Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ja upravo flesovao ovaj Syberia.
Ne cini mi se lose, brzina je kao mcaosp na prvi utisak.
btw htedoh da ubacim Miui dev, flesovao par puta i svaki put na kraju pokazao poruku No OS installed...

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

btw htedoh da ubacim Miui dev, flesovao par puta i svaki put na kraju pokazao poruku No OS installed...

Jel vidiš da ti se neda taj miui? [emoji6]

Ovako se osećam čitajući vaše postove. Ko će čekati do 4. januara [emoji24] Voleo bih da se uskoro pojavi Resurrection Remix na Pie, najbolji rom koji sam koristio, za sada još uvek samo Oreo.
5d8a0f8a42023395a08a4a13d3c94394.jpg

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Jel vidiš da ti se neda taj miui? [emoji6]

Eh sad tu nije kraj, podesim ja sve syberia ali djavo mi opet ne da mira :) Uletim ponovo u twrp, instaliram Miui dev isto pise no OS ali sacekam par minuta i udje u Miui :DD
Ovo je cista zaraza, ne mogu da se skrasim

Havoc 2.0 je baziran na Pie

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Eh sad tu nije kraj, podesim ja sve syberia ali djavo mi opet ne da mira :) Uletim ponovo u twrp, instaliram Miui dev isto pise no OS ali sacekam par minuta i udje u Miui :DD
Ovo je cista zaraza, ne mogu da se skrasim
Što ne ubaciš preko kompa. http://www.xiaomitool.com
Izlista ti sve romove global beta, global stable i China. Ja se uvek uzdam u ovu alatku ako nešto zeznem.

Što ne ubaciš preko kompa. http://www.xiaomitool.com
Izlista ti sve romove global beta, global stable i China. Ja se uvek uzdam u ovu alatku ako nešto zeznem.

Ubacih preko twrp sve okej ide.Sporiji od mcaosp oseca se (Posle mesec dana koriscenja aosp-a) Ubacih gcam sto je najvaznije.Ali je miui opet nekako [emoji4]
A i imam na kartici 5-6 romova pa mogu da ih saltam iz dosade kako hocu :D

Poslednja izmena:
U statusnoj traci mi ostaju senke notifikaciskih ikonica, ima li ko slican problem i moze li se resiti?

Lici na image retention, znam ja sta je [emoji3]
Na miui romovima se lako resava, drzis uvek na reading mode na min, ili podesis cool boje..na custom romovima ja nisam uspeo da resim nikako, kazu u kcalu smanjis vrednosti za boje ali meni to nije radilo.

U statusnoj traci mi ostaju senke notifikaciskih ikonica, ima li ko slican problem i moze li se resiti?

I meni se to desilo, ali je u pitanju bila neka igra koja je dugo bila ukljucena i u statusnoj traci i malo ispod nje se oslikali neki delovi, stavio na cool ali sam odmah vratio nije mi prijalo, ali se nestalo brzo.

Ne smiješ brisati System prije flashanja Miui-a. Meni se isto dogodilo par puta dok nisam našao info na xda-u.
Probao Syberiu sinoć, sviđa mi se ali ima par stvari koje me zezaju pa sa maknuo. Prva i osnovna, nemogu okrenuti back i recents gumbe, to mi je osobno odmah veliki minus za rom. Drugo, dosta opcija je kao "uključeno" ali nije. Moraju se isključiti pa uključiti da ulovi.
Ostalo mi se sviđa ali dok ne stave opciju okretanja nav tipki ja otpadam.
Kad sam već flashao probao i Pixel Experience rom, vrlo dobro radi ali taj pak nema nikakvih dodatnih podešavanja kao drugi romovi.
Tako da opet nazad na mcaosp za mene.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Ne smiješ brisati System prije flashanja Miui-a. Meni se isto dogodilo par puta dok nisam našao info na xda-u.
Probao Syberiu sinoć, sviđa mi se ali ima par stvari koje me zezaju pa sa maknuo. Prva i osnovna, nemogu okrenuti back i recents gumbe, to mi je osobno odmah veliki minus za rom. Drugo, dosta opcija je kao "uključeno" ali nije. Moraju se isključiti pa uključiti da ulovi.
Ostalo mi se sviđa ali dok ne stave opciju okretanja nav tipki ja otpadam.
Kad sam već flashao probao i Pixel Experience rom, vrlo dobro radi ali taj pak nema nikakvih dodatnih podešavanja kao drugi romovi.
Tako da opet nazad na mcaosp za mene.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk
E vidis nisam to znao da ne smem brisati system pre Miui-a.
Uglavnom za Syberiu nisam ni ja mogao naci za buttons da nazad bude desno, a to mi bas ne prija, uvek se zeznem.Sad cu malo da oladem na dev, pa kontam da cu opet Mcaosp ovog puta sa stock gapps-om, btw dosta brze i stabilnije radi Gcam na aospu.

Ima neko patch za prednju hdr za gcam da radi na miui?
Ja imam neki ubode 2/50 pokusaja

Lici na image retention, znam ja sta je [emoji3]
Na miui romovima se lako resava, drzis uvek na reading mode na min, ili podesis cool boje..na custom romovima ja nisam uspeo da resim nikako, kazu u kcalu smanjis vrednosti za boje ali meni to nije radilo.

Upalilo je, jeste image retention, resio sam. Hvala.

