Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note (4G)

Evo malocas sam bio u MTSu, proverili podesavanja i sve je OK. Rece momak da su imali isti problem sa Lenovo telefonom, da njegov antivirus nije dozvoljavao slanje mms-a i nisu uspeli da ga rese. Isto se desava sa nekim Blu i Prestigio modelima.

Iskreno mene nervira ovo permission go..o..Jedina stvar koja me iritira na miui romu..Jedva sam podesio viber da budem stalno online..Debelo se razmisljam da zveknem cm 11,cisto za promenu..

Evo malocas sam bio u MTSu, proverili podesavanja i sve je OK. Rece momak da su imali isti problem sa Lenovo telefonom, da njegov antivirus nije dozvoljavao slanje mms-a i nisu uspeli da ga rese. Isto se desava sa nekim Blu i Prestigio modelima.

MMS u 2015 godini ?? Zasto bi neko nekome zeleo da salje sliku velicine 320x240 u 2015 godini ? Pored Vibera, FB Messengera, e-mail-a i svega ostalog gde nadje MMS ?

Mozda zato sto nemaju svi Viber, FB Messenger niti ih zanima! Verovao ili ne, i u 2015. godini postoje ljudi kojima je mobilni sprava za pricanje, eventualno neka poruka i to je sve! To su ljudi koji nisu optereceni megahercima, gigabajtima, pikselima, brojem jezgara i ostalim glupostima. Ali bi voleli da ponekad dobiju na mobilni (koji, igrom slucaja, prikazuje 320x240 piksela (verovao ili ne, postoje telefoni koji prikazuju i vecu rezoluciju slike)) sliku svog unuceta! Recimo...

Zasto onda koristiti neki od ovih telefona ako ti sluzi za pricu? Mozes mnogo jeftinije da prodjes...

Tacno. U tvom slucaju, pitanje je zasto uciti slova i citanje kada mozes da budes nepismen! Da si procitao ovo sto sam gore napisao, shvatio bi da mi je bitan MMS da bih JA nekome slao slike. Nekome ko nema Viber niti Messenger niti zeli da ih ima! Neko kome to ne treba! A ako mislis da ja imam unuce... svaka cast. I cisto da znas, imam telefon koji mi sluzi iskljucivo za pricu, telefon sa kojeg nikada nisam poruku poslao, ako se ne racunaju one za parking. U pitanju je Nokia C1, sluzbeni broj. Imam jos jedan, Nokia 5800 koja mi sluzi za Telenor karticu i povremeno zovem sa njega. Ovaj Xiaomi mi je za 64 mrezu i njega najvise koristim. Za Internet, mejlove, drugi Viber nalog, FB, Twitter i ostalo koristim tablet! Ali i pored svega toga zelim mogucnost slanja i primanja obicnog MMS-a, posred 2015. godine!! Ja tako hocu!!

Ja sam odradio update na normalan rom sa onog custom i isto nije hteo da mi salje mms, i samo je proradio kada sam probao posle par dana. Nazalost ne znam sta se dogodilo ali sada radi. I by the way, nemoj da gledas ona zvanicna podesavanja na sajtu fali jedan parametar koji sam ja izguglao i tek onda mi je radio na proslom telefony.

Probaj ovaj proxy...

172.17.85.131

Na sajtu je 085

Poslednja izmena:
Malo sam se dao u istrazivanje..Posle miui v6 instaliran cm 11 ali jos ima bagova tako da je brzo odleteo u proslost..Trenutno instaliran mokee rom,modifikovani cm 11 koji leti i ima pregrst opcija i podesavanja..

@zorance: namestio MMS a stigla mi danas i silikonska futrola! :) Pre neki dan mi ponudio update na MIUI v6 ali se još premišljam za instalaciju.

Ma zvekni mu update i uzivaj..Ja jos nestizem silikon da nadjem..Jos se premisljam koji..

Imaš na KP silikonske futrole, mogu ti reći da odlično pašu. Imaju i poklopac na ulazu za punjenje i na 3,5mm džeku pa ne ulazi prašina. Jedino što lik ima samo providno crne, bele imaju neku falinku pa ih ne prodaje. Ja sam hteo belu ali mi je rekao iskreno kakva je pa sam dobio crnu i na poklon foliju. Meni ekstra!

Pozdrav! Mnogo mi je zanimljiv ovaj telefon, pogotovo sad kad ga ima kod nas u prodavnicama sa garancijom, ali me nesto zbunjuje. Kakav je prijem 2g i 3g signala (4g mi nije toliko bitan, a i jos ga nema ovde)? Posto sam uporedjivao sa mojim sadasnjim (Lumia 520), pa vidim da u odeljku mreze nemaju bas iste podatke o MHz. Cak i ne pise HSDPA da ima, nego TD-SCDMA. Konkretno me zanima da li cu imati problema pri prijemu signala i koriscenju data podataka na 2g i 3g mrezi? I kakvi su utisci posle nekih mesec - dva koriscenja? Hvala unapred na odgovorima.

@the_radosh: Ovako stoje stvari: ja ga imam tačno 2 meseca i za sada sam bukvalno prezadovoljan telefonom!! Nikada nije zakočio, memorije uvek ima dovoljno (instalirao sam samo par sitnijih aplikacija koje koristim) i nikada mi nije pao ispod 800MB slobodnog RAM-a (od 2GB raspoloživog). Slike po danu su fantastične, uveče kako-kad, sve zavisi od svetla. Video snimci su perfektni, ako nabaviš neku dobru microSD karticu sa velikom brzinom upisa (klasa 10, preporuka) možeš komotno da snimaš u 1080p rezoluciji. Nema potrebe da pričam kakav je snimak onda. Ja trenutno snimam u 720p i više sam nego zadovoljan.
Tvoje pitanje je vezano za prijem signala... ja sam u početku imao problem jer mi je veza krčala, puckala, bilo je dosta odjeka a znala je da se i prekine a onda sam ukapirao da mi se to dešava samo kad pričam sa sestrom koja živi u Vršcu i da je njoj tamo prijem signala (zbog blizine granice, šta li je već) dosta slabiji. Svi ostali pozivi su bez problema, lepo me čuju, lepo čujem sve sa kojima razgovaram, čak i na bučnim mestima tipa ulica itd. Ja sam ga dodatno podesio da radi samo na 2g i 3g mreži da ne bi gubio snagu i vreme tražeći 4g. Internet mi radi odlično, preko MTS-a otvara sve u sekundi.
U principu, za ove pare mislim da nisam mogao bolje da prođem. Pitaj šta te zanima.

Pa da, ja nisam neki hardcore user, treba mi veliki ekran, stalna internet veza, za surf, citanje nekih dokumenata (pretpostavljam da pdf, word, power point moze da se prikazuje?), razgovori i tako to najosnovnije bukvalno, i da sve to radi bez bug-ova i lagova i zapucavanja. I, kakva je baterija posle dva meseca? Kamera mi nije posebno bitna, ali zvuci odlicno to sto si napisao. :)

Sto se tice pucanja veze, krcanja itd., to imam povremeno i sa ovim telefonom i svakim prethodnim, jednostavno, nase mreze... Mene je neki drugar istripovao, kao cuo je da posto valjda ne radi 2g ni 3g na 850 MHz, da se u periferijama grada i u ruralnim naseljima potpuno izgubi mreza. Sto moze biti problem recimo kod putovanja, pa me je to malo uplasilo.

E da, posto, kao sto rekoh nisam hardcore, ne znam nista oko rutovanja, sem da se gubi garancija :), kazi mi kako stoji sa update-om? Vidim da moze na 4.4 da ide, ali da li je to OTA ili mora neki poseban postupak i da li se na taj nacin gubi garancija? Verovatno malo blesava pitanja, al sta cu. :)

Na miui6 4.4 je bratu stigao OTA prvi put kad ga je upalio, nisam primetio neke bagove osim što neke sitnice nisu preveli sa kineskog na engleski. Lepo radi, autonomija je odlična, ide oko 6-7h sot i svako drugo veče na punjač, sa osvetljenjem na polovini i kombinovanim wifi/3g korišćenjem.

