.

U mom slučaju to ne bi bilo pravo već pogoršanje uslova jer sad imam samo uslov prijem plate ili dla plate u iznosu od minimum 35k. Lično primam celu platu.

Nazad
Vrh Dno