Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Nemam vremena za ponovno instaliranje i podešavanje svega, ako baš ne legne kako treba onda ne gine... Hvala 👍🏻
Sto bi sve iznova to radio? Jednostavno bekapujes sva podesavanja sa telefona (kontakti, poruke, nalozi, sve aplikacije) na xiaomi cloud. Pa posle fabrickog resetovanja samo sve to povuces sa xiaomi clouda i za par minuta imas sve.

Prilozi

• Screenshot_2021-08-25-08-17-13-072_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-08-25-08-17-13-072_com.android.settings.jpg
    43.9 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_2021-08-25-08-17-19-071_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-08-25-08-17-19-071_com.android.settings.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 22
Znam za backup (sinhronizuje mi automatski na 7 dana) koristio sam ga više puta kad menjam telefone ali neke moje app ne dozvoljavaju, pa bar 30% moram ih ručno....

Za sada ovaj 12.0.2 radi normalno pa ću videti 👍🏻

Meni je po malo kocilo kad sam instalirao update i vratio sam telefon na fabricka podesavanja. Sad sve radi ok

Imam problem sa note 8 pro,Radio je odlicno do juce,kada je klinac azurirao na nesto.Posle azuriranja ukljucio se I zamrzao ekran.Nista ne reaguje niti I'ma ikonica na ekranu.Restartuje se I ukjucuje ,ali samo do zamrznutog ekrana.Dao ga drugu koji se malo vise razume,kaze ne moze uopste da udje u njega.U ponedeljak ide u neku servis pa da vidimo ,jel I'ma neko ideju sta moze da bude.Ekran je nedavno menjan ,ali ne vidim da on moze da bude problem .

Bolje slomljen nego kineski ekran.
Ekran itekako može da bude problem

Žalosno je, ali u naše servise stižu uglavnom nekvalitetni ekrani, tako da kod jeftinijih telefona treba dvaput razmisliti o isplativosti zamene ekrana.

Otvorio sam ja negde temu, "iskustva sa zamenom ekrana" ili tako nesto, gde sam prisao o problemima nakon zamene.

Zamenis ekran i on posle 2 meseca pocne da brlja...

Pa jel moze u recovery mode, sta kaze kad se nakaci na komp? Mozda da se proba wipe data ako nema nista bitno/imate backup

Poslednja izmena:
Moguce ,ali do azuriranja je odlicno radio ,zar se ne bi primetilo ranije da brljavi.
Ne znam sta je kod tebe, samo kazem da kineski ekrani hoce da poblesave nakon mesec - dva
ja sam vracao stari slomljen ekran da bi vratio telefon u funkciju.

I'ma slike ,bez ikonica ,ali tach ne reaguje uopste.Restartuje se I pali normalno I to je to.
Verovatno je otišao ekran/touch. "Zamenski" ekrani koje stavljaju u servisima su veoma niskog kvaliteta. U principu kada polomiš ekran koristiš telefon tako dok možeš a posle toga je najisplativije kupiti nov telefon, jer su originalni ekrani koštaju skoro kao nov telefon a kopije ekrana crkavaju posle 2-3 meseca upotrebe.

Verovatno je otišao ekran/touch. "Zamenski" ekrani koje stavljaju u servisima su veoma niskog kvaliteta. U principu kada polomiš ekran koristiš telefon tako dok možeš a posle toga je najisplativije kupiti nov telefon, jer su originalni ekrani koštaju skoro kao nov telefon a kopije ekrana crkavaju posle 2-3 meseca upotrebe.
Hvala na odgovoru ako je tako ,ne vredi opet menjati.

Posle ažuriranja na 12.0.2 (Note 8) pojavi se prvi problem. Wi-fi na 5ghz skoro da ne radi, tj. sedim pored rutera a signal "poor" pa čak i ispadne sa mreže pa pređe na 2.4ghz i tu bude normalno pun. Na testu brzine jako slaba brzina a na 2.4ghz normalno za te mogućnosti. Gasio sam bluetooth i lokaciju i ništa se ne dešava. Imam još 2 telefona u kući na 5ghz i rade normalno pa verovatno nije do rutera. Pisao sam feedback 2 puta....

Jeste li azurirali 8T na 12.0.4, dobija li sta ili mozda ima bagova?

Ažurirao i ja na note 8t.Bez bagova za sad.
Sredili su volume kontrole.Sad su logicnije.
Utisak mi je da baterija traje nesto krace...

Može li mala pomoć, naime, imam redmi note 8 pro i od pre nekoliko trenutaka ne mogu ući u njega sa šablonom sa kojim sam ulazio, evo već godinu i nešto dana. Prikaže se šablon, ja ga ukucam, on kaže uređaj je zaključan, probajte za 30 sekundi. Malo sam ga "odmorio" pa posle 5-6 minuta uđem u telefon bez ikakvog šablona, sad opet ne mogu ući jer traži da ukucam šablon. Šablon je najprostiji što može biti, tako da tu ne grešim sigurno. Drugi niko ne čačka telefon osim mene, tako da i tu ne može biti greške. Znači koristio ga pre pola sata, ostavio ga na pet minuta i to se onda počelo dešavati.

Valjda si stavio i otisak prsta? Sledeci put kad nekako udjes, promeni sablon, moguce je da te touch zeza na delu ekrana gde je jedna od tacki za spajanje.

Nisam stavio otisak, samo šablon da ne bih pozivao nekog onako slučajno. Evo ovu drugu opciju pokušavam ali sad ne će da mi dozvoli bez šablona ulazak. Jednom je omogućio, ne znam kako, ali sada ne dozvoljava. Glupava situacija, imam telefona a nemam ga. Mogu da primam pozive i da se javljam normalno. Piše kad hoću da uđem u telefon: nacrtajte šablon- treba da unesete šablon radi dodatne bezbednosti.

Devojka ima Redmi Note 8 Pro i muku muči sa slučajnim uključivanjem Mute opcije u skoro svakom razgovoru.

Ima li nekog rešenja za ovo?

samo je posmatraj kako drzi slusalicu kada razgovara, i bice ti jasno u cemu je problem :0

Rešenje, ako ne može da promeni naviku, jeste da promeni dialer, True Phone može da ukloni to dugme, realno malo ko ima potrebu za njim.Screenshot_2021-09-28-17-11-38-277_com.hb.dialer.free.jpg

Nema veze ako proximity senzor ne radi svoj posao, pritiskaće onda nešto drugo.
Na žalost, promena načina držanja telefona je jedino rešenje.

Nazad
Vrh Dno