Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Jel to na Ananasu stari ili novi model sa prozorcetom?

Stigao juče ! Do sada nisam doživeo ovako efikasnu i brzu online kupovinu.

Ma super je,obrok bude brzo a i leeeep.Tikvice su mi omiljene.Kupio sam na Aliju onu silikonsku posudu i nije više ni musavo nakon upotrebe.

Ovaj novi od 4l.U Mi store
Izvini,mislio si na posudu?Okačiću večeras

Poslednja izmena:
Ma super je,obrok bude brzo a i leeeep.Tikvice su mi omiljene.Kupio sam na Aliju onu silikonsku posudu i nije više ni musavo nakon upotrebe.
Kako spremas tikvice, daj recept. :)

Btw, pitanje za sve, koliko koristite one recepte i predefinisane parametre u aplikaciji?

Ne koristim uopste.

Tikvice isečem na kolutove,ubacim ispod mesa i stavim začin na njih.Budu predivne.Ranije sam jeo pohovane i punjene i to retko.Sada svako malo.

Ali kako vazduh onda cirkulise odozdo? Ja sam na pocetku stavljao papir za pecenje i nista mi nije lepo ispalo jer vazduh ne cirkulise lepo.

Upravo to sam i ja hteo da pitam, takodje sam koristio papirne cinije i od dole nista , jel stavljate direktno bez onog dna i restke?
Kaze supruga kod nje na poslu sve spremaju bez dna i restke,a ja uvek bar ono dno ostavim:unsure:

Suština jeste da se peče na vazduhu. Po meni je donja rešetka obavezna.
Gornja, jedino ko hoće veću količinu. Ja pre idem na dve ture nego jednu duplu.

Pa upravo to, kad se pece na vazduhu i stavi hrana u ciniju, papirnu, silikonsku, ne bitno... Pece se samo odozgo, sta bas i nije neko resenje.

Okreneš na pola pečenja?Bude ok,nemoj da te brine

Ali supa supa se kuva, ne pece se😋

Kad smo kod toga, uzeo sam i neki multicooker ili kako se to vec zove, supruga to zelela, pa mi zao bio taj multicooker i sa opcijom air fryera, al sta cu kad imam vec fryer.

Multicooker je isključivo za kuvanje. Nije baš za pečenje jer hoće da zalepi, mada moj je onaj delimano.. Odličan je. Imam ga mnogo duže od Air fryer-a i stvarno je odličan.

U fritezi se pece, a u tiganju przi😉
E nisam videla da sad i to postoji.
Nisam ni je, dok nismo uzeli taj njihov multucooker... A uzeli po preporuci prijatelja, koji godinama koriste taj na vise lokacija, kuci, na primorju, kod babe... Mislim da je neki no name brand ili ti kinez, nema ih kod nas, a supruga nije htela da trazimo neki brendirani, jer joj je ovaj proveren.

U fritezi se pece, a u tiganju przi😉

Nisam ni je, dok nismo uzeli taj njihov multucooker... A uzeli po preporuci prijatelja, koji godinama koriste taj na vise lokacija, kuci, na primorju, kod babe... Mislim da je neki no name brand ili ti kinez, nema ih kod nas, a supruga nije htela da trazimo neki brendirani, jer joj je ovaj proveren.
U tome i jeste poenta paradizovog posta sa okretanjem i analogijom sa supom. Pokušavaš da pečeš nešto (omlet) što se prži i naravno da nije primenjivo ;)

Mada verujem da je i za omlet savet itekako primenjiv, samo ne za način na koji ga ti spremaš. Umesto okretanja možeš povremeno da promešaš.

Što se tiče multipraktika, ja bih išao na one koji imaju opciju sporog-dugog kuvanja, ali i opciju ekspres lonca (opciju za kuvanje pirinča mislim da imaju svi, a on je iz njega savršen). Dosta stvari može lako i brzo da se pripremi uz vrlo malo truda. Ima dosta klipova na internetu, mada sam ja većinom gledao za Ninja muktikukere.

Nije opcija mesanje.. Iskreno jednom probao, pojelo se ali nije to to, mozda malo prakse i snimiti malo na yt kako prave...

Nazad
Vrh Dno