Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 7 / Pro

Tako je na suncu haos druze, isto desna ruka ali dzabe, izuzetno nervira!

Čim sam kupio telefon tražio je update na 10.3.6. Nemam problema sa proximity senzorom.
Baterija posle 48h je na 20-30%.

Baterija je odlična..takodje nemam problem sa proximity senzorom.Kamera je fantastična sa Google cam aplikacijom...

Ko ima Nillkin Frosted Shield na telefonu neka dobro pazi kada skida masku, drugar se toliko namucio da je izgura, kako bi ubacio novu sd karticu, da je pri dnu iskrivio ram telefona.

I jeste nepogodna maska, iznenadio sam se sto su je pokrili sada sa gornje i donje strane, nemilosrdno stegne telefon, i bukvalno mora nesto da se podbaci izmedju nje i telefona kako bi se skinula.

Posto vidim da mnogi se hvale kako im: baterija traje duze , da se ja pozalim da mi na 10.3.4 baterija curi kao voda iz pocepane kese.Traje pola koliko je trajao na pocetku. Uz to ubija ovaj proximiti ako ga ne drzis desnom rukom, sto mi nije navika. Uz to na suncu nista ne pomaze. A sve mi se vise cini da vise zeza u odnosu na pocetak. Sve u svemu dve velike mane.Ovo mi je prvi Xiaomi.Neozbiljno i neverovatno je da da posle update -a telefonu bukavalno uniste bateriju, a za ovaj senzor nemam komentar.Da on poziva kog zeli dok pricam,ulazi u app .... Strasno. Sve u svem sam zadovoljan. ( Kamera vadi stvari i telefon vredi svaki dinar ) A i hardver ne zaostaje .... Nadam se da ce gospoda naucici resiti ove glupe probleme...

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Ja sam dugo na 10.3.4. i baterija mi odlično drži, a baš sam zahtevan korisnik jer sam nonstop na telefonu i internetu zbog prirode mog posla. Na kraju dana, pred spavanje (oko 1 do pola 2 ujutru) mi ostane izmedju 40 i 25 procenata, što se apsolutno nije nimalo promenilo u odnosu na predhodne verzije sistema... Da napomenem da mi je osvetljenje uvek u auto modu, a da ga povećavam na maksimum ponekad u toku dana, zavisno od potrebe.
Kod telefona sa LCD displejima je jačina osvetljenja jako jako bitna stvar u pogledu trajanja baterije i mora se to imati u vidu. Na maksimalnom osvetljenju jede bateriju.

Što se tiče senzora blizine, imao sam problem u početku dosta, a sada ne više. Poboljšano je apdejtom 10.3.4. i ja sam se navikao kako držim telefon dok pričam tako da sam se prilagodio na uredjaj tako da uopšte nemam problem. Najveći je problem pozicija na uredjaju gde se nalazi pomenuti senzor i shodno sa istom se telefon mora držati adekvatno...
Radi apsolutno bez problema i na najvećem suncu.

Sad me svrbi da isprobam senzor na mom jer ga koristim samo za internet i mediu, za razgovore i poruke imam neku matoru Nokiu...pojma nemam da li se meni zalomio falični senzor ili ne.

Nema faličnih senzora nego je na lošoj poziciji i bukvalno od toga kako drziš telefon (a možda čak i koliko ti je veliko uvo [emoji1]) zavisi da li će se uključivati ekran. Meni se uključi možda svaki 5 put.
Primetio sam da je senzor otiska prsta toliko osetljiv da mi se često ekran uključi kada stavljam telefon u džep i slučajno prstom pređem preko senzora.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Zasto jednostavno ne pritisnete power dugme kada uspostavite vezu ako vas zeza proximity?

TuturuTu on rmn7

Zasto jednostavno ne pritisnete power dugme kada uspostavite vezu ako vas zeza proximity?

TuturuTu on rmn7

Pratim ovaj forum i reko da li da dam odgovor ili da iskuliram ali ne mogu vise.
Kakav je ovo odgovor, "jednostavno pritisnes dugme power..."
Alo ljudi posle toliko godina mobilne industrije i proizvodnje istih glupavi kinezi ne mogu da naprave telefon
da ne mora da mi uvo bude ovoliko ili onoliko, da "pravilno drzim telefon"
Dajte popljujte ih i unakazite odgovorima po forumima da bi mozda neko nekad procitao i reagovao. Xiaomi ovo pa ono najbolji aman vise.
Da se razumemo korisnik sam Xiaomija ali sto ne valja ne valja brate.
Ne daj Boze da se ovo desi Samsungu, bio bi potop!

Nema faličnih senzora nego je na lošoj poziciji i bukvalno od toga kako drziš telefon (a možda čak i koliko ti je veliko uvo ) zavisi da li će se uključivati ekran. Meni se uključi možda svaki 5 put

Znači, faličan senzor.

Što je najgore meni na Mi 8 bolje radi senzor nego na S7. Mada nije savršen. Moraju oni još kačamak i mleko da jedu.

^ True .
Priče o kamerama za 2 koplja boljim od ostalih u klasi da ne spominjemo ?!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sa gcam ili bolje ili u rangu konkurencije koja prodaje duplo skuplje telefone.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Nije tema, ne bih da spamujemo, ali realno su im kamere u odnosu na konkurenciju u klasi ili egal ili bolje. Uz GCam teško da može nešto da im parira. Mi 8 + GCam daleko bolji u LL uslovima od S10+.
Prošlo je vreme kada su ubacivali škart i osrednje kamere u telefone. Sad rade dosta na hardveru, a još više na softveru.
Mada i dalje ostaje ovih 48mpx kao najveća šminka i prevara.

@ korisničkoime
Ajde molim te baci link za Gcam koji valja , probavao sam svašta ali me nije dojmilo ni malo . Možda ja ne uradim nešto dobro ...

Pratim ovaj forum i reko da li da dam odgovor ili da iskuliram ali ne mogu vise.
Kakav je ovo odgovor, "jednostavno pritisnes dugme power..."
Alo ljudi posle toliko godina mobilne industrije i proizvodnje istih glupavi kinezi ne mogu da naprave telefon
da ne mora da mi uvo bude ovoliko ili onoliko, da "pravilno drzim telefon"
Dajte popljujte ih i unakazite odgovorima po forumima da bi mozda neko nekad procitao i reagovao. Xiaomi ovo pa ono najbolji aman vise.
Da se razumemo korisnik sam Xiaomija ali sto ne valja ne valja brate.
Ne daj Boze da se ovo desi Samsungu, bio bi potop!
Lol... ako te ovo trigerovalo... i to jos skroz pogresno shvatio covek...
Mene ne zeza prox niti mi je problem da uzmem bilo koji flagship fon bilo kog momenta tj nemam nikavog osnova da branim ili uzdizem niti cu bilo koji brend.
To je izjava za ljude koji na zalost nemaju opciju da menjaju fon kad pozele a imaju problem.
Fon se instant zakljucava preko power tastera i otkljucava preko fp.
Iz zezanja testirao i savrseno radi kao alternativno resenje.
A Xi je sve samo ne naj.
Ono sto je dobro je sto dobijes super fon za datu cenu (mislim na eu, u srb su po meni preskupi).

TuturuTu on rmn7

Poslednja izmena:
Moj "odgovor" uopste nije bio upucen tebi kao "tebi", nego po milioniti put procitah sta da se radi
kad zeza senzor i preko toga se prelazi onako opusteno kao normalno je to :)
Retki kazu ovo ne valja ovo ne valja, nije najbolji... ali cena i jos par stvari, objektivno,
svi ostali dizu Xiaomi u nebesa ovde.
Ti si realan u odgovoru i komentaru

Sorry, pogresno sam shvatio.
Kao moderator ti mogu reci da to vazi za sve brendove ovde na forumu, nije to samo za Xi tako... :)

TuturuTu on rmn7

Meni proximity radi odlicno. Druga stvar, kupis fon, ne odgovara ti, prodas i uzmes drugi neki za iste pare. Nema potrebe da se pojedinci lece na ovoj temi.

@bongec

Ako dozvoljavaš, da kažem svoje iskustvo:
Koristim Gcam_6.1.021_Advanced_V1.6.190614.0200.apk by Arnova8G2
Jedna od prednosti je što ima opciju da za slike koje su u Portrait modu ne pravi posebne foldere.

Brate , pa to sam i pitao - žena koristi ovaj fon a ja nisam baš vičan babrenju a i iskreno - mrzi me . Hvala puno !

Stojim iza toga da ovaj telefon jeste najbolji u srednjoj klasi, ova prica sa proxy senzorom jeste bedara, ne radim update, baterija ubija kako dobro drzi na 10.3.2, proxy cemo resiti auto brightness ili power dugme sta drugo! Sto se tice stock kamere odlicna je nema sta, ali GCAM ubija kako radi dobro, pogotovi Night Sight, portrait mode odlican, ali jako smeta sto pravi posebne foldere! Da li to moze da se resi ? 6 sati SOTa na 10.3.2 da li je to po vama ok ?

Moj "odgovor" uopste nije bio upucen tebi kao "tebi", nego po milioniti put procitah sta da se radi
kad zeza senzor i preko toga se prelazi onako opusteno kao normalno je to :)
Retki kazu ovo ne valja ovo ne valja, nije najbolji... ali cena i jos par stvari, objektivno,
svi ostali dizu Xiaomi u nebesa ovde.
Ti si realan u odgovoru i komentaru
Pa nije bas da se niko nije bunio, ali za mene je to davna istorija. Proslo je od tada vec nekih godinu i po dana , a i sada mi je jednako porazavajuce sto se o tome diskutuje. Sazaljevati korporacije tipa Ćomi, Samsung, Apple, LG..ili gajiti bilo kakve emocije prema njima i dalje ne razumem. To sto je mene nerviralo je moj problem i bez milosti sam promenio telefon. To sto nekoga drugog ne nervira je njegovo pravo, ali da se ubedjujemo oko toga da li je uvo premalo, da li se tel drzi levom ili desnom rukom, da li je napolju sunce jako ili osrednje, da li ocekujem mnogo za 200 eur..Jednostavno dignes ruke i ides dalje.
I sto bi rekli obozavaoci Hane Adrovic: sportski pozdrav i svako dobro.

@bongec

Ako dozvoljavaš, da kažem svoje iskustvo:
Koristim Gcam_6.1.021_Advanced_V1.6.190614.0200.apk by Arnova8G2
Jedna od prednosti je što ima opciju da za slike koje su u Portrait modu ne pravi posebne foldere.
Auuuu, odlična verzija. Hvala.
Samo kad bi još znao šta od ovih milion opcija uključiti za bolje slike, ako uopšte treba...
Edit.
Night sight me radi tj. krešuje aplikaciju.

Poslednja izmena:
Kad stavljate gcam odmah probajte nightsight, slow motion i lens ta 3 cuda najcesce kresuju.

MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk moje misljenje najbolja verzija, sve radi, night sight ubija, lens blur, video odlican, koristim uz to open camera za 4k i to je to!

Drugari u toku nocu, legnete da spavate sa 100 posto koliko vam ode do ujutru! 4 posto to ok ?

Tu verziju GCam sam do sada i koristio, nego hteo sam da isprobam ovu što ne odvaja portret slike.
I meni preko noći većinu vremena ode oko 4% baterije, doduše nekad se desi da ode 1% a nekad 6%. Ne znam, nisam pametan...

^^ tu verziju koristim i ja, secka slika nekada, li pravi dobre slike i video. Night sight stvarno ubija kako radi. Inace koja je razlikaizmedju google awb i auto? Da li koristite focus tracking ili ne?
Meni batwrija u toku noci ode od 8-12%

Poslednja izmena:
Vrh Dno