Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Poredjenje XZ sa HTC Butterfly: link

Izgleda da ovaj HTC po starom dobrom obicaju gusi sense, to je jedini logican razlog zbog cega ima losije rezultate na benchmark testovima, jer im je hardver prakticno isti (osim baterije i kamere)

Butterfly je ok telefon ali je samo eksperiment, bar ga ja tako vidim. Svi znamo da Butterfly nije pravi flagship i konkurencija, prvo je bio predvidjen samo za Japansko i USA trziste.
HTC One je nov flagship.

We ran our traditional loudspeaker test on the Sony Xperia Z, and the results were awful. Scoring a Below Average result even with xLOUD turned on, the Xperia Z is a definite disappointment in terms of speakerphone loudness.
Speakerphone test Voice, dB Pink noise/ Music, dB Ringing phone, dB Overal score
Sony Xperia Z 60.1 58.3 61.6 Below Average
Apple iPhone 5 66.8 66.1 67.7 Below Average
Nokia Lumia 920 61.6 64.8 65.8 Below Average
Apple iPhone 4S 65.8 64.5 74.6 Average
HTC One X+ 64.6 65.8 74.6 Average
Oppo Find 5 70.7 67.7 73.0 Good
Google Nexus 4 71.1 66.6 78.8 Good
Samsung Galaxy S III 75.1 66.5 75.0 Good
Motorola RAZR XT910 74.7 66.6 82.1 Very Good
LG Optimus G 74.6 71.3 82.7 Excellent

Toliko o najboljem zvuku... HSV? :D
Kako ces sad da odbranis Sony? :D
Zvuk preko slusalica losiji od GS3...

Kamera losija od GS3... Stvarno sam ocekivao vise...

Poslednja izmena:
Mozes misliti kakav je onda zvuk na XZ, ako ti je ovaj los :)

Ipak sam bio upravu kada sam pre mesec dana rekao da je ovaj soni obican prosek.. cena bi morala da mu bude oko 400e da bi nesto nacinio a ne 700..

Ja nakon Xperie S dugo neću razmišljati o kupovini Sony-jevih Xperia XYZ. :D

Jedino na strani Sony-ja je, ajde da kažemo, izrada.
Ali i ona je upitna! Jer kada nakon par nedelja ona gomila poklopčića počnu da žvaću i mrduckaju u svojim ležištima, meni dođe da ga tresnem od zid.

P.S. Možete vi da pljuckate o kvalitetu izrade S2 i S3, ali ti telefoni su za dva koplja ispred ovih fensi Soniy-a.

rekao bi neko da svi imate 808 kad vam je toliko bitan kontrast ekrana loudspeaker i zvuk na slušalicama...kad ono velika većina neki šljamsung :)

pa ovo je sasvim dobro

"Uz vrlo napredno korištenje (Internet, Youtube, Facebook, email sinkronizacija, SMS, pozivi, kamera...) izdržala je jedan cijeli dan, da bi ostala na 7% na kraju"

Ma da... Obavezno... Što nisu okačili screenshots, pa da vidim koliko je ekran bio upaljen... 4-4ipo sata maksimum za ukupnih 20 sati koliko je bio uključen telefon...

^ I šta sad sa tim?

Hoćeš da ti ja okačim sa 5-6 dana i da kažem kako je sve super samo da isečem to da se vidi 5-6 dana... Daj ti meni screen on i da vidim sta se to koristilo da se dobije taj rezultat...

Toliko o najboljem zvuku... HSV? :D
Kako ces sad da odbranis Sony? :D
Zvuk preko slusalica losiji od GS3...

Kamera losija od GS3... Stvarno sam ocekivao vise...

Ti ocigledno nisi video uopste slike, svi testovi su naveli da nije MNOGO bolja kamera od konkurenata, i da su ocekivali jos bolje slike, pa da je zato kamera blago razocarenje, ali da je to najbolja kamera trenutno na android telefonima, pogotovo kada su u pitanju nocne slike. Normalno je da je na spikerfonu zvuk nesto tisi, zato sto je ovaj telefon otporan na vodu, pa su otvori zvucnika dodatno zasticeni.

Ovaj test navodi da je baterija na pola puta izmedju Note 2 i Nexusa 4, sto je sasvim ok, a sto se benchmark rezultata tice on ih ostavlja iza sebe, iako ima mnogo visu rezoluciju ekrana i slican ili isti hardver:
www.frandroid.com/test/128142_sony-xperia-z-test-smartphone-android/8/

Uz to kamera snima i HDR video, sto nijedan drugi telefon nema.

Ti ocigledno nisi video uopste slike, svi testovi su naveli da nije MNOGO bolja kamera od konkurenata, i da su ocekivali jos bolje slike, pa da je zato kamera blago razocarenje, ali da je to najbolja kamera trenutno na android telefonima, pogotovo kada su u pitanju nocne slike. Normalno je da je na spikerfonu zvuk nesto tisi, zato sto je ovaj telefon otporan na vodu, pa su otvori zvucnika dodatno zasticeni.

Ovaj test navodi da je baterija na pola puta izmedju Note 2 i Nexusa 4, sto je sasvim ok, a sto se benchmark rezultata tice on ih ostavlja iza sebe, iako ima mnogo visu rezoluciju ekrana i slican ili isti hardver:
www.frandroid.com/test/128142_sony-xperia-z-test-smartphone-android/8/

Ajmo sad će opravdanje da bude zaštita, zato je tiši, uvek neko pravdanje... Defy ima isto zaštitu, pa se opet dobro čuje? Hm?

Kameru sam gledao preko compare tool-a na GSM areni

Ovo što si mi okačio ništa mi ne znači, jer ne znam francuski...

Hebes HDR video kad je zvuk los, displej ima ocajne uglove, kamera slabija od S3. Ne vredi ovo vise od 450E.

Do onog trenutka dok ne izadje telefon koji ima HDR video? Kakvo je ovo pitanje?

Hebes HDR video kad je zvuk los, displej ima ocajne uglove, kamera slabija od S3. Ne vredi ovo vise od 450E.

450€ kosta Galaxy S3 u odnosu na koji Xperia Z ima drasticno bolji kvalitet izrade, bolji ekran, drasticno brzi procesor i bolji video zapis. Ja znam sta bih kupio da oba kostaju 450€. :)

Poslednja izmena:
Kameru sam gledao preko compare tool-a na GSM areni

Ovo što si mi okačio ništa mi ne znači, jer ne znam francuski...

Pa sama GSM Arena je napisala za XZ:
It did excellently on the first two charts, taking advantage of the superior resolution of its sensor to comfortably beat the 8MP sensor.

Ako si pomocu ovoga zakljucio da GS3 ima bolju kameru alal vera.

Ako ne znas francuski, valjda znas da gledas slike:
AnTuTu-Xperia-Z-630x473.png

Screen-Shot-2013-02-11-at-8.57.55-PM-630x473.png

bench.jpg

Bukvalno je rasturio N4, koji ima isti hardver, manju rezoluciju i "pure google" softver. To samo govori koliko je Sony dobro uklopio hardver i softver u ovom telefonu.

Evo i rezultata testa baterije:
Autonomie-Xperia-Z-630x326.png

Test se sastojao od pustanja HD filma preko WiFi striminga 20 min (ekran na 100% osvetljenja), pustanja muzike 20min (iskljucen ekran), standardno koriscenje telefona 20min (ekran na 100% osvetljenja) i pustanja HD filma preko ugradjenog plejera 20 min (ekran na 100% osvetljenja).
A evo i rezultata iz AnTuTu Testera, najpoznatijeg benchmark alata za testiranje baterije telefona:
Screen-Shot-2013-02-11-at-9.40.47-PM-630x342.png

pa ako su to kriterijumi onda S3 u odnosu na 808 ne valja ni 100 banke :) nego cudno kako se kriterijumi shiftuju kad se pojavi nesto drugacije :) sad odjednom nisu bitni benčmarci veličina ekrana rezolucija ppi.. :)

450€ kosta Galaxy S3 u odnosu na koji Xperia Z ima drasticno bolji kvalitet izrade, bolji ekran, drasticno brzi procesor i bolji video zapis. Ja znam sta bih kupio da oba kostaju 450€. :)
Moze da se nadje i za manje od 450. Meni ekran nikako nije bolji.

pa ako su to kriterijumi onda S3 u odnosu na 808 ne valja ni 100 banke :) nego cudno kako se kriterijumi shiftuju kad se pojavi nesto drugacije :) sad odjednom nisu bitni benčmarci veličina ekrana rezolucija ppi.. :)
Naravno da se obraca paznja i na to. Flagship koji kosta Boga oca ima displej sa ocajnim uglovima, prosecnim zvukom i kamerom nikako ne moze da se hvali na sva usta.

a koliko vas to gleda u telefon istovremeno pa su ti bitni uglovi? Da me ko ne shvati pogrešno ekran na GS3 jeste bolji što se tiče kontrasta i te famozne crne ali nije nikakav dealbreaker, zvuk je malo lošiji ali ništa strašno, kamera je kao i sve ostale generičke sa 1/3" senzorima (IP5 GS3 itd.) sa sitnim razlikama u softveru i HDR videom, po meni su to sve sitne razlike kad uzmemo u obzir koliko je telefon kvalitetnije izrađen jer konačno imamo Android koji je i izdržljiv i izgleda odlično...

Nazad
Vrh Dno