Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ono silikonska sa printom nije losa, print je malo losiji ali ovako sveukupno je dobra maskica.
1.99 dolara je super cena za to [emoji1]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Stigla maska. Loša je štampa, kad se slika izgleda jasnije nego uživo.
c345145e95b2e6be79f91932d638ec1b.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Mlađarija, mlađarija...

Planiram da predjem na custom rom neki za promenu, da li bolje radi mcaosp ili eu rom?

Ako koristiš engleski interfejs onda je Masik X bez konkurencije. U Aroma instaleru izabereš sve što ti treba, ostalo izbaciš...
Trenutno je aktuelna verzija 1.7 koja je i stable varijanta...

Ja preporučam mcaosp, radi mi najbolje od svega, aosp, bez smeća i ičega.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Koja je za sada najstabilnija verzija Gcam da ne puca slika?

Koja je za sada najstabilnija verzija Gcam da ne puca slika?

5.1.018 - stabilna, radi i prednja kamera, ali nema night sight.

6.1 - stabilna, ima night sight, al ne radi prednja kamera.

Najbolje da instaliraš obe verzije jer je night sight odličan.

5.1.018 - stabilna, radi i prednja kamera, ali nema night sight.

6.1 - stabilna, ima night sight, al ne radi prednja kamera.

Najbolje da instaliraš obe verzije jer je night sight odličan.

Može link za obe?

Na prvoj slici Stock Miui Camera na drugoj Arnova 6.1 ukljucen night sight [emoji3]
e16e88ca4dbdf92ef2cf009833c2bbab.jpg
fc6c7879e21029688d8353cbb23a5c6d.jpg

^night sight. zanimljivo je kao demonstracija mogućnosti nove GCam verzije... i tu se završava svaka upotreba ;)

Ima li neko savet odakle da porucim rezervni display za rn5?

Koristim za sve osim poziva,poruka i kontakata (dešavalo se da mi naplate). Beleške,diktafon, obeleživač,kalendar...to sinhronizujem.

Kada se sinhronizuje sa MI Cloud oni vrate sve instalisane app sa home screen?

Znaci ako se nesto desi ne moram sve app da instaliram pojedinacno ponovo?

Ima li Google cloud ovu opciju isto?

^night sight. zanimljivo je kao demonstracija mogućnosti nove GCam verzije... i tu se završava svaka upotreba ;)

Ovo je vise za neke fotke koje nisu ovako tamne, tj, za neke malo svetlije, gde ce povecati dinamicki opseg i broj detalja...samo ce telefoni sa boljim senzorom dobiti vise u nocnim uslovima... :)

Hm, posle RN4, ogroman drain preko noci i na RN5. Sta je bre ovo? Updateovao sam malopre Play services sa apkmirrora, pa cemo videti sutra ujutru.
a242865ad8429106903d0abd708c2947.jpg
5e9e669347d17d4432c949eea21728b0.jpg

Cell standby pravi problem vec mesecima. Dugo je bio prvi potrosac na svim uređajima. Ne znam sta je problem,nije do mreze jer je mreza kilava oduvek.

Meni je ovako.
Miui stable 10.0.4.0 zadnji apdejt.
9663b82cc0548483c9321ba48063a19b.jpg

Onaj drugi ekran stavi,tamo gde je hardware .

Meni je uvijek ekran dominantniji.
cc7bac835597d7cc22debf2abc503e82.jpg

Imam problem od pre neki dan , restartujem telefon, i kad hoću da ga otključam pošto zavrsi restart on pomera sliku na gore ali ga otključati ne mogu. U levom i desnom uglu imam prečice koje ne rade xtj i one prikazuju sa pomeram prstom u stranu i na gore ali se ekran ne otkljucava. Još restarta i uklj islj telefon ne pomažu. Notifikacioni panel se uredno spušta na dole i mogu da uklj isklj opcije po želji ali ekran neće. Otključam ga na kraju tako što udjem u kameru, 2x pritisnem dugme za paljenje /gašenje, zatim slikam, udjem u sliku pa izaberem slanje preko Vibera na neki broj i posle toga je ekran otključano. Na stocku sam, dajte savet [emoji848]
23b62191077958723ad46cab087bf56d.jpg
9656d7af312f5ea599dd8496b452c442.jpg

RN 5

Probaj da promeneš temu.

Kada se sinhronizuje sa MI Cloud oni vrate sve instalisane app sa home screen?

Znaci ako se nesto desi ne moram sve app da instaliram pojedinacno ponovo?

Ima li Google cloud ovu opciju isto?

Ne moraš ali može da se desi da neće da vrati iz nekog razloga. Dešavalo se nekome. Takođe bi trebalo da ti vrati sva podešavanja kakva su bila pre reseta. Ako koristiš Google phone (koga nema na gp) i Google messeges onda ti Google sinhronizuje pozive i poruke. Takođe, Google contacts čuva sve kontakte ali sve to imaš i na mi cloud.
Imam problem od pre neki dan , restartujem telefon, i kad hoću da ga otključam pošto zavrsi restart on pomera sliku na gore ali ga otključati ne mogu. U levom i desnom uglu imam prečice koje ne rade xtj i one prikazuju sa pomeram prstom u stranu i na gore ali se ekran ne otkljucava. Još restarta i uklj islj telefon ne pomažu. Notifikacioni panel se uredno spušta na dole i mogu da uklj isklj opcije po želji ali ekran neće. Otključam ga na kraju tako što udjem u kameru, 2x pritisnem dugme za paljenje /gašenje, zatim slikam, udjem u sliku pa izaberem slanje preko Vibera na neki broj i posle toga je ekran otključano. Na stocku sam, dajte savet...
Ili vrati sve na fabrička pa sve ponovo.

citam ove vase postove,tipa skini ovaj rom ,instaliraj gcam...itd!Ja bih hteo da pitam kakav je telefon posto cu ga uskoro uzeti bez ubacivanja eomova znaci klot iz kutije! da li je onda best buy ili morq da se ubacuje romovi da bih tek onda postao?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Ne mora. Ko hoće da se igra on se igra, ako hoćemo nešto bolje onda to radimo, ipak smo na IT forumu.

Sve zavisi šta očekuješ.

citam ove vase postove,tipa skini ovaj rom ,instaliraj gcam...itd!Ja bih hteo da pitam kakav je telefon posto cu ga uskoro uzeti bez ubacivanja eomova znaci klot iz kutije! da li je onda best buy ili morq da se ubacuje romovi da bih tek onda postao?

Ne mora nista da se ubacuje. Onako iz kutije je best buy. Ja ga koristim tako klot iz kutije i mozda mu stavim neki rom ali tek kad mi ovaj stock dosadi.

Ja ga koristim klot, jedino sto povremeno menjam su teme i slike pozadine. Jeste best buy, pored note 6 koji je isti telefon samo sa "zubom" na vrhu ekrana.

Sta se razlikuje na eu romu?
Juce sam rootavao pa da ne propustim nesto [emoji3]

Sta se razlikuje na eu romu?
Juce sam rootavao pa da ne propustim nesto [emoji3]

Fluidniji u radu, bolja animacija, ima nekih opcija kojih nema na global, nema reklama u aplikacijama, nema Google aplikacija osim onog G koji po meni ne služi ničemu, ima ona stara aplikacija za mail. Imaju fontovi i vrv dodatne teme kao na kineskom romu. I kad se smanjuje na dugme onda se smanjuje ton poziva umesto notifikacija [emoji35]. I milion opcija u podešavanju notifikacija koje moraju da se prođu da bi sve radilo po želji (tipa iskačujuće poruke kod wa, telegrama i običnih poruka). Može da se podesi da fb msg ne izbacuje onaj prozor "msg se prikazuje preko drugih aplikacija". Ima dosta benefita, sitnice ali znače.

Vrh Dno