Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Jedo pitanje, zasto vam smetaju folije? Ja moju na xperia P nisam ni primetio dok nisam video na internetu da je ima. Onda je bilo jace od mene i morao sam da je skinem

Kinesko staklo izgleda?

Jeste off ali kada je vec hejt uglova gledanja u pitanju meni ovo deluje mnogo gore nego sto je to slucaj kod XZ jer ovde prikaz i pri promenama uglova deluje bezveze a da nije crna boja u pitanju, prosto mi deluje nemoguce da ips displej ima ove tripove :trust: Nexus 4 je u pitanju, skroz levo je Note, do njega Nexus 4 i desno Galaxy Nexus.

http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mreview/000/000/000/775/l/03.jpg
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mreview/000/000/000/775/l/14.jpg
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mreview/000/000/000/775/l/15.jpg
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mreview/000/000/000/775/l/19.jpg

Definitivno svako ko ima samoled i hoce da predje na neki telefon sa drugim tipom ekrana mora da proba telefon, recimo posle samoleda ja ovo ne bih prihvatio a i XZ ekran mi je sumnjiv mada je tamo ocigledno ''samo'' crna najveci problem.

Dobar je ovaj telefon mada opet ga ne bih menjao za moj S3 :D

Poslednja izmena:
Mozda ce nekoga zanimati, ima i par primera fotografija sa cropom, uglovi gledanja su ipak neshvatljivo losi(ji) iako displej kida ali je to minus.

http://www.mondo.rs/s277583/Komunikacije/Vesti/Sony_Xperia_Z-_Odgovori_na_vasa_pitanja.html

Lepo je sve ovo u vidu marketinga i na slici ali mora da se dokaze u praksi mada ove fotografije sa monda deluju ok, na osnovu crop-a.

Wk06-G-10-sensor.jpg

ljudi vi ko da cete da pravite profi slike sa ovim telefonima. ako vam znaci dobar ekran pa kupi profi sony monitor i gledaj. Kupi eizo i odusevljvaj se. Ipak je ovo telefon, furam arc s i prezadovoljan sam ekranom. Nemojte mnogo da ocekujete od fotgrafija ipak je to mali senzor i jos je softverski ispeglan. Ja sam fotograf i uzasno mrzim slike na samom telefonu, sve su bledunjave i jako lose, ali da obelezim neko zezanje sa drustvom i tako meni je to ok i vrsi uslugu. Ko zeli kvalitet stvaro kupite opremu koja je za to namenjena. Mozda ovaj sony nema najbolji ekran ali nije za ponizavanje. Ono sto sam video sa onom mackom i onim oblacima bolje se vidi na samom SG3 ali opet pa sta, prebaci sliku na monitor pa gledaj. Znam vecina ce reci ali cena je ista sta a dobijam ovamo bolje. Onda kupi arc s njegovi optiku sada fura Iphone 5. Telefon je mocan!!! Ovo je moje misljenje i ja na to tako gledam. Ako cu da putujem i da slikam ono sto sam video tu mi je moj canon i l objektiv pa picim. Telefon je tu da obelezi nesto pa sibnem na face ili tako nesot cisto iz zezanja.

Arc S ima kameru kao IP5? Molim?

Zasto su onda slike 10 puta bolje na IP5?

Zasto su slike na GS2 koji ima stariji senzor bolje nego na Arc S-u, a losije nego na IP5?

Pa na vecini telefona su senzori isti samo neki proizvodjaci kao LG, htc, kinezi itd ne znaju da naprave odgovarajuci softver za kameru i kamkoder pa quad core one x ima 12 fps nocu :d
Samsung i Sony imaju ubedljivo najbolje kamera softvere od svih Androida (a i dumb telefoni su im kidali/umesto Sony-a to bio SE) samo ih namerno ogranicavaju u skladu sa cenom, npr SGS III ce praviti najbolje fotografije a SGS 3 Mini ce ograniciti na 5mpix i nesto losiji kvalitet fotografija. Apple je logicno imao sasvim dovoljno vremena da se kao i uvek fokusiraju na 1 model i izbace ga kao prakticno savrsen proizvod pa onda i kamera kida.

Zasto su slike na GS2 koji ima stariji senzor bolje nego na Arc S-u, a losije nego na IP5?

SGS I sa ko zna koliko starim senzorom ce praviti bolje fotografije nego LG optimus G npr sa najnovijim senzorom.

Sto se kamera tice (ako ne racunamo PV Nokie) stvari stoje ovako IP pa onda Samsung/Sony po mom misljenju dele drugo mesto a primetno iza su svi ostali.

