Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Је л је почео још некоме претраживач на МиУи да избацује нотификације о неким глупив спамерским вирал видео записима? Не користим фабрички претраживач,не знам откуд ово.

Ako ga već ne koristiš što ga lepo ne disable-uješ i nema nikakvih problema..?

Је л је почео још некоме претраживач на МиУи да избацује нотификације о неким глупив спамерским вирал видео записима? Не користим фабрички претраживач,не знам откуд ово.
Idi u Browser, pa Settings -> Privacy & security i isključi Recommended for you.

Za ostale aplikacije detaljno imaš ovde https://c.mi.com/thread-797534-1-0.html

Screenshot_2019-02-22-11-49-35-901_com.android.browser.png

Idi u Browser, pa Settings -> Privacy & security i isključi Recommended for you.

Za ostale aplikacije detaljno imaš ovde https://c.mi.com/thread-797534-1-0.html

Pogledajte prilog 266083
Nema to veze sa tim. Evo meni je isključeno sve još odavno i malo pre mi opet iskoči neko bezveze obaveštenje. A koristim i app Blokadu protiv glupih reklama...
29165710615f74ed800caa72cf0080ab.jpg

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

I jos udjes u Podesavanja/Obavestenja i tu pogledas da li ti je jos nesto ukljuceno.
Inace kod mene je iskljuceno Preporuceno za vas pa i dalje stizu neka obavestenja sada sam iskljucio obavestenja pa cemo da vidimo.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Idi na sigurnost i ocisti sto se da ocistit nakon toga na ciscenje.. meni ne pokazuje vise..

Isključio sam sad u notifikacijama za Browser samo Mi Push notifikacije pa ću da vidim...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Nemam problema uopste na sgsi portu miui eu 8.1

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Na koji nacin se kalibrise baterija na ovom modelu?

nemoj to da radis ako stvarno nemas potrebu ali ukratko: Ispraznis je do momenta kada nece ni da krene boot sistema, napunis do kraja tako ugasen, upalis, dopunis do 100, restartujes i opet dopunis do 100 ako izbaci neku vrednost recimo ispod 95%. Ako je izmedju 96-100 onda je sve ok. Meni je izbacivao drugacije vrednosti u recovery i u sistemu pa sam morao da je kalibrisem

Presao sam na aex oreo ipak, ne mogu onaj varirajuci signal bar jer mi je bitna stvar posto sam cesto po zabitima. Sa ziletovim kernelom leti. Svaka cast za kernel Zile, stvarno je osetna razlika :) Rom je bas za geekove, ima sve i svasta, svidja mi se :D

Hvala.

LOS16.0 i upstream-ovan underground kernel v3.18.136 upload-ovani na gdrive.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

nemoj to da radis ako stvarno nemas potrebu ali ukratko: Ispraznis je do momenta kada nece ni da krene boot sistema, napunis do kraja tako ugasen, upalis, dopunis do 100, restartujes i opet dopunis do 100 ako izbaci neku vrednost recimo ispod 95%. Ako je izmedju 96-100 onda je sve ok. Meni je izbacivao drugacije vrednosti u recovery i u sistemu pa sam morao da je kalibrisem

Presao sam na aex oreo ipak, ne mogu onaj varirajuci signal bar jer mi je bitna stvar posto sam cesto po zabitima. Sa ziletovim kernelom leti. Svaka cast za kernel Zile, stvarno je osetna razlika :) Rom je bas za geekove, ima sve i svasta, svidja mi se :D

Pocelo je nesto cudno da mi se desava u zadnje vreme u vezi sa remaining time u Security aplikaciji, pa bih da probam da je kalibrisem. Nekad prikazuje kad je baterija na 100% 1 dan, nekad 2 dana, ne mogu da pohvatam zbog cega se desava.

Poslednja izmena:
Ta aplikacija jednostavno nije pouzda kao sto ni jedna ne moze biti jer se u svakom trenutku upotreba na neki nacin razlikuje. Ako ga malo vise stisnes ono ce pokazivati 1 dan, ako ga laganije koristis na wifi i slabijem osvetljenju onda ce pokazivati 2 dana. U principu uz ove nove qcom cipove i njihove drajvere ocitavanja su prilicno tacna i kalibracija baterije nema nekog smisla.

