Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Steta :/ :D gubim li oficijalni ota update ako otkljucam bl?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Samim otključavanjem ne, ali bilo kakvom modifikacijom koliko znam da...

Au kako rade FSG sad, nema nikakvog laga. Dobra stvar i sto su procenat ubacili u bateriju. Nisam primetio sta je jos promenjeno.

Isprobao sam mnoge gesture aplikacije i GMD gesture control mi je najbolja, bez premca. I Fluid Navigation Gesture je dobra, mada GMD nudi više opcija. Skupa je, i za root-ovane uređaje je, ali je sjajna.

Uzgred, smeta mi na nekim AOSP romovima to što imam svega jednu ili često nijednu crtu od četiri na barovima mreže, iako imam solidan signal od oko -95 dBm na 4G. Sa istim tim signalom imam 3/4 ili čak 4/4 crte na MIUI-u, tj. kad je kazaljka signala na zelenom , tad na MIUI imam maksimum barova, kad je žuto jednu manje itd. Ovako na AOSP rom-ovima često pomislim da nemam mrežu iako je signal ok, što ume da frustrira. Ima li rešenja za ovo? Da li bi moglo da ima nekakve veze sa firmware-om?

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk
eef3977e0f66bc34d10456ad4b424da6.jpg

Poslednja izmena:
Isprobao sam mnoge gesture aplikacije i GMD gesture control mi je najbolja, bez premca. I Fluid Navigation Gesture je dobra, mada GMD nudi više opcija. Skupa je, i za root-ovane uređaje je, ali je sjajna.

Uzgred, smeta mi na nekim AOSP romovima to što imam svega jednu ili često nijednu crtu od četiri na barovima mreže, iako imam solidan signal od oko -95 dBm na 4G. Sa istim tim signalom imam 3/4 ili čak 4/4 crte na MIUI-u, tj. kad je kazaljka signala na zelenom , tad na MIUI imam maksimum barova, kad je žuto jednu manje itd. Ovako na AOSP rom-ovima često pomislim da nemam mrežu iako je signal ok, što ume da frustrira. Ima li rešenja za ovo? Da li bi moglo da ima nekakve veze sa firmware-om?

eef3977e0f66bc34d10456ad4b424da6.jpg

Ima veze s tim sto Xiaomi lazira jacinu signala. Sa svim njihovim telefonima a sa custom romovima,nisam nikad imao ni jednu crtu(99% vremena)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam do pre neki dan koristio Fluid Gestures app. Ali kako sam odradio update na 10.2 ne koristim je uopšte. Što rekoše i ostali telefon sad leti. Nema nikakvog laga...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ima veze s tim sto Xiaomi lazira jacinu signala. Sa svim njihovim telefonima a sa custom romovima,nisam nikad imao ni jednu crtu(99% vremena)

Misliš u 99% vremena nisi imao nijednu crtu, iako je signal bio tu, pa čak i solidan? Ne znam, evo prebacih se na 3g, i sve vreme imam sve crte i pun signal.

Misliš u 99% vremena nisi imao nijednu crtu, iako je signal bio tu, pa čak i solidan? Ne znam, evo prebacih se na 3g, i sve vreme imam sve crte i pun signal.

Da,na MTS skoro nikada crtice ali sve je normalno radilo.

Ne znam šta je bežični ekran. Misliš na puštanje videa sa telefona na tv preko WiFi mreže i slično?

Ne znam šta je bežični ekran. Misliš na puštanje videa sa telefona na tv preko WiFi mreže i slično?

Verovatno.Ima opcija u podesavanjima,pa zatim jos i tu pise bezicni ekran putem WiFi-a.

Kad već mrdam pa da promrdam pošteno [emoji16]
Šta, jel mogu skinuti zip sa miui10 stranice i u twrp ili ne?

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk
I jel zna tko? Da li mogu flashati zip sa miui10 stranice kroz twrp? Navodno još moram i Lazyflasher nakon toga flashati...?

I jel zna tko? Da li mogu flashati zip sa miui10 stranice kroz twrp? Navodno još moram i Lazyflasher nakon toga flashati...?

Mozes i moras tako(moze magisk umesto lazy).

Jel ste primetili da su posle ovog update-a ispeglali i onaj delay pri snimanju videa, kao i onaj pri pregledu uslikane fotke? Sad je skoro pa savrseno. Jedino ga jos ima kada se slika prednjom kamerom, verovatno zbog onog glupavog ulepsavanja pa mu treba malo vremena za procesuiranje.
Definitivno najbolji update od kad je stigla desetka.
Cini mi se da je i baterija bolja malo, sto je za nas mob potpuno irelevantno, ali cini mi se da primecujem malo. Evo sad sam na ravno 60% sa sot-om od 6h i 15min i ocajnim signalom. Doduse 90% na wifi.

Predlazem svima koji su na nekom custom romu da probaju ovaj zadnji miui, bas su ga odradili kako treba :D

Kad bi twistloop radio dobro na miui kao na custom razmislio bih. Ovako mi se ne žrtvuju fluidnost i baterija, a i gcam lepše radi na pie. Kad izađe miui baziran na pie dajem mu šansu sigurno :D

Kad bi twistloop radio dobro na miui kao na custom razmislio bih. Ovako mi se ne žrtvuju fluidnost i baterija, a i gcam lepše radi na pie. Kad izađe miui baziran na pie dajem mu šansu sigurno :D

+1

Havoc radi besprekorno i ima dosta custom-izacija koje su mi na MIUI nedostajale, ali dao bih mu šansu kad budu izbacili Pie.

+1

Havoc radi besprekorno i ima dosta custom-izacija koje su mi na MIUI nedostajale, ali dao bih mu šansu kad budu izbacili Pie.

90% romova koristi istu bazu, kernel, device tree. Jedina razlika je u tim opcijama. Ako nisi probao twistloop probaj, nećeš se pokajati. Kolega @LordVladd može takođe da potvrdi :D

Koliko lepo sad izgleda kad svajpujes odozdo i izadjes momentalno iz igrice, bez seckanja, opadanja frejmova, itd. Neverovatan bust u odnosu na miui 10 pre ovog updejta.

90% romova koristi istu bazu, kernel, device tree. Jedina razlika je u tim opcijama. Ako nisi probao twistloop probaj, nećeš se pokajati. Kolega @LordVladd može takođe da potvrdi :D

Mogao bih. Koje su mu najveće prednosti u odnosu na stock kernel?

Poslednja izmena:
Najveća prednost je što ga radi naš lik.

Ovako
Flesovan juce, i odmah sam napunio bateriju do 100%.Posto nisam mogao izdrzati da se isprazni saljem sada ovo, pa kad se isprazni saljem ponovo.
Elem, sve leti, ulazenje u dialer, opcije bukvalno u stotinci, drzi 4-5 aplikacija u pozadini ni da stucne.Brze radi od mcaospa sa njihovim kernelom [emoji4]
Brze procesuira hdr+ na gcam, klok procesora je povecan na 2.2 ghz.Nema nikakvog zagrevanja.
Zahvaljujem se jos jednom @coavasic996
db073ffda0b32e55e0919954230bdccd.jpg
08f2c85ed1d3fb8a002631d1a5f936bd.jpg

Nazad
Vrh Dno