Poslednja izmena:
Da si ti fotograf ne bi nikad napisao: "Mrzim slike na telefonu sve su bledunjave i jako lose" kakva glupost.

Apple koristi Sony senzore u telefonima koji su identični onima u Xperia telefonima, ali mnogo bolje procesiraju slike, pa izgledaju bolje.

Arc S ima kameru kao IP5? Molim?

Zasto su onda slike 10 puta bolje na IP5?

Senzor je isti, razlika je u softveru. GS2 je imao nekoliko proizvodjaca senzora, nisu svi bili isti. Senzori kamere na Arc, GS3, iP4s i iP5 su isti, ako je sudeci po sajtu iFixit, koji rasklapaju sve nove gedzete u delove. Google kaze da se taj senzor zove "BSI IMX145"

Sonyev brand za taj senzor je Exmor R. Z/ZL imaju Exmor RS koji moze da snima HDR video.

Sonyev brand za taj senzor je Exmor R. Z/ZL imaju Exmor RS koji moze da snima HDR video.

To je valjda kodna oznaka senzora, a Exmor je samo brend...

Mozda ce nekoga zanimati, ima i par primera fotografija sa cropom, uglovi gledanja su ipak neshvatljivo losi(ji) iako displej kida ali je to minus.

http://www.mondo.rs/s277583/Komunikacije/Vesti/Sony_Xperia_Z-_Odgovori_na_vasa_pitanja.html

Svi dobili taj isti primerak, nije ni cudo sto ga je neko izgrebao, vidis sta mu rade, sluzi im kao asov :d

Senzor je 13 a pravi fotke od 12(tj. to je "korisna povrsina"), isto kao sto lumia 920 ima 8.7 senzor a pravi fotke od 8 ili 808ca sto ima senzor od 41 a pravi fotke od 38 itd.

Sad sam guglao malo, na phoneareni, softpediji, i jos nekim sajtovima su naveli da XZ moze da pravi fotke i u 12 i u 13mpix rezoluciji, s tim da kad su ukljucena Auto podesavanja on slika sa 12, a kada su podesavanja na "Normal" onda slika u 13mpix: link

Onda je tako jer sam ja samo na automatici fotkao.

Jedan video gde je prakticno sve testirano ''pod uglovima''. Ovom telefonu fali samo 3000mAh baterija i IPS displej kao retina (tehnologiju kao PV da ne racunam jer jos uvek ne postoji na Android telefonima).

[YOUTUBE]VEDwqxCmm1Q[/YOUTUBE]

Ni ovo nije lose odgledati :

[YOUTUBE]-mBsR3xaFqs[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Zna li neko kad ce ovo cudo pojaviti u ovom delu Evrope (negde sam procitao da stize u Martu) vidim da je zvanicni datum za UK 28 Februar...inace bas me zanima koliku ce cenu nalepiti nasi operateri XD

Poslednja izmena:
Реалну, као и увек;)

Koliko ce da kosta kod operatera.. pa bez ugovorne obaveze - mnogo, uzasno mnogo ali kao da je to bitno :d ko jos kupuje telefon kod operatera bez ugovorne obaveze.

Bitne su cene u paketima od 1500+ din (nekako mi je logicno da ljudi sa jeftinijim paketima nece bas izdvajati mnogo novca za telefon).

Najbolje bi bilo kada bi 2 operatera dobila XZ, to znaci da bi ih bilo po oglasima za relativno ok cenu a najbolje bi bilo kada bi sva 3 operatera imala XZ u ponudi mada mislim da je realno da ovaj telefon prvi ubace u ponudu mts i vip, telenor mozda kasnije ali ko zna..

Pa da ocekujem prvo od VIP-a jer oni bese imaju i najvecu ponudu Xperia telefona...bice to papreno skupo i sa vecim tarifama (uzeo sam SG3 jesenas) ah i dalje cekam da vidim novu galaksiju ali ova Sonijeva zverka izgleda odlicno :d

Poslednja izmena:
To da ali sta znaci 4k rezolucija sa samo 15 fps..
Al onda se setim nekih quad core androida koji su se skoro pojavili i koji hd/full hd sa povremenim padovima snimaju sa 14-23 fps :d

Al onda se setim nekih quad core androida koji su se skoro pojavili i koji hd/full hd sa povremenim padovima snimaju sa 14-23 fps :d

To ti kazem... Nadam se da ce napraviti neki sofver koji ce omoguciti snimanje 720p u nekih 120fps, pa da imamo slowmotion na telefonu, to bi bilo kul :)

Wave na badi ima slow motion, default feature bade :D :d

Vrh Dno