Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note (4G)

Pa koliko ti je star telefon kad je riknula?Sto ne pokusas sa garancijom?Inace taj aluminijumski case je vrh po izgledu..I ja se razmisljam za njega..Vidim da vam se svima svidja..

joj pa gde cu sada da ga saljem nazad u kinu metar dana napred, metar dana nazad (ne znam kako je stroskovima do tamo?). + ne znam ni da li ce da me drkaju na carini opet. neka ga ovako. tu kameru ne koristim svakako. inace star je oko mesec dana, aka ganc nov :)
jeste super je case po izgledu, samo bas oteza telefon, ja nisam primetio to sa prijemom, ali nisam ni obracao paznju.
e da, uradio sam update na onaj zvanicni rom v5 sa global sajta i sve shljaka, ali mislim da mi se alarm opet ne pali ali sada daje repeat opciju... (juce sam odradio) heheh chajnezi kada ga ne bi negde s..bali :)

Poslednja izmena:
Uuu pa to ti je neisplativo onda..Mislio sam da si ga uzeo od nekih nasih preprodavaca..Ja se dvoumim da odradim v6 ali kad god krenem povucem rucnu..Bojim se da ne s****m nesto..

Upravo instalirao miui v6 i mogu vam reci da je jedan veliki korak napred..Odusevljen sam..

Koje su razlike, sta je poboljsano ? Da li sve sljaka, kakva je stabilnost?

A ja taman pomislio da sam ti uterao strah u kosti onom mojom pricom kako ne smem da cackam nista da ne bih nesto zas...o! :) Ajde napisi sta si mu uradio, kako, postupak... Budi drug! :)

Sve je poboljsano,verujte mi..Od izgleda do brzine pa do opcija..Posto mi je update apk zezao isao sam na drugaciju metodu..Preko fastboota instalirao cmw recoveru,ubacio zadnji globale v6,odradio format i sve uz njega i instalirao zip..Sve proslo ekstra,jedino sam odradio jos jednom format sistema da bi sve leglo kako treba i to je to..Evo ga zakiva..

jel kamera na sestici ima manuelna podesavanja ekspozicije? vidim da ima neku M opciju ali nigde da proguglam sta radi?

Poslednja izmena:
Nisam zagledao oko kamere..Reci mi sta tacno da ti pogledam..

tamo gde je hdr i slicne opcije kada se skroluje ima M dugme, jel mozes da vidis sta ti sve da od opcija kada izaberes tu M opciju.

edit: evo ga screen shot

Prilozi

• manual.jpg
    manual.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 170
Poslednja izmena:
White balance i Select iso,i jedno i drugo imaju podesavanja..

Upravo instalirao miui v6 i mogu vam reci da je jedan veliki korak napred..Odusevljen sam..

Pre jedno dve nedelje sam im poslao mejl i pitao šta i kako da uradim da bih instalirao MIUI v6, tražili su mi da im pošaljem IMEI broj i evo njihovog odgovora koji sam dobio jutros:

---------------------------------------------------------

Dear Customer,

Thank you for your interest in our products.
We apologize for the inconvenience that now we do not put out Hongkong version of Miui V6.

Thanks again for your support.
Any other questions,please feel free to contact us:[email protected].
Best Regards.
Chris
Customer Service Department
Customer Hotline support:3001-1888
Customer Chat Support: http://www.mi.com/hk/service/online/
Official Website:http: //www.mi.com/hk
Facebook Fans:http: //www.facebook.com/xiaomihongkong
-----------------------------------------------------------

Ko koga ovde pravi ludim?
Šta to znači, da si ti dobio jednu verziju a ja drugu? Da na moju ne može da se instalira 6-ica?

Ne vidim zasto ne bi moglo..Ja sam dobio uredjaj koji je na sebi imao editovan multi language rom sto znaci da ota update nije funkcionisao..Kad udjem na update apk jednostavno me izbaci..Lepo sam poslusao ljude i instalirao cmw recoveru,odradio backup i flesnuo v6..Ima play store i google aplikacije ali nije multi language sto meni nije presudno jer sve koristim ionako na engleskom..Evo ga radi ko blesav i bez ikakvog baga..Pazi,i ja sam se dvoumio otkad sam ga uzeo a onda sinoc odjednom bum,dodje mi i sve zavrsim za pet minuta..

Ja u internoj memoriji telefona imam folder "Downloaded ROM" i u njemu zip fajl miui-ota-dior_global-KHIMIBH21.0-KHIMIBH24.0-4.4.zip" ali ne znam sta da radim sa njim. Kad sam online, on mi ponudi update na taj 24.0 ali ga nisam skidao

Proguglaj koji je to rom,da li je v6..Ako jeste odradi back up i odradi update..Ima tonu stvari ako nesto zeznes ali neverujem,ako nisam ja onda neces ni ti..

