Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Fluidnije je sa stock kernel-om. Bateriju nisam testirao :)

Evo potrošnje sa stock kernelom:

7747654c64189d4d8374659b08a9c0aa.jpg
8c992e854a22eaead7e6556800bc8eff.jpg

Signal je sve vreme bio slab, 2-3 crtice, skoro nikad full. Mnogo bolje u odnosu na MIUI. Sa njim sam u proseku oko 6 ipo-7h izvlačio.

Sent from my sub-etha-sens-o-matic

Moze pomoc? Treba mi rom (verovatno los) bez gapps (ni playstore, ni google account), jedino tastatura moze da ostane privremeno. E sad koji bi preporucili? I neka ideja kako da flashnem keyboard posle instalacije roma. I pitanje da li radi gcam bez gapps?

Zdravo svima,

Imam problem sa aplikacijom koju koristim za trčanje, jer ne meri distancu tačno. Jako je čudan problem jer se javio posle nekoliko meseci besprekornog rada i sada kad idem na trčanje upalim aplikaciju ali u toku vežbanja gubi GPS i ne meri koliko je pređeno. Kada aktiviram telefon i uđem u aplikaciju koja je u pozadini vidi se da je GPS signal dobar i posle nekoliko trenutaka aplikacija izračuna kolika je kilometraža do tada napravljena. Nekada pomogne i ukoliko zaključam telefon dok je aplikacija i dalje aktivna tj ne stisnem home dugme i premestim je u pozadini pre nego što ugasim ekran, ali ovo ne pomaže uvek. Pritom uvek trčim istom ili sličnom trasom tako da nije moguće da ne može da uhvati GPS signal tuda jer sam bezbroj puta prolazio istim putem, takođe dok je radila normalno merila je bez greške i putanju po šumi u Košutnjaku.

Telefon sam kupio krajem januara, u aprilu trčao Beogradski maraton i za 4 i po sata trčanja nisam imao problem sa merenjem distance tj radila je aplikacija perfektno, ali nakon nekog vremena krene da brljavi. Ono što je čudno je da sam isti problem imao i na prethodnom telefonu (Redmi Note 2) i isto je posle nekog vremena krenula da pravi probleme. Dok koliko se sećam Nexus 4 nije pravio ovakve probleme.

Kontaktirao sam njihovu podršku i dobio sledeći jako interesantan odgovor:

Have you been through the guide here?
https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115003633613 

The issue with newer Android devices is that the Phone learns over time which processes and applications use the most power. This is why the application may change behavior after some time using it.

This process is called 'Optimization' and all Android devices have this since version 6.0

Another culprit is the general power saving settings on the phone which can result in similar behavior.

Sve sa gornjeg linka je podešeno, aplikaciji je omogućen pristup GPSu, zaključana je u memoriji, stavljena u autostar, ugašena battery saver podešavanja za istu...

U sreenshotu možete da vidite u čemu je problem.
b3ba165f8837db43061fd0a35a428202.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zdravo svima,

Imam problem sa aplikacijom koju koristim za trčanje, jer ne meri distancu tačno. Jako je čudan problem jer se javio posle nekoliko meseci besprekornog rada i sada kad idem na trčanje upalim aplikaciju ali u toku vežbanja gubi GPS i ne meri koliko je pređeno. Kada aktiviram telefon i uđem u aplikaciju koja je u pozadini vidi se da je GPS signal dobar i posle nekoliko trenutaka aplikacija izračuna kolika je kilometraža do tada napravljena. Nekada pomogne i ukoliko zaključam telefon dok je aplikacija i dalje aktivna tj ne stisnem home dugme i premestim je u pozadini pre nego što ugasim ekran, ali ovo ne pomaže uvek. Pritom uvek trčim istom ili sličnom trasom tako da nije moguće da ne može da uhvati GPS signal tuda jer sam bezbroj puta prolazio istim putem, takođe dok je radila normalno merila je bez greške i putanju po šumi u Košutnjaku.

