Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note (4G)

Da, to je "kvaka 22"! Octa core modeli prave bez problema 30+ hiljada na Antutu, ovaj moj je quad core i oni idu oko 21-22.000. Drugo, taj tvoj model radi na 1,7 GHz a moj na 1,6. E sad, jedni kazu da je taj Mediatek chipset koji ti imas bolji, drugi opet tvrde da je Snapdragon koji imam ja. U principu, oba modela su dobra, razlike su za prosecnog korisnika beznacajne. Ja sam hteo model koji ima veliki ekran i dvoumio sam se izmedju nekih Lenovo modela i ovog.

Koliko sam kopao po netu....

Xiaomi Redmi Note - MTK, 8cores, 1,7GHz, dual SIM
Xiaomi Redmi Note 4G - Snapdragon, 4cores, 1,6GHz, singl SIM

Model 4G je jeftiniji od 20 do 90e.... zavisi gde se nadje. Najmanja razlika je na Indijskom sajtu 8999 naspram 9999 rupija.

@tiron: tu istu verziju je ponudio i meni odmah po ukljucivanju (6.3.2.0KHIMIBL) ali nisam hteo da se igram. Kako je prosla instalacija? Jesi ga apdejtovao OTA ili prueko kompa? Ja sam cak poslao mejl njima u centralu, pitao ih da li je sigurno uraditi apdejt, trazili su mi IMEI broj ali nisam jos dobio odgovor. Ajde reci mi sta si mu radio i kako, i moj radi na 4.4.2 sa MIUI v5

Ja nazalost imam jos jedan gadan bug, ne stizu mi po random principu sms poruke.

Odradio sam update mešovito :) Skinuo sam rom fajl sa neta i perbacio na telefon preko kompa. Dalje instalacija preko telefona, ima opcija spominjao sam.

Za sada, a koristim ga nekih nedelju dana, sve šljaka odlično, nema bagova da sam primetio u svakodnevnom radu. Vizuelno odskače od 5, meni je mnogo bolji. Čak sam uspeo preko one njegove security aplikacije da uradim Deep clean i deinstaliram sve kineske aplikacije a da nisam morao posebno da se trudim.

Ja, recimo, nemam ni jednu jedinu aplikaciju na kineskom. Osim sto mi u Themes nudi gomilu tema, sve na kineskom.

Jel istina da mu je zvuk loš u toku razgovora, da je nerazgovetan?

Ja, recimo, odlicno cujem onog sa kim pricam ali su mi neki od njih rekli da im "prekidam" tokom razgovora. Ne znam da li je to mreze, signala ili telefona, odnosno da on u toku razgovora ne pokusava da se nakaci/prebaci na 4G mrezu pa dolazi do tih kratkotrajnih seckanja.

Isto nemam nikakav problem sa zvukom. Cujem, cuju me :)

Stigla masina..Vrh vrhova..Sad ce zena iz kuce da me istera..

@zorance: udri je po glavi ako pocne da zvoca :) Dovoljno je veliki fon za nanosenje ozbiljnih povreda na licu! :) Uzivaj u telefonu, igraj se i javljaj utiske

Nego sta cu,ima da slusa more..Nego jesili ga podigao na v6?

Nisam. Proveri u About phone, meni pise MIUI version KHIMIBH21.0 a nudi mi da instaliram 24.0. Ako smes i zelis, instaliraj v6 pa javi da li je bilo nekih problema i kako radi nakon operacije

Ziv sam nego sta nego nema se vremena,posao,zena,dete,hehe..Nikako da se nakanim da skinem v6 i instaliram..Inace sam prezadivoljan sa telefonom,sve perfektno radi..Ne mogu nigde da nadjem neku futrolicu za njega..Imam osecaj da se lako grebe..

Meni pricas? Ja prva dva dana nisam obracao paznju na decu! :) Futrole trenutno nema, imace ih lik za 20-ak dana na kupujem prodajem. Ima samo folija i sluske, to cu poruciti kad stigne futrola. Za grebanje nisam siguran ali mislim da nije bas toliko osetljiv.

Mislim da mu je zadnja strana podloznija dosta ali vidim da ima da se kupi nova za oko dve crvene tako da ne brinem..Moram pod hitno pa makar foliju da stavim..Inace nemam problema prilikom razgovora,sve je idealno..Vidim da pominju neka seckanja..

Ta ledja sam video i ja ali mi skupo, bre! Dve crvene za komad plastike. Futrola i folija i miran sam. Samo sto cu da uzmem onu Anti glare, anti mat, ne ostaju otisci papaka na njoj.

Nesto moram podhitno da stavim jer ovako ko da drzim jaje a ne telefon,samo pazim da ga nesispustim ili neizgrebem od nesto..Teska sam picajzla i ludim i zbog jedne tackice..

Ta zadnja strana koju spominjete za 2000 dinara ima da se kupi na aliexpressu za 6,5€. Ja sam uzeo, i ne bi ste verovali koliko na bolje promeni telefon. Kao prvo, izgleda otmenije, ali kao drugo, ledja su staklena, ivice vise nisu tako klizave i mnogo bolje lezi u ruci. Malo je samo robusniji sa ovim. E da, uz ledja kinezi poklanjaju i foliju koja se kod nas prodaje za 300 dinara.

Aj mi pusti link pa da bacim pogled..Inace jel stavio nekp miui v6?

Poslednja izmena:
Ovde nema edit :) crne je boje

Sent from my HM NOTE 1LTEW using Forum Fiend v1.3.1.

@ima li koga

Zelim ja cover...ali ne na poklon...da prodas, da popijemo nesto..., ok?

@lonesabac - ok, pivo kao valuta :) aj na pm pa da se dogovorimo.
@obbyvan- imam i takav, samo crveni, retko ga koristim ali ga poneki put stavim. Ako hoces uzajmicy ti na nedelju dve, pa vidi da li ti odgovara.

E da, meni je front camera crkla. Izgleda da se otkaci neki deo,ima po guglu masa istih slucajeva. Inace tu kameru i od kada imam telefone a dve kamere, nikad nisam ni upalio. Tako da mi nece nedostajati ali se nadam da ce tu i da stane sa kvarovima :)

Nazad
Vrh Dno