Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Dal je neko dobio Air Fryer kao poklon za kupovinu njihovih telefona?

Meni je stigao pre koji dan za kupljeni Redmi Note 12 Pro 4G

Ja sam uzela u lidlu njihov od 5,2l. Nije mnogo veliki pošto je dubok. Odlično je što nema onu rupu na sredini kao mi air fryer. 10 000 sa lidl plus na sniženju. 3 godine garancije.

Opa, korektna i cena u startu s obzirom da ce se vecinom bijati popusti. Samo ga osakatili da nema "prozorce",al to verovatno da bi mogli izbaciti "pro" model.

inace ostao sam duzan za utiske tesla friteze od 7.5l .
nemam zemerke..super izgleda,velika posuda ...panel tj ekran nije touch vec su ispod dugmici tako da treba da se pritisne,ali je skroz u redu i za te pare kada je bila na akciji je def vredelo uzeti

• Like
Reagovanja: 5ar
Ja uzeo Xiaomi pro 4 L preko Ananasa . Bilo 10k na akciji. Možda ima još. Spremao par puta meso, povrće, leb prepekao. Lepo to radi za sada :)

Ja uzeh za 6400 3.5L na Ananasu s vaučerom, dosad sam samo podgrijao mlince i odličan je za to. :D

Da li postoji ikakva razlika izmedju obicne i pro verzije osim prozorceta?

P.S. Snizeni na Ananasu :
1705409267416.png

To mi je jasno, ali da li funkcionalno postoji razlika izmedju obe u smislu nacina rada, funkcionalnosti, mogucnosti itd itd? Ako ne, mozda bih cak razmislio o uzimanju ne-Pro varijante od 6.5L.

Po svemu što sam vidio, osim tih pola litra i prozora, jedina razlika je u par dodatih programa direktno na uređaju, što je apsolutno nebitno.

Ocekivao sam da ce ubacivati nove verzije softvera i da ce dodavati nove recepte u aplikaciju, ali nisam video nikakve novine.

Takodje mi smeta sto nema odbrojavanje u sekundama kada je to moguce prikazati na displeju. Bilo bi lepo da to ubace u novi firmware i da postoji opcija izbora u aplikaciji.

Hteo bih i ja da kupim neku fritezu i gril u jednom. Citao sam svasta nesto, ljudi hvala ovo ili ono. Dosta preporuka ide za fritezu sa gornjim i donjim grejacima, da bi istovremeno peklo. Imam u ponudi sledecu gritezu, pa bih zamolio za savet kakva je u odnosu na druge, da li moze na wifi i da li ima ona te duple grejace?

Ninja Foodi MAX Dual Zone [AF400EUCP] Hot Air Fryer, Amazon Exclusive, 2 Large Frying Compartments, 6 Functions, 2 Independent Garzones, 9.5 Litres, Copper/Black https://amzn.eu/d/2vtILsV

Mislim da ta friteza nije sa 2 grejača već ima 2 odvojene posude. Sa 2 grejača je samo cosori dual blaze. Ja sam kupila u lidlu njihovu fritezu za 10 000din i ona bolje peče odozdo nego odzgo iako je grejač gore. Ima dobar protok vazduha. Ali se mora svejedno okrenuti hrana.

Već ranije je bar jedan drug član naveo da je zamijenio Xiaomi s Ninjom, tako da će se sigurno javiti neko.

Mislim da ta friteza nije sa 2 grejača već ima 2 odvojene posude. Sa 2 grejača je samo cosori dual blaze. Ja sam kupila u lidlu njihovu fritezu za 10 000din i ona bolje peče odozdo nego odzgo iako je grejač gore. Ima dobar protok vazduha. Ali se mora svejedno okrenuti hrana.
Razumeo sam da je sa dve odvojene posude. Al sam mislio da li slucajno nije i sa po 2 grejaca. Posto kazu da je dosta bolje pecenje sa 2 grejaca. Da, ta cosori jeste sa dva grejaca i ima podrsku za wifi. I ona je usla u izbor. Sada ne znam sta da radim i sta uzeti, a da bude dobar izbor.

Ne mogu da pricam o specifikaciji Ninja friteze, ja imam Xiaomi ali znam da je kolega iz DE uzeo Ninja i kaze da je odusevljen.

Plus 4.7 rating na amazonu od skoro 1400 ljudi, je valjda dobra preporuka.

Samo zavisi da li tebi treba takva dupla i ako nema wifi dal je to nesto bez cega ne mozes, itd...

Nije mi presudan toliko wifi, nego bih voleo da imam, zbog kontrole jela, kada i u koje vreme upaliti ako nisam kuci i tako to. Naravno da minje presudnije kvalitet pecenja…

Ninja je u Americi broj 1 mada je i cosori dobar ako ne računamo kiks sa nekim modelom gde su morali da povuku celu seriju.

Danas sam nabavio Mi Smart Air Fryer 3.5L. Pravio sam pomfrit, pileća prsa, luk i šampinjone. Poveće je svo super. Piletina je poprilično suvlja nego što sam navikao. Ali sasvim prihvatljiva kada se začini. Sutra ću i taj raspršivač ulja da probam. Iskustvo pripreme je baš lako i opere se za minut posle.

Da, pileća prsa su ionako suvlja, zato recimo krilca i raskošćeni bataci ispadaju savršeno. To malo masti od kožice je sasvim dovoljno, čak i bez posebnog začinjavanja.
Ja sam danas pravio slatki krompir. Treba malo isprobavanja da se ubode pravi recept ali mi se dopada. U rerni uvijek bude malo gnjecav.

Ja danas idem da pazarim XIAOMI Smart 6.5l AirFryer, ali me samo sada buni ova smart opcija. Da li to znači da mogu preko MiHome apk da upravljam kada ću da startujem da se sprema nešto? Lupam, krenem sa posla, teretane, kako god, i onda pola sata pre se povežem na uređaj, ubacim prethodno šta želim da spremim, i čeka me kada dođem kući spremno sve?

Da, pileća prsa su ionako suvlja, zato recimo krilca i raskošćeni bataci ispadaju savršeno. To malo masti od kožice je sasvim dovoljno, čak i bez posebnog začinjavanja.
Ja sam danas pravio slatki krompir. Treba malo isprobavanja da se ubode pravi recept ali mi se dopada. U rerni uvijek bude malo gnjecav.
Na kojoj temp i koliko dugo praviti batak bez koske?

Ja danas idem da pazarim XIAOMI Smart 6.5l AirFryer, ali me samo sada buni ova smart opcija. Da li to znači da mogu preko MiHome apk da upravljam kada ću da startujem da se sprema nešto? Lupam, krenem sa posla, teretane, kako god, i onda pola sata pre se povežem na uređaj, ubacim prethodno šta želim da spremim, i čeka me kada dođem kući spremno sve?
Da, recimo i to. Moze recimo i da ti javi notifikacijom na mobilni kad je pola spremanja da okrenes to sto se trenutno pece. Mozes na mobilnom da izaberes sve parametre i da startujes preko njega, ne moras na samom uredjaju. Mozes da pratis vreme za koliko ce biti gotovo da ne ides svaki cas u kuhinju. Imas vec definisane presete za cesto spreme vrste jela. Imas recepte za spremanje nekih jela.
Nije da se ne moze bez te smart opcije, ali je dosta korisna i olaksava.

@lurkerr E to je to onda. Taman mi to treba. E sada samo imam dilemu, mada i nije neka dilema. Uvek je veći kapacitet bolji jer može više da stane. Jedino ne znam koliko mora da bude udaljen od zida kada se sprema nešto.

Ne mora skoro uopste. Po uputstvu mislim da je 20-30cm preporuceno, ali ja moj 3.5l Air Fryer drzim skoro potpuno do zida, ustvari ima mozda 5cm. Ne greje se jako, ali videces vec sam kakva je situacija s tim novim 6.5l, mozda ce njemu biti potrebno malo vise prostora. Ne znam kakav je taj novi.

Vrh Dno