nagard
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.03.2004
- Poena
- 755
Flash-no' 2203 build, sve ok.Hvala za pojašnjenje, probaću ovaj unofficial iz linka.
Flash-no' 2203 build, sve ok.Hvala za pojašnjenje, probaću ovaj unofficial iz linka.
Slažem se. Probajte KudKernel, bolji je. 1.6GHz je default CPU freq, povećajte za bolje performanse.
Pa atavi oficijalni MIUI 9.5.4.0 ima nove notifikacijeMoze li se staviti ovaj novi global notification shade na ovaj poslednji china stable ikako?
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Evo stock aosip kernel/boot.img sa white flashlight fix-omNe znam, nisam nesto odusevljen autonomijom baterije na ovom kernelu, na romu Android Open Source illusion Project (AOSIP), ocekivao sam bolje rezultate. Probao sam juce i danas i mnogo bolji sot je na stock kernelu... Inace AOSIP je odlican rom, svidja mi se...
Sent from my Redmi Note 4x
Ima problema izgleda na 9.5.4.0 sa wifi, temama, restsrtovanjem... Po meni najbolja opcija je Global Developer.Pa atavi oficijalni MIUI 9.5.4.0 ima nove notifikacije
Sent from my MI MAX using Tapatalk
Ne mogu zip fajl, jedino izmenom source-a (za mene neizvodljivo) ili editovanjem boot.img fajla.
Koji ROM koristiš?
Hvala Zile, sad sam upravo na rr-o luisrom i luiskernel sa elementalx governor... Rekoh da probam malo, u potrazi sam za dobrim oreom dok ne izadje mokee o
Kako moze da se ekstraktuje ovaj luisov kernel i da se napravi zip za flesovanje na neki drugi rom? Kako bih to mogao da uradim Zile?
Probao sam sve, manje više. Osim Xiaomi.eu, najbolje mi se pokazao GloberomJel probao neko globe rom a da je pre toga imao xiaomi.eu? Zanima me trajanje baterije, da li je bolje, sve ostalo je ok na xiaomi.eu
Bas me mrzi da menjam rom![]()
Izvučeš boot.img iz ROM.zip, prebaciš na komp i preko ovog tool-a otpakuješ boot.img. Ubaciš onu write (imaš u AOSIP temi sliku i kod) liniju u init.rc ili init tog ROM-a (kao što sam odradio u init.aosip.rs) preko nekog editora. Snimiš izmene i odradiš repack. Onda flešuješ boot.img u TWRP i opet Magisk.Kako moze da se ekstraktuje ovaj luisov kernel i da se napravi zip za flesovanje na neki drugi rom? Kako bih to mogao da uradim Zile?
Sent from my Redmi Note 4x
Zašto tako? Ne menja mi se RN4, a i ne menjam često telefone. Možda krajem godine ili 2019. promenim telefon. Super radi RN4XŽile, ja uzimam sledeći telefon koji i ti, javi na vreme
Ja merkam rn5+ ili pro.
Ok, nisam dobio kabl uz telefon. A direktno na internet forume, jel moguće?Ili na google drive,pa na kompu skini ili kabl i bocni na komp...
Pa kako puniš telefon ako nemaš kabl?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
LOL
Sent from my MI 5s using Tapatalk
kako najlakše da prebacim sliku iz ovog fona na komp?
Mali update za ljude koji koriste Phh AOSP Treble Generic System Image:
Phh AOSP XDA tema
Inače, Phh AOSP je Image fajl koji bi trebalo da radi na većini treble uređaja (Galaxy S9, Redmi Note 4, Mate 9 itd.) bez vendor modifikacija.
Vendor image + Boot image za Phh AOSP Treble mido-gsi-vendor+kernel-v3.zip
- Vendor image ekstraktovan iz poslednjeg LOS15.1 24/03 treble build-a (napokon radi normalno)
- Radi sa Phh AOSP Treble A-only ARM64 GSI i poslednjim LOS15.1 build-om. Nisam testirao Ressurreciton Remix treble.
- Ubačeni acdbdata audio blobovi iz Global Beta 8.3.15 ROM-a (bukvalno isti fajlovi iz 8.3.1) sa pojačanim MIC gain-om/mojim recording fix-om.
- Ažurirani thermal fajlovi iz Global Beta 8.3.15
- 30fps fix i dark video fix ubačeni
- Ubacio sam i fix za white flashlight. Nisam patch-ovao kernel, može preko vendor/etc/init/init.qcom.rc fajla da se modifikuje flashight na treble build-ovima
Instalacija (potreban je TWRP treble iz LOS15.1 thread-a):
- Full wipe
- Flešujete mido-gsi-vendor+kernel-v3.zip
- Prebacite se na flešovanje img fajlova sa desnim Install Img dugmetom u Install delu TWRP-a, nađete GSI image fajl, izaberete i štiklirate System image -> Ok
- reboot
* Ako GSI ne dolazi sa gapps, odraditi reboot odmah posle flešovanja img. Kada boot-uje, onda se vratite u TWRP i flešujte opengapps pa Wipe dalvik cache i cache. Možete zatim i Magisk treble flešovati.
Ako samo ažurirate već postojeći vendor:
- Wipe cache, dalvik cache, vendor
- Flešujete mido-gsi-vendor+kernel-v3.zip
- Flešujete Magisk
- Reboot
Dakle, poenta je da dobijate odmah među prvima novi security update, vendor patricija se nezavisno menja. Samo je potrebno da odete u Phh temu kada izađe update i da flešujete nov System image. Android P će se sigurno lakše portovati, bez puno većih vendor/device tree modifikacija. To je prednost Treble Project-a.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari