Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Teme , kao i font zavise i od regiona.

Isto tako India region ima face unlock, dok Srbija nema.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Postoji i aplikacija miui theme creator u play prodavnici ali mi se čini da ne radi baš dobro u poslednje vreme. Zašto na rn5 ne mogu one third party themes ako se tako zovu?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

eh, kad bi ovde bio tih 175 4/64, kad nemam prijatelje u Moskvi :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ko ima rodbinu i prijatelje u BiH, može naručiti sa alija bez poreza. Nedavno je podignut neoporezivi prag sa 50 KM na 300 KM (153 eura). Na narudžbe do 153 eura se ne plaća ni carina ni PDV. 4/64 verzija je taman negdje na toj granici.

Sent from my Redmi Note 3 Pro SE using Tapatalk

Kako upaliti 4k snimak? Nema u podesavanjima, brat ima na r5+. Nema logike da ga ovde nema...Imam ovaj najnoviji global stable.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ko ima rodbinu i prijatelje u BiH, može naručiti sa alija bez poreza. Nedavno je podignut neoporezivi prag sa 50 KM na 300 KM (153 eura). Na narudžbe do 153 eura se ne plaća ni carina ni PDV. 4/64 verzija je taman negdje na toj granici.

Sent from my Redmi Note 3 Pro SE using Tapatalk
top varijanta, samo sto ja nisam te srece, a i nazalost u mojoj varijanti gde moram da prodam svoj tel pa da kupim ovaj :D jos teze :D moracu da sacekam da ovde padne, pa ako i kad prodam svoj, dodam kes i kupim, u suprotnom bih ostao dugo bez tel :D osim ako ne postoji neka bolja kalkulacija :D

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

top varijanta, samo sto ja nisam te srece, a i nazalost u mojoj varijanti gde moram da prodam svoj tel pa da kupim ovaj :D jos teze :D moracu da sacekam da ovde padne, pa ako i kad prodam svoj, dodam kes i kupim, u suprotnom bih ostao dugo bez tel :D osim ako ne postoji neka bolja kalkulacija :D

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Постоји могућност у logic shopu плаћања чековима. Цена је 26400 (већа је 10% него за кеш плаћање), односно 4400 месечно.

Sta mislite o ovom problemu sa rotacijom da li je problem softverske prirode ili hardver zeza?
Desava mi se da rotacija nece da radi odjednom i moram da kalibrisem senzor pa proradi, problem je sto se nekad desava da ga danas kalibrisem i proradi a sutra opet nece da radi.
Citao sam i ima bas mnogo ljudi koji se zali da je senzor stao sa radom.
Koliko sam ispratio temu ovde na forumu je bilo jedno ili dvoje pored mene koji su imali taj problem.
Bio sam na 9.5.13 i stigao je pre par dana updejt na 9.5.17, ali opet se desava to.

Svi su global sto se prodaju kod nas. A i lako se proveri ako nije.

Ma znam da je drugar imao problema sa nekom nokiom. Bila za azijsko trziste, a nisu mu naglasili, a on se bas i ne razume pa nije odmah video nego posle vracao.

Ne brini svi su global, nema razloga da prodaju kineske verzije kad je cena otprilike ista.

Jel našao neko staklo koje je u boji a da se lepi celom površinom(ne samo ivice)?

CHYI, ima na Ali-ju.

Trenutno nemam sa cim da slikam kako stoji.

protection film CHYI glass for Xiaomi Redmi note 5/note 5pro tempered glass for Xiaomi redmi 5/5 plus screen protector 9H 2.5D
http://s.aliexpress.com/zeMVNBrY?fromSns=Copy to Clipboard

Neko mi reče da neka od tih stakala ne ležu baš kako treba tj ne poklapaju se rupice 100% pa sam ih zaobišla.

Mislim da i mene zazaju senzori. Isključena mi je rotacija pa za nju ne znam. Ali mi se pali ekran kad se javim na fon a kad odaljim on se ugasi. Ne znam da li smart case ne radi jer ustvari nije smart case ili je zbog senzora.

Mozda mi se cini, ali rekao bih da baterija drzi slabije od updejta na 9.5.17.verziju.

Da, da...

Zvanično saopštenje.

bbb4c64444d02d71b8807c545e3cfc86.jpg

Eto jos jednog (i to dobrog) razloga zasto je bolje flesovati Miui custom rom u odnosu na oficijalni.... Poceo Xiaomi opasno da zeza i ubacuje raznorazne zastite....

Jos jedna apple shit fora...Ovo im nije trebalo.Samo ovo nije Xiaomi , nego G odradio... Ovim ce biti pogodjeni svi telefoni sa Oreo i zadnjom zakrpom, ako ja dobro razumem smisao ovog glupog poteza.

Koje jadno objasnjenje ove funkcije...

This flew under our radar back at I/O, but it's big news. On compatible devices, the new Verified Boot changes in Android 8.0 Oreo will prevent a device from booting should it be rolled back to an earlier firmware. The new feature is called Rollback Protection. So if your phone is flashed with older software, you (and your data) are protected from whatever potential security vulnerabilities may have been present in earlier versions.

For 99% of users, the new Rollback Protection is great news. If a phone is lost or stolen, it further decreases the number of potential attacks which could be used to gain access, providing better safety for your data.

Poslednja izmena:
Au... A ja preksinoc sisao sam Miui 10 dev na Stable..... Srecom na vreme :D

Da li su vizuelno okviri manji nego na MI a1?

I kastom romovi zasnovani na Miui su odsad pogodjeni ovim... cak ne moze ni Twrp da se stavi...

Koliko citam G je ostavio mogucnost sa se ugasi ta opcija, ali videcemo koliko ce to Xiaomi i ostali ispostovati.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Sta mislite o ovom problemu sa rotacijom da li je problem softverske prirode ili hardver zeza?
Desava mi se da rotacija nece da radi odjednom i moram da kalibrisem senzor pa proradi, problem je sto se nekad desava da ga danas kalibrisem i proradi a sutra opet nece da radi.
Citao sam i ima bas mnogo ljudi koji se zali da je senzor stao sa radom.
Koliko sam ispratio temu ovde na forumu je bilo jedno ili dvoje pored mene koji su imali taj problem.
Bio sam na 9.5.13 i stigao je pre par dana updejt na 9.5.17, ali opet se desava to.

Ima li bilo ko ideju, od vas sto poznajete bolje ove xiaomi telefone, sta bi moglo da bude problem sa ovom rotacijom softver ili hardver?

Vrh Dno