Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 7 / Pro

Hvala svima na odgovorima i na pomoci!!!
@OZZY83 Hvala ti, znaci za notifikacije da bi stizale pravovremeno samo instaliram tu aplikaciju? Možeš i na pm da mi napišeš da ne gušimo temu....

To je program koji vrsi prikaz notifikacija jer na trenutnoj verziji softvera telefona to ne radi. Podesiv je u smislu da mozes da postavis gde ce (pozicija na ekranu) ikonice maila, sms-a, viber i ostalih stizati, njihovu velicinu i sl.
A to sto ti kazes pravovremeno neophodno je da viber, whatsapp i slicne zakljucas u ramu, i da das sve dozvole.

Ok. Hvala još jednom. Pomogli ste mi puno da konacno prelomim i da pored tih zavrzlama uzmemo ovaj telefon x2 :D Bice valjda sve to sredjeno sa ta 2 programa/aplikacije, nešto strpljenja i nekom budućom softverskom zakrpom :)

@OZZY83 Super, cim kupimo za desetak dana (kada legne plata) - instaliracu program i zaključacu to što kazes (valjda nije tesko).... Eto to je to. Jedva čekam da se uzmu telefoni.

Ja celo jutro pokusavam nadjem manu proximitiju ali li kad primaknem na 5 cm od uveta ugasi ekran i radi prfektno.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Probaj to isto na jačem Suncu.

Послато са Redmi Note 7 уз помоћ Тапатока

Potisujem da telefon ne trosi vise, nego jede bateriju posle prvog , a tek posle drugog update-a. Kupio sam sa drugom zajedno telefone. Proveli smo dan zajedno. Rostiljali tamo amo od prilike smo ga isto koristili.
On covek ostao na kraju dana na 84 dok sam ja imao 66 procenata baterije... Sad on nema puno istaliranih programa. Za razliku od mene. Ali razlika je drasticna.

Послато са Redmi Note 7 уз помоћ Тапатока

Očigledno je da je to sporadičan HW problem.

Malopre dok sam razgovarao s majkom izašao sam na sunce samo na trenutak, ekran se upalio i obrazom sam aktivirao poziv prethodno pozvanog broja.

P.S. I ugasio WIFI...

Poslednja izmena:
I mene ovo interesuje, na žalost, tek kupljeni RN7 je otišao u večna lovišta... Pitanje je i koliko se isplati menjati matičnu...

SM-N960F
Ja se nadam da nije ploca, tipujem na bateriju ili beku elektroniku oko baterije, videcemo. Nego rekoh da vidim da li neko zna neki dobar servis u BG-u da ga sestra odnese . Postavio sam pitanje na dve tri prometne teme, cudi me da niko ne odgovara, kao da se nikome telefon ne kvari hahaha.

Sent from my Micromax A310 using Tapatalk

ProMobi u Bg.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
To je program koji vrsi prikaz notifikacija jer na trenutnoj verziji softvera telefona to ne radi.......
......A to sto ti kazes pravovremeno neophodno je da viber, whatsapp i slicne zakljucas u ramu, i da das sve dozvole.

Stvarno me bunite, svim aplikacijama koje koristim, notifikacije su podešene po defaultu, i sve stižu uredno...pa mogu još da izaberem hoće li zaključam ekran...sa ili bez sadržaja....skoro da ništa nisam dodato podešavao...

A toliko ste me naplašili da ne stižu, da danima nosim dva telefona i proveravam kad šta stiže..[emoji23][emoji23]...meni jedino Outlook ne pali LED, ne može da promeni zvuk, ali je to do nečeg drugog....

Ajde ja malo da davim oko punjača pošto imamo mogućnost da se zezamo sa Quick Charge 4.0 na ovom telefonu. Na Aliexpressu ima čudo Božije QC 3.0 punjača, ali QC 4.0 su poprilična retkost.

Ima gistro original Xiaomi sa EU adapterom i USB A na USB C kablom za 11€. Nigde na njemu ne piše koji standard podržava, samo u opisu piše Qualcomm Quick Charge 3.0, MTP Pump Express... Neko je u feedbacku napisao "Authentication failed. But charges quickly." što dosta toga objašnjava.

