Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Odradili su dobar posao sto se tice kamkodera, odlican kvalitet uz solidan zvuk (koji ipak nije dobar kao na PV 808) ali su propustili priliku da prilicno dotuku konkurenciju sa kamerom - mogli su da ugrade xenon blic uz led lampu, tada bi ovo bila ubedljivo najbolja kamera na nekom Androidu a onda bi i Samsung morao da odgovori i imali bismo par vrh telefona sa xenonima.

U svakom slucaju ovo je jos jedan plus za XZ.

Ali bi onda bio deblji, ne verujem da moze ksenonski blic da stane u kuciste od 7mm

Pa da a i pored toga ja sam prilicno ubedljen da postoji neka vrsta dila da se jos neko vreme kamere na android telefonima drze na ovom nivou jer bi uz bolje senzore i xenon blic prodaja dzepnih kompakt fotoaparata prilicno opala jer 90% takvih fotoaparata do 200e sluzi ljudima za instant pozerske ili turisticke fotografije za drustvene mrze i kvalitet i nije toliko bitan, sad zamislite da svaki skuplji android ima kameru kao 808 PV, pa prodaja kopakt 'idi.ota'' za fb bi bila unakazena :d

http://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z-battery-goes-under-benchmark-scrutiny-performs-well_id39671

Prilozi

• gsmarena-002.jpg
    gsmarena-002.jpg
    145.8 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
kad ćete prestati da sanjate o dobroj kameri i xenonu na androidima :)

Bolje nego sto sam ocekivao, SGS II ima dovoljnu autonomiju za normalno koriscenje a ovaj ima bolju ali u svakom slucaju ovom telefonu fali 2600mAh+ baterija ali bi to onda uticalo na debljinu telefona a to znaci manje privlacan dizajn za fensi planetu. Ja sam uvek pre za ciglu sa brutalnom baterijom ali danas osim Razr maxx/Note II prakticno i nema takvih telefona..

Mada ovo je samo jedan test, nista ne znaci.

Poslednja izmena:
Da si ti fotograf ne bi nikad napisao: "Mrzim slike na telefonu sve su bledunjave i jako lose" kakva glupost.

Prvo ja za posao ne koristim telefon.

Ako su tebi slike na samom telefonu super onda koristi telefon umesto bilo kog fotoaparata.

Pocemu je glupost? Ovo je telefon koj treba da ima svoju namenu za neke osnovne stvari.

Glupost je kada to sto uglavnom ovde uporedjujemo telefone sa kucnim racunarom i ocekujemo da on radi isto.

Ja jesam fotograf i pisem ono smo mi se ne svijda. Samo sam naveo sta ne volim kod telefona, zato i ne obracam paznju na to.

Apple ne mozemo da uporedjujemo sa Samsungom. Apple osim dizajna i IOS-a ne proizvodi nista. Prodaje sve ono sto drugi nude. Ako LG napravi dobar i kvalitetan ekran i takav isti ekran stave u apple uredjaj svi ce i dalje da govore kako je apple bolji i kvalitetniji.

Sami procesori su bazirani na samsung tehnologiji. Samsung jeste plasika i deluje na dodir jeftino ali opet oni sami sebi proizvode delove i tu je velika razlika. Apple ceka da drugi njima zavese sve i da oni to plasiraju dalje. Naravo tako radi i sam sony - neke stvari i sony pravi sam senzore, objektive, ekrane. Sony je oduvek iso daleko i telefoni su samo da zakrpe budzet, prava sony tehnika je profi tehnika gde oni zaradjuju ogromne pare.

Video sam ovaj telefon sada za vikend u Becu. Kazu da ce u martu biti pusten u prodaji. Mislim da je ovo jedini android koj deluje ozbiljno, cvrsto i jako kvalitetno. Slabo sam cackao i proveravao kako radi, ali sta znam na prvi pogled ekran deluje dobro. Spominje se cena oko 650e.

