Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Nema potrebe za vodom, odlično ispadne i bez toga, pekao sam pre par dana. Inače ima fin recept na YT sa marinadom.

Mi smo sasvim prostojno pile stavili u 6.5l jos na resetku i stalo bez problema, a ako bi skinuli resetku jos vece bi stalo. Ono sto primetih danas da pastrmka nije zavrsila u fryeru, pitam zasto, kazu velika... a nisam nesto ni insistirao

Nema ništa, mora ovaj ćomi krematorijum na reklamaciju!
Para koju propušta pravi vodu koja se sliva gde ne bi smela :)

PXL-20241211-202216124-2.jpg

Taj spoj baš loše i krivo izgleda, kao da je ili popravljan ili kao da je u startu loše urađeno. Evo sam slikao isti detalj na mom 5.5L.

Prilozi

• IMG_20241211_214900246.jpg
    IMG_20241211_214900246.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 88
Da, vidi se da je kod tebe bolje tj. normalno...

Još se pravio pomfrit (15-20 minuta ukupno), nešto duže da se sprema bio bi cirkus od dima i vode :)

Ja nisam na dva Xiaomi air fryera dosad ni D od dima vidio.

Mozda da nam kaze kako priprema hranu kada vidi dim. Sta osim tog krompira udje u Air Frier na primer?

Ništa sem krompira :)
Vidiš da je plastika bzvz i tu izlazi dim

Ništa sem krompira :)
Vidiš da je plastika bzvz i tu izlazi dim
Pitam jer zaista nikada ne vidim dim kada pecem. Negde bi izlazio kada otvaram da okrenem ili kroz vent. Ali ga nikada nema. Znaci obican krompir, npr 200C i samo malo ili cak bez ulja ako kazes nista i dimi ti? Daj nam neki snimak, ovo je bas cudna situacija. Razumem da ima razmaka ali to je relativno mali razmak.

Rekoh ti pomfrit 500gr bez ikakvog ulja ili bilo čega drugog od zadataka.
Mrzi me da snimam jer je već očišćen, upakovan u kutiju i čeka sutra poštara za reklamaciju ...
A i šta da snimam vidiš na slikama da je plastika loša na ovom spoju:

20241211-171605.jpg

20241211-171627.jpg

Nemoj da misliš da sumnjam u tvoje nalaze @Stock . Posebno u vezi sa nepravilnim oblikom. Više me je zanimalo odakle dim u frieru pri običnom krompiru. Nadam se da si stavljao krompir samo do pola visine friera ili trecine..

500gr pomfrita je smešno za ovaj od 6.5L, uostalom u opcijama može da se odabere do 1KG.
Nema veze sa hranom ili položajem iste, nego je izrada ovog mog primerka loša i zato fioka ne "dihtuje"...

Da li skuplja rerna moze da parira 3 air friera? Odnosno da li one imaju uz ostale i takve mogucnosti pecenja jer bih da opremim kuhinju uskoro ali jos ne znam koju opciju da odaberem. Niakako obe jer zauzima previse mesta.

Kako misliš 3 Air Fryera?

Da imam mesta samo za jedno, definitivno rerna, ali to zavisi i od tvojih navika i potreba.

Tri komada od 3.5l jedan iznad drugog sam koristio do sada. Ako bi moderna rerna mogla bez ulja/masti i nadgledanja uz ne trošenje mnogo više struje, to bih. @PJ

Pa realno po ovim cijenama jeftiniji su tri 3.5L od jednog dobrog sa dvije korpe. :D

@Roy Fokker Krenuo sam sa 1 pa sam video da gubim mnogo vremena jer sam samo sa ovim spremao hranu. Posle sam dodao jos dva i mislim da ni restoran ne sprema brže za 1 osobu.

Dodao sam pressure multi cooker i uz ketler ne koristim rernu ni ringlu. Pa bih zato sad u novom stanu da uredim samo kako sam zaista koristio bez nepotrebnih delova kuhinje.

@lurkerr Da, veoma se dobro slazu jedan na drugi i gumene noge cine da ne klize. (XIAOMI BHR4849EU Airfryer mislim da je bas) Sada su na polici jer nema mesta da budu jedan na drugom dok kuhinja ne bude gotova a zbog stabilnosti cu verovatno resiti da ne budu direktno naslonjeni.

daj neki savet kako ide sa multi cooker..ja sam uzeo gorenje neki i za sada jedan rucak napravio neki grasak i zadovoljan sam kako je ispalo
sem sto je na kraju prskala para i voda do plafona,ali dobro :)

@milos88nbg
Pošto nam je tema Air frier, kratko ću reći da je i moj taj multi cooker. Nadopunjuje Air Frier da ne dosadi pečeno. Verujem da ti je grašak bio lep i ukusan. Pare nema ako ga ostaviš da se smiri npr 40 min sam, da padne šipka unutra. Što je ok za neka jela ali negde treba ranije ispustiti da se ne prekuva, kao što si uradio. Gulaš juneći i razne čorbe sa piletinom, boranijom, graškom ili pasulj su predobri. (Chatgpt kazes da imas taj uredjaj i pitas recept. Cak dobro predlaze i ako mu kazes sta si vec kupio pa on uklopi. Slow cook od po 5 sati i vise isto daje dobre obroke). Šablon je prženje luka na Sear funkciji sa malo maslinovog ulja, posle dodavanje mesa i prženje par min da promeni boju. Posle dodavanje ostalog povrća i mešanje par min samo na istoj Sear funkciji. I kuvanje pola sata Stew funkcijom uz pritisak, uz začine i čašu vode da zapari, mada pusti i povrće dosta vode pa ne treba preterati da ne bude retko. Seckanje svega na kockice itd je jedino što nije uživanje a sve ostalo je prelako.

Poslednja izmena:
Rekoh ti pomfrit 500gr bez ikakvog ulja ili bilo čega drugog od zadataka.
Mrzi me da snimam jer je već očišćen, upakovan u kutiju i čeka sutra poštara za reklamaciju ...
A i šta da snimam vidiš na slikama da je plastika loša na ovom spoju:

20241211-171605.jpg

20241211-171627.jpg
Feleričan je taj tvoj to je problem.
Ako nekoga interesuje, uzela sam lonac za stari delimano multicooker kome je 4+ godine i nije mogao da se koristi jer je teflonski lonac popucao. A vidim da su ljudi sa istog oglasa uzimali i lonac za mi rice cooker npr. da zamene Teflon sa inoxom. Definitivno najkorisnija stvar koju sam kupila na aliexpressu.

Ja nemam rernu u kući. Verovatno je nikad neću ni imati. Verujem da će se air fryer tehnologija tek unapređivati i da će još brendova izbaciti modele sa 2 grejača.

U lidlu ova friteza na akciji

Screenshot from 2024-12-13 14-22-07.png

Moje pravilo je da ako nešto tvrdi da radi devet stvari odjednom, u stvari ne radi ni jednu kako treba.

Nema ništa, mora ovaj ćomi krematorijum na reklamaciju!
Para koju propušta pravi vodu koja se sliva gde ne bi smela :)

PXL-20241211-202216124-2.jpg
Neverovatno, al i meni sinoc na istom mestu prilikom spremanja pomfrita poceo da se pojavljuje dim. Leva strana uredjaja gornja polovina, i onda sam gurnuo fioku malo jace i dim je nestao. Kad sam zavrsio videh da i kod mene postoji kapljica vode ali mnogo manja (verovatno jer sam brzo zatvorio protok spoljneg vazduha) nego kod tebe na slici

U Lidlu od 23.12. air fryer sa dve odvojene fioke od po 4.35l biće na akciji 11999 dinara.

Neverovatno, al i meni sinoc na istom mestu prilikom spremanja pomfrita poceo da se pojavljuje dim. Leva strana uredjaja gornja polovina, i onda sam gurnuo fioku malo jace i dim je nestao. Kad sam zavrsio videh da i kod mene postoji kapljica vode ali mnogo manja (verovatno jer sam brzo zatvorio protok spoljneg vazduha) nego kod tebe na slici
Kako kod tebe izgleda taj var?

Jq uzeh prosle nedelje Beko od 7.5l za 14k dinara. Kupio kod kineza one papirne posude. Zena pekla pljeskavice-odlicne
Becke snicle- iznutra bolje nego kad se prze u ulju a spolja malo tvrdje nego iz ulja.
Riba- kazu da je odlicna(ja je ne jedem).
Kad se malo naucimo kako se sta sprema bice to odlicno. Prijatno sam iznenadjen.

Koju strategiju koristite za 6.5l kada zelite recimo spremiti pomfrit, cevape, koju kobaju i malo vrata!? Stavljate li sve odjednom ili? Mi smo danas iz 3x i onda sve to postane malo zamorno (posebno kad su svi gladni :ROFLMAO: ). Mozda neko od vas vec stekao rutinu, pa da malo objasni!?

Pomfrit se jako brzo ispeče, ja bih stavio meso prvo zajedno ako staje, ali bih pratio odvojeno i vadio redom kako se šta ispeče, a onda bih bacio pomfrit u vreo fryer u mast od mesa, i za manje od 10 minuta je gotov.

Nazad
Vrh Dno