Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

:)

OK, nek sredi to bulkin pa da odradimo neke testove, podešavanja, fina štelovanja, poređenja... da ga picnemo maksimalno :)

Tako ja i kod mene na miui 10, jedva 2 dana sastavim. Kad je bio nov tek mogao sam i do 4,. Na los 15.1 je bila nešto bolja, 3 dana otprilike. Jedva 5-6h sot. Mada ja nikad nisam uspeo da prebacim 10h ako se dobro sećam

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Uzeo sam ga zadnje nedelje februara 2017-te godine, a zadnjih 2 meseca sam primetio da je baterija dosta slabija. Promenio sam nekoliko rom-ova i ista situacija.
Telefon je odlican i ne bih ga menjao je je sve to manje vise isto samo bih bacio pare...jos kad vidim da se daje 1000€ za telefon, pa njemu za par meseci padne vrednost na 500€ i u medjuvremenu izadje novi od 1000€ i onda doplacuj.[emoji50]
Koristicu ga dok bude koliko-toliko ok baterija, a posle cu videti.
Malo mi i tastatura brljavi. Cesto mi otkuca pogresno slovo, nesto slicno kao sto je bilo za Poco.

Isto i meni, cesto otkuca b umesto space ili nešto slično

Ako je problem baterija, na Ali-expressu nova originalna baterija 1000din kosta sa sve alatom za namestanje.1000din i jedan toturijal i nov telefon

LOS 15.1 + Underground kernel:
Screenshot_20190328-120712_Settings.jpeg

Je l' zadnji release? Battery profile?

Nije, onaj prethodni, Balanced profile.
Sad sam flešovao novi release, baš ću da uporedim bateriju.

Ovaj novi radi brutalno, ali ipak malo više troši bateriju.

Sa battery profile je ok. Moraću da sredim profile.

Poslednja izmena:
Ok sve to...video sam iskustva. Medjutim i ranije sam porucivao za caletov telefon i bila je kopija zapakovana u original kutiju.
Aj videcu da uplatim pa da porucim. Nije to sad neka velika suma.

Pa to ti kazem. I da na kraju krajeva nije original, sigurno je bolje od te koja stoji u telefonu tipa 2 godine

ne znam, meni nesto nema smisla jos uvek menjati tu bateriju ako radi. Ipak je to 4000mah i redje se puni. kapiram da necu bar jos godinu i po ispuniti tih 500 ciklusa

Mogao bih i ja... Koliko je komplikovano otvoriti telefon a da se ne osteti? Sad cu da vidim na YT, u stvari.. :)

YT je majka, Lako se otvara i cak ako vas je smorio zadnji poklopac(ili je ostecen), isto na aliju za 10e boja koja oces.Ako neko ima note 4 star 2 god, nova baterija i poklopac i bukvalno nov telefon.

Ovaj moj je ok, i baterija mi drzi 2 dana, ali kad je bio nov mogao je i 4, ovako kako ga ja koristim. Verovatno cu da uzmem ovu da probam...

Djole bas je lako otvoriti telefon, samo treba da imas onaj mini alat za to. Ja sam pre neko vreme bzv porucio sa alija za cini mi se 1.5$ i eto zatrebalo mi. [emoji4]

Imam i ja taj at, a vidim da stize i uz bateriju

Pa to ti kazem. I da na kraju krajeva nije original, sigurno je bolje od te koja stoji u telefonu tipa 2 godine

Ne mora da znači, tj često nije. Ja sam za Nexus 4 kupio kinezaru (a platio je 16$) koja je bila gora od orignalne baterije koja je u tom momentu imala 3.5 godine.
Original je malo držala kad se napuni ali se barem telefon nije gasio kad tvrdi da ima 30% baterije niti je kad se puni skakala sa 60 na 80% u razmaku od 5 sekundi. "nova" je bila horror. Mesec dana nakon zamene sam morao da kupim novi telefon.
Zato sam posle toga rekao "ne dajem nikad više preko 200 evra za telefon"... taj od 200 evra nek sastavi godinu dana da je baterija super on je svoje odradio... kad baterija degradira baciću ga u kantu i kupiću drugi telefon.

Maltene ni za jedan model ne može da se kupi prava original baterija nakon što prođe 2 godine...

Moj RN4X je pre par nedelja napunio 2 godine i baterija mu je i dalje odlična. Ali pazio sam je viš nego prošle telefone :) :) Uložio sam u kvalitetniji punjač (Anker), za tih 2 godine 95% vremena sam punio bateriju do 90%, jako retko sam ostavljao telefon da se puni preko noći.
I naravno da nisam koristio telefon dok se puni, dok visi na kablu (što uz bateriju nj*ka i USB konektor).