Koliko izdrzi sot-a na syberia-nu?

Gcam patchevi

Evo patcheva sa Telegram kanala za Gcam.
https://www.dropbox.com/sh/e1hbyzuk2fxsdea/AADXfBVxs71rYkXY8iLB1kxta?dl=0
Ima opcija za TWRP i za Magisk te za razne OS-ve.
Također unutra je ta zadnja Arnovina apk koja radi dobro.
Znači sa time mi radi prednji portret i hdr+ na mcaosp-u, koliko se sjećam na miui10 je isto radilo.
Ako prvi puta ne upali, samo treba okrenuti na zadnju, okinuti i vratiti nazad na prednju.
Svakako bi preporučio ako već imate koji patch gore da se reinstalira sve.

Telegram kanali:
https://web.telegram.org/#/im?p=@RN5CP
https://web.telegram.org/#/im?p=@MCAOSPCHANNEL

Sta bi sa mcaospom, jesu batalili?

Sta bi sa mcaospom, jesu batalili?

Koliko ja znam a bio sam tamo kad je ugasio G+ kanal, tip je popizdio jer su ga određeni maltretirali da zašto rom nema ovo i ono a drugi imaju i da bi oni sve to odmah za đabe.
Ako ne izda novi rom do kraja 1. mjeseca onda je valjda "finito" i bila bi šteta, stvarno dobar rom.

Steta...
Perverzija je trajala baterija u odnosu na miui i dooosta brzi od miui

Možda se samo trenutno iznervirao. Ne znači da neće nastaviti da unapređuje os.
Meni trenutno ova gcam radi odlično, ponekad baci crnu fotku na prednjoj ali retko.

Steta...
Perverzija je trajala baterija u odnosu na miui i dooosta brzi od miui

a gledaj, i Syberia i Havoc mi se čine ok sa dosta više opcija od mcaosp ali kako nemaju podešavanje navbar tipki nema šanse da se zamaram i stalno krivo lupam back i recent :)
Kad to srede idem testirati.

a gledaj, i Syberia i Havoc mi se čine ok sa dosta više opcija od mcaosp ali kako nemaju podešavanje navbar tipki nema šanse da se zamaram i stalno krivo lupam back i recent :)
Kad to srede idem testirati.
Ubacio sam i ja Syberia, baterija se nesto vise zagrevala a i nisam mogao na tipke se prilagoditi

Dakle, mane MIUI global rom-a:

- Do not disturb ne radi, stižu zvuči notifikacije, pa tako u slučaju da vam treba da ugasite sve tonove osim poziva to možete uraditi tako što ćete ugasiti net i promeniti notifikacioni zvuk za sms u nešto nečujno.

- Dostupne wifi mreže su poređane po abecednom redu, a ne po jačini signala, što uopšte nema smisla.

- Notifikacije ne mogu da se menjaju sistemski za aplikacije koje same nemaju mogućnost promene zvuka. Tako mi npr. sms i gmail imaju isti zvuk.

- Custom themes često ne radi, kad npr želim da uzmem samo dialer određene teme, ne dođe do primene promenjenog segmenta teme.

- Notifikacije koje su pristigle dok vam je bio otključan ekran se ne vide na notifikacioni baru na zaključanom ekranu, iako ih niste pročitali.

- Nemogućnost instalacije sopstvene verzije Chrome-a ili Youtube-a koje su signed. Npr. Youtube Vanced je moguće instalirati pored običnog YouTube-a kojeg treba onemogućiti preko druge aplikacije. Sve u svemu bespotrebno cimanje oko nečeg što je na drugim romovima jednostavna stvar.

To je ono što mi za sada pada na pamet, lista će se širiti, sasvim izvesno, pošto sam osuđen na MIUI još nekih nedelju dana :(

Meni je to sve radilo dok sam imao telefon, jer sam 15 dana i ja isto čekao, kasnije prešao na xeu i isto sve radilo.

Doduše ne znam jel imaš možda kinesku verziju, moj je global bio, a xeu je kineski sa dodacima.

i moj je global telefon, na global stable romu, jedino ako ova verzija 10.0.6.0 nije iz nekog razloga malo osakaćena. Koju si verziju global stable rom-a koristio, ako se sećaš?

Mislim da je bila prva desetka 1.0 ili 2.0 ne sećam se.

i moj je global telefon, na global stable romu, jedino ako ova verzija 10.0.6.0 nije iz nekog razloga malo osakaćena. Koju si verziju global stable rom-a koristio, ako se sećaš?

Kad otključaš bootloader probaj eu rom jer ima mnogo više opcija (i stable verzija) pa se uvek možeš opredeliti za neki aosp.

Mislim da ću odmah da probam aosp, miui dizajn mi generalno nije baš privlačan [emoji18] a uz to, aosp romovi su uglavnom Pie, za razliku od miui-a, koji je još uvek Oreo.

Još jedna stvar kod miui global rom-a koja me nervira - svaki put kad nekog zovem i taj neko se javi, telefon mi zavibrira. Nisam našao opciju da isključim to [emoji53]

Moze li neko ko je na miui dev-u da proveri? Ne mogu da promenim region samo me vrati nazad
1f663617ae49c0eef4f5e41a7b1adcab.jpg

@uncle_eddie , udjes u Dialer-pa burger menu-Settings-Advanced settings-Vibrate when your call is answered-None

Vrh Dno