Prvo meni slike nisu super ali nisu sve "bledunjave i jako lose".
Mozda si stekao takav utisak zato sto imas Sony a oni uvek daju prirodnije i blede boje cak po mom misljenju bledje nego sto treba.

Drugo da je razlika izmedju kamera na smart telefonima i digitalcima tako velika kako ti tvrdis svi bi ih vukli sa sobom! A proizvodjacima tih aparata bi cvetale ruze ali na zalost ili na srecu od toga nista. Bankrotiraju i propadaju.

Trece nije tacno da Apple ceka sve od Samsunga cak u zadnje vreme ne ceka nista i otkazali su sve Samsungu i procesore razvijaju sami.

Mislim da ni proizvodnja nije njihova...Ne mogu da se sjetim ko im pravi cipove prema njihovim nacrtima. To je jedino sto imaju "svoje".

procesor koliko ja znam dizajniraju sami, razvijaju ga sa Samsugnom i ARM.

Drguga stvar niko ovde ne govori da apple sve ceka od samsunga, ali da uglavnom 90% nije njegov proizvod koj ugadjuje a prezentuje ga kao svoj.

Razlika izmedju objektiva na digitalcima i malog sociva na samom fotoaparatu je velika razlika. Ljudi ih ne vuku sa sobom zato sto za 200 ili 300e mogu da pazare telefon sa aparatom, jos ne bi voleli da nose sa sobom nekoliko uredjaja. Uzmi jedan digitalac od 200 evra i neki trenutno najbolji telefom i slikaj pa ces videti, mozda po dnevnom svetlu se nece primetiti neka velika razlika, ali cim malo padne mrak razlika je veca.

Da su telefoni tako savrseni, fotografi ne bi ulagali novac u neku kvalitetnu rasvetu da slika izgleda super. Svi ti telefoni imaju softversko sredjivanje pa na nekim telefonima to je kvalitetnije a na nekima je lose.

Uzmi neku losu sliku sa dosta suma i samo je pusti koz sosoftver za sredjivanje kao sto je Nik Software’s ili neki drugi pa ces videti razliku. Slika je jednostavno ispeglana, a sum je dosta smanjen. To softverski rade sve kompanije.

Pogledaj malo dublje arhitekturu svih telefona i videces da se sve vrti oko nekoliko kompanija koje proizvode delove i plasiraju dalje. Sve se to prodaje u tudje ime i tako zaradjuje vise novca. Lg je dosta jeftiniji od ostalih telefona, a kada pogledas arhitekturu samog telefona skoro da je ista kao i na ostalim telefonima.

Mislim da ni proizvodnja nije njihova...Ne mogu da se sjetim ko im pravi cipove prema njihovim nacrtima. To je jedino sto imaju "svoje".

Pa ja sam napisao da sami razivaju procesore. Znam da su Apple made.
Gdje tacno se proizvode to ne znam.

Pa evo uzmimo za primer LG N4 ili HTC One X ja mislim da Su samo ekrani njihovi za HTC nisam siguran. Senzori mislim Sony, procesori Nvidia i Qualcomm...

Poslednja izmena:
Pa nije, ali je dokazao da je kombinacija ksenon+android moguca, samo je potreban jak procesor

U nedostatku necega konkretnog..
gsm arena hands on
[YOUTUBE]eb8EF-3LTBo[/YOUTUBE]

I pojasnjenje burst moda

[YOUTUBE]Q03mQhXEqgE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Evo verovatno najboljeg poredjenja uglova gledanja.
Obratite paznju na 0:57 koliko samoled dominira u odnosu na ova 3 :d

[YOUTUBE]cPY8TN4JbMQ[/YOUTUBE]

Kol'ko je nenormalan ovaj Note 2, iako nema Full HD, nego cini mi se malo se vise ljudi tripuju oko uglova gledanja, ipak svi mi gledamo telefone normalno drzeci, pravo ispred a ne sa strane, jos i bolje kad se pod uglom ne vidi bas lepo, taman ako neko zeva ne vidi se lepo sta se kuca, radi... ;)

Xperia S vs Xperia Z:

vMulti_1.jpg

Xperia Z vs Galaxy S3:

vMulti_2.jpg

Xperia Z vs iPhone 5:

vMulti_3.jpg

I jedan do drugog poredjani svi ovi modeli:

vMulti_4.jpg

:d
http://www.phonearena.com/phones/Sony-Xperia-Z_id7539
Phone arena i njihove ocene. Lg Optimus G dobio 9 a ima krs zvuk, jedva prosecnu kameru i los kamkoder i sve ostalo za bar malo losije od XZ a to je njima 9/10 a XZ 8,5/10 uz
Disappointing camera
Mediocre call-quality

:d

Da ne pominjem da je GS 3 mini dobio 9 a kao najnoviji model ima ekran od pre 3 godine i osakacen sgs II hardver a kosta mnogo.

Mozda ovaj telefon i zasluzuje 8,5/10 ali ako S3 i HOX imaju 8,2 i 8/10.

Ovi stvarno nisu normalni :d Sad sam pregledao semplove kamere i par full hd snimaka.. ej covece pa ono su stavili Disappointing camera na kraju testa, ja ne bih imao muda tako nesto da napisem.

Nije ovo nikakva revolucija kao PV 808 kamera ali je definitivno za klasu iznad HOX-a npr sto se tice fps-a i detalja 1080p snimka a i kvaliteta zvuka, taj zvuk u sempl snimcima je mnogo bolji od GS III i Note kao i kolicina detalja, sto se jasno vidi, fotografije su dosta detaljne iako imaju malo umerenije-realnije boje od SGS III i ovo nije nista novo jer se Sony i Samsung kamera softveri razlikuju jer Samsung ima zasicenije boje na fotografijama. Svi su videli razliku nocu izmedju XZ, Note II i Nexusa 4, gde ih XZ dere na polju detalja/prikaza i zvuka.

Znaci 1080p video je generalno jedan od najboljih sa mozda i najboljim zvukom posle PV 808 a kamera je totalno u rangu sa SGS III i IP5 i jedina razlika je u zasicenosti boja.

Neverovatan blam za Phone Arenu mada su im testovi vise preview nego review, dosta kratki, subjektivni i nesadrzajni za jedan tako poznat sajt. GSM arena ima mnogo bolje i detaljnije testove, od baterije, ekrana, sintetike do kamere i audio kvaliteta.

A kakav je audio kvalitet u toku razgovora.. ne znam samo znam da jos nisam cuo da neki Sony ima los zvuk na bilo kom polju, smesni su :d

Poslednja izmena:
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z-review-884.php

"However, the screen is by no means perfect. First of all its viewing angles aren't really great. They are a step forward compared to the Xperia T, but a very minor one. In that area Sony still has a lot of work before it catches up with the competition.

More disturbingly, the display has rather poor contrast for a flagship unit and not really inspiring colors. As testified by the measurements in our dedicated test it comes nowhere near the standard of its main competitors and it even fared worse than its predecessor.

Poslednja izmena:
Sve je to ok ali sta im znaci onda ona tabela gde je XZ po kontrastu bolji od :

Nokia 808 PureView 4.698
HTC One S 2.901
Samsung Galaxy S II 2.832
Samsung Galaxy S II Plus 2.801
Huawei Ascend P1 2.655
Nokia Lumia 900 2.562

Sony Xperia Z 2.462
Samsung Galaxy S III mini 2.422
Motorola RAZR i 2.366
Apple iPhone 4S 2.269
HTC One X 2.158
Nokia N8

Inace se slazem da ovaj telefon ''place'' za IPS-om kao IP5 retina, tada bi bio blizu savrsenstva, 1080p + takav prikaz.. to ne bi bilo humano.

Poslednja izmena:
Gsmarena pravi mnogo bolje testove nego phonearena, onaj njihov photo compare tool je izuzetno korisna stvarcica... Mada uvek postoji sumnja da sve ove sajtove rivalski proizvodjaci podplate da njihove modele dizu u nebo, a da ostalima nadju dlaku u jajetu

Nazad
Vrh Dno