Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

I ja koristim Nova Prime. Radi bez greške...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Odličan osim što sam primetio da mi za GMail ne izlazi nepročitan counter poruke. Ranije kada stigne poruka a ne pročitam je piše broj poruka, a sada samo neki flash uradi i to je to. Moram da ulazim pa da vidim.

Mene malo buni zašto za sve drugo osim za brata Google-a, ali dobro.

Poručen u verziji AI 4/64...

upravo uzeo 4/64 i dobio 5000 vaucer u ww, ako je neko zainteresovan za vaucere neka pise pa da se nagodimo :D Telefon se upravo updatuje, probao sam kameru i jos neke sitnice, za sada sam odusevljen. Ne svidja mi se sto nema foliju, pazicu ga dok ne dodje neka iz kine. javljam kasnije utiske :D

Koji će mu folija kad ima GG?

Ni ja ne koristim ništa, jednostavno ne mogu. Ako bljesne na ekran, nikakva folija mu neće pomoći. Što se tiče stakla 99% nemaju oleo premaz i onda se jako masti i loše klizi prst.

grebao mi se ekran na gg ranije. Skoro 2 godine sam koristio tesla 3.2lite i sad rn5, razlika ogromna u svemu. Od losih stvari trenutno portret mod na prednjoj kameri, cini mi se da je bas bzv. Primetio sam i da se galerija rotira bez obzira sto je rotacija isljucena.

grebao mi se ekran na gg ranije. Skoro 2 godine sam koristio tesla 3.2lite i sad rn5, razlika ogromna u svemu. Od losih stvari trenutno portret mod na prednjoj kameri, cini mi se da je bas bzv. Primetio sam i da se galerija rotira bez obzira sto je rotacija isljucena.

Da li si uopste napravio neku sliku u porteret modu na prednjoj kameri? Posto meni pa skoro savrseno odseca ivice i zamuti pozadinu. Nekad cak bolje od zadnje kamere.
Cudna stvar kod ovog telefona, mozda i drugih xiaomi telefona, je to sto kad gledas kroz kameru nije isto i kad slikas i pogledas gotovu sliku, jer gotova slika izgleda mnogo bolje.

nisam puno testrao, samo u sobi par fotki, u sustini nije lose, postalo je bolje kada sam iskljucio ono softversko ulepsavanje.

Imaš kružić u galeriji gde zaključavaš ili otključavaš rotiranje po potrebi. Meni odgovara ta opcija jer mi je rotacija isključena samo mi za galeriju po nekad treba. Kod mene je se dosta popravila kamera posle poslednjeg apdejta.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kad se ocekuje miui za ovaj telefon? Mnogo je bolji osecaj u ruci bez futrole, ali moram da ga ispostujem nekoliko dana :D gestures predobra stvar.

Pozdrav ljudi.Par dana sam citao vase komentare i danas je stigao RN 5.Razmisljao sam se da li cekati da malo padne cena Pocophonu jer je puno bolji,ali posto mislim da pre nove godine nece nesto padati puno,resio sam da uzmem ovak "sirotinjski".Previse nekih zalbi kroz komentare,ali stekao sam bio utisak da je pristojan telefon i to je to.Danas je stigao i mogu reci da sam ZA SADA odusevljen.Sve lepo radi,eekran je odlican jer sam se bojao da je los i sto rece neki clan oni snimci na Youtube ni priblizno ne mogu da docaraju koliko je telefon lep,tj na YT ispada prlicno ruzan,pogotovu displej,uzivo za mene je odlican.Za prosecno neko koriscenje mi nije potrebno nista vise od ovog.Kamera odlicna,sem gde je manje svetlosti onda ima dosta suma i moze se reci da je maltene pa losa,sem toga za sada sve super.Po danu kamera vise nego super.Ne planiram nista da menjam po ROM-u.Inace prethodni telefon S4 3-4 godina koriscen i sa njime sam bio zadovoljan,sad prvi put Xiaomi.Ima naravno puno boljih telefona,ali za ovu nazovi "sirotinjsku" paru od 200e tesko da ima bolji.

E sad jedno pitanje.Da li iko zna neku aplikaciju za Remote Blaster,tj za daljinski preko IR a da ima u sebi i za Alpha televizore.Ima vec u sebi app,ali nema za ovaj Tv,probao sam neku jos sa neta isto nema.Video sam da se generalno ljudi zale na ove app jer ne podrzavaju za Vox,Fox i tako te nisko budzetne televizore.
Ako neko zna i koristi aplikaciju kojom upravlja Alpha televizorom,neka ostavi link,bio bih vam zahvalan.

Cudna stvar kod ovog telefona, mozda i drugih xiaomi telefona, je to sto kad gledas kroz kameru nije isto i kad slikas i pogledas gotovu sliku, jer gotova slika izgleda mnogo bolje.

E ovo jeste tačno. Kada slikam npr. u portret modu slika izgleda katastrofalno. Kamera izdvaja objekat ili osobu koja se slika ali ivice deluju očajno i mutno. Misliš, šta li će ispasti...

Ali onda slikaš i pogledaš u galeriji, kad ono fotografija odlična...

Kad se ocekuje miui za ovaj telefon?
Pa već ima MIUI. [emoji39]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
I ja sam zapazio da mi recimo prednja kamera pravi perfektne portrete iako to radi samo softverski posto je jedna je li, dok zadnje kamere lose. Zamuti mi nesto tek da bude zamuceno, ali veze nema sa predmetom koji slikam. Probao iz vise uglova, blize objektu, dalje od njega.. tap to focus. Ma svejedno. Rezultati 5x lisiji nego sa prednjom kamerom. E sad mozda je caka u tome sto je taj portret mod napravljen samo za osobe, pa kad slikam selfi prednjom ispadne extra, a zadnjom mahom neke predmete pokusavam da uslikam i muci se. Mada brdo jutjubera na rivjuovima stavi neku igrackicu na sto, okine u portred modu i bude sasvim dobra fotka. Kod mene nesto bez veze.
Evo probao sa breskvama. Jedino je jelenka zamutio. [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
3bcc0621d8e2f2618622e74e9701a764.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam kamerom prezadovoljan. Fotografije slikane zadnjim kamerama su prilicno kvalitetne. Po danu narocito, mnogo mi se dopada kako hvata oblake,nebo... Prednja u portret modu mi je izvukla nekoliko tako dobrih slika da prosto ne mogu da poverujem da sam to ja :) U uslovima slabijeg osvetljenja potrebno je malo se igrati podesavanjima, da li je potreban blic, hdr, neki filter (mozda onaj "zivo")... Verujem da je na tom polju mladji brat A2 ipak bolji. Ali i pored toga - objektivno, uzevsi u obzir cenu, konkurenciju, niko ne bi trebalo da bude nezadovoljan.
I da, slazem se da gledanje kroz kameru i fotografija nekad nemaju veze jedno s drugim. Sinoc ugaseno svetlo u sobi, radi samo tv, ja upalio kameru, gledam kroz nju, vidi se sneg, sum, ja rekoh kakva li ce sad fotka da bude? Kad ono, opalim fotku i pogledam fotografiju i ono potpuno druga prica.

Ja sam kamerom prezadovoljan. Fotografije slikane zadnjim kamerama su prilicno kvalitetne. Po danu narocito, mnogo mi se dopada kako hvata oblake,nebo... Prednja u portret modu mi je izvukla nekoliko tako dobrih slika da prosto ne mogu da poverujem da sam to ja :) U uslovima slabijeg osvetljenja potrebno je malo se igrati podesavanjima, da li je potreban blic, hdr, neki filter (mozda onaj "zivo")... Verujem da je na tom polju mladji brat A2 ipak bolji. Ali i pored toga - objektivno, uzevsi u obzir cenu, konkurenciju, niko ne bi trebalo da bude nezadovoljan.
I da, slazem se da gledanje kroz kameru i fotografija nekad nemaju veze jedno s drugim. Sinoc ugaseno svetlo u sobi, radi samo tv, ja upalio kameru, gledam kroz nju, vidi se sneg, sum, ja rekoh kakva li ce sad fotka da bude? Kad ono, opalim fotku i pogledam fotografiju i ono potpuno druga prica.
Ako imaš strpljenja za otključavanje i instaliranje Gugl kamere bićeš još više zadovoljan rezultatima. Pogotovo je razlika velika na prednjoj kameri.

Imam strpljenja. Samo nemam bas iskustva sa ceprkanjem po softveru telefona. Za sve ostalo sam mag, ali sa time se nikad nisam nesto mnogo igrao. Kontam da bih ja to lako resio, ali bojim se da nesto ne zabrljam, ili da ostanem bez ota apdejta... Nisam se iskreno mnogo udubio u temu. Svakako hvala na sugestiji. Mozda se na kraju i odlucim za gcam :)

Inace, bolje bilo kakva folija nego nikakva. Cak i ona uza koja ne pokriva ceo ekran. Iako telefon ima gorilla glass. Gospodjin RN5 joj je pre neki dan ispao iz ruku, tresnuo o stocic i pao na parket. Folija naprsla, a ekranu nista.

Poslednja izmena:
Izgleda sam jedini kome se baterija pogoršala nakon 9.6.4.0 update-a. Isto korišćenje kao uvek, nikakve razlike nema izvukao samo 1 dan i 9h, a pre je to bilo oko 2 dana, čak i nešto malo preko. U opcijama korišćenja baterije ne vidim nikakve stavke koje vuku više nego što treba, sve je uobičajeno.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Meni kad ga drndam (muzika, wifi/mobilni podaci) ide oko sat vremena sota na 10 posto baterije. Kad citam e-knjige, izvuce se prilicno vise. Ne opterecuj se prosecnim trajanjem baterije, bitan je sot. Meni se cini da sto je kraci interval izmedju punjenja, to sot bude duzi. Mozda i nisam u pravu.

Sta znam, meni je bolja baterija od ovog apdejta.
8137ee67385ea3683498b12f314a7d1c.jpg

I ja sam zapazio da mi recimo prednja kamera pravi perfektne portrete iako to radi samo softverski posto je jedna je li, dok zadnje kamere lose. Zamuti mi nesto tek da bude zamuceno, ali veze nema sa predmetom koji slikam. Probao iz vise uglova, blize objektu, dalje od njega.. tap to focus. Ma svejedno. Rezultati 5x lisiji nego sa prednjom kamerom. E sad mozda je caka u tome sto je taj portret mod napravljen samo za osobe, pa kad slikam selfi prednjom ispadne extra, a zadnjom mahom neke predmete pokusavam da uslikam i muci se. Mada brdo jutjubera na rivjuovima stavi neku igrackicu na sto, okine u portred modu i bude sasvim dobra fotka. Kod mene nesto bez veze.
Evo probao sa breskvama. Jedino je jelenka zamutio. [emoji23]

Uradio je najbolje što može, zamutio je ono što je u drugom planu. Ovo inače nije dobar ugao ni scenario za portret mod.
Skloni zelenu činiju, spusti kameru pa nek gleda paralelno sa stolom, ono što je dovoljno daleko od činije sa breskvama biće mutno.

Pridruzujem vam se...Upravo kupio note 5 4/64 ^^
Jel ima neko nonroot vanced da mu radi ok? Pusti mi pesmu i samo se ugasi..i kad otvaram linkove ne nudi mi da otvara sa njim..a ne planiram root

Pridruzujem vam se...Upravo kupio note 5 4/64 ^^
Jel ima neko nonroot vanced da mu radi ok? Pusti mi pesmu i samo se ugasi..i kad otvaram linkove ne nudi mi da otvara sa njim..a ne planiram root

Meni skroz normalno radi YT Vanced, trenutno slušam muziku na yt vanced i u tapatalku sam, takođe radi i kad je zaključan ekran, skroz kako treba. Probaj u podešavanjima baterije da staviš na "No Restrictions"

odradio sam to...ne znam jelto resilo ili restart al cini mi se da je ok..mozda greskom kacim dugmice dole, sad cu na full screen ipak, a kad sam probao mislio sam ionako je ogroman ekran jos mi samo fali full scr :D
Koji music player koristite? Negde sam video da je neko pominjao kz es3 i ovaj telefon i neki player uz to, samo ne nalazim..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno