Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Zavisi uz koju doplatu, generalno je na svakom polju bolji ali da je neka ogromna razlika nije.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ne da je ogromna razlika nego telefoni kao da nisu sa iste planete :)

Duplo jaci chipset, neuporedivo bolja kamera, neuporedivo bolji softver, podrska koja traje, podrska za custom romove, ekran.

Poslednja izmena:
Da li je na RN5 po default ukljucen Battery Saver za sve aplikacije?

Za koje aplikacije se preporucuje da nema BS?

Da li je na RN5 po default ukljucen Battery Saver za sve aplikacije?

Za koje aplikacije se preporucuje da nema BS?
Uključena je opcija da miui sam odredi koje će aplikacije da isključuje. Možeš da podesiš sam da se totalno isključe u pozadini ili da nema ograničenja. Što se aplikacija wa, viber i ostalih za dopisivanje tiče, meni je dovoljno da podesim da se automatski pokreću u pozadini ne i da ne štede bateriju ali možeš da ih staviš da za njih nema ograničenja. Jedina aplikacija koja je bitna je block this, blokada i sl. za blokiranje reklama one moraju da budu stalno aktivne u svim mogućim opcijama na miuiu.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Uključena je opcija da miui sam odredi koje će aplikacije da isključuje. Možeš da podesiš sam da se totalno isključe u pozadini ili da nema ograničenja. Što se aplikacija wa, viber i ostalih za dopisivanje tiče, meni je dovoljno da podesim da se automatski pokreću u pozadini ne i da ne štede bateriju ali možeš da ih staviš da za njih nema ograničenja. Jedina aplikacija koja je bitna je block this, blokada i sl. za blokiranje reklama one moraju da budu stalno aktivne u svim mogućim opcijama na miuiu.

Hvala na savetu.
Da nemas mozda Waze navigaciju na RN5? Desava se da gubi signal, zamrzne, mora da se isk/uklj da proradi.
Na netu savetuju da se iskljuci Battery Saver i stavi No Restriction.

Hvala na savetu.
Da nemas mozda Waze navigaciju na RN5? Desava se da gubi signal, zamrzne, mora da se isk/uklj da proradi.
Na netu savetuju da se iskljuci Battery Saver i stavi No Restriction.

Nemam. Probaj da staviš no restriction, čekiraj je u auto pokretanju i zaključak je u ram memoriji. Nisam sad na miui romu mislim da ideš u ram menadžer i zadržiš malo aplikaciju pa je pomeriš na malo desno ili na dole treba da se pojavi katanac. Neka ti napiše neko ko je trenutno na miuiu.

Da li "update" uopšte ima funkciju na Dev xeu romu?

Kada provjeren vrati mi sledeću poruku:
c5ec438444a07a47cdca2282f6dec955.jpg
naravno znam da je nova verzija dostupna...

Desava li se vama da stock kamera koci?? Nece da slika brzo neke slike, treba mu nekoliko sekundi da pocne sa snimanjem... Jel to samo do mene ili?

Kamera slika ok, za video takodje ima problem. Kada dodirnes prstom opciju da krene i snima, prodje dve sekunde pa onda krene da snima. Isto se desava i kada prekidam snimanje, mozda za nijansu krace.

Meni kamera nesto sporo slika i ne mozes da slikas brzo tipa 5 slika u 5 sekundi, nego samo npr 2... Ne znam kako da opisem to drugacije..

Isto i meni i treba nekoliko puta da kliknem da bi otvorio fotku koju sam uslikao

Da bi slikao više slika moraš da držiš prst na okidaču. Što se tiče snimanja videa kod svakog je isto, tek poslije 2 sekunda kreće. A za otvaranje slike se mora takođe sačekati par sekundi.

Zato postoji gcam.

Poslednja izmena:
Postoji li gcam a da se ne rutuje telefon?
Jer ga ja nijesam rutovao ni nista, sve mi je stock [emoji23][emoji23]

Postoji li gcam a da se ne rutuje telefon?
Jer ga ja nijesam rutovao ni nista, sve mi je stock [emoji23][emoji23]

Mora prvo da ti bootloader bude otkljucan ako vec nije.
Ne moras rutovati, samo ubacis twrp recovery i preko cmd na pc dozvolis camera 2api.

Desava li se vama da stock kamera koci?? Nece da slika brzo neke slike, treba mu nekoliko sekundi da pocne sa snimanjem... Jel to samo do mene ili?

Kod mene radi perfektno,pogotovu kada slikam vise slika odjednom,pici kao metak.
20 slika za sekund.

Okvirno opali 20 slika u sekundi, stock Miui u pitanju, poenta je samo da držiš prst na kružiću i on tera-snima u cugu fotke dok prst ne odlepis i brz je u tome [emoji4] Ali zato video ukljucim... prodje par sekundi i tek onda kreće snimanje e to smara za medalju jer uglavnom najbolji trenuci prodju nezabeleženi jer se snimanje uključuje sa zadrskom kad prodje najbitnije [emoji17]

RN 5

Ovo za video potvrđujem i ja, zakoci malo. Ali meni to ne smeta.

To svima koci na miui stable, ne znam za xeu. Valjda ce popraviti to konacno nekim od narednih apdejtova. Cekamo od NG svi pitu, pa da vidimo...

To svima koci na miui stable, ne znam za xeu. Valjda ce popraviti to konacno nekim od narednih apdejtova. Cekamo od NG svi pitu, pa da vidimo...

Meni se cini da ćemo pre da popijemo ki*u i da namerno sakate telefon za neke stvari da ne bi bio bolji no što jeste u nekim segmentima, jer kako nas naterati da kupimo skuplje kad ovaj ima sve što treba maltene. Ja ću sačekati jos malo, pa onda butloader otključati i GCam ugraditi pa da vidimo šta će i kako biti u jer jureći za klincima i životinjama, video me u većini slučajeva izneveri [emoji16]

RN 5

Pre će biti da očekuju da na 6 meseci menjamo telefon za noviji a isti Xiaomi samo se drugačije zove. Kod mene gcam radi dobro i slike su pristojne ali brate kad snimam video mnogo šušti, sve se u okolini čuje osim subjekta koji se snima. Tamo u drugoj sobi neko zatvara vrata i to se čuje kao da se dešava pored telefona. Kao da duva vetar u telefon. Nešto nisam mnogo snimala al ovo što jesam mi se nešto ne sviđa.

Mene je kamera izneverila sad u subotu za vreme protesta, bilo je fenomenalnih momenata koje sam hteo da snimim, ali koji su prošli dok je miui-eva stock kamera krenula da snima [emoji35]

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Za pitu su potvrdili da stize u prvom tromesecju 2019. Tako da tu ne bi trebalo biti dileme. A sto se kamere tice ne verujem da ce biti ne znam kakvih poboljsanja sem otklanjanja tog laga pri pokretanju videa i pregledu uslikane fotografije. Svakako cekam da konacno upeglaju gcam kako treba (kao sto radi na mia1 ili rn4), bez da flesujem 437 peca da bi kamera kolko-tolko radila. Nadam se da ce se to nekad desiti...

xiaomi note 5 na KP vidim ima za 165e dok u logic shopu 145e? gde preporucujete da se pazari?

Ja ako se budem vracao na miui to ce biti dev rom.Mcaosp je bruka, baterija izdrzi 10h sot-a ladno

Koji pie custom rom preporučujete pored Mcaosp, s obzirom da ga developer iz nekog razloga više ne razvija? Ja imam jos nekih 230 sati do otključavanja, nemogu da dočekam, ubija me ovaj MIUI [emoji24]

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Vrh Dno