Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Mogao bih. Koje su mu najveće prednosti u odnosu na stock kernel?

Sent from my Orbitel 901 using Tapatalk
Frekvencije od sdm660 tj 2,2/1.8. (nikakvih problema sa zagrevanjem i slično pošto je sdm636 isti čip kao i 660 samo sa manjim klokom). Takođe s i minimalne frekvencije spuštene na 300mhz za oba klastera umesto 633/1133. Odlično podešen interactive governor pa je i trajanje baterije bar u mom slučaju bolje a performanse najbolje koja sam video na ovom telefonu. Ima još naravno gomila stvari koje nisu toliko vredne pomena. Flešuješ i vozi. Nema šta da se podešava. Oseti se da nije radio neki random Indijac nego naš čovek koji ima smisla za ove stvari :D
Ko hoće da proba uradi bekap boot.img pa ako vam se ne sviđa lako je vratiti mada mislim da to neće biti slučaj :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Je l ce zvanici Pie doci sa aktiviranim cameraa2pi

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Bilo bi veliko iznenadjenje da ukljuce.. Ja iskreno mislim da nece.

Ima li jos neko problem sa notifikacijama na lockscreen-u? Kada se notifikacija prvi put pojavi, uredno se pojavi na lockscreen-u, kada se telefon otkljuca, vise se ne prikazuje, iako stoji u notifikacijama kada se otkljuca tel.
To znaci da moram da otkljucam telefon da bi video stare notifikacije.
Da li je to neki bug ili su zamislili da miui tako radi, to mi je jedini problem sa telefonom.

Koliko sam video nije 100% sigurno da ce ovaj telefon dobiti pie.
Procitao sam negde da ce redmi postati posebna xiaomijeva marka, kao sto postoje huawei/honor. Nadam se da ce to pozitivno uticati na telefone i razvoj softvera.

Mora dobiti pie, ovaj telefon je izasao sa oreom.
Mrtvi j3 sa nougata ce dobiti pie ne rn5

Ima li jos neko problem sa notifikacijama na lockscreen-u? Kada se notifikacija prvi put pojavi, uredno se pojavi na lockscreen-u, kada se telefon otkljuca, vise se ne prikazuje, iako stoji u notifikacijama kada se otkljuca tel.
To znaci da moram da otkljucam telefon da bi video stare notifikacije.
Da li je to neki bug ili su zamislili da miui tako radi, to mi je jedini problem sa telefonom.

Taj problem sam i ja imao, baš me je nerviralo na MIUI-ju. Rešio sam ga tako što sam prešao na custom rom :)

Evo me na twistboot kernelu, videćemo kako će se pokazati.

Inače sam dirty flash-ovao istu verziju svog rom-a kako bih izbrisao patch-eve za cam, ali sad imam neke sistem ui force close-ve, možda ću morati clean flash na kraju...

To nije bug, jednostavno obavještenja na MIUI rade tako i meni se čak sviđa.

Danas sam se malo igrao i napravio pec za kameru baziran na BBD pecu uz dodatak AI funkcionalnosti za MIUI kameru, koja ovog puta zapravo radi. Ista opcija koju ima RN6Pro.
Najbolje sto sam mogao da izvucem iz svih pecava. Ovaj iznad nije los ali mu je mana to sto kada se slika u HDR zsl modu ili MIUI kamerom najsporiji shutter speed je 1/24 sto MIUI kameru cini neupotrebljivom u uslovima slabijeg svetla i prednja kamera sa MIUI aplikacije je tamna. Sto se tice portret moda caka je da se ukljuci prednji blic, kao sto je i lik iznad preporucio i necete imate probleme ni na ovom pecu. Tako da on zapravo nista nije sredio, samo je provalio nacin kako koristiti portret mod sa manje crnih slika :D
edit: Ipak nekad baci crnu sliku kada se koristi portret sa blicem, ali cini mi se dosta manje nego kada se koristi bez blica.

Neka kompletna lista opcija i izmena bi bila:

-RN6Pro libs
-AI for MIUI camera
-Fix Front HDR+
-Fix 4k video recording using GCAM
-Stable Exposures on Front camera
-Fixed Red hue when HDR+ Shot Direct to the Backlight
-Reduced Noise on Video Recording&Photos
-Slowmotion 1080p120fps/720p240fps @Thank to Nhappymann Patch
-Unlock MIUI Camera Features @Thank to Nhappymann Patch
-Correct White Balance (White balance same Like pixel2)
-calibration ARCore
-Stable 1080p 60fps video recording using gcam (720p radi i sa stabilizacijom, za 1080p 60fps je potrebno iskljuciti stabilizaciju inace je slika zumirana)

U pitanju su magisk moduli i potrebno je iskljuciti/izbrisati sve module vezane za kameru pre instalacije ovog, da ne bi doslo do kolizije xD

https://drive.google.com/drive/folders/1F464QDR7hzW3vB3N7D4J2Eyg1RPXTMHI?usp=sharing
Evo probao malo i jedino šta me zeza je crna slika na front. Neće uopće, clean install mcaosp-a, samo tvoj patch i ona Arnova kamera. Na prijašnjim patchevima mi radi, sad niti sa svjetlom neće...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Frekvencije od sdm660 tj 2,2/1.8. (nikakvih problema sa zagrevanjem i slično pošto je sdm636 isti čip kao i 660 samo sa manjim klokom). Takođe s i minimalne frekvencije spuštene na 300mhz za oba klastera umesto 633/1133. Odlično podešen interactive governor pa je i trajanje baterije bar u mom slučaju bolje a performanse najbolje koja sam video na ovom telefonu. Ima još naravno gomila stvari koje nisu toliko vredne pomena. Flešuješ i vozi. Nema šta da se podešava. Oseti se da nije radio neki random Indijac nego naš čovek koji ima smisla za ove stvari :D
Ko hoće da proba uradi bekap boot.img pa ako vam se ne sviđa lako je vratiti mada mislim da to neće biti slučaj :D

Je l ima neko uputstvo za nas dunstere kako ubaciti to? [emoji23]

Znači ne može na xeu?
Sad vidim da je samo za Pie, znači ništa još..

Poslednja izmena:
Znači ne može na xeu?
Sad vidim da je samo za Pie, znači ništa još..

Za sve osim za miui. Ako je neko na 8.1 aosp baziranom romu može isto.

Imas onaj bbd front camera fix, jeste da zvuci cudno, ali meni radi bez greske kad slikam hdr+ nikad ne baca crnu sliku, ali fora je da flesujes par puta dokle ne proradi xD

Koliko sam video nije 100% sigurno da ce ovaj telefon dobiti pie.
Procitao sam negde da ce redmi postati posebna xiaomijeva marka, kao sto postoje huawei/honor. Nadam se da ce to pozitivno uticati na telefone i razvoj softvera.

Ne siri dezinformacije!

Kida.
7e445a2b921b40b05c83d0c98f6475d9.jpg
ab70746b20fdf56216b866a374cdbc68.jpg

Ako si na bilo kom custom romu osim na miui i bazirani na njemu i imaš twrp samo flešuj ovo:

https://drive.google.com/file/d/1SPezjjYtiu-EOvEqarXa2MxGgRUiN8Yo/view?usp=drivesdk

Jel mogu samo da ga instaliram sad na mcaosp...preko svega ovog, aplikacije, gcam patch,to je sve sto sam instalirao...

A jel vam se desava da baguje otkljucavanje, uglavnom oko poziva, kao da je do senzora...
Npr primetio sam u wappu obavezno prelaz npr sa voice na video zabode, crn ekran i nmg ni da otkljucam, ni dugme ni otisak, onda juče obican poziv, ista priča mi se desila reko da ga otkljuc dok pricam ma jok, radi i sve al nmg i lnda predjem prstom gore preko senzora i kao probudi ekran...sto to radi? Jel do roma :D

Jel mogu samo da ga instaliram sad na mcaosp...preko svega ovog, aplikacije, gcam patch,to je sve sto sam instalirao...

Možeš, samo za slučaj da ti se ne svidi uradi backup boot patricije.

Možeš, samo za slučaj da ti se ne svidi uradi backup boot patricije.

A kako to :D i kako posle da vratim? Da ne pitam dva puta, al nadam se da nece zatrebati

Edit: twrp/backup i select samo boot? A posle restore ima isto u twrp..jel to to?

Poslednja izmena:
A kako to :D i kako posle da vratim? Da ne pitam dva puta, al nadam se da nece zatrebati

Edit: twrp/backup i select samo boot? A posle restore ima isto u twrp..jel to to?

U twrp izaberes backup, stikliraš boot particiju, izabereš hoćeš li na internu ili eksternu i to je to :D

Odradjeno ..pa cemo da vidimo :D meni je samo baterija bitna :D

Ovo ažuriranje je možda donelo par poboljšanja peroformansi, ali sa druge strane, od tada mi vise skoro i ne radi ebank Telenor banke, povremeno puca ebank Komercijalne banke, Globaltel aplikacija ume da pukne bez nekog razloga.
Probaću da ih sve ponivo instaliram i vidim šta će biti. Za sada mislim da je ovo možda i najlošije ažuriranje.

Meni je ovo jedino ažuriranje koje je donelo nešto pozitivno. Kako je krenulo sa prerhodnih par, spremio se da menjam telefon, ali za sada ostajem dok ne vidim kakav će biti RN7.

Ako azuriranje ne valja, tu su custom rom-ovi ;)

Skoro sam imao prepirku sa drugom koji godinama unazad koristi samo iPhone telefone. Pitao me je "zašto kupuješ te jeftine Kineze, to ne može da valja?" Mislim se vredi li ulaziti u diskusiju, pa samo u smislu kastomizacije jede iPhone za doručak. Al' dobro, dok je ovaca, biće i vune [emoji207]

Kod mene prelazak traje nekoliko dana i moram da imam dva uređaja u tom periodu.

Davno sam prestao da instaliram custom rom-ove na telefon. Poslednje je bilo pokušaj "ozivljavanja" očajnog Honor 5X sa Cianogen Mod-om.
Nadam se da će u ovom slučaju reinstalacija aplikacija rešiti posao i da će sve nastaviti da radi kao i do sada. Praktično nikakvih problema do sada nisam imao sa Xioami telefonima.
@uncle_eddie Komentar za iPhone je van svakog konteksta. Nije uvek sve u novcu, nisu iste potrebe i ne gleda svako na isti način na telefon.

Ako azuriranje ne valja, tu su custom rom-ovi ;)

Skoro sam imao prepirku sa drugom koji godinama unazad koristi samo iPhone telefone. Pitao me je "zašto kupuješ te jeftine Kineze, to ne može da valja?" Mislim se vredi li ulaziti u diskusiju, pa samo u smislu kastomizacije jede iPhone za doručak. Al' dobro, dok je ovaca, biće i vune [emoji207]

+1

Ja juče baš tražim po forumu je li neko napravio temu, lijeno mi da napravim..

Vrh Dno