Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Pa sama GSM Arena je napisala za XZ:

Ako si pomocu ovoga zakljucio da GS3 ima bolju kameru alal vera.

Ako ne znas francuski, valjda znas da gledas slike

Tekst o kameri nisam pročitao, nego sam čekao da izbace konačno zbog compare tool-a, a video sam pre testa dosta slika, neće sigurno biti bolje kod GSM arene nešto oštrije slike itd.

Ne slike mi nista ne znače, jer sam to već video i pre toga, značio mi je tekst...

A i opet daj ti meni normalnu upotrebu, da vidim koliko je to ekrana upaljeno i šta se koristilo i koliko je trajala baterija... Znaš li ti koliko jede taj procesor, 1080p ekran i 5"? Očigledno ne znaš... Nije to do Sony optimizacije nego do Android-a, a tek sledi unapredjenje sa KLP-om, jer su najavili project road runner ako se dobro sećam koji će poboljšati bateriju.

Evo sad više nisi jedini koji brani Sony, dobio si major update (hsv) , koji brani Xperiu P kao svoje dete, a kako će tek ovo da brani pošto je 2 koplja bolje od XP :)

Pa ja sam prvi rekao, a može i da se vidi da želim telefon čim se pojavi! Medju prvih par postova na temi. Ja sam bio da ga kupim, pa sam na izgled i 1080p i to je bilo to!

Kad sam video ekran da je bledunjav i ostale stvari, baterija itd, ***, više sreće drugi put.

Pohvale od mene ima samo na izgled i na 1080p rezoluciju (ne na celokupan ekran)

Poslednja izmena:
S3 ima bolju crnu ali belu nema ni u najavi, dok su boje totalno neprirodne i napucane na max. Posle dužeg vremena Xperia Z je telefon kojim sam oduševljen a nisam paljevina na mobilne telefone. Čim se pojavi kod nas ili okolini, moj je.

Poslednja izmena:
S3 ima bolju crnu ali belu nema ni u najavi, dok su boje totalno neprirodne i napucane na max. Posle dužeg vremena Xperia Z je telefon kojim sam oduševljen a nisam paljevina na mobilne telefone. Čim se pojavi kod nas ili okolini, moj je.

Kako možeš da napišeš sve ovo, a nisi ni video telefon?

pa isto kao i svi ostali na ovoj temi :)

Cek polako, telefon koji je dosta skuplji od S3 i poseduje samo jednu vecu prednost je isplativ? Ne bih rekao...
Neces uvek i u svakoj situaciji da gledas telefon iz centra ili da ga gledas sam. A zamisli da stavis neki black wall, pa to je tek havarija.

Upravo tako. Odgledao sam svaki opis uređaja na netu, za sad dovoljno, dok ga ne pazarim. S III video i zaobišao.

Cek polako, telefon koji je dosta skuplji od S3 i poseduje samo jednu vecu prednost je isplativ? Ne bih rekao...
Neces uvek i u svakoj situaciji da gledas telefon iz centra ili da ga gledas sam. A zamisli da stavis neki black wall, pa to je tek havarija.

pa neću u svakoj ali po vašoj priči ispade da su mu uglovi gledanja 30/30..a daleko je od toga :) nego to koliko je loše ćemo znati tek kad budemo bar par dana koristili uređaj, iz prikazanih snimaka meni izgleda da nije ništa strašno ali eto..da vidimo

Evo sad više nisi jedini koji brani Sony, dobio si major update (hsv) , koji brani Xperiu P kao svoje dete, a kako će tek ovo da brani pošto je 2 koplja bolje od XP :)

Zabole mene za Sony, nisam fanboj, da jesam kupio bi PS3, koji je verovatno njihov najbolji proizvod potrosacke elektronike, a ne xbox 360... Jednostavno sam realan, ovo je, uz prekjuce predstavljeni HTC One, najjaci android telefon trenutno, koji ima samo jednu pravu manu, a to su ti famozni uglovi gledanja, koji za vecinu ljudi uopste nisu bitni (uz cenu naravno, ja nikada ni za jedan telefon ne bih dao preko 500e, ali ona ce padati vremenom).
Voleo bi da uspe samo iz jednog razloga-da konacno i android telefoni imaju premium kuciste, jer je to prakticno jedino polje gde jos uvek zaostaju za apple-ovim cedom. Isto tako se nadam da i HTC uspe sa ovim novim One telefonom, ne bi valjalo da konkurencija propadne, i da se pametni telefoni svedu na samo dva imena - Apple i Samsung. Prvi utisci su da i on ima vrhunsku izradu, ledja su mu odradjena kao kod Xperie Ion.

pa neću u svakoj ali po vašoj priči ispade da su mu uglovi gledanja 30/30..a daleko je od toga :) nego to koliko je loše ćemo znati tek kad budemo bar par dana koristili uređaj, iz prikazanih snimaka meni izgleda da nije ništa strašno ali eto..da vidimo
Nisu bas 30/30 ali kad pogledas ovo posle samoleda, dodje ti da places. :D

mislim da bih se lako navikao na to :) a samoled mi pogotovo sa default podešavanjima izgleda kao bojanka za klince :D

Dobro sa default podešavanjima, ali kada se kalibriše to je onda druga priča:)

xperia-z.jpg

Pitajte sta vas zanima.

Koji si imao telefon pre ovog, tj. da li si imao GS3 ili HOX ili IP4s/5, pa da mi uporedis kameru?

Koliko se stvarno gubi na bojama kad samo malo promeniš ugao gledanja? I uporedis sa nekim prethodnim telefonima?

Da li je iritantno što je loudspeaker tu gde jeste?

Baterija? To ćeš verovatno posle par dana moći da mi kažeš, molio bih te da okačiš:
-uptime
-screen on
-osvetljenje na koliko je bilo
-korišćenje za to vreme (wifi ili 3g ili 2g, browsing, igranje igrica ako je bilo, tapatalk, slikanje, slušanje muzike, itd)
-koliko sync-ova si imaš

Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Imao sam Xperiu X8 i sad imam ZTE Skate, a mogu da uporedim u odnosu na SIII i Iphone 4. Uzeo danas na test, pa cu za 1-2 dana javiti rezultate i sta vas sve interesuje, pokusacu da snimim, slikam... pozive cu na kratko da probam jer treba mini SIM a necu da menjam moju postpaid karticu pa cu pozajmiti od kolega cisto da isprobam kakav je kvalitet zvuka i poziva, odziv i SMS.

Šteta što nećeš moći da imaš karticu u njemu da bi se videlo kako je kada de koristi 3G, ali dobro ;)

Evo sta kaze Antutu...

Baš su mu lepu cenu najavili... 750e, jača cena nego za HTC One.

Imam potvrđenu cenu pošto sam danas bio na njegovoj prezentaciji - rekoše 750 evra maloprodajna cena i valjaće ga Comtrade.

Znaci standarno, nabavljacemo ga ili iz inostranstva ili preko oglasa...

Pa nadje se, imam ja jednog ortaka koji tako ne pita za cenu sta god da kupuje, ali takvi su velika manjina... Gledam sad, Xperia P kosta 470e kod njih a mozes da ga nadjes prakticno za upola od toga.
Posle se cudimo sto domace kompanije pucaju, nije ni cudo kad su nabili tolike marze

Da mi je znati čija li je ovo ideja bila, izgleda da XZ koristi dragontrail staklo napred, a pozadi ima Gorilla glass: link

they should named it Xperia DragonZ instead

hahahahah

Vrh Dno