Nije primetio probleme sa prijemom signala i pucanjem veze.

Ekran je baš dobar, i mislim da nema boljeg fableta do 200e. Jedina mana je po meni što je ipak za moj ukus malo prevelik i pretežak, a ne bi škodilo ni kada bi imao više interne memorije

Pa da, ja nisam neki hardcore user, treba mi veliki ekran, stalna internet veza, za surf, citanje nekih dokumenata (pretpostavljam da pdf, word, power point moze da se prikazuje?), razgovori i tako to najosnovnije bukvalno, i da sve to radi bez bug-ova i lagova i zapucavanja. I, kakva je baterija posle dva meseca? Kamera mi nije posebno bitna, ali zvuci odlicno to sto si napisao. :)

Sto se tice pucanja veze, krcanja itd., to imam povremeno i sa ovim telefonom i svakim prethodnim, jednostavno, nase mreze... Mene je neki drugar istripovao, kao cuo je da posto valjda ne radi 2g ni 3g na 850 MHz, da se u periferijama grada i u ruralnim naseljima potpuno izgubi mreza. Sto moze biti problem recimo kod putovanja, pa me je to malo uplasilo.

E da, posto, kao sto rekoh nisam hardcore, ne znam nista oko rutovanja, sem da se gubi garancija :), kazi mi kako stoji sa update-om? Vidim da moze na 4.4 da ide, ali da li je to OTA ili mora neki poseban postupak i da li se na taj nacin gubi garancija? Verovatno malo blesava pitanja, al sta cu. :)

Meni je dosao sa vec instaliranim WPS Office paketom ali nisam za ga sada koristio. Pretpostavljam da radi OK i da otvara sve formate.
Meni ce bas sutra biti tacno 2 meseca kako ga imam. Net mi je ukljucen non-stop, povremeno palim i WiFi, sinhronizacija sa Mi Cloud-om i svim ostalim aplikacijama i baterija mi ne ide ispod 4 dana!! Neka veruje ko hoce, ja znam na koliko ga punim. Pritom, dnevno imam oko sat vremena poziva, poruke slabije.
Meni je stigao sa 4.4 Androidom i MIUI v5 i odmah mi je ponudio update na MIUI v6 ali nisam ga odradio.

Sjajno. Definitivno mi se cini kao odlican telefon, da nudi mozda i vise za svoju cenu. Mislim da cu da pazarim u skorije vreme. :) Pogotovo mi je sad favorit zbog baterije, koja je ocigledno vrlo dobra. I jos nesto, jel regularno preko Google play-a skidate aplikacije ili ima nesto drugo? Opet, negde sam procitao da valjda nema Google play, nisam siguran..

Sjajno. Definitivno mi se cini kao odlican telefon, da nudi mozda i vise za svoju cenu. Mislim da cu da pazarim u skorije vreme. :) Pogotovo mi je sad favorit zbog baterije, koja je ocigledno vrlo dobra. I jos nesto, jel regularno preko Google play-a skidate aplikacije ili ima nesto drugo? Opet, negde sam procitao da valjda nema Google play, nisam siguran..

Da, i ja sam svojevremeno kada sam ga jurio i citao o njemu video da mozes da ga dobijes bez Google play-a i ostalih njihovih aplikacija. Na svu srecu, to mi se nije desilo, imam sve sto Google nudi i sve radi kao Doha! :) Ako hoces da budes siguran, ne znam gde si planirao da ga uzmes, mogu da ti posaljem na pp podatke zene preko koje sam ga prvo uzeo ja a onda i zorance sa ovog foruma. Pitaj i njega kako radi, on ga je jos apdejtovao na MIUI 6.

Pa mislio sam u nekoj prodavnici da uzmem, cisto zbog garancije. Kako je sa garancijom ako se uzme preko te zene? A pre kupovine bih proverio da li ima sve te google servise. Mada i da nema, verujem da se mogu ubaciti ili postoji alternativa. Hvala puno na informacijama, u svakom slucaju.

Koliko ja znam, cena u prodavnicama je oko 240-250 evra. Ja sam moj platio 165 pa ti vidi. Jeste da sam ga cekao mesec ipo dana, tj kad sam prvi put zvao tu zenu, rekla je da ga nema, ocekuje ga i da ce me zvati. Tako je i bilo, cim joj je stigao, pozvala me da proveri hocu li ga i za dva dana je bio kod mene.
Rekla mi je da garanciju imam preko nje godinu dana kod njenog dobavljaca, pretpostavljam da je negde u Madjarskoj jer je ona ih Subotice.
Vidjao sam na YT i po Netu, ima instrukcije kako ubaciti Google Play, nije tesko samo sto moras da pazljivo pratis uputstva i gledas slike jer je sve na kineskom. Mada, ponavljam, ovaj moj je stigao sa svime vec instaliranim. Nesto mi je pravio problem slanje MMS-a, bila mu je aktivna neka zabrana, ovi u MTS-u nisu znali kako da to rese pa sam poslao mejl direktno Xiaomi-ju i dobio odgovor sta da radim i kako i rekose mi da inam verziju za Hong Kong trziste. Ako je bitno. Ima i indijska, kineska i internacionalna verzija. Ne znam u cemu je razlika, mozda u jezicima. Ja imam engleski, kineski i to je to.

Poslednja izmena:
Veoma lako se sve ubacuje i sredjuje samo treba malo vremena..Ima nekoliko nacina ali kao sto zema kaze zavisi koja ti verzija stigne mada vrlo verovatno vec sa instaliranom play aplikacijom..Tvoje je samo da se ulogujes u nalog i zdravo..Jedina stvar koja ce te malo buniti na pocetku to su permision stvarcice u podesavanjima ali o tome cemo lako ako ga uzmes..Od mene topla preporuka za ovaj mob,svaka pohvala..Kvalitet izdrade,sam rad,baterija,ma sve je vrhunski a telefon kad pogledas dzabe..Bolji fablet neces naci za ove pare..I jos jedno,sve te garancije sto ti nude u prodavnicama su ista stvar kao i kod zene od koje smo mi uzeli,sta god da se desi svi oni ce telefon slati kod prodavaca od kojih su ih uzeli i cekati da se servisiraju..Moj savet,samo napred i od proverenih prodavaca..Cuvaj se kopija..

Zato sam se ja smejao na ono sa zvucnikom i da ce se cuti sve do Lajkovca,hehe..Nigde bre neki krsteni silikon ili hard case za ovaj fon kod nas..Strasno..

Pazi kad sam ja to napisao onako, iz zezanja. Uopste nisam primetio taj detalj! :) Ali ne da me nervira to tiho zvono - ne mogu ti opisati. Moram da ga drzim okrenutog ekranom nadole da bih ga cuo kad mi nije u blizini! E, ja sam uzeo neki silikon preko KP, lepo stoji, vrsi funkciju.

Radose, javi se na pp da ti dam broj telefona ove zene od koje sam ja uzeo fon.

Pozdrav svim Shaomi-cima i onoima koji to nisu a hteli bi da budu, od skora me interesuje ovaj telefon, kako ima onih koji ga koriste vec mesecima molio bih da mi pomognu u izboru, savetima , komentarima i konacnoj odluci. Par pitanja:

1- Kako nisam koristio telefon tih dimenzija, najvise do 4.7inc , kakav je u smislu lezanja u ruci rukovanju i da li moze da stane u dzep farmerica sa i bez zastite flip case ili neka silikonska zastita? Da li zulja kad se seda u auto i tome slicno? Da li je prevelik ,glomazan ili ne?

2- Razmisljam o tri verzije koje su nama dostupne preko sajta za kupovinu i prodaju 1s 2s i 4g posto 3g kod nas nema. Ako je neko imao prilike da koristi 1s 2s pa sada 4g ,da li su recimo po funkcijama i onom sto pruzaju slicni jednaki ili je ipak 4g bolji zbog veceg lcd i duzeg trajanja baterije? Da li se ipak 4g bolje pokazao zbog 2rama u odnosu na 1ram memo i nadogradnje sistema?

