Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Kad su vec pomerali sat na Lock Srcreen-u na 9.6.3.0, sto ga ne centrirase kako treba, pobegao im udesno...:D
To sam primetio odmah posle restarta.:)

Ih, 6:20h SoTi ostalo joe 31%.

Za ono sto ja koristim telefon, web browsing, youtube(uz Vanced mi ne treba root), email, tapatalk, muzika preko slusalica i jos neke aplikacije koje nemaju fs reklame, a uglavnom nemaju reklame sa rootom, slikama stock kamere sam zadovoljan(moze i rootless GCam, mada mene zezaju adb drajveri na W7 i Ryzen, cekam W10 laptop koji je kod druga), mislim da nista ne bih dobio rootovanjem, osim izgubljenog vremena na sam proces.

Ne bih ni BL otkljucavao, to sam radio jer je bio sa CN romom, 6/64 verzija.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Videh da može bez rutovanja gcam ali zahteva da se otključa bl. Ako znaš neku metodu da se i to izbegne, zamolio bih te da me uputiš :)
Imam i7 8700 i w10, pišem iz razloga jer si rekao da imaš ryzen i w7 i da te zezaju drajveri

edit: sad pogledah opet i zaključih da imas otključan bl... brzinska reakcija neiskusnog korisnika :)

Poslednja izmena:
Ali to je za 8 skoro 9 sati. Dje mi je Spaxon 13h i 3 dana uptime :d
Ne prizivaj Spaxona, Boga baterije, on ne koristi smartfon, 2g i battery sejveri, sync off, niska osvetljenja, ogranicavanje aplikacija u pozadini :D

Ja sam od 2GB Emui navukao traume od reloadovanja, sad svaka app koju koristim redovno nema restrikcije :D

Bog baterije hahaha to mi se svidja :)

Evo da se javim, već 2 sedmice koristim RN5 a preko mene kupilo još troje bliskih rođaka/prijatelja koji se prvi put susreću sa Xiaomi-jem i svi prezadovoljni za ovo kratko korišćenje.

Poprilično sam zadovoljan telefonom u globalu ali mi je opšti utisak da su nastavlili sa politikom smanjenja broja opcija u MIUI-u. Ovo pišem na osnovu korišćenje Redmi 1S i MIUI-a od V5, svaka naredna verzija je bila za nijansu siromašnija u dodatnim opcijama...

Trenutno mi najviše nedostaje Automated Tasks. Zna li neko ima li indicija da će vratiti AT?

Takođe, nisam primatio da je spomenuto, sa 9.6.3 apdejtom je moguće ugasiti ,,levi'' ekran tj. vraćena je opcija App vault ON/OFF.

Na posletku, hvala i Kidencetu na ponudi ali nam je odmor pokvario trgovinu, i Ivanu koji je bio zapet k'o puška imao telefone na stanju i organizovao se u roku od 2 sata od poziva. Pozdrav za obojicu!

^ hvala, pozdrav za bradonju :)

Miui font?
Ја користим само Нокиа фонт....траума из младости...
Kad ne padoh sa stolice od smeha :D

Koju verziju GCam koristite?

Preporuka za staklo(full glue je) i skin

6D Full Cover for Xiaomi Redmi Note 5 Pro Screen Protector Protective Glass for Xiaomi Mi A2 6X Redmi 5A 5 Plus Note 5
http://s.aliexpress.com/ZFVbuAjq?fromSns=Copy to Clipboard

Metal Wire Drawing Decorative Back For Xiaomi Redmi Note 5 Pro Note5 Mobile Phone Protector Note 5 Back Film Stickers
http://s.aliexpress.com/V3ayIVBv?fromSns=Copy to Clipboard
f0548e341efc9729a6cfc02db5ae8fa5.jpg
188a6a7f540c5134d3faa387e8e55136.jpg

Eto, a ja mislio da ne vidim dobro :) Bolje da ga nisu ni dirali :)

Bolje, meni je lepse izgledalo gore u levom cosku...:)
Mozda da prijavimo na Miui forumu bug....:D

I ja ujedno da pohvalim @Ivan I. jer je ekspresno zamenio prvi RN5 koji je imao problem sa novim! Najbrze moguce resavanje reklamacije.:Klanjanje

Promenite temu za lockscreen i možete gde hoćete da bude sat.
6ec95eb78673f89ccc0c5cf6548a66da.jpg

Da, moze. Odes u teme, pa find more pa onaj smajli (poslednja opcija) i tu imas customize

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Da. Možeš da customize-ujes šta god hoćeš.
546dceb9d4605a6f17f632529573ea3f.jpg

Jedno pitanje. Napravio sam nalog i otišao na en.miui.com/unlock, išao unlock now i izbacio mi stranicu na kineskom sa nekim kodom. Ubacio taj kod, kliknuo na button i redirektovao me na njihov forum. Ponovio sam isti proces samo što me redirektovao ka downloadu zip fajla miflash_unlock. Čitao sam da treba da se napiše neki razlog za otključavanje pa tek onda se otvara mogućnost za skidanje navedenog fajla. Bukvalno ništa nisam popunjavao, niti čekao na neko odobrenje... Jel su menjali nešto pa je to normalno ili?

Btw ubacio sam launčer od ovog novog F1 i deluje sasvim okej

Nema vise toga, unlock permission dobijes odmah. Za samo otkljucavanje uredjaja se ceka 360h.

U Niskoj banji, malo zabacenijem delu banje, ne hvata 4g kako treba, vec menja stalno 2g-3g-4g, verovatno jer moj nema Band20. U toj situaciji mi se bolje pokazalo da stavim na 3g mrezu, jer konstantno drzi H+, a ovako pri menjaju izmedju mreza nekad dodje i na 2g.

Poslednja izmena:
Komsa moj :) I u Beloj Palanci stalno "salta" mreze, iako imam Band 20. Ali tamo generalno mts i vip imaju problem. Vip cak ode i u roming, a zlobnici bi rekli i da je to razumljivo :)

Imam problem pri otključavanju. Naime, kad uđem u fastboot i ponovo utaknem usb kabal, nemam nikakvih promena u miflash tool.
I jel se brišu svi podaci nakon odrađenog procesa?

Briše se sve.

Što mi flash tool? Valjda mi unlock?

Drajveri? ADB? Sve imaš dobro?

iz zipa sam samo instalirao MiUsbDriver, kao po tom nekom uputstvu sto sam prolazio. Ne znam dal treba još nešto, ne piše.

Uopšte Windows 10 mi ne prepoznaje uređaj dok je u fastbootu. Kad je upaljen, na proveri izbacuje da su drajveri instalirani. Uključeni USB debugging i OEM unlocking(mada, prilikom svakog gašenja/restarta, ponovo mora OEM da se uključuje)

Poslednja izmena:
Instalirao sam Pixel Expirience, nisam mogao da izdržim. Mnogo mi više leži stock android od miui-a, iako je i miui sjajan.

Omogućio sam camera 2 persist, ali kada udjem u podešavanja gcam-a odmah izbacuje grešku i prc. Probao 2 verzije i u ni jednoj ne mogu da udjem u podešavanja gcam-a.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Možda si imao stariju verziju fw-a, od ne znam koje verzije briše.

Bolje odraditi backup za ne daj bože, pa ako ostane, ostane.

Ja stvarno ne znam što me *****ava... Instalirao drajvere i samo u fastbootu neće nikako da prepozna uređaj. Posmatrao u device manageru, ništa se ne dešava

Ja stvarno ne znam što me *****ava... Instalirao drajvere i samo u fastbootu neće nikako da prepozna uređaj. Posmatrao u device manageru, ništa se ne dešava

Nemoj da pomislis da zezam imao sam taj problem pre neku godinu sa redmi note 3 pro resio sam ga ali nemogu da se setim kako samo znam da nije imalo veze sa telefonom nesto sam instalirao na win cackao nesto samo sta bese

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Probaj druge usb ulaze da ubodes, ako bodes napred na kucistu pribodi nazad na ploci, ili na laptopu menjaj ulaze

Probaj druge usb ulaze da ubodes, ako bodes napred na kucistu pribodi nazad na ploci, ili na laptopu menjaj ulaze
Probao sa ulazima napred/nazad, ista stvar. Jedino na drugom računaru da probam... Ako neko ima neki predlog da još nešto instaliram, nek napiše

Vrh Dno