Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

I na recenziji u techtablet je Samsung senzor i baš je bilo poređenje sa Samsung S7, danju je egal, noćne ni blizu, samo što na stok camera aplikaciji trenutno kamera je ispod nivoa sa recenzije, kamera danju bi trebalo da bude u svim aspektima bolja od mi5

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nema sta da bude lutrija, samsung senzori su u Global verziji, Sony je SAMO U PRO verziji, koja se proizvodi i prodaje u Indiji.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ja sam mislio da su Sony senzori isto na RN5.

6X ima Sony senzore? @Kidence

6x ima Sony, ali pitanje je sta ce imati A2... verovatno neke Samsung ili OV...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Imace verovatno samsung senzore, ali sa vecim otvorom blende i boljom optimizacijom. :)

Ja bih pre Sony :)

Na global i china verziji RN5 telefona je glavna kamera Samsung S5K2L7 f/1.9 (manje je bolje) sa pixel velicinom od 1.400 µm (vece je bolje), tip ISOCELL vs RN5 Pro India verzija sa glavnom kamerom Sony IMX486 f/2.2 pixel size 1.250 µm, tip CMOS. Ta samsung kamera je inace novi model senzora i daje bolje rezultate od ove indijske verzije... http://www.samsung.com/semiconductor/image-sensor/mobile-image-sensor/S5K2L7/

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nfc bi trebao imati svaki fon sad. Imao sam vec nekih par telefona sa njim. Dobra je stvar za placanje u marketima. Neretko izletim iz auta do maxija bez novčanika. Naviknes se brzo. A zgodno je i za bus plus očitavanje npr.

Svakako, ali ono, odsustvo istog nije nikakav dealbreaker za neki fon.

Ja bih iskreno volio da imam samo da bih mogao da palim lightsabere na Star Wars figuricama za Disney Infinity. :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bateriju sam jutros skinuo u 9h, 11 sati rada, 3 sata Sot, i ostalo 67%baterije, stvarno je dobra, uz to je na miband 2 priključen i sviđa mi se, kad je na ruci, otključa telefon umesto mene i ima 10dana bateriju ,za 24h 91% baterija.

@Duk Hvala za kameru

Zanimalo me je da li je f/1.9 ili f/2.2 posto i dalje pise razlicito na razlicitim mestima.
Nigde nema precizne informacije, kao da to kriju a trebalo bi da se zna i da im to bude reklama.
Za selfi kameru pise ali ne pise za glavnu pa mi je cudno. Cak mi se cini da je na Xiaomievom
storu na Aliju pisalo da je f/2.2 za globalnu verziju.

Sad su oba na istim podešavanjima u meniju MI5 gore rn5 dole
3732b56b1be804551f6b935fcaafe908.jpg
72a668898b50f5c3d7a523816f47c8e4.jpg
b9035f884558279e2c07b74307965ba2.jpg
ed5844f5b6617d9b00e3cacf960ae01a.jpg
05b253c30863490be35ff7742bfde14d.jpg
ae85a8f094c95fab9f0f8767f4677b5f.jpg
19405abc70a99aec43608b9ca52cbdd1.jpg
0cfd806492d1f674b0a9adb8ac8fdae7.jpg

Samo napisi kad stignes koliko ti izdrzi baterija sa jednim punjenjem SOT recimo. To me najvise zanima trenutno.

Predpostavljam da su ove uze RN5?
Deluju mi ostrije i detaljnije slike, ako je tako dopada mi se kamera.

Na svakom primeru je MI5 iznad a rn ispod

Troje prodavaca na KP ima u ponudi 210-215e za 3GB/32GB model, i 245-250e 4GB/64GB.

Sot kod mene oko 5.5-6 sati 24h od skidanja sa punjača od 100 do 15%

U dual sim modu, jedan sim dodaj još pola sata sot ekran 90% osvetljenja

Postoji edit funkcija(do 1h od pisanja poruke), ne moras pisati poruku za porukom.

Ovoliku gomilu slika stavi u spoiler bolje, nepregledno je ovako..

Edit:

Sredinom juna bi trebalo da se pridruzim sa plavim 6/64 RN5 :)
Samo da su stavili USB-C, ali dobro, negde mora da se napravi kompromis.

Poslednja izmena:
Pišem u brzini [emoji4]

Zna li neko dobru prodavnicu u Segedinu ili Budimpešti za kupovinu Xiaomi uređaja? [emoji55]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Društvo, ima li medju vama onih koji su sa note 4X prešli na ovaj telefon?
Ako ima, možete li da mi kažete koliko je velika razlika izmedju kvaliteta fotografija i video snimaka izmedju ova dva modela i da li je i koliko svetliji ekran (da li se bolje vidi na suncu)?

Vidis primer fotografija. Extra su.
Ja ću preći cim malo padne cena.

Bolje su fotke i video i to poprilicno, ekran je malo veci, ali ne verujem da je svetliji...slicni su poprilicno... :)

Nazad
Vrh Dno