Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Malo upoređujem rn5 i MIA2. Na A2 mnogo fluidnije radi kamera. Dosta brže otvara i prebacuje modove, fokusira baš brzo. Ovako kad poredim možda je malo bolji kvalitet fotke na A2.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

I treba da bude tako, ima bolji procesor i bolju kameru.

Najbolje bi bilo kada bi se koliko toliko standardizovalo pa da isti brzi punjač može bez gubitaka da se koristi na modelima različitih proizvođača. Nešto poput Qualcomm-ovog QC ukoliko telefon podržava. Ili barem u okviru istog proizvođača. Tipa Xiaomi ima brzo punjenje i svoj punjač kojem će telefoni biti prilagođeni, pa kad ga kupiš možeš ga koristiti na sledećim modelima. A ne da bude vezano za jedan ili par modela sa posebnim punjačem.
Najpribliznije ovome trenutno su BlitzWolf brzi punjaci. Imaju verovatno najkvaliterniji čip, a podrzavaju, cini mi se, 7 razlicitih standarda brzog punjenja: Huawei FCA, Samsung AFC, Qualcomm QC 2.0 i 3.0 i jos neke. Kada telefon ne podrzava nista od toga, onda radi na standarsniv 5V/2.4A.
Inace, treba imati u vidu da 12W dobijenih iz 5V/2.4A nije isto sto i 12W dobijenih iz 12V/1A.
Npr. iPhone brzi punjaci rade u rasponu izmedju 12V i 14V na nekih 0.9A-1A.

Najlepše punjenje mi je sa punjacem od Nexus 5 telefona, ima oko 1A i lepo preko noci ostavim. Kada treba brze nesto, stavim na fabricki, ali skoro ga ni ne koristim.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

I treba da bude tako, ima bolji procesor i bolju kameru.
Za nijansu brži da, ali svakako ne nešto što bi uticalo na kameru. Sony senzor je ipak glavni razlog za razliku u kvalitetu slika.

Patch za MIUI. Isproban na Xiaomi.eu 8.10.25 upravo.

Izgleda da je konačno odrađen jedan full patch za gcam. U pitanju je poslednji patch za miui od onog nhappyman ili kako već. Ko nema telegram , evo link https://filehost.net/edb19bcaa50ef100 . Flešovao iz twrp, očistio cache i dalvik, instalirao app i prednja kamera sa HDR+ radi 1/1. Čistio aplikaciju iz memorije pa ulazio opet, pojačavao podešavanja na max i tako nekoliko krugova. Radi sve vreme. Svi prethodni pečevi su krešovali već posle prvog brisanja iz memorije a neki i pre.

Što se tiče aplikacija probao sam UriKill vXXII i Arnova v8.3b1. Obe rade 100%. Nisam testirao portret mod, video itd. Ovo su prvi utisci koji su izuzetno obećavajući.

Javi se posle par dana :)

Probaj i u mraku itd.

Ne, samo 2.0.

Pedlozite neku temu :D

Naturalize V10 ili Dark V10.

Sad gledam ekran i čini mi se da je ovo neka prljavština ispod stakla a ne dead pixel, ima i sa desne strane nepravilnog oblika. Evo slika, nadam se da se vidi.
Inače, pitao sam prodavca podliježe li garanciji dead pixel. Rekao mi je da je poslao upit servisu pa da će mi javiti.

e2c75aebd143bd5ae4a38d7a997eb25e.jpg

Prilozi

• IMG_20181027_191514.jpeg
    IMG_20181027_191514.jpeg
    14.4 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Sad gledam ekran i čini mi se da je ovo neka prljavština ispod stakla a ne dead pixel, ima i sa desne strane nepravilnog oblika. Evo slika, nadam se da se vidi.
Inače, pitao sam prodavca podliježe li garanciji dead pixel. Rekao mi je da je poslao upit servisu pa da će mi javiti.

e2c75aebd143bd5ae4a38d7a997eb25e.jpg
Nisu to mrtvi pixeli nego prljavština

Al' me hoće prljavština i prašina sa telefonima... Na prošlom telefonu mi ušla prašina ispod stakla kamere mada sam reklamirao i riješili su mi to. Nema nikakvog rješenja za ovo?

Al' me hoće prljavština i prašina sa telefonima... Na prošlom telefonu mi ušla prašina ispod stakla kamere mada sam reklamirao i riješili su mi to. Nema nikakvog rješenja za ovo?
Ja sam odneo telefon u vakumu u radnju da mi stave staklo i opet je ostala neka nit ispod. Zavisi od sreće i stručnosti onoga ko stavlja zaštitu

Misliš zaštitno staklo?

Ovo meni nije ispod zaštitnog stakla već ispod fabričkog.

Ovo meni nije ispod zaštitnog stakla već ispod fabričkog.

Onda nije dobro. Kontrola kvaliteta ravna nuli, izgleda.[emoji2959]

Moguće da je od samog početka tu i da nisam primjetio ali ipak mislim da je ovo od neki dan..

Nisam primetio da se ljudi cesto zale na rn5, a jedan los slucaj ne znaci da je kontrola kvaliteta losa.

Izolovani slucaj nije nikakav indikator na losu kontrolu kvaliteta.

A mislite da je Xiaomi ima? Aj da se ne lazemo, to kod njih ne postoji. Takva masovna proizvodnja da ne stižu sve i da hoće.

Na prezentaciji rn5 u februaru su bas nahvalili tu kontrolu kvaliteta. Da je sad i za redmi seriju ista kao i za mi.
A ti ako je to tebi od pocetka tu, a verovatbo jeste, cim do sad nisi primetio znaci da je jedva primetno. Izbaci OCD iz glave i teraj dalje. Ne isplati se rasklapati i popravljati telefon od 170e zbog jedne tackice, sem ako ti ne uvaze garanciju.

Patch za MIUI. Isproban na Xiaomi.eu 8.10.25 upravo.

Izgleda da je konačno odrađen jedan full patch za gcam. U pitanju je poslednji patch za miui od onog nhappyman ili kako već. Ko nema telegram , evo link https://filehost.net/edb19bcaa50ef100 . Flešovao iz twrp, očistio cache i dalvik, instalirao app i prednja kamera sa HDR+ radi 1/1. Čistio aplikaciju iz memorije pa ulazio opet, pojačavao podešavanja na max i tako nekoliko krugova. Radi sve vreme. Svi prethodni pečevi su krešovali već posle prvog brisanja iz memorije a neki i pre.

Što se tiče aplikacija probao sam UriKill vXXII i Arnova v8.3b1. Obe rade 100%. Nisam testirao portret mod, video itd. Ovo su prvi utisci koji su izuzetno obećavajući.
E probaj portret na prednjoj, s time ima najviše problema. Znalo je meni na stocku gcam prednja raditi ok ali portret je zezao stalno. Ako radi portret stalno onda su sredili, ako ne...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Kontrola kvaliteta je nešto standardno i neophodno. Kako za samog proizvođača tako i radi ulaska na određena tržišta i uopšte izvoza robe. Sad, postoje minimalni standardi a postoje standardi koje sam proizvođač dodatno nametne. Ne proizvodi Xiaomi uopšte toliko ogroman broj telefona pa da zbog toga "ne može da kontroliše sve i da hoće". Uostalom, obim proizvodnje nema nikakve veze niti utiče na kontrolu kvaliteta. Nigde se ne testira svaki pojedinačni proizvod. Tako se ne sprovodi kontrola kvaliteta. :D Slažem se da je RN4 jedini model u poslednje 2-3 godine kod kojeg je bilo značajnijih propusta. Ostalo sve je čak i iznenađujuće dobro za "Kineza" i kompaniju koja toliko krajcuje troškove.

Edit:
@9800pro portret na prednjoj ne radi sa gcam (UriKill, Arnova). Na miui radi standardno portret. Nisam to ni koristio pa zato nisam ni testirao. Meni je uvek bio nestabilan front HDR+ a to mi dođe kao osnovna funkcija, pa onda ni ne testiram dalje.

Postoji još jedan patch za miui, noviji od ovog što ja koristim ali je od drugog developera, neki alex ili nešto slično. Iz iste telegram grupe gde i nhappyman postavlja. Možda je s tim patchom bolje. Mogu da postavim link pa da neko isproba, jer ja bih sad morao ceo rom da reinstaliram da bih probao drugi patch.

Poslednja izmena:
E probaj portret na prednjoj, s time ima najviše problema. Znalo je meni na stocku gcam prednja raditi ok ali portret je zezao stalno. Ako radi portret stalno onda su sredili, ako ne...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk
Ja sam, kao najveći skeptik funkcionalnosti GCam, probao i potvrđujem da radi portret i na Urikill i na Arnova.
Osim ovoga dosta je brži rad same GCam aplikacije. Nema više laga (ranije 2-3s) pri pravljenju fotke.

Prednja kamera i nakon silnog portret maltretiranja nije nijednom napravila crnu sliku i nije se zakucala.

E sada,... Bolji izbor je Arnova jer kod Urikill nisam baš siguran da portret mod uopšte radi kako treba. Ne zakucava, ali i ne radi Blur pozadine što je valjda i primarni cilj portreta.

Arnova prelazi na Homescreen definitivno.

Nazad
Vrh Dno