Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Da li vrijedi flesovati xiaomi.eu rom, ima li bagova i kako radi gcam na njemu? Da li smijem instalirati ako imam najnoviji MIUI zbog ARB?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li vrijedi flesovati xiaomi.eu rom, ima li bagova i kako radi gcam na njemu? Da li smijem instalirati ako imam najnoviji MIUI zbog ARB?

Vredi. Fluidniji je od stock. Ostalo manje-više isto sem obrisanog bloat-a. Gcam nisam duže vremena probao. Koliko znam ne postoji verzija kamere niti peča koja je u potpunosti funkcionalna, baš kao što ih nema ni za aosp. Smeš da instaliraš bez obzira na arb. Ja sam sa global stable 10.0.1.0 flešovao Xiaomi.eu.

Gcam radi kao i na stock miui.

Gcam radi kao i na stock miui.
Točno tako. Meni na mcaosp gcam rastura, front isto. Prema stock radi dosta bolje. Ali reći da ne radi nije istina, samo se mora malo poigrati.
Uspio sam čak na mcaosp-u upogoniti onaj magisk modul za Google Photos za neograničeni Pixel storage [emoji16]

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Ako neka ima strpljenja i vremena samo da mi par stvari objasni. Da li bootloader ostaje otključan nakon instalacije xiaomi.eu roma? Ako hoću da bude rootovan šta treba uraditi? Kasnije ću otključati bootloader i flesovati twrp. Skidam HMNote5Pro verziju? Da li postoje neke cake prilikom instalacije? OTA je podržan?
Edit: da li neko koristi AdAway?

Poslednja izmena:
Ako neka ima strpljenja i vremena samo da mi par stvari objasni. Da li bootloader ostaje otključan nakon instalacije xiaomi.eu roma? Ako hoću da bude rootovan šta treba uraditi? Kasnije ću otključati bootloader i flesovati twrp. Skidam HMNote5Pro verziju? Da li postoje neke cake prilikom instalacije? OTA je podržan?
Edit: da li neko koristi AdAway?
Redom ide ovako.

1. Prvo otključavanje bootloader-a. On ostaje otkljucan dok god ga ti ne zakljucas ponovo (tako bi trebalo,ne znam kako je sa Kinezima). Dok sam imao 4x,nije se zakljucao a njakao sam ga poprilično.

2. Flesujes twrp.

3. Flesujes magisk ,ako hoces root.

4. Skidas za redmi note 5 a ne pro. Kad udjes tamo imas varijantu za Rusiju i global(taj je nas).

Ro ti je suština.

Ima li neko link za magisk?

Poslednja izmena:
Da. Ispravili su bag koji su neke aplikacije imale sa icon badge. Tipa WhatsApp kad stigne chat u jendnoj poruci je pokazivalo broj 2 umesto 1.

Slikao sam zadnjom kamerom u ambijentu vestackog osvetljenja restorana, bez upotrebe blica sa default automatskin podesavanjem u 4:3 i 16:9 razmeri. Slike nemaju ostrinu, pogotovo lica ljudi. Photo>Automatic>Rezolucija 72dpi, f 1/9, 1/20sec, ISO varira od 800 do 1600. Ljudi izgledaju kao vostane figure, a u pokretu potpuni blur...

Da li je to uobicajen slabiji kvalitet slika za unutrasnji ambijent ili imam pogresan setting? Na kameri ne vidim zastitnu foliju, nista od filtera nije ukljuceno.

Istovremeno, napravljeni video snimak u istom ambijentu je bolji od slika i ima dovoljnu ostrinu lica itd. Zasto ima razlike?

Druze jesi resio problem sa mutnim tj. losim fotkama. Uzeo bih ovaj fon pa me interesuje.

Ja tek danas primetio da je prednja kamera dosta loša. Primetio sam kada sam slučajno uporedjivao sa koleginim r5+ koji je imao dosta ostriju i bistriju sliku. Da li je jos neko ima problem sa bledom i ponekad mutnom slikom na prednjoj kameri?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja tek danas primetio da je prednja kamera dosta loša. Primetio sam kada sam slučajno uporedjivao sa koleginim r5+ koji je imao dosta ostriju i bistriju sliku. Da li je jos neko ima problem sa bledom i ponekad mutnom slikom na prednjoj kameri?

Da, takva je prednja, blede i isprane boje.Zato zadnja radio posao za obe [emoji16]
Mada retko koristim prednju, nisam neki selfie manijak...

Ma nisam ni ja selfi manijak nego sam se neprijatno iznenadio da je toliko lošija od redmi 5 plus

Cija je app Clear Memory? Ikona raketa.
Shortcut se sam pojavio?

Selfie retko opaljujem ali su fotke sa prednjom kamerom bolje nego na Samsungu S7, što se u uslovima slabije vidljivosti već ne može reći, ni približno [emoji16] Ali su uslovima odlične vidljivosti fantastične, na stock verziji, GCam nikad probao nisam jer nemam rutovan telefon.

RN 5

Cija je app Clear Memory? Ikona raketa.
Shortcut se sam pojavio?

Promenio si region, zato se pojavio. Možeš je skloniti u podešavanjima.

Settings > system apps > security > manage shortcuts

Druze jesi resio problem sa mutnim tj. losim fotkama. Uzeo bih ovaj fon pa me interesuje.

E pa konačno da još neko spomene ovaj problem. Bio je red da se uverim da nisam ćorava. Meni je prednja bila loša do poslednje nadogradnje miuia 9. Onda je bila odlična i prednja i zadnja. Sa nadogradnjom na miui 10 nema belila na prednjoj ali obe kamere prave mutne slike i baš kako je spomenuto, ljudi ispadaju kao voštane figure. Ubacila sam magisk modul na stock kameri ali je nisam još testirala. Pokušaću manuelno da napravim bolje fotke. I još nešto, shutter speed je očajan bez obzira da li se bira sport mod. Pošto sad imam otključana sva podešavanja, probaću. Trenutno lošije ispadaju slike nego na r3s prime.

Settings > system apps > security > manage shortcuts
Hvala na pomoci, ali Clean memmory app nije tu, a nema je ni medju instaliranim app...
0d09deddd9e4805e006edf2bac11de17.jpg

Ja ne znam da li ne vidiš, ali uključen ti je cleaner.

E pa konačno da još neko spomene ovaj problem. Bio je red da se uverim da nisam ćorava. Meni je prednja bila loša do poslednje nadogradnje miuia 9. Onda je bila odlična i prednja i zadnja. Sa nadogradnjom na miui 10 nema belila na prednjoj ali obe kamere prave mutne slike i baš kako je spomenuto, ljudi ispadaju kao voštane figure. Ubacila sam magisk modul na stock kameri ali je nisam još testirala. Pokušaću manuelno da napravim bolje fotke. I još nešto, shutter speed je očajan bez obzira da li se bira sport mod. Pošto sad imam otključana sva podešavanja, probaću. Trenutno lošije ispadaju slike nego na r3s prime.

Dolje slika sa fronte na mcaosp i gcam...slike su mi oštre, po suncu vani skoro pa vrhunske u okviru tog ranga mobitela.
9d6cb346b78332b7b3bd3a443d764f60.jpg

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno