Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Pa mogu svi dugmici da se sklone osim prekida poziva, koji se moze napraviti malim i postaviti u ugao, tako da se iskljuci mogucnost nehoticnog prekida veze. Nije lako promeniti navike, a "pametni" telefon sluzi tome da moze da se prilagodi nama, a ne mi njemu.

Redmi Note 8, dobio sam update na 12.0.2 android 11. Skidam pa da vidimo kojih bagova ima. 😅🤣

Obrati pažnju na 5ghz wifi ako ga koristiš, meni počeo da ispada sa mreže jer pokazuje slab prijem a sedim pored rutera i sam pređe na 2.4ghz jer je pun signal?!

Ne koristim 5ghz. Zasad izgleda dobro, osetno fluidnije radi nego 10-ka. Šaltanje kroz recent apps mi dodje pravo osveženje kako fluidno radi. Animacije su takodje fluidnije. Videću nadalje... Nisam radio factory reset jer sam skoro čistio sve i resetovao.

I meni ispada sa mix 2.4/5GHz mreze, moracu da je prebacim na pojedinacne i kacim se samo na 2.4, potpuno bezveze. I floating notifications ne uspevam da iskljucim za SMS - sve sam iskljucio, ali i dalje su tu SMS notifikacije koje blokiraju ceo ekran, jako me iritira. Jedino mi nije jasno ko je pomislio da su one dobra ideja?

Pozdrav
Imam jedan čudan problem na Note 8 a na internetu nigde nisam našao nešto slično pa me zanima vaše mišljenje. Telefon radi normalno bez zaštitnog stakla,ali kada se stavi staklo pojavljuju se crni tragovi kada se prelazi prstima preko ekrana? Ima li neko ideju o čemu se radi?

Nekvalitetno staklo, šta drugo može da bude ako radi normalno bez njega.

Pre neki dan na Redmi Note 8 mi nešto pobrljavio DND sam od sebe... Kada je aktivan ugasi i zvuk alarma i zakasnih na posao 😆... Godinama ga koristim, aktivira se sam od 23 do 7h ali sad pokazuje u postavkama zvuka da je alarm precrtan, i kad alarm tj. telefon treba da zvoni zvuka nema a ima slike na ekranu i uredno ga ugasim 😆. Nije bilo nekog ažuriranja a znam da pre ovoga alarm nije bio precrtan u postavkama. Proverim da nisam blesav na druge Xiaomi-je u kući i svima radi normalno kao i meni pre a nije ni precrtan zvuk alarma...
Inače u postavkama DND ništa nije menjano i stoji kao pre a ne zvuka nema...

Tebi nešto pobrljavilo, ja koristim isto dnd 23-07h na redmi note 8 i radi normalno. Probaj da ga isključiš i namestiš sve ponovo.

Probao sam i ništa, a i kad ručno aktiviram DND isto precrta zvuk alarma. Za sada ću pomeriti da se DND gasi pre mog alarma 🙄

Ne bi niposto trebalo da DND iskljuci ni alarm.

Tako je, ali od zadnjeg ažuriranja pojaviše se neki neobjašnjivi fenomeni 🤔

Da, ali sačekaću još malo jer trebalo bi da stigne 12.5 pa ako ništa negine reset...

Ma gde ćeš čekati 12.5 ko zna kad će, tek možda za koji mesec.

Pa pomerio sam DND malo pre alarma i može da prođe ovako feleričan... 🙄😁

Ubeđen sam bio da će preskočiti 12.5 jer najavljen je 13 od 16. decembra

Neće odmah 16. sigurno jer uvek kreću od novijih modela ali bitno je da je na spisku za update

Na moj note 8 pro stiglo jos pre nedelju dana ver. 12.5.5 a juce azuriranje za novembar mesec.

Ako je neko imao strpljenja, dočekao je!

Prilozi

• IMG_20211213_111539.jpg
    IMG_20211213_111539.jpg
    176 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20211213_111633.jpg
    IMG_20211213_111633.jpg
    182.5 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20211213_111706.jpg
    IMG_20211213_111706.jpg
    194.2 KB · Pregleda: 27
  • IMG_20211213_111743.jpg
    IMG_20211213_111743.jpg
    251.1 KB · Pregleda: 27
Sa ovim poslednjim 12.5.1.0, ostao sam bez skoro 20 GB prostora u telefonu. Za toliko mi je povećano zauzeće memorije. Pojma nemam čime i zašto.
Pretpostavljam da je to ovo na vrhu liste.
IMG_20211214_185531.jpg

Kod mene je 17.6 gb a ne sećam se koliko beše pre ažuriranja 🤔

Jel ima neko preporuku za dobar custom rom za redmi note 8? Ovo, ovo ne znam kako da nazovem ovo odvratno ažuriranje…

Imam shaomi note 8 pro. Imao sam pre desetak dana problem sa internetom na Supernovoj. Oni su to rešili daljinski, ali mi se dešava posle toga, da kod nekih sajtova neće normalno da učita stranicu. Pogotovo na rezultatima. com. Učitava dosta dugo. Probao sa brisanjem aplikacije i ponovne instalacije, brisanja keša, ali ne pomaže. Na speed testu deluje da je sve ok, mada i ti ne počne sa očitavanjem odmah, već posle nekog vremena. Kao da ga zakoči na početku. Da li je imao ko ovakav problem?

Nazad
Vrh Dno