Poslednja izmena:
Ne mora da znači, tj često nije. Ja sam za Nexus 4 kupio kinezaru (a platio je 16$) koja je bila gora od orignalne baterije koja je u tom momentu imala 3.5 godine.
Original je malo držala kad se napuni ali se barem telefon nije gasio kad tvrdi da ima 30% baterije niti je kad se puni skakala sa 60 na 80% u razmaku od 5 sekundi. "nova" je bila horror. Mesec dana nakon zamene sam morao da kupim novi telefon.
Zato sam posle toga rekao "ne dajem nikad više preko 200 evra za telefon"... taj od 200 evra nek sastavi godinu dana da je baterija super on je svoje odradio... kad baterija degradira baciću ga u kantu i kupiću drugi telefon.

Maltene ni za jedan model ne može da se kupi prava original baterija nakon što prođe 2 godine...

Moj RN4X je pre par nedelja napunio 2 godine i baterija mu je i dalje odlična. Ali pazio sam je viš nego prošle telefone :) :) Uložio sam u kvalitetniji punjač (Anker), za tih 2 godine 95% vremena sam punio bateriju do 90%, jako retko sam ostavljao telefon da se puni preko noći.
I naravno da nisam koristio telefon dok se puni, dok visi na kablu (što uz bateriju nj*ka i USB konektor).

imas bukvalno isti problem sa baterijom na nexus 4 koji sam i ja imao. problem je zapravo u tome sto su kablic iz baterije i ti kontakti jako osetljivi pa nije prijavljivao napon i temperaturu kako treba (bar kod mene). na kraju sam se iznervirao i probao nekako da namestim ali sam samo uspeo da pokidam taj kablic iz baterije. dao ortaku koji se bavi elektronikom da proba da namesti ako moze i evo sad radi bez problema sa tom baterijom. btw. uzeo sam polarcell sa ebay-a, najskuplja moguca i opet je bila tako "svilena":) recimo na kevinom starom xperia e4 nova baterija sa alija radi savrseno, jedino sto je odlepljivanje malo potrajalo

on topic: meni nakon godinu i po dana accubattery prijavljuje 3600-3700mah kapaciteta tako da je def. necu menjati. verujem da je sa alija original, ali sve dok mi telefon bez problema izdrzi dan i vise ne vidim zasto bih je menjao. valjda ce biti da se kupe ove baterije i za godinu dana ako bude trebalo.

btw. kamera bulkinova xcam base mod (pretposlednja)sve default osim exposure comensation +0.4 i back camera saturation: 0.9 i 1.5 i noise reduction sve off. ako vam neke slike vuku mnogo na zuto/braon samo promenite auto white balance za vreme slikanja na bilo koji osim auto. ja prezadovoljan

Ljudi, ajde pomoć... Rootovao sam se, ubacio aex 8.1, imam magisk, instalirao gcam enabler, proverio u build.prop da je camera 2api enabled, ali ne radi kamera. Pokušao 100 portova, neće ništa. Ili neće uopšte da se pokrene ili se pokrene i krasuje odmah... Šta mi je činiti? GCam, naravno...

A donkey, a donkey... My kingdom for a donkey...

Taj gcam enabler je mislim nepotreban. Gcam radi na svim custom romovima.

Meni nece. Zato sam ga na kraju i ubacio. Gde grešim? Jel moze neki link za proverenu verziju GCam? OV senzor.

A donkey, a donkey... My kingdom for a donkey...

imas bukvalno isti problem sa baterijom na nexus 4 koji sam i ja imao. problem je zapravo u tome sto su kablic iz baterije i ti kontakti jako osetljivi pa nije prijavljivao napon i temperaturu kako treba (bar kod mene). na kraju sam se iznervirao i probao nekako da namestim ali sam samo uspeo da pokidam taj kablic iz baterije. dao ortaku koji se bavi elektronikom da proba da namesti ako moze i evo sad radi bez problema sa tom baterijom. btw. uzeo sam polarcell sa ebay-a, najskuplja moguca i opet je bila tako "svilena":) recimo na kevinom starom xperia e4 nova baterija sa alija radi savrseno, jedino sto je odlepljivanje malo potrajalo

on topic: meni nakon godinu i po dana accubattery prijavljuje 3600-3700mah kapaciteta tako da je def. necu menjati. verujem da je sa alija original, ali sve dok mi telefon bez problema izdrzi dan i vise ne vidim zasto bih je menjao. valjda ce biti da se kupe ove baterije i za godinu dana ako bude trebalo.

btw. kamera bulkinova xcam base mod (pretposlednja)sve default osim exposure comensation +0.4 i back camera saturation: 0.9 i 1.5 i noise reduction sve off. ako vam neke slike vuku mnogo na zuto/braon samo promenite auto white balance za vreme slikanja na bilo koji osim auto. ja prezadovoljan

Gdje se nalazi to podesavanje za white balance nigdje ne mogu naci,vjerovatno sam corav :)

Vrh Dno