Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

About phone pa kernel version tapkaj par puta. Tako je na MIUI.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

nije bas par treba minimum 5-6 [emoji41]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

ja ne nadjoh tako :D al evo install sam neku app i kao proverio, valjda su im testovi ok
ba3713078eeb7678c56a15118d8b5cbf.jpg

i ako nije hardwer sta mu je...da reinstal los? a mrsko mi :D skoro sam sve namestao
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

@vlado3399 & @ nebojsa77

Hvala, uspeo sam. I kod mene je 9.5.9.0

Stigao 9.6.2.0, 117MB je paket. Valjda poslednji pred 10-ku.

nikako mi ne radi prenos podataka na ovim kuvanim romovima..trenutno na los 15.1 extended..samo na miui radi dobro..ostali romovi slabo..jel ima neko takav problem?

Kad kažeš nikako - znači da ne radi uopšte ili radi jako slabo?

Koji ti je firmware na telefonu trenutno?

ne znam koji je firmver..primecujem da kad god instaliram drugi neki rom data prenos slabije radi u odnosu na miui..na miui nemam problema

@Zile955

Samo mogu da potvrdim ovo oko brzine i fluidnosti. Sinoc sam presao sa MIUI na poslednji nightly LOS 15.1 i sve nekako bolje radi, cak je i baterija primetno bolja. Zadrzao sam stock kernel.

Imas GCam Tool app na Play Store-u, baci pogled, ali mislim da ti treba pro verzija

Jel stavio neko MIUI 10 na RN4X? Neku Alphu, Betu, sta god ima.

Stigla je meni global beta, trenutna verzija 8.7.19.

Jel radi Gcam na MIUI 10?

U pravi si, ako koristiš posebna podešavanja malo je zeznuto.

^

Zile, postoji li na LOS-u neki drugi nacin za screenshot, ili mora preko power menu? Na MIUI je bila dobra ona funkcija "3 fingers down" za ss...

Imaš standardno power + vol- i iz power menu screenshot (duzi dodir na ikonicu pravi partial screenshot, kratki dodir slika ceo ekran). 3 fingers down imaju neki romovi, ali ne radi isto kao na MIUI, ne blokira scroll/touch kada detektuje prste.

Nema, samo power ili kombinacija. To je verovao jedini razlog zašto ga ne koristim [emoji1] . Imaš na PS neki softver za dodavanje opcija kroz QS, ali nije mi nešto radio. Koristim AOSiP i odlično radi. Ima tile za screen i za reboot, tako da ne koristim dugmad za bilo šta. Imaš opciju i za kapacitivne, duži pritisak za screen recimo. Što se tiče brzine isto mi radi kao i LOS off. Lagan je ROM i dodato je samo ono što treba. Cardinal AOSP je sličan, samo kod njega ne moš promeniti temu u podešavanjima, bude bela uvek. Isto odlično radi.

Mogli su bar tile da ubace [emoji3]
Nemam osecaj za tastere sa futrolom, click ne postoji, zato mi je malo nezgodno. Bacicu oko na taj AOSiP [emoji16]

Da to je tačno. Ja te romove ne koristim zato što je većina modifikovala auto brightness slider, nije gore kao na čistom AOSP. Isto su modifikovali i skrolovanje, dodali custom fling podešavanja, pa sve to nekako izgleda izveštačeno. Omni, LOS to sigurno ne modifikuju, možda i Cardinal.

Upravo sam resio ovo oko ss uz pomoc aplikacije Screenshot touch. Pojavi se floating ikonica i dodirom na nju se radi screenshot.

@zile995

Zile, da li bi preporucio Feather za LOS 15.1 i da li moze da radi na treble romovima? Vidim da ide uz Cardinal a on nije treble, pa pitam

Nisam baš pratio poslednjih par dana šta se dešava, ali vidim da je neka frka za nekim updateom koji -nešto- zaključava. Malo sam googlao i zaključio da se to odnosi samo na rn5, ali ipak da proverim. Trenutno mi je tel. na 9.6.1, jel bezbedno da ponovo instaliram twrp i magisk?

Nisam baš pratio poslednjih par dana šta se dešava, ali vidim da je neka frka za nekim updateom koji -nešto- zaključava. Malo sam googlao i zaključio da se to odnosi samo na rn5, ali ipak da proverim. Trenutno mi je tel. na 9.6.1, jel bezbedno da ponovo instaliram twrp i magisk?

Da, bezbedno je ako nemaš RN5 i RN5pro. Ja sam bio na miui 10 ali nije mi se nesto bas svidelo, tacnije ne radi ni jedna Gcam pa se vratih na Los.

Nazad
Vrh Dno