Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Jeste,tako je i meni preko Chrome ali preko Theme aplikacije,sve ok. Meni ponudi s čim hoću da otvorim link

Naravno da je preko Theme aplikacije sve ok,ja ne idem na bench preko telefona.

Dolje slika sa fronte na mcaosp i gcam...slike su mi oštre, po suncu vani skoro pa vrhunske u okviru tog ranga mobitela.
9d6cb346b78332b7b3bd3a443d764f60.jpg

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk
I meni su napolju odlične ali ako slikam neku prirodu i detalje. Ali moj beli pas kao bela mrlja. Pokušala da je uhvatim u skoku i ispalo je kao da nema glavu i pola rebara. U kući su baš mutne ako je upaljeno svetlo. Pokušaću nešto na manuelnom modu. A reci mi kad sa gcam praviš raw kakav je? Kod mene u jpg bude odlična fotka a u rawu mutna, ok je što nema boja ali nije oštra slika. Kad je obradim bude u rangu sa jpg al nešto mi nije to to. Na miui 9 je mnogo bolje ispadalo.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Presao sam na dev rom i brzi je sigurno. FSG radi bolje, primecujem razliku. Mnogo manje laga kada se vraca na home.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Presao sam na dev rom i brzi je sigurno. FSG radi bolje, primecujem razliku. Mnogo manje laga kada se vraca na home.

I ja razmišljam da pređem na dev. Jel postoji neka mogućnost da ne briše rut pri nadogradnji i da ažurira normalno? Nešto sam pokušavala sa red wolf ali nigde nema ona opcija koju prikazuju.

A sta ti teško ponovo root da staviš? Posle flesa 10 sekundi.

I ja razmišljam da pređem na dev. Jel postoji neka mogućnost da ne briše rut pri nadogradnji i da ažurira normalno? Nešto sam pokušavala sa red wolf ali nigde nema ona opcija koju prikazuju.

Ne znam za root, nemam otkljucan BL, samo sam presao sa stable iz updater-a.

Mislim da sam našla uzrok loših fotki delimično. Mnogo debela maska oko kamere stvara probleme. Blic je okidao samo jednom umesto 2x i dosta sam gubila na oštrini. I dalje stoji da se sa kamerom treba igrati sa svim onim opcijama ai, hdr: auto, pro, uživo mada mislim da taj magisk modul ne radi baš 100% posao kako treba. Sa gcam ispadnu OK fotke u lošim uslovima. Ne mogu da nađem ima li na gcam podešavanja za iso i shutter speed?

Dobio sam dead pixel na sredini ekrana..

Imas li garanciju?

Tu mi je kratak fitilj. Jeftinije bi bilo da me isplate. Bezobrazluk zahteva takav pristup

Tu mi je kratak fitilj. Jeftinije bi bilo da me isplate. Bezobrazluk zahteva takav pristup
Upozorili me kako stoje stvari i moj je problem sto sam pristao da uzmem telefon ili bilo sta od Xiaomi-a. Neću više uzimati od proizvođača čiji je politika takva, koliko god jeftini bili.

Zaboravi na te gluposti. Ekran je osnovni deo uređaja. Njegovom manjkavoscu si onemogućen u korišćenju uređaja zbog čega si ga i kupio.

Zaboravi na te gluposti. Ekran je osnovni deo uređaja. Njegovom manjkavoscu si onemogućen u korišćenju uređaja zbog čega si ga i kupio.
Slažem se ali koga ja da jurim? Nisam hteo dati 29000 u ovlašćenim radnjama nego ga uzeo za 172e kod švercera a njega mogu samo da razbijem pa da završim u zatvoru.
Kao što sam rekao, to je calculated risk na koji sam pristao.

Mislio sam da je radnja... [emoji16]
Vladimir npr sa kp korektan

Sta bese fora sa ovim telefonom, ima mogucnost brzog punjenja ako se kupi jaci punjac?

Za oko 2h puni 4000mAh bateriju 0-100% sa fabričkim punjačem. Podržava Quick Charge 2.0 i sa bržim punjačem od fabričkog se skraćuje vreme punjenja za 10ak minuta.

Nema smisla da je brzi punjac samo 10min efikasniji. Sad sam povezao telefon na punjac od m20 lite i pise mi charging rapidly.

Punjač koji ide uz njega nije spor, već je 10W. Nije ovo you-know-who da uz telefone od 1500e šalje 5W punjače u kutiji.

4000mAh 0-100% za ~2h je sasvim okej.

meni najobicniji punjac koji se dobije sa telefonom napuni negde do 70% jako brzo, tipa ispod sat vremena

Gleda se ukupno. 5V*2A=10W, odnosno na Huawei 9V*2A=18W (ukoliko telefon podržava to brzo punjenje, u suprotnom će puniti 5V/2A). 10W je neki standard danas, sve ispod se smatra pod sporim punjenjem. Sada prave i punjače sa snagom 40W. Mislim da je najbrži onaj Oppo-ov Super Vooc ili kako bi. Ali poenta svih njih je da se brže dopuni telefon, mada što je jači punjač, logično brže će i napuniti 0-100. Baš taj Oppo-ov mislim da napuni sat i po brže od prosečnih punjača, pa čak i nekih brzih. Bolesno brz čak i kada se gleda 0-100%.

Nisam znao za tu racunicu. Definitivno se brze puni na ovom huawei punjacu.

Super Vooc je bolestan, 50W, puni za 30ak minuta bateriju od skoro 4000mAh 0-100%, a pritom ne zagreva uopste. Nije samo do punjača, već i do telefona. Najveća inovacija u ovoj godini sto se smartfona tiče, pored praktično bezel-less telefona, koji takodje dolazi od Oppo(ili Vivo, ista kompanija), Kinezi prave cuda :)

Posle toga ide Huawei Super Charge na M20 Pro, 40W, puni za oko 1h 0-100 4200mAh, isto bez nekog prekomernog zagrevanja.

Ja telefon punim 5W punjacem jer se praktično ne zagreva, a baterija traje duže, uglavnom napunim svako drugo veče.

Poslednja izmena:
Da, ima i do telefona. Nije samo kupiti punjač i prikačiti. Videćemo kako će se dalje razvijati taj trend s brzim punjenjem. Nije mi potrebno ali svakako je lepo videti korisne inovacije. A Kinezi su opasni inovatori bez pogovora.

Najbolje bi bilo kada bi se koliko toliko standardizovalo pa da isti brzi punjač može bez gubitaka da se koristi na modelima različitih proizvođača. Nešto poput Qualcomm-ovog QC ukoliko telefon podržava. Ili barem u okviru istog proizvođača. Tipa Xiaomi ima brzo punjenje i svoj punjač kojem će telefoni biti prilagođeni, pa kad ga kupiš možeš ga koristiti na sledećim modelima. A ne da bude vezano za jedan ili par modela sa posebnim punjačem.

Realno je ocekivati neki veci skok kada su baterije u pitanju, one ce definitivno biti bitne u buducnosti pre svega zbog elekticnih automobila pa je potrebna veca efikasnost i brzije punjenje. To je jedini deo tehnologije koji nije doziveo neki veci skok. Procesori od jednog jezgra su do pre 10-15 godina bili standard na racunarima, sad telefoni standardno imaju octa core, memorija 128mb skocila na 128gb, da ne ponijem brzinu interneta, velicinu i kvalitet ekrana, kamere, itd. Baterije sad moraju da napreduju kako bi se tehnologija ravnomerno razvijala

Lud telefon nacisto! Od juce ujutru u 9 do sad, skoro 9 sati SOT-a (8:50), a ostalo 22 posto baterije! Uz mobilni i wifi net, 4g, muzika, citanje knjige, osvetljenje automatsko.
Da napomenem da mi se preksinoc sam apdejtovao na 10.0.2 :)

Nazad
Vrh Dno