Dakle, mane MIUI global rom-a:
- Do not disturb ne radi, stižu zvuči notifikacije, pa tako u slučaju da vam treba da ugasite sve tonove osim poziva to možete uraditi tako što ćete ugasiti net i promeniti notifikacioni zvuk za sms u nešto nečujno.
- Dostupne wifi mreže su poređane po abecednom redu, a ne po jačini signala, što uopšte nema smisla.
- Notifikacije ne mogu da se menjaju sistemski za aplikacije koje same nemaju mogućnost promene zvuka. Tako mi npr. sms i gmail imaju isti zvuk.
- Custom themes često ne radi, kad npr želim da uzmem samo dialer određene teme, ne dođe do primene promenjenog segmenta teme.
- Notifikacije koje su pristigle dok vam je bio otključan ekran se ne vide na notifikacioni baru na zaključanom ekranu, iako ih niste pročitali.
- Nemogućnost instalacije sopstvene verzije Chrome-a ili Youtube-a koje su signed. Npr. Youtube Vanced je moguće instalirati pored običnog YouTube-a kojeg treba onemogućiti preko druge aplikacije. Sve u svemu bespotrebno cimanje oko nečeg što je na drugim romovima jednostavna stvar.
To je ono što mi za sada pada na pamet, lista će se širiti, sasvim izvesno, pošto sam osuđen na MIUI još nekih nedelju dana
Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk