Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Instalirao sam LOS 14 i microsft launcher.. Za sad ok..

Može li da se namesti toggle za DATA da odmah pali/gasi data, a da ne otvara dodatne opcije?

Ne mogu da menjam prethodnu poruku.

Imam problema se instalacijom ovog globe roma.

Skinuo sam verziju 9.5 na sd karticu, odradio wipe i pustio instalaciju.
Dodje do instalacije magiska, odradi sta ima i pise done, i stoji tako vec 10min. Ovo je drugi put da pokusavam. Prvi put sam ga resetovao, podigao se miui, ali je i dalje pisalo xiaomi.eu i nije bilo gapps (po velicini roma 1.3 rekao bih da su ukljucene), samo play store.

Da čekam ili da probam nešto drugo?
Ima sve, i gapps, i root. Uradi samo factory reset u TWRP, nista drugo, fleshni onda odgovarajuci globe rom za svoj model. Mora proći

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Probao dvaput. Nema veze , podesio sam los, ok je za sada

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zna li neko koju verziju xposed moram da instaliram za miui 9 za android 6?
ranije sam koristio v87 by solarwarez, ali sada taj flash ne radi. vidim da imaju neke dodatno modovane verzije, ali ne znam koju da probam.

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da na MIUI ugasim opciju da mogu sa lockscreen pristupiti status bar toggles.

Settings > Notification & status bar > show on lock screen

Drustvo imam jedno pitanje,
Zvucnik na xiaomi redmi note 4x,32gb/3, poceo da krchi, probija zvuk dok slusam muziku ili dok zvoni.
Da li znate gde mogu naci novi zvucnik? Da li je to skupo za menjanje?

Da li je zvucnik za redmi note 4 i za redmi note 4x isti, posto na internetu nalazim samo za note 4.
Hvala

Drugaciji su za note 4x cini mi se.snapdragon 625. I uglavnom out of stock.
Hvala na odgovorima

Poslednja izmena:
Izgleda sa zadnjim updateom miui 9.5.4.0 nema vise opcija za automatsko mjenjanje pozadina na lockscreenu??

Promeni region na Indiju
Podesi Wallpaper carousel sa lock screen-a
Vrati stari region

Možda uspe.

Uspio sam..
Zile koji si ti geek :) , netko je gore napisao, mjenjam mobitel kad bude i zile tako i ja kazem.. obavijesti na vrijeme

Wallpaper carousel radi kad stavim region na Indiju al ne radi kad stavim Srbiju?
Opcija nestane.

Takodje i sat pomeri prema indijskom vremenu i ako je namešteno da setuje vreme po mreži.

Nisam našao opciju da sam menja i pozadine, već samo lock screen?
Na cerkinom redmi 4x menja obe slike.
Nisam našao da to ima negde da se uključi.

I sve ovo ne radi ni na Indiji kada je uključen pattern lock?

Poslednja izmena:
Wallpaper carousel radi kad stavim region na Indiju al ne radi kad stavim Srbiju?
Opcija nestane.

Takodje i sat pomeri prema indijskom vremenu i ako je namešteno da setuje vreme po mreži.

Meni na Globe rom radi i na Srbiji, samo ne koristim

Pitanje, ranije na MIUI 8 sam imao znak kada imam HD kvalitet poziva. Na MIUI 9 toga vise nema, ni za lek.

Samo da proverim, jel fk-r1 za mido sa los 14.1?

I vredi li stavljati franco kernel, sta se dobija?

Samo flešnem iz twrp?

Opcija nestane.

Slazem se, sada sam se uvjerio, kada se promjeni regija na Indiju instalira jos neki par aplikacija, bude dostupna opcija"wallpaper carousel"(nikako se nisam mogao sjetit kako se zove) ali povratkom na domacu regiju izgubi se i ne mjenja vise.

Bas mi je bzvz sto nije dostupna kod nas ta opcija(super mi je) i evo citam na redmi 4x moguce je da mjenja sam i pozadinu glavnog izbornika..

Da javim da sam uspešno otključao bootloader na miui globe RN4 9.5.4.0. Nisu poslali poruku već sam samo pokušao posle tri dana unlock.

Koja ti je verzija Miflash unlock?

2.3.803.10

Samo da proverim, jel fk-r1 za mido sa los 14.1?

I vredi li stavljati franco kernel, sta se dobija?

Samo flešnem iz twrp?
Skines r5, zadnji, sa linka ispod

https://kernels.franco-lnx.net/RedmiNote4/7.1.2/anyKernel/

Inace i ja sam na fr kernelu, u odnosu na stock, koji sam koristio mesec dana primetio sam malo bolje trajanje baterije. Ostale stvari su maltene identicne, stock los kernel je odlican.
Probaj njega par dana pa ako mislis da noze bolje, flashuj franka. U principu, ne gubis nista.

Kod Franco kernel-a GPU initial pwrlevel je 19MHz, što znači da baterija može malo duže trajati, naročito ako se nešto čita, tj. ne pipa često ekran. CPU je malo agresivniji, ima boost na 1GHz freq, više je koristi od 1.4GHz jer je ukinut highspeed. U istoj situaciji stock kernel će koristiti ili 652MHz(lošije performanse) ili 1.4GHz. Kod FK pri svakom dodiru ekrana, freq skače na 1GHz ili nastavlja na 1.6GHz, manje se zadržava na 1.4GHz.

Stock kernel koristi 320MHz initial GPU level... GPU je uvek spreman i na osnovu zadataka spušta ili podiže freq. Bolje performanse - malo lošija baterija. Tako Qualcomm podešava Adreno GPU.

Pritom, FK ima iskljucen dinamički LMK, odnosno Adaptive LMK koji menja LMK podešavanja u zavisnosti od vmpressure parametra. Isključeno = bolji multitasking, veća šansa da uspori sistem, ali ima i uključen zRAM, postavljen na 510MB koji menja situaciju.

Vidi šta ti odgovara, stock je svakako dobar. U poređenju sa oreo kernelima, bolje se ponašaju.

Našao sam i neku galaxy substratum temu sa kojom sam promenio toggle i status bar ikonice, sad je super.
Instalirao sam franco kernel, pa cu da vidim...

Može link ka stock kernelu? (LOS 14.1)

Hvala na trudu obojici

Ako hoćeš stock kernel, izvuci boot.img iz LineageOS14.1 ROM zip