Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Fluidniji u radu, bolja animacija, ima nekih opcija kojih nema na global, nema reklama u aplikacijama, nema Google aplikacija osim onog G koji po meni ne služi ničemu, ima ona stara aplikacija za mail. Imaju fontovi i vrv dodatne teme kao na kineskom romu. I kad se smanjuje na dugme onda se smanjuje ton poziva umesto notifikacija [emoji35]. I milion opcija u podešavanju notifikacija koje moraju da se prođu da bi sve radilo po želji (tipa iskačujuće poruke kod wa, telegrama i običnih poruka). Može da se podesi da fb msg ne izbacuje onaj prozor "msg se prikazuje preko drugih aplikacija". Ima dosta benefita, sitnice ali
znače.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Link [emoji16]

Edit: Instalira se preko twrp? Ne moram flesovati jos nesto?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja ga koristim klot, jedino sto povremeno menjam su teme i slike pozadine. Jeste best buy, pored note 6 koji je isti telefon samo sa "zubom" na vrhu ekrana.

Mislio i ja da je best buy dok ga nisam dao zeni i uzeo mi 8 lite,on je tek bomba mob,mozda najlepsi xiaomi

Послато са MI 8 Lite уз помоћ Тапатока

Probaj da promeneš temu.
@ Bojilica
Hvala vam oboma [emoji4]
Tema mi je ova odavno, ali menjam je da vidim da nije do nje, pa ako ne uspe odoh na fabrički restart. Jel ima neko predlog za neku tamnu temu, ne volim kad sljasti belo [emoji16]
Promenio sam temu i nema problema, vratim Aspect temu i problem postoji, hvala [emoji4]

RN 5

Poslednja izmena:
Evo 2 meseca od kako sam presao sa RN2 na RN5, nekoliko dana posle kupovine sam primetio "okvir" (tamnija linija) koji je vidljiv samo na sivoj pozadini (npr. app NewPipe/Moon+ reader u nocnom rezimu/Flamingo), mislio sam da nije do stakla koje nije bilo lepo "leglo". Danas stavih kvalitetnije staklo, ali je okvir i dalje tu, moja pretpostavka je da je ovo lepak.

Okvir je vidljiv na osvetljenju preko 50%, pa ako ima voljnih koji bi da "testiraju" i jave da li i se ovaj okvir i kod vas vidi. Napravio sam pozadinu u Photoshopu sa bojom #222222 (na tamnijim ili svetlijim bojama ovaj okvi nije moguce uociti) koja se nalazi u attach, najbolje je otvoriti u Gallery jer se onda moze videti u full screen-u.

siva.jpg

Link [emoji16]

Edit: Instalira se preko twrp? Ne moram flesovati jos nesto?

https://drive.google.com/file/d/1pPvn28TTZJTAkYq81mrYaJaZdl9iEnsq/view?usp=drivesdk
Ovo ti je stabilna verzija. Instaliraš preko twrp-a, ako ubacuješ magisk restartuj fon posle fleshovanja jer hoće da baguje. Jedina mana kod mene je što kad odem da proverim ažuriranje sistema malo duže stoji beo ekran.

Ovaj drugi samo za zaključan ekran, može da bude i taman zavisno od pozadine. Šteta samo što ne pokazuje notifikacije kako treba a odličan je locksceen. A ova prva tema je jedina kod koje su mi notifikacije čitljive.
50dcb88a666b378d7a9d670a2ea271b2.jpg
b583112cc9244f02de0bd8a87e4bf26e.jpg

Mislio i ja da je best buy dok ga nisam dao zeni i uzeo mi 8 lite,on je tek bomba mob,mozda najlepsi xiaomi

Послато са MI 8 Lite уз помоћ Тапатока
Ne verujem da mi 8 lite moze da se kupi nov za 170e

Kako da promenim save locations u gcam? Ne vidim nigde opciju tu, a snima mi u internu.

Preko 50e je razlika u ceni, to nije malo. Mi 8 lite vise ugrozava poziciju koju ima mi a2.

Uđoh bezveze na updater aplikaciju i izađe mi ovo. Da li ovo i ostalima na xiaomu.eu romu izlazi?
Edit: ovo je do teme koju koristim lol...
f6fef2a85602bcb88701ac1fcb73adf8.jpg

Poslednja izmena:
Hm, preko noci 20% otislo. Kako da vidim sta ga muci? BBS da probam? Jel moze on bez roota?

Probaj BBS, 4. postu na BBS xda temi ima uputstvo kako da odradis bez roota.

Poslednja izmena:
Meni treba pomoc.Moja verzija je 4/64,donela mi sestra iz Kine,nije htela global version jer kaze bolje da uzme u xiaomi rasnji a oni ne preporucuju global.Malo ima nekih aplikacija na kineakom ali te mi ni ne trebaju.Zanima me kako da uparim sa tv-om,sbb d3 uredjaj.Klimu sam uparila ali ovo ne mogi.
Inace tel.je placen 150e a ovde su bas skuplji,lopovska drzava.Sa alija sam narucila masku,solidna je za 2e.

Skini sa play store-a aplikaciju zove se Sure.

Da li je neko narucivao RN5 sa neta, koliko su sa carine precizni prilikom naplate carine i poreza?

Ako je zaista jedina razlika ta što global ima b20, onda sam blizu odluke da naručim crni RN5 64/4 kinesku verziju sa Ali-ja, jeftiniji je nekih 35€

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Dodaj 32%, pa izračunaj da li ti se isplati. Znaj da ovde možeš ostvariti garanciju kod Kidenceta ili Gremlina, ovako bi se malo cimao ako bi imao problema sa tim iz Kine.

Da li neko koristi raise to wake up opciju na EU romu?

Ne isplati se narucivati xiaomi telefone iz Kine. Ovde kod nasih svercera su im skroz ok cene. Taman dok ti uracunaju carinu i pdv dodje ti skoro na isto. Plus sto ovde imas mnogo lakse ostvarivu garanciju sto kaze Djilke. I ne cekas 20 i vise dana da stigne.

Ja sam kupio na KP,evo već 4 meseca radi ko sablja

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ne isplati se narucivati xiaomi telefone iz Kine. Ovde kod nasih svercera su im skroz ok cene. Taman dok ti uracunaju carinu i pdv dodje ti skoro na isto. Plus sto ovde imas mnogo lakse ostvarivu garanciju sto kaze Djilke. I ne cekas 20 i vise dana da stigne.

I uzmeš lepo globalnu verziju ko čovek. Što da se odričeš 4g mreže bzv.

U mom slučaju je se ne bih odrekao, jer sam na mts-u koji ima gotovo isključivo 1800mhz 4G, naročito u BG u kojem živim. Jedino ako romovi RN5 global ne mogu na kinesku verziju telefona, to bi mi bio deal breaker.

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk

Imam ja china sa global romom, 4g mts ima normalno.

Ja imam CN sa global romom takodje, uglavnom u zabacenim mestima(po selima, u Niskoj banji) nemam 4G na Vip mrezi gde Redmi 5 hvata 4G vip normalno.

Hm, sinoc nikakav drain, ali sam iskljucio wifi (data off naravno). Mozda ruter i wifi pravilo problem? Videcu veceras opet sa wifi on.

Neka aplikacija ti je na netu celu noć,logično kad isključiš net nema ni potrošnje baterije.

Nazad
Vrh Dno