Samo da dodam na priču oko one zadnje strane/maske. Kupio sam istu takvu kada sam imao redmi 1S, manjeg brata ovog našeg Note 4g i posle dva dana sam vratio original.
Kvalitet izrade jako varira i nije nešto, kao i kod većine kineskih stvari negde moraju da zeznu makar malo. Telefon deluje dosta glomazniji i teži i nekako mi je delovao kao komad cigle sa tim. Čim sam vratio original zadnju masku kao da se telefon preporodio, lakši i elegantniji, komotniji za staviti u džep. Da skartim priču - ne bih preporučio, dobro razmislite da li se isplati. Ja sam na kraju poklonio.
Ako želite drugu zadnu masku imate na sajtu Pandawill odakle sam ja kupio telefon zadnje maske u svim duginim bojama za smešno male pare 2-3 evra, naravno ne original ali dobre kopije.

Zadnja maskica,originalna,skidao nekoliko puta i evo je skripuce kao blesava..

I meni je tako bilo na redmi 1s. Narucio orginalnu u drugoj boji sa alija i skripanje prestalo :)

Zorance, mozes li da saljes MMS? Ja sinoc prvi put hteo da posaljem jedan i nema teoretske sanse! Sve sam proverio, kartica samo prebacena iz prethodnog telefona u ovaj, proverio sve restrikcije i nista... nece pa nece! :-(

Jesam se zezao sa tim restrikcijama preko aplikacije Security (ona zelena ikonica sa stitom) ali sam sve vratio na default i opet nece.

Hoce,poslao sam vec nekoliko ali sa v6..Nisam probao pre..Na kom si sistemu?

Probaj rucno da uneses parametre za mms..Meni na mts-u sve ekstra sljaka osim sto sam za internet podesavanja malo izmenio podesavanja..Obrisao port i ip..Duplo brze radi net..

Proverio parametre prema uputstvu na sajtu, sve je kako treba. Videcu da idem kod njih da pogledaju fon.

Ja sam automatski dobio podesavanja,i na miui 5 i na 6..Jedino sam te parametre menjao i to je to..Pobrisi sve parametre pa zahtevaj preko aplikacije da ti posalju parametre ponovo..Mora da proradi..

Evo bas sad gledam, za Internet nemam unete vrednosti ni za proxy ni za port, Net radi OK. Jbm li ga, mozda bi mogao i bolje, nemam pojma. Provericu. Ali karticu sam samo prebacio iz starog telefona u ovaj, nista nisam menjao. Koristio sam od prvog dana Viber za MMS, tek sinoc morao da saljem klasicno preko mreze i on zabagovao.

Ma samo pobrisi sve i opet zahtevaj..Kad stigne pobrisi ip i port,resetuj telefon pa da vidimo sta dalje..

Ma samo pobrisi sve i opet zahtevaj..Kad stigne pobrisi ip i port,resetuj telefon pa da vidimo sta dalje..

Obrisam sam sve APN-ove, poslao poruku ALL na 4777 i nisam dobio povratnu poruku sa podesavanjima. Isao i preko mt:s vodica pozivanjem *797#, trazio podesavanja za MMS i GPRS i nisam dobio poruku. Onda zvao njihov Call centar, naravno zbunili se kada sam im rekao koji je model u pitanju i, na njihov predlog, rucno uneo parametre sa sajta. Restartovao telefon, radi mi Net (nisam uneo parametre za proxy i port) ali MMS nema sanse!! Prebacio rezoluciju kamere na najmanje moguce, napravio sliku (nema ni 200kB), poslao je samom sebi i jok! Ni da bekne!! Kartica samo prebacena iz stare Nokije 5800 u Xiaomi, prethodno radilo sve sa Alcatel Pop C7 i sa svim drugim telefonima, ovde nece pa nece! :-(

Jos jednu stvar sam primetio: kad otvorim aplikaciju "Security" pa idem na "Permission" -> Manage App Permissions, pod opcijom Send MMS mi stoji da 30 aplikacija ima dozvolu za slanje MMS-ova ali nema opcije Messaging!! Browser, Chrome, AnTuTu, CPU-Z, Facebook, Drive... svi smeju osim Messaging! Ko je ovde lud?

I meni na miui 6 isto kao kod tebe samo sto nema uopste messaging u permission podesavanjima,salje mms normalno..Mozda je neka greska samog roma koja ce se ispaviti nadogradnjom..Svasta je moguce..

Vrh Dno