Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Nervira me sto se greje dok se puni, razmisljam se da pocnem da koristim neki sporiji punjac.

Greje se i na 70% kad je baterija?

Kod mene je na dodir mlak pri punjenju, a GSam battery monitor mi je najviše pokazivao 36 stepeni.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Pozz hteo bi da kupim ovaj tel nikad nisam imao ni jedan xiaomi imam j5 2017 i prodao bi ga i kupio ovaj al me btine sto sam video po nekim forumima da imaju problem sa ekranom burning in da se ikonice urezu u ekran i kao nema mu spasa mora drugi ekran a ovde u srbiji tesko ko daje garanciju na ekran treba mi tel za drustvene mreze internet muziku i pozive igre neigram hteo sam a1 al slaba baterija

Pa meni je 38-39C pri punjenju, ali mi se ne svidja :D

@Djilkosh_Ns
Ne, izmedju 20 i 60 se greje uglavno, sto je i proporcionalno brzini punjenja :)

To je onda sasvim normalno [emoji4]

Znam da jeste, ali me nervira :D

Stigla mi pametna futrola sa banggod-a koja nije pametna.
Ništa ne radi. Preko stakla može jedva da se pipne da se javi na fon ali je i to umetnost. Ekran se ne gasi kad se preklopi, niti se pali kad se otklopi, normalno je podešeno u telefonu smart case mod. Sreća da je lepo legla i da mogu zaštitno staklo da skinem. Za skoro 8e mogla sam bar 3 maske da uzmem.

Zavisi kakve maske. Ja sam masku platio 7$, vredi svaki cent :)

Ma ok je to ako vredi ali ova ne vredi ni dolarčić. Sva je krhka i tanka. Napred nije staklo nego tanka plastika. Kad se prelomi da telefon stoji popreko, ne može da ga drži koliko je tanka i mekana. Što je najgore, nemam dispute preko ovog sajta.

Uzeh danas fon i ja :)
Dajte preporuku za Vertical Flip Case ako je neko video-kupio. Treba mi zbog posla.

Ako je ovaj naš Global na GSM areni Redmi 5 plus, onda nema NFC?

Redmi note 5 i redmi 5 plus NISU isti telefoni, tj globalne verzije i jednog i drugog su razliciti telefoni, samo u Indiji se redmi 5 plus zove redmi note 5...i oba nemaju NFC... :)

A još sam overio OP.. i eto [emoji16]
Razmišljam da uzmem ili ovaj RN5 Global, ili Mi Mix 2. Znam, ne mogu da se porede, ali RN5 nema NFC, a Mi Mix 2 nema FM radio.

A nfc ti je potreban za?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Sledeće pitanje će ti biti, verovatno, šta će mi i radio kad mogu da instaliram paid aplikaciju i slušam radio preko Net-a?

za placanje npr....

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Kod nas radi to?

Sledeće pitanje će ti biti, verovatno, šta će mi i radio kad mogu da instaliram paid aplikaciju i slušam radio preko Net-a?
Ne, samo me zanimalo sto ti je nfc bitan. Ja strvarno iako sam imao nfc na svim telefonima nisam nikada koristio. Ti izaberi sta ti je bitnije nfc ili radio.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Prelistao sam bio temu, vezano za agresivno automatsko osvetljenje, cesto je spustalo na minimum, pa sam video kako ste resili i sad je ok. Ali, sad sam skontao kad sam na suncu i kad bije direkt u ekran, on toliko odvrne osvetljenje da mi skroz pobrljave boje i izblede. Sta tu raditi?

Prelistao sam bio temu, vezano za agresivno automatsko osvetljenje, cesto je spustalo na minimum, pa sam video kako ste resili i sad je ok. Ali, sad sam skontao kad sam na suncu i kad bije direkt u ekran, on toliko odvrne osvetljenje da mi skroz pobrljave boje i izblede. Sta tu raditi?

Pa vidi, jedna od opcija ti je da iskljuis automatsko osvetljenje, pretpostavljama da ono pojaca kontrast previse kad je bas jako osvetljenje, to radi G4 recimo. A druga opcija koju mozes da probas, ali nisam siguran da li radi kao sto mislim, je da stavis u podesavanjima kontrast na standardno, verovatno ti je podesen automatski kontrast. Tada bi trebalo da se kontrast ne menja.

Ekran-kontrast i boje-povećaj kontrast i nema bledila.

Hvala vam, tako sam uradio. Tacno sam testirao da vidim razliku i do kontrasta je :d

Jeste jedan od nedostataka to što RN5 nema NFC, bez obzira što nema preterano široku primenu. To je nešto što i mnogi telefoni u nižim kategorijama imaju.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nfc dobar i za busplus očitavanje. Ko plaća [emoji23]

Potpuno besmisleno imati fon bez NFC tehnologije u eri beskontaktnog plaćanja.

Nemome besmisleno, nekome nije, zavisi. Vecini mislim da NFC nije presudan faktor.

Pitanje, treba da uzmem mobilni, koliko sam sve video isplati se za taj novac najvise. Jel gresim ili da ga uzimam? Jel potrebno instalirati neke dodatne stvari da bi bolje radio ili sljaka sam od sebe

sljaka ko doxa, e sad ako hoćeš i bolje od toga [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Radi tel extra, ne treba ti nista sem Gcam i to isto samo ako hoces bolje slike.
Pitanje, treba da uzmem mobilni, koliko sam sve video isplati se za taj novac najvise. Jel gresim ili da ga uzimam? Jel potrebno instalirati neke dodatne stvari da bi bolje radio ili sljaka sam od sebe

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Vrh Dno