Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Automatsko osvetljenje su na Pie upropastili, do 9-ke je odlično radilo, meni to smeta najviše od svih pogoršanja na zadnjem ažuriranju. A ispravke ni od korova...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
To i nemogućnost da se isključe dosadna sistemska obaveštenja kao na 8.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Ja sam imao zanimljiv bug juce sa poslednjim azuriranjem: ako je bio ukljucen wifi, update app je krasovala (stopped working ili kako vec pise). Na mobile data bez problema. Stock MIUI, nije rutan telefon, odradjen factory reset pre ~ mesec dana.

Meni je isto u pocetku kresovao updater ali je kasnije proradio, na wifi. Lepo se brightness ponasa na suncu mozda su i sredili.

https://photos.app.goo.gl/BN7icA6KpEUnSk8f7

Da podelim neke od fotografija sa našeg rn5 koje sam uslikao. Gcam naravno, imaju tri 360° panorame na koje sam posebno zadovoljan.

Sada sam malo gostujući na ovoj temi, ali dosta dobro su ove panorame "uklopljene".
Iz ruke rađeno?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Iz ruke, ima tu nekih sitnijih nepravilnosti ali generalno su ispale odlične.

Juče stiglo ažuriranje ali nikako ne uspevam da ažuriram, stalno mi izbacuje da nešto nije uredu i da malo sačekam. Inače telefon nije rutovan samo je otključan bootloader.

Juce mi ispade telefon i naravno uspe da pogodi izbocinu od kamere. Elem, puce staklo koje pokriva kameru. Ima li neko da je to popravljao i gde?
Buduci da vidim da je RN5 oko 150, a RN7 oko 180 jura, isplati li se uopste?

Budući da je staklo kamere i da ne može da košta 100 dukata ja bih naručio na Aliju i zamenio ili ručno ili platio nekome. Koliko sam video nije komplikovan za otvaranje, a za staklo kamere treba da se skine samo zadnji poklopac (valjda).

Ne treba se skidati zadnji poklopac. Staklo košta oko 2-3$ čini mi se, dođu 2 komada. Zamjena 5 minuta, sve sam možeš, pogledaj video na YouTube.

Ja sam mjenjao, samo se skine staro staklo lagano, očisti ljepilo i stavi novo (uz staklo dođe i ljepljiva traka u obliku stakla).

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nisu ni pipnuli auto-brightness, meni radi (loše) kao i do sad.

Ja vratio 8.1.0 fw I ROM..Jos samo da nadjem miuieu Oreo poslednji.i to ce biti to

i noobarsko pitanje za sve - kako da instaliram zvanican update (sa 10.3.1.0 na 10.3.2.0) ako mi je fon root-ovan i ima twrp? ako moze step by step! :D
i hoce li fon sacuvati podatke i ostati root-ovan i sa c2api enabled, kao sto je sada?

ne bih ni radio mozda update al me smara obavestenje svaki put na lock screen-u.

Poslednja izmena:
vrh su. :D
kako si izveo pun krug, bez crnih traka gore i dole?
koja verzija gcam ti je aktuelna (i da li je bitno na kom je ROM-u)? :D
U pitanju je Photo Sphere a ne panorama mod.

i noobarsko pitanje za sve - kako da instaliram zvanican update (sa 10.3.1.0 na 10.3.2.0) ako mi je fon root-ovan i ima twrp? ako moze step by step! :D
i hoce li fon sacuvati podatke i ostati root-ovan i sa c2api enabled, kao sto je sada?

ne bih ni radio mozda update al me smara obavestenje svaki put na lock screen-u.
Instaliraš kroz twrp. Sačuvaće podatke, neće biti rootovan i camera2api će biti isključen.

Poslednja izmena:
U pitanju je Photo Sphere a ne panorama mod.

Instaliraš kroz twrp. Sačuvaće podatke, neće biti rootovan i camera2api će biti isključen.

ali zar onda ne treba da se skine neki drugi fajl a ne taj koji povuce official updater? jel treba jos nesto da se uradi?
ne moze da se sacuva root i c2api nikako? mrzi me da stalno to cackam.

Poslednja izmena:
Ide taj fajl. Mislim da nema načina da se sačuva. Poslije svakog ažuriranja flešuješ magisk i uključuješ camera2api. To je minut posla. :)

Prilicno sam zadovoljan sa Oreo miui radi extra..RR oreo rom je fenomenalan .baterija traje i traje i..extra

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Poenta je da ti ne ispadaju oci u mraku/pri tamnijem osvetljenju, a da se na suncu vidi koliko-toliko dobro kad odvrne osvetljenje.

Koriscenje zakucanog osvetljenja je bez poente, ne obrnuto.

Adaptacija osvetljenja se radi i na strani korisnika. Ni tu nisu svi jednaki.
Tako da ta funkcija na telefonu nekima baš predstavlja problem, a drugima je manje bitna stvar.

Može li se na ovom fonu sa regularnim global MIUI podesiti Private DNS Mode, tipa dns.adguard.com / dns-family.adguard.com ?

Da, ma MIUI 10 je u svim verzijama private DNS sakrivena opcija. Imaš uputstvo na netu kako joj se pristupa.
Mada meni opet bolje radi Root+AdAway+StevenBlack Hosts jer sa private DNS nema reklama, ali nema ni kačenja na javne/kafanske WiFi koje traže da se pogleda reklama ;) Tada moraš isključiti Private DNS pa ga onda opet uključiti

Da, ali fon nije rutovan i tako bi da ostane. Pogledam za to uputstvo. Thx.

Nazad
Vrh Dno