Telefon sam kupio krajem januara, u aprilu trčao Beogradski maraton i za 4 i po sata trčanja nisam imao problem sa merenjem distance tj radila je aplikacija perfektno, ali nakon nekog vremena krene da brljavi. Ono što je čudno je da sam isti problem imao i na prethodnom telefonu (Redmi Note 2) i isto je posle nekog vremena krenula da pravi probleme. Dok koliko se sećam Nexus 4 nije pravio ovakve probleme.

Kontaktirao sam njihovu podršku i dobio sledeći jako interesantan odgovor:

Have you been through the guide here?
https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115003633613 

The issue with newer Android devices is that the Phone learns over time which processes and applications use the most power. This is why the application may change behavior after some time using it.

This process is called 'Optimization' and all Android devices have this since version 6.0

Another culprit is the general power saving settings on the phone which can result in similar behavior.

Sve sa gornjeg linka je podešeno, aplikaciji je omogućen pristup GPSu, zaključana je u memoriji, stavljena u autostar, ugašena battery saver podešavanja za istu...

U sreenshotu možete da vidite u čemu je problem.
b3ba165f8837db43061fd0a35a428202.jpg

Iskljucen MIUI optimization u developer options?

Nije bio isključen, ugasio sam ga pa ću da vidim sledeći put kad budem koristio aplikaciju

Nije bio isključen, ugasio sam ga pa ću da vidim sledeći put kad budem koristio aplikaciju

MIUI poznat po ubijanju svega tako da je to prvo sto iskljucis,uz one opcije za bateriju.

Nisam siguran da ce pomoći jer ti je radilo pre i sa tim mada se vremenom telefon napunio, aplikacije bubre,. Možda mu ipak zafali malo Ram-a.

Mali off, ali tiče se RN4 [emoji4]

Preporuka za punjač za kola, ali skromnija cifra. Na aliju ih ima brdo, teško se odlučiti.

Kako koji?! Pa Xiaomi :)

Original Xiaomi Car Charger Metal Casing Dual USB Ports 3.6A Max Charging Universal Car Charger for Xiaomi Samsung iPhone ETC
http://s.aliexpress.com/7RBJzU7V?fromSns=Copy to Clipboard

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Pozz imam note 4x snapdragon 625 varijantu i imam problema sa ghost touch znaci sam krene da pretiska hardwerske dugmice koji se nalaze dole (menu home back ) i prekine posle par sekundi ali ti dugmici se ne odazivaju kada rucno kliknem a i displey ne reaguje iznad njih. U servisu su rekli da je ostecen od vode i da garancija ne vazi a oni ne popravljaju bez garancije.
Sta mislite da li bi zamena displeja sredila moj problem?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ja ne bi menjao display, isključi ih u podešavanjima a uključi quick ball i tu ih ubaci.

Pozz imam note 4x snapdragon 625 varijantu i imam problema sa ghost touch znaci sam krene da pretiska hardwerske dugmice koji se nalaze dole (menu home back ) i prekine posle par sekundi ali ti dugmici se ne odazivaju kada rucno kliknem a i displey ne reaguje iznad njih. U servisu su rekli da je ostecen od vode i da garancija ne vazi a oni ne popravljaju bez garancije.
Sta mislite da li bi zamena displeja sredila moj problem?

Ako imas twrp, probaj da vidis da li ce se isto tako ponasati u samom recovery-ju, ako hoce onda je ekran problem i trebala bi zamena ekrana..

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ako imas twrp, probaj da vidis da li ce se isto tako ponasati u samom recovery-ju, ako hoce onda je ekran problem i trebala bi zamena ekrana..

Proverio sam isto je i u twrp.

Proverio sam isto je i u twrp.

