Mislim da nisu, ja svoj uzeo jos u aprilu, znaci prva verzija, nemam ama bas nikakvih problema sa proximity senzorom...Senzori samo prve serije su pogodjeni mislim za proximity.
grebao mi se ekran na gg ranije. Skoro 2 godine sam koristio tesla 3.2lite i sad rn5, razlika ogromna u svemu. Od losih stvari trenutno portret mod na prednjoj kameri, cini mi se da je bas bzv. Primetio sam i da se galerija rotira bez obzira sto je rotacija isljucena.
Imaš kružić u galeriji gde zaključavaš ili otključavaš rotiranje po potrebi. Meni odgovara ta opcija jer mi je rotacija isključena samo mi za galeriju po nekad treba. Kod mene je se dosta popravila kamera posle poslednjeg apdejta.grebao mi se ekran na gg ranije. Skoro 2 godine sam koristio tesla 3.2lite i sad rn5, razlika ogromna u svemu. Od losih stvari trenutno portret mod na prednjoj kameri, cini mi se da je bas bzv. Primetio sam i da se galerija rotira bez obzira sto je rotacija isljucena.
Cudna stvar kod ovog telefona, mozda i drugih xiaomi telefona, je to sto kad gledas kroz kameru nije isto i kad slikas i pogledas gotovu sliku, jer gotova slika izgleda mnogo bolje.
Pa već ima MIUI. [emoji39]Kad se ocekuje miui za ovaj telefon?
Ako imaš strpljenja za otključavanje i instaliranje Gugl kamere bićeš još više zadovoljan rezultatima. Pogotovo je razlika velika na prednjoj kameri.Ja sam kamerom prezadovoljan. Fotografije slikane zadnjim kamerama su prilicno kvalitetne. Po danu narocito, mnogo mi se dopada kako hvata oblake,nebo... Prednja u portret modu mi je izvukla nekoliko tako dobrih slika da prosto ne mogu da poverujem da sam to jaU uslovima slabijeg osvetljenja potrebno je malo se igrati podesavanjima, da li je potreban blic, hdr, neki filter (mozda onaj "zivo")... Verujem da je na tom polju mladji brat A2 ipak bolji. Ali i pored toga - objektivno, uzevsi u obzir cenu, konkurenciju, niko ne bi trebalo da bude nezadovoljan.
I da, slazem se da gledanje kroz kameru i fotografija nekad nemaju veze jedno s drugim. Sinoc ugaseno svetlo u sobi, radi samo tv, ja upalio kameru, gledam kroz nju, vidi se sneg, sum, ja rekoh kakva li ce sad fotka da bude? Kad ono, opalim fotku i pogledam fotografiju i ono potpuno druga prica.
I ja sam zapazio da mi recimo prednja kamera pravi perfektne portrete iako to radi samo softverski posto je jedna je li, dok zadnje kamere lose. Zamuti mi nesto tek da bude zamuceno, ali veze nema sa predmetom koji slikam. Probao iz vise uglova, blize objektu, dalje od njega.. tap to focus. Ma svejedno. Rezultati 5x lisiji nego sa prednjom kamerom. E sad mozda je caka u tome sto je taj portret mod napravljen samo za osobe, pa kad slikam selfi prednjom ispadne extra, a zadnjom mahom neke predmete pokusavam da uslikam i muci se. Mada brdo jutjubera na rivjuovima stavi neku igrackicu na sto, okine u portred modu i bude sasvim dobra fotka. Kod mene nesto bez veze.
Evo probao sa breskvama. Jedino je jelenka zamutio. [emoji23]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Meni skroz normalno radi YT Vanced, trenutno slušam muziku na yt vanced i u tapatalku sam, takođe radi i kad je zaključan ekran, skroz kako treba. Probaj u podešavanjima baterije da staviš na "No Restrictions"Pridruzujem vam se...Upravo kupio note 5 4/64 ^^
Jel ima neko nonroot vanced da mu radi ok? Pusti mi pesmu i samo se ugasi..i kad otvaram linkove ne nudi mi da otvara sa njim..a ne planiram root
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari