Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Na netu sam video da Global verzija dolazi sa 12+5mpix zadnjim i 13mpix prednjom. Jel se zna nesto kakve su te kamere u odnosu na China i India model?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Global i China su iste, uvek bile. Jedina razlika u frekvencijama.

Vidim da u sredu stiže kod većine prodavaca na KP,kod Vladimira gde već duže vreme kupujem Xiaomi telefone cena je 225/250e za modele 3Gb/4Gb.

Jaka cena za start, fino ugradjivanje, ali icice to dole. 250e za 4GB model je stvarno previse. Mada jasno oni to racunaju, da uzmes ti da narucis sa Alija, dodje ti crni 4GB model oko 190e, taman nasi porez+carinu ode to na nekih 240tak plus cekanje. Jos ako te nasi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i ne oderu na carini, mada naravno postoji prostor za dogovor sa Kinezom da stavi tipa 99$. Ako prodje, prodje.:d
Opet i za 250e lagano, bas lagano, best buy, konkurencija ni blizu. Recimo Honor 7X ide za 220-230e doduse sa garancijom operatera od 24 meseca sto je za dosta ljudi bitno, ali opet dosta je RN5 bolji fon.

Sto se tice ove price 4GB vs 6GB, pa razlika u slobodnoj memoriji je upravo ta 2GB, logicno:d Kao neko ko koristi 3GB RN4X gde mi je stalno slobodno oko 1.6-1.7GB, i kao ko je koristio Mi Note 3 (6GB), mislim da za 99% korisnika 6GB model nema nikakvog smisla. Odnosno 4GB je u ovoj klasi taman i za duze staze.

Poslednja izmena:
250 je cena i ako sa Alija narucis.

193 + 32% = 250e

Tako da ako hoces sad, ovde dobijes i odmah telefon i imas garanciju, ne moras da se vijas sa Kinezima.

Naravno da će cena ići dole i do 50e samo treba biti strpljiv.MiA1 4/64 je bio 230e kada sam ga kupio a sada je 180e kod istog prodavca...

Ne znam gde uzimaju telefone ti sto prodaju, ali ako uzimaju sa alija crni model u startu skuplji 10~15e, plus carina je lutrija. Za pocetak ok cena ako uzimaju sa alija. Ali verujem da ima i onih koji ih uzimaju na druge nacine i bez tih poreza. Ali dobro nisam ni ocekivao manju cenu obzirom da se tek pojavio telefon. Kroz par meseci ce ici cena dole.

Naravno da ne uzimaju sa Alija zato i imaju ove cene.

@djokosrb

Nije ista razlika izmedju 4 i 6, i razlika izmedju 2 i 4 ;)

Poslednja izmena:
RN5. MI5. Oba jer na auto
f40cc1e4f83eb11b48d38be3bcb4ef87.jpg
7c713829aa1e647d27a4e9cd4d7e8949.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Našao sam podešavanje za saturaciju, bila je isključena, sad je na visoka Mi5. Rn5 i uključen HDR na auto
9bc416947646824b3902bb33309242b7.jpg
5858a8752f5039f49194fa4405792747.jpg

Poslednja izmena:
Za sada stabilizacija nije na nivou kakvu sam video na YouTube

4K ako hoćeš mora open camera da se koristi i tamo uključi, 1080p bi trebala po defaultu da bude.

Ja cu uzeti verovatno, jer se uklapa u budzet, razlika je oko 40e(300CNY), nema za taj novac nista slicno, a da mi je interesantno(18:9 6", 4000mAh baterija, solidna kamera)..

Možda za 3-4 meseca. Neće u početku tako brzo da pada cena.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

[emoji1] uzmi sa Alija ako ćeš 220-230 $

A sto se tice nekih ljudi na KP, pisu da su telefoni sa Global rom SOFTVEROM, jel postoji mogucnost da prodaju kineske bez band 20, samo su im stavili global rom da imaju gapps i nemaju kineske aplikacije, i tako navlace? Ili sam predaleko otisao :D

A sto se tice nekih ljudi na KP, pisu da su telefoni sa Global rom SOFTVEROM, jel postoji mogucnost da prodaju kineske bez band 20, samo su im stavili global rom da imaju gapps i nemaju kineske aplikacije, i tako navlace? Ili sam predaleko otisao :D
Sve su to kineski telefoni, svaka verzija Redmi Note 5(i pro). Razlika je u modulu kamere i bas u tim band-ovima.
*
Danas se 90% telefona proizvodi u Kini pa salje u skladista sirom sveta.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Omg...pa normalno da zna da su kineski. Pita za global i kina verziju.

Sent from my Passport using Tapatalk

Pa nisu prodavci na KP od juce da valjaju kineske varijate bez 4G podrske za Evropu. Bar ovi malo poznatiji koji rade godinama i imaju dobre ocene.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Što bi to radili, cena je ista, to jedino možeš da očekuješ ako preterano rano dobiješ tel, pre pre-order

@Duk
Da li bi mogao da proveris koje su kamere na telefonu i koliki je otvor blende na zadnjoj kameri?

Sreci nikad kraja :) Veoma simpaticna i pomalo smesna recenzija, mislim da su u pitanju crnogorci... https://youtu.be/_8pfDe9USGc "nespretna i spora" cerkica dobila otkaz :D na 3:05 hehe

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:

Ako na kutiji koja je ne otvarana piše GLOBAL nema razloga da tako ne bude,prodavci na KP sa skoro 1000 pozitivnih ocena nemaju razlog da rizikuju negativnu zbog uvaljivanja kineske verzije a i na stranu da ne kupuju telefone na Aliju već ih dobavljaju iz Xiaomi EU prodavnica ili gde već...

Ne mogu da nađem gde se vidi tip kamere

Ne mogu da nađem gde se vidi tip kamere

getprop | grep fp je za fp iz terminala. Ne sećam se syntax-e za cam?

Evo kamere
a2458727395750e821f73a469de00731.jpg

Ako na kutiji koja je ne otvarana piše GLOBAL nema razloga da tako ne bude,prodavci na KP sa skoro 1000 pozitivnih ocena nemaju razlog da rizikuju negativnu zbog uvaljivanja kineske verzije a i na stranu da ne kupuju telefone na Aliju već ih dobavljaju iz Xiaomi EU prodavnica ili gde već...
Da, ali on nije pitao za globalnu verziju telefona, vec je lepo napisao - " pisu da su telefoni sa Global rom SOFTVEROM, jel postoji mogucnost da prodaju kineske bez band 20, samo su im stavili global rom da imaju gapps i nemaju kineske aplikacije,"

I u pravu je. Masa telefona se prodaje tako kako je on opisao. Mada, u krajnjem slucaju, sve zavisi od kupca. Svako neka obrati paznju na to sta kupuje.

Nazad
Vrh Dno