Onda je ekran problem i potrebna je zamena, eventualno mada manje verovatno kablic od ekrana se pomerio tj. kontakt izmedju kablica lcd-a i ploce telefona, trebalo bi ga izvaditi pa ponovo lepo vratiti i videti da li posle toga radi. Naravno potrebno je otvoriti telefon, a ima gomilu tutorijala na YT kako se to radi za ovaj model...
Edit, evo na 1:30, na to sam mislio na ove flex kablice, treba ih povaditi a potom vratiti da lepo "kliknu"... Ako ne radi, novi ekran i to najbolje sa celim frejmom kupiti i zameniti... https://youtu.be/2kV14uBZ6_w

Poslednja izmena:
Onda je ekran problem i potrebna je zamena, eventualno mada manje verovatno kablic od ekrana se pomerio tj. kontakt izmedju kablica lcd-a i ploce telefona, trebalo bi ga izvaditi pa ponovo lepo vratiti i videti da li posle toga radi. Naravno potrebno je otvoriti telefon, a ima gomilu tutorijala na YT kako se to radi za ovaj model...

Otvarao sam ga vec nije problem samo sam hteo da vidim vase misljenje na forumu pre nego sto narucim ekran. Na allyexpress mi je mnogo jeftinije nego kod nas.

Hvala na odgovoru.

pa kad svi stavljaju

pogledaj i ovaj ja zadovoljan [emoji12]

AUKEY Quick Charge 3.0 USB Car Charger,Universal Mobile Phone Car-Charger for Xiaomi mi5 iPhone Samsung S8 Car Phone Charger
http://s.aliexpress.com/BBFjYjiy?fromSns=Copy to Clipboard

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Hvala. Dobra cena, fina. Uzeću samo kabl [emoji1]
Pa nije to hleb, pa da kupujes svaki dan. Kupis sada i miran si par godina. Ko je imao prilike da vidi ovaj punjac, zna o cemu pricam. Vredi svaki cent :)

Kao drugo, bateriju najvise ubijaju(stete joj) losi punjaci, gde varira napon stalno. Kupis lepo krsten punjac i nema da brigas.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Poslednja izmena:
Je l' zna neko zasto na LOS-u kada se zakljuca neka app u RAM posle izvesnog vremena svakako ispadne iz RAM-a i nije vise zakljucana?

Meni stigao ovaj punjac za kola juce, nisam stigao da ga probam, uzeo sam ga zbog malih dimenzija ;)
Testiracu sutra kako radi mada, najbitnije mi je da isporuci 2A i to je sve sto mi treba

Baseus car charger Mini Dual usb car charger car-styling USB Charger for phone 2 Port USB Quick Car Charger for iPhone 7 Samsung
http://s.aliexpress.com/eumIF7bY?fromSns=Copy to Clipboard

Je l' zna neko zasto na LOS-u kada se zakljuca neka app u RAM posle izvesnog vremena svakako ispadne iz RAM-a i nije vise zakljucana?
Zato što LMK odradi svoj posao.

Zapažanja:

Zaključava samo recents kartice, odnosno aplikacije koje privremeno želiš da zadržiš u memoriji dok android ne odradi svoje. Kada odradiš clear all, sačuvaće zaključane kartice/aplikacije. Android od nougat-a briše većinu recents kartica(ne aplikacije iz rama) posle određenog vremena mirovanja.

Ne znam da li si primetio, ali ujutru kada otključaš telefon i uđeš u recents app switcher, videćeš da nisu sve kartice koje si ostavio prikazane, iako si ih zaključao. Ako uđeš preko ikonice aplikacije koju si ostavio, učitaće je odmah iz RAMa, iako je nema u recents app switcher.

Totalno nebitna opcija, izbacio bih je. AOSP odlično upravlja memorijom.

Meni stigao ovaj punjac za kola juce, nisam stigao da ga probam, uzeo sam ga zbog malih dimenzija ;)
Testiracu sutra kako radi mada, najbitnije mi je da isporuci 2A i to je sve sto mi treba

Baseus car charger Mini Dual usb car charger car-styling USB Charger for phone 2 Port USB Quick Car Charger for iPhone 7 Samsung
http://s.aliexpress.com/eumIF7bY?fromSns=Copy to Clipboard

Aj javi, hvala.

Kupis 3 komada, sansa da jedan crkne dok traje garancija je svakako mala :)

Nazad
Vrh Dno