3- Da li je neko imao problema sa kamerom prednjom zadnjom u smislu da ne slika i ne snima? Da li ste zadovoljni sl i snimcima koje pravi, na skali od 1 do 10 koju bi ste ocenu dali?

4- Da li ima nesto sto vam jako smeta u vezi note4g-a ili bilo sta sto bi ste mu zamerili posle nekoliko meseci upotrebe?

Telefon bih najmanje koristio za igrice. A najvise za net, slikanje, snimanje i ne previse aplikacija samo potrebnih.
Hvala.

@balkanac: dobrodošao među Šaolingomingovce :) Vidim da imaš dosta pitanja, evo ti i odgovori.

1) Ja sam pre ovog imao Alcatel One Touch Pop C7 koji je 5" pa mi prelazak na ovih 5,5 i nije toliko teško pao. Telefon jeste veliki, treba ti cela šaka da ga držiš ali se brzo navikneš na veličinu. Meni stane u džep (prednji i zadnji) ali nisam baš toliko ekstreman da sedam u kola sa njim. Ne da se plašim da će se polomiti već mi je lakše da ga namontiram na držač i uključim bluetooth sluške, sigurniji sam onda za volanom.
2) Dobrodošao u 21. vek!! 3G postoji odavno, to je tehnologija koju svi koristimo za pristup Internetu preko GPRS-a! :) 4G kreće ovih dana, čuo sam da Telenor već nudi korisnicima da dođu i zamene kartice za 4G jer omogućavaju izuzetno velike brzine DL i UL preko mobilne mreže. Ovaj 4G model koji ima nas par sa foruma ima Snapdragon procesor koji je poznat po maloj potrošnji baterije i daleko manjem zagrevanju od Mediateka koji ima onaj koji je dualSIM i nije 4G. Što se tiče RAM-a, 2GB je više nego dovoljno za miran i stabilan rad, bez lagovanja i ostalog. Meni je uvek na raspolaganju oko 1,1-1,2GB.
3) Kamera je, po meni, odlična. Pravi sjajne slike po dnevnom svetlu, uveče i pri veštačkom osvetljenju zna da bude malo šuma na fotografijama ali ništa strašno. Blic je zaista jak, pri snimanju videa (ako uključiš blic) ume da zasmeta osobi koju snimaš ako gleda direktno u telefon. Što se slika tiče, od mene jaka 9-ka kao ocena!
4) Meni smeta slab zvuk zvona. Ima dosta melodija koje su jako lepe za uši ali ako ti je telefon okrenut ekranom nagore, nema šanse da ga čuješ jer mu je zvučnik sa zadnje strane. Ja ga zato držim okrenutog naopačke pa sam rešim problem. Kao što sam napisao (a zorance se nasmejao) ubaciću mu neki MP3 tipa Sabrana dela DJ Krmka, ima da se dere kao lud, čuće se u Lajkovcu :) :)

Od igrica, igram samo Manuganu i još jednu za razbibrigu, ništa ozbiljno. Igrao sam Clash of Clans, radi bez problema. Nisam instalirao ništa tipa Need For Speed i ostale tako da je možda bolje da ti neko drugi da komentar po ovom pitanju.

pozz

Brz odgovor, hvala obbywan.
Ovo pad 2 za 4g sam upoznat. a 1s 2 ku sam spomenuo zbog razlike u ceni stim sto 2ka isto ima 4g i lcd je manji ali verovtno baterija slabija. Gde sti vi kupili vas 4g i po kojoj ceni? Odg moze i na pp.

Citajuci komentare sa videa ytuba koji su uglavnom iz induje nekolicina se zalila da ne mogu da pokrenu kamere uopste! E sad mozda su to neke kopije a mozda nisu ko ce ga znati. Zate se malo plasim da ne bude da je neka kopija itd.
Da li jos uvek imate br za porudzbinu telefona? Hvala.

Poslednja izmena:
Moj je iz indije i mogu ti reci da za sada sve savrseno radi..Zezao sam se sa romovima ali uvek na kraju vratim miui v6 i sve sljaka odlicno..Sve ostalo ti je objasnio moj zema..Neces se prevariti sigurno jer za ove pare bolje nema..

Vrh Dno