Ajde ja malo da davim oko punjača pošto imamo mogućnost da se zezamo sa Quick Charge 4.0 na ovom telefonu. Na Aliexpressu ima čudo Božije QC 3.0 punjača, ali QC 4.0 su poprilična retkost.
Ima gistro original Xiaomi sa EU adapterom i USB A na USB C kablom za 11€. Nigde na njemu ne piše koji standard podržava, samo u opisu piše Qualcomm Quick Charge 3.0, MTP Pump Express... Neko je u feedbacku napisao "Authentication failed. But charges quickly." što dosta toga objašnjava.
Ima gomila punjača gde samo u opisu piše da su QC 4.0, a na njima piše QC 3.0. Koliko sam ja uspeo da nađem, samo za jedan model Baseus eksplicitno piše da je QC 4.0 preko USB C izlaza i on košta oko 14€. Uz ovo ne može bilo kakav kabl da se koristi za QC, tako da je to još oko 3€ u istoj radnji što izađe na manje od 2000din ukupno. Jel ima neko lično iskustvo s bilo kakvim QC 4.0 punjačem?
Moja žena ima Motorola G6 Play uz koji ide TurboPower punjač, Kada punim Note 7 s njim na ekranu piše Charging fast i zaista se brzo napuni, ali mi nije jasno kakav standard taj punjač ispunjava.
Molio bih kolege da se uzdrže od komentara tipa: "šta će ti to, to je bezveze i QC ne valja za bateriju". Ako neko ima nešto pozitivno da doprinese bilo bi divno.