Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

sacekacu malo da se strasti smire sa miui v12.5.2.0 , ionako sam zadovoljan kako fon radi, nema potrebe za zurbom.

Meni se jutros (redmi note 8t), a samo sto je stigao updejt 🤣, ispruzio na parkingu koliko je dugacak i sirok. Epilog naprslo prednje staklo. Odose 50e na reparaciju (zamenu). 😡

Mnogo toga se izdešavalo od kako ne objavljujem ništa ovde, ali znam da mnogi čekaju 12.5 UPDATE, pa ću samo podeliti neke najave: stiže MiUI 12 sa Androidom 11 za Note 8 Rusija i Note 8T EEA, i MiUI 12.5 za Redmi Note 8 Kina, tako da bi trebalo skoro da bude i za ostale verzije.
Zamolio bih cenzore koji sebe zovu moderatori da obrišu ovaj post jer na slici ima i drugih modela telefona, ali neka sačekaju neki minut da bar neko vidi lepu vest. Hvala unapred.

Prilozi

• IMG_20210805_154558.jpg
    IMG_20210805_154558.jpg
    151.2 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
8pro prolupao na 12.5. ne koriatim ga puno dnevno jer je drugi telefon ali zadaje muke.
-Gmail ne pokazuje notifikacije
-na instagramu ostaju obrisane slike prilikom uploada(kada se stisne pise unable to load) . pre se to resavalo ciscenjem sa google file managerom. sada ne vredi
-otkljucavanje sa otiskom na suncu brljavi
cuje se zvuk da je otkljucam ali je ekran crn i mora da se zakljuca i opet otkljuca nekad i dva puta.
-video na instqgramu mora da se otvara dva puta (cuje se zvuk ali slika zakucava)
-brisanje aplikacije nije moguce prevlacenjem iz menija gore na uninstall vec mora preko settings-app
probao da brisem i da odradim clear all data nista ne pomaze.

Izasao je i kod mene update od 2.2gb, na redmi8pro, global. Zasada čekam.

Znali se možda mi koji još nismo dobili miui 12.5 kada ćemo otprilike dobiti ?

Znali se možda mi koji još nismo dobili miui 12.5 kada ćemo otprilike dobiti ?
Zasto bi uopste update-ovao na 12.5? Samo prelistaj sve Xiaomi teme, nema telefona koji nije osakacen sa MIUI 12.5. Budi zadovoljan sa ovim sto imas ako ti sve radi, ne diraj nista.

Zasto bi uopste update-ovao na 12.5? Samo prelistaj sve Xiaomi teme, nema telefona koji nije osakacen sa MIUI 12.5. Budi zadovoljan sa ovim sto imas ako ti sve radi, ne diraj nista.
Ovo uopste nije tacno, ima dosta ljudi koji imaju 12.5 miui i zadovoljni su cak su prezadovoljni sa njime, medju njima i ja. Preko 7-8 meseci sam koristio na mi 9t 12.5 miui a onda i 12.6 miui verziju a sada na poco x3 pro 12.5.3 imam i telefon radi extra.

Ovo uopste nije tacno, ima dosta ljudi koji imaju 12.5 miui i zadovoljni su cak su prezadovoljni sa njime, medju njima i ja. Preko 7-8 meseci sam koristio na mi 9t 12.5 miui a onda i 12.6 miui verziju a sada na poco x3 pro 12.5.3 imam i telefon radi extra.
Druze, nemoj da se sad razglabamo oko 12.5 MIUI... Tebi radi, i jos velikom broju ljudi. A sta sa onim ljudima kojima ne radi dobro telefon? Kojima baterija traje krace? Koji imaju razne bug-ove koji se ne resavaju par meseci?
Zasto bi neko udarao glavom o zid sto nije dobio MIUI 12.5 na 2 godisnjem modelu? Kako ce to raditi na starom modelu, kad na novim telefonima ne radi software kako treba?

Druze, nemoj da se sad razglabamo oko 12.5 MIUI... Tebi radi, i jos velikom broju ljudi. A sta sa onim ljudima kojima ne radi dobro telefon? Kojima baterija traje krace? Koji imaju razne bug-ove koji se ne resavaju par meseci?
Zasto bi neko udarao glavom o zid sto nije dobio MIUI 12.5 na 2 godisnjem modelu? Kako ce to raditi na starom modelu, kad na novim telefonima ne radi software kako treba?
A kako ce neko znati hoce mu miui 12.5 raditi dobro ili nece ako ga ne preuzme i ne instalira na telefon?

Poslednja izmena:
Mnogo bitna stvar je da MIUI 12.5 nije isti za sve telefone. Nemaju svi telefoni isti hardver, pa shodno tome ne moze se pricati u globalu kako radi MIUI 12.5. Svaki model je posebna prica. Cak mozemo ici na to da i svaki primerak je posebna prica jer svi znamo da Xiaomi cesto zna da koristi delove od vise proizvodjaca.
Suludo je pricati i tvrditi da MIUI 12.5 radi kako treba na svim telefonima. Moj licni utisak je da je A11 totalno neispeglan za vecinu Xiaomi modela. A jos ako taj A11 donese i MIUI 12.5 skin na stariji model, recept za gomilu problema :D

Skoro sam gledao-kupovao za klince telefone,pa mi prošao kroz ruke mi 9t i redmi note 10(pazario).
Ne mogu da se otmem utisku da me je mi9t razočarao,očekivao sam u svemu da je bolji od 8pro,ali nije me uverio,očekivao sam na prvu bolji ekran i kamere,ono što sam video da je 8 pro bolji.Kako?Nem pojma.
Ok,vratio sam vlasniku mi9t,bio je bagovit...ali kao da su mu nešto još uradili sa kamerama.
IMG_20210811_135401.jpg
8 pro
IMG-c6cc333d1375d046ba639f44cf983eb4-V.jpg
mi9t.
IMG_20210811_135554.jpg
8pro
IMG-e8323d1df7b543e532fab1a424d8165f-V.jpg
Što je to tako nem pojma.
Ekran isto,očekivao amoled ...bolje mi delovao 8pro.
I na kraju za jednog uzmem još jedan 8pro,a drugom note 10.

Prilozi

• Screenshot_2021-08-11-14-50-26-376_com.viber.voip.jpg
    Screenshot_2021-08-11-14-50-26-376_com.viber.voip.jpg
    137.7 KB · Pregleda: 12
Jedini telefon sa IPS ekranom, koji sam video da može da parira krštenom AMOLED ekranu je MI 10T/PRO.
Imao sam MI 9T i brži je isa boljim ekranom od 8pro i 9pro a nije ništa lošiji od 10pro, sa izuzetkom kamere. Taj primerak što si ti imao u rukama je očigledno, kao što si i rekao bio neispravan.
Kamere su druga priča, ali druga slika je inače mnogo bolja na MI 9T.
Ne treba očekivati da će MIUI 12.5 raditi bog zna kako na 8 PRO, tj da neće imati bagova. Stariji je telefon i Xiaomi se neće mnogo truditi oko optimizacije. Nisu se baš mnogo potrudili ni na novijim telefonima. Da ne govorim o dugoročnosti apdejta.

Meni na 8 Pro MIUI 12.5 radi sasvim lepo. Jedino što mi se ne sviđa je primetno kraće trajanje baterije u odnosu na prethodne verzije MIUI-a. Ostale stvari koje su mi ranije smetale su popravili. Npr. nasumično javljanje da WiFi mreža nema izlaz na net iako ima. Proximity senzor tokom razgovora, više se ekran ne uključuje sam od sebe tokom razgovora. Bagovanje kada nekad ne prihvati iz prve kucanje na tastaturi dok se ne stisne home pa ponovo vrati na aplikaciju iz koje kucaš. Podešavanje jačine zvuka je sada nekako preciznije u manjim skokovima kada se podešava preko dugmeta.

Jesam laik za fotke,ali meni deluju mutno na mi9t.Pa reko verovatno su čačkali nešto oko telefona pošto je polovnjak.
Al kontam Mi je linija iznad Note,a iste godine izašli.
Jes ova na papiru kao bolja(8pro),ali sam mislio u praksi da ce biti poprilično bolje na mi9t.

Mnogo bolje zelenilo na MI 9T, razlikuju se boje raznog lišća, dok je na 8pro sve skoro iste boje. Više detalja na lišću i generalno na celoj slici, na primer trava. 8pro je zeznuo nebo, leva strana neba je previše exposed pa je bela. Cela slika kao da je premazana slojem žute boje.
Pogledaj kako na 10pro i MI 9T slike izgledaju slično, bar što se tiče boje i detalja.
Vidim da su neke slike sa Bibera, a on uništi kvalitet.
Svakako preporučujem da se na svim modelima koristi GCam. Slike su bolje i sve može da se podesi.

Kreće update i za Note 8! Stiže MiUI 12.5 za ruski rom, i MiUI 12 sa Androidom 11 za Note 8t EU rom! Ostalo bi trebalo brzo! IMG_20210816_083432.jpg

Bolje da su za obicni Note 8 krenuli sa MIUI 12.5 umjesto android 11. Ali dobro, valjda i to bude..

Jel probao ko Gcam 8.1 Wichaya na 8T i kakvi su utisci?

ljudi jel vama radi screenshot gestikulacija (povlacenje tri prsta po ekranu) nakon update na 12.5 miui , note 8 pro?

Stigao mi update za Note 8 ali mi nešto čudno, miui je bio 12.0.6 QCOMIXM a sad mi stiže 12.0.2 RCOMIXM. Ažurirao se pa ćemo da vidimo kako fercera...

Prilozi

• Screenshot_2021-08-24-18-09-47-171_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-08-24-18-09-47-171_com.android.updater.jpg
    39.7 KB · Pregleda: 13
  • Screenshot_2021-08-24-18-08-29-233_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-08-24-18-08-29-233_com.android.settings.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 13
Dobio si android 11. Umjesto QCOMIXM sad ti je RCOMIXM. Meni jos nije stigao update

Da, video sam da će biti 11 ali nisam do sad čuo da menjaju slova i smanjuju verziju... 😂

Da, vidjao sam to i na drugim Xiaomi telefonima, jeste cudno.

Sa novom verzijom androida valjalo bi i fabricki reset da se odradi, da bi sve radilo kako treba

Nemam vremena za ponovno instaliranje i podešavanje svega, ako baš ne legne kako treba onda ne gine... Hvala 👍🏻

Nazad
Vrh Dno