Ima gomila punjača gde samo u opisu piše da su QC 4.0, a na njima piše QC 3.0. Koliko sam ja uspeo da nađem, samo za jedan model Baseus eksplicitno piše da je QC 4.0 preko USB C izlaza i on košta oko 14€. Uz ovo ne može bilo kakav kabl da se koristi za QC, tako da je to još oko 3€ u istoj radnji što izađe na manje od 2000din ukupno. Jel ima neko lično iskustvo s bilo kakvim QC 4.0 punjačem?

Moja žena ima Motorola G6 Play uz koji ide TurboPower punjač, Kada punim Note 7 s njim na ekranu piše Charging fast i zaista se brzo napuni, ali mi nije jasno kakav standard taj punjač ispunjava.

Molio bih kolege da se uzdrže od komentara tipa: "šta će ti to, to je bezveze i QC ne valja za bateriju". Ako neko ima nešto pozitivno da doprinese bilo bi divno.

Kupio sam na Aliexpress-u taj BASEUS Qc4.0 punjač o kome pričaš.
Punjač je odličan i kvalitetan.

Osnovna razlika izmedju QC 3.0 i QC 4.0 je to šro trojka daje mKsimalnu voltažu 9V a četvorka daje maksimalno 12v . Voltaža je povećana a smanjena je jačina električne stuje ( smanjeni su amperi) što štiti bateriju u praksi.

Qc 4.0 radi odlično na ovom telefonu.

Problem senzora sam rešio, i radi perfektno u svim uslovima i ne uključuje displej.

Poslednja izmena:
Poručen punjač i kabl, pa ću da prenesem utiske za mesec-dva kad stigne ;) Koji kabl koristiš za QC 4.0?

Kako si rešio problem senzora ako nije tajna?

Poslednja izmena:
Koristim BASEUS usb-c na usb-c (na oba kraja je usb-c) kabal za punjenje koji podržava snagu punjenja do 60w i QC 4.0 tehnologiju.

Punjač je koštao oko 14 evra i kabal je koštao oko 7 evra... Ukoliko se koristi kabal koji nema na oba kraja usb-c priključak, maksimalni napon je 9v a jačina struje oko 1,4 A . Kada se koristi takav običan kabal telefon se puni od 0% do 17% za 15 minuta, odnosno podrživa je maksimalnoo QC3.0 tehnologija u tom slučaju.

Punjač mi je stigo dvanaestog dana od dana naručivanja.

Ti si uzeo onaj fancy kabl sa LED lampicom.

U meni je pobedila stipsa pa sam uzeo onaj crveni za 2.26€ (taman sam uštedeo pare za nekoliko piva dok čekam da se napuni telefon). Kažu da isto podržava QC 4.0 i PD, pa ćemo da vidimo.

Takodje, plavi 4/64 proximity radi normalno.

Zašto niko ne uzima crnu boju? :d Svi nešto feminizirani :p

Zato što je crni prvi rasprodat, bar po radnjama. Ja bas čekam da izvesna radnja dobije crni...

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Pa to celo prelivanje nijansi boja.
Al ajd, bitno da napred nije takav... kad se zvekne u case nije ni bitno.

Au kakvi alfa mužijaci ovde :D

gadgetby-redmi-7.jpg

Ja bih ubio nekog za ovaj Lunar Red a da ima Note specifikacije recimo :)

Poslednja izmena:
Lep je plavi a I crveni, crna je realno vise smorila. Svi smo imali crne telefone.

Realno crni telefoni su smorili. Pored plavog Mi 8 nisam ni pogledao crni, kamoli ga uzeo u razmatranje. OnePlus crvena mi je fantazija. I ova crvena na Note 7 nije loša uopšte.

[Offtopic]
[emoji41]
81cb77850d7751223d862c0ee8a83474.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Uglavnom su ovakve imitacije:

US $2.06 32%OFF | Gradient Tempered Glass Case For Xiaomi Mi 8 Lite Mi A2 Lite A1 Mix 3 9 Redmi 6 Pro 5 Plus 7 6A Note 5 6 Pro 7 Pocophone F1 Case
https://s.click.aliexpress.com/e/8kvbbw0

Ja sam uzeo crveno-crnu za rn5, okej je bila samo mi je slucajno pukla dok sam je skidao, pa treba pazljivo to raditi. [emoji850]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Prerano je za predviđanje uopšte, mada gledajući raniju dinamiku možda poslednji kvartal ove godine, najranije.
Mada opet, kada je Xiaomi u pitanju nije bitno kada će Android novi, već MIUI.

Nazad
Vrh Dno