Ta aplikacija jednostavno nije pouzda kao sto ni jedna ne moze biti jer se u svakom trenutku upotreba na neki nacin razlikuje. Ako ga malo vise stisnes ono ce pokazivati 1 dan, ako ga laganije koristis na wifi i slabijem osvetljenju onda ce pokazivati 2 dana. U principu uz ove nove qcom cipove i njihove drajvere ocitavanja su prilicno tacna i kalibracija baterije nema nekog smisla.

Kapiram ja sve to. Ali mi nije logicno npr. ovo: Cim ka napunim on prikaze remaining time 16 sati na 100%; Onda u toku dana kad procenat padne ispod 100% on prikazuje 1 dan; E sad sto sam uspeo da skapiram kad baterija padne ispod 75% on prikauje 2 dana;

Telefon ne koristim nesto posebno samo za internet uglavnom, igrice ne igram tako da bi ovoliko variralo.
Nesto tu brljavi ili MIUI 10.2.3.0, ili ova Security aplikacija. Moracu da probam neki custom ROM pa da vidim kako se tamo ponasa. Cekam da prodje 72h da mi MIUI omoguci da otkljucam bootloader.

Koji se od tih custom ROM-ova najbolje pokazao?

Poslednja izmena:
miui to ne prikazuje dobro i nema veze sa kalibracijom baterije. tako je i meni potpuno isto prikazivalo na miui. instaliraj gsam battery monitor ili neki drugi program u te svrhe. od romova miui je nasjtabilniji def ali ako vec ne mozes da izdrzis onda probaj aex oreo + ziletov kernel

Da li je taj problem postojao i na MIUI 9? Ja sam to skoro primetio da mi se desava.
Svakako cu malo eksperimentisati sa custom ROM-ovima. Nije da ne mogu da izdrzim, nego sam navikao da kad postoji neki problem, pokusam da ga resim:).

da, ja sam sve vreme bio na miui 9. nije to problem svakako, tako miui radi :)

Stavio i ja AEX Oreo. I pored gomile podešavanja, čini se kao jako lagan ROM. Samo jedna stvar me %@&%#@$%%#... ubija me ovaj dugačak skrol... Ubija me [emoji16]. Nikako se ne mogu navići, totalno neprirodno i smeta očima.

Poslednja izmena:
dugacak skrol?

od sitnih mana za sad mogu da izdvojim malo sporije reagovanje proximity senzora tokom razgovora i to sto nisam mogao da instaliram instagram preko play store. i google photos opet kida bateriju, ne znam sta se desava sa tom aplikacijom. ponovo sam morao da je uninstall. sve ostalo super :)

nego jel vam se desavalo da nekad prilikom restarta zaglavi na boot screenu? desilo mi se jednom i na los i na aex

Aha [emoji3]. Drugačiji skrol ima od LOS-a. LOS ima kratak skrol, nekako i sporiji. Kod AEX-a klizneš prstom on izlista do kraja stranicu.

Dešava se, ali samo jednom i ne više. Nekad se desi i da zabode odmah nakon instalacije. Opet, desi se samo jednom.

Poslednja izmena:
Jeste. Duži je scroll na AEX nougat i oreo, neprirodan je.

Reupload-ovao sam kernel. Sređen bug sa offline battery indikatorom.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zna li neko kako da ugasim ovo iritirajuce obavestenje? Kad zadrzim prst ponudi mi "Menage settings" medjutim ne nogu da odstikliram notifikacije. Xeu 9.1.3 je upitanju.
1e3dd27df63c9c5cdb38d1b732881eb4.jpg

b79988b320ae9acb7ab0e76c75f9ed5d.jpg

Poslednja izmena:
samo LOS i sad AEX oreo i to od pre 5-6 dana. ako krene i aex sa nekim gremlinima i bagovima vracam se na miui 9.6.2.0. iskreno, da nema ziletovog kernela verovatno bih se odmah vratio na miui

Zna li neko kako da ugasim ovo iritirajuce obavestenje? Kad zadrzim prst ponudi mi "Menage settings" medjutim ne nogu da odstikliram notifikacije. Xeu 9.1.3 je upitanju.
1e3dd27df63c9c5cdb38d1b732881eb4.jpg

b79988b320ae9acb7ab0e76c75f9ed5d.jpg
Na xda pise da se samo uradi download putem wifi i nestace medjutim ja sam ubacio xeu+franko i nece da se upali.
Ta kombinacija se ne slaze pa zato wifi ne radi?
Da ne instaliram rom opet bzv ako nije do toga?

Znaci zeznuo sam ga. [emoji846]
Jel moze da se pregazi nekim drugim ili mora reinstal?

Nazad
Vrh Dno