Zdravo svima,
Imam problem sa aplikacijom koju koristim za trčanje, jer ne meri distancu tačno. Jako je čudan problem jer se javio posle nekoliko meseci besprekornog rada i sada kad idem na trčanje upalim aplikaciju ali u toku vežbanja gubi GPS i ne meri koliko je pređeno. Kada aktiviram telefon i uđem u aplikaciju koja je u pozadini vidi se da je GPS signal dobar i posle nekoliko trenutaka aplikacija izračuna kolika je kilometraža do tada napravljena. Nekada pomogne i ukoliko zaključam telefon dok je aplikacija i dalje aktivna tj ne stisnem home dugme i premestim je u pozadini pre nego što ugasim ekran, ali ovo ne pomaže uvek. Pritom uvek trčim istom ili sličnom trasom tako da nije moguće da ne može da uhvati GPS signal tuda jer sam bezbroj puta prolazio istim putem, takođe dok je radila normalno merila je bez greške i putanju po šumi u Košutnjaku.
Telefon sam kupio krajem januara, u aprilu trčao Beogradski maraton i za 4 i po sata trčanja nisam imao problem sa merenjem distance tj radila je aplikacija perfektno, ali nakon nekog vremena krene da brljavi. Ono što je čudno je da sam isti problem imao i na prethodnom telefonu (Redmi Note 2) i isto je posle nekog vremena krenula da pravi probleme. Dok koliko se sećam Nexus 4 nije pravio ovakve probleme.
Kontaktirao sam njihovu podršku i dobio sledeći jako interesantan odgovor:
Have you been through the guide here?
https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115003633613
The issue with newer Android devices is that the Phone learns over time which processes and applications use the most power. This is why the application may change behavior after some time using it.
This process is called 'Optimization' and all Android devices have this since version 6.0
Another culprit is the general power saving settings on the phone which can result in similar behavior.
Sve sa gornjeg linka je podešeno, aplikaciji je omogućen pristup GPSu, zaključana je u memoriji, stavljena u autostar, ugašena battery saver podešavanja za istu...
U sreenshotu možete da vidite u čemu je problem.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk