Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Zapravo i jeste dobro odgovorio, nekome preko noci bude 5-6 sata, nekome 12 sata. Hteo sam napisati za nekih 7-8 sata, ali ostavih tako.

Pa eto ja sam dao računicu, svako može da izračuna [emoji6]

Znaci sve preko 5% ne valja :D

Je li ikako moguće na eu romu promjeniti da dugmad za pojačavanje/smanjivanje mijenjaju zvukove medija a ne zvona? Izludi me ovo, ne znam zašto su morali da mijenjaju. Bar da daju opciju da biramo...

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Vidiš na Mi8 mi dira mediju što me izuzetno nervira. Da se menjamo? [emoji16]

Xiaomi.eu rom?

Da. Ne znam što i ovde nisu stavili da bude ringtone.

Najbolji kompromis je opcija da biramo, kontam da nije neki problem da to naprave.

Ima nekih sitnica koje su izbacili ili promenili u odnosu na Miui 9 i koje nerviraju. :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Koliko sam uspeo da izvalim, kada ručno podesi jačinu tona(ringtone ili media) nakon toga pri pojačavanju menja ono što si poslednje menjao. Jel tako i kod vas?

Ne, uvijek mijenja zvuk zvona.

Ljudi,potrebna mi je pomoc.Imam veliki problem sa softverom i baterijom na Redmi Note 5. Kupio sam ga negde u septembru i baterija mi je u proseku trajala oko 2 dana,bio je MIUI 9.Vremenom se povecavao i broj aplikacija mada ne nesto puno i prosek baterije mi je bio ako ga stalno koristim 1 pun dan,ako ga slabije koristim skoro 2 dana.Medjutim,zadnjih nedelju dana baterija mi ne moze da mi izgura ni 1 dan,tacnija po par sati.Stavio sam ga nocas na punjac,skinuo jutros u 6 sa punjaca jer je napunio 100% i tamo oko 3 sata ostalo je samo 35% baterije.Udjem pogledm,kad pise da je skoro 40% pojela bateriju aplikacija Google Play Usluge i oko 30% Android sistem. Sve zivo mi je pogaseno i svuda su dozvole za aplikacije prigusene abs iz razloga da mi ne jede bateriju.Ovo je bolesno,mislio sam da je neki virus,jer sam slicno nekad imao na Samsung S4 gde mi je taj Google Play urnisao bateriju,uradio sam fabricki reset i od tada taj Samsung radi normalno.

Popodne odradim fabricki reset na RN 5 u nadi da ce se to resiti,i prvih 1-2h je radio savrseno,tj baterija se trosila normalno,medjutim evo vec par sati opet mi nesto JEDE bateriju,udjem pogledam i opet taj mrtvi Google Play i Android sistem a SVE je pogaseno od aplikacija.Kapiram da je softverske prirode problem,ali KAKO da pogasim ova g*vna? Ne postoji opcija kao za aplikacija da se klikne prinudno zaustavi.

Jel je imao jos neko ovaj problem i kako resiti? Posle fabrickog reseta radio normalno i evo opet poceo da zeza,a ubacio sam samo FB, IG i Viber od aplikacija,nista specijalno.

U prilogu stavljam i sliku sa %,brojke su bile i mnogo vece pre reseta,bukvalno je jelo bateriju i dok se telefon nije koristio.

Kako resiti ovo,kako pogasiti da nema ovaj Google Play takodje i Google Play prodavnica,i ovo Android Sistem,kapiram da je to sam sistem telefona,ali nije normalno da ovoliko trosi?

Hvala unapred.46777691_10218856196218864_8569201264443785216_n.jpg

I meni menja zvuk zvona na eu romu uvek. Ustvari menja medije samo ako uđem u neku aplikaciju koja pušta ton. Neko je baš kukao što su to promenili na miui 10 globalnom. Ne znam što na eu bar nema opcija za biranje. Sve mi je sad pobrkano, imam utisak da na Google msg nema tona kao da se ton poruke svrstava u medije, pojma nemam šta smanjujem a šta pojačavam.

I ja sam mislio da ce me iritirati to na miui 10 global sto sad menja mediu mesto zvona, jer je na svim prethodnim telefonima koje sam imao (kao i na prethodnim verzijama miui) bilo da menja zvono. Medjutim tek sad sam video da mi ovo ustvari mnogo vise odgovara. Zvuk zvona mi je 99% vremena zakucan na jednu vrednost i samo iskljucujem i ukljucujem silet, jacinu ne diram. Dok multimediju stalno podesavam...

Da li neko zna može li da se poveže mi remote na total tv, ne mogu da pronađem marku?

Vadim sad telefon iz džepa i vidim da je vruć, nikad mi se nije dešavalo da se grije. Pogledam bateriju, kad potrošio preko 30% za sat vremena. Ne kontam kako je kamera mogla ovoliko da potroši dok je telefon isključen.
d8166c78f329d1e5cb2a59b59705e999.jpg
c8be7a850709962ac9918d1762c9b2a4.jpg

Poslednja izmena:
Zabagovao proces. Restartuj telefon i vozi dalje

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

To sam i uradio, nadam se da se neće ponavljati.

Stigla maska. Loša je štampa, kad se slika izgleda jasnije nego uživo.
c345145e95b2e6be79f91932d638ec1b.jpg

E baš šteta. Bolje onda da mi ne stigne pa da otvorim dispute i vratim kintu. Počeli i kinezi da fušere opasno...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

E baš šteta. Bolje onda da mi ne stigne pa da otvorim dispute i vratim kintu. Počeli i kinezi da fušere opasno...

Dobro je da odgovara, iz prva mi se učinilo da ne odgovara modelu pa da se po drugi put ne ponovi da je za neki 5x, 6x ili tako neki model, za tu masku nisam dobila povraćaj novca iako je dispute prošao. Za cenu je ok, poslužiće. Verovatno bolje stoji na crnom modelu.

Ne znam sta očekujete za 100-200 dinara.

Ima skin da se uzme košta 2000 dinara koji je radjen u vrhunskoj rezoluciji, ali plati pa klati.

Nemoj tako. Ja sam moju platio okruglo 300 kinti... [emoji23]

[emoji23] Za te pare je dobra. Ovde bi ti istu prodali za 990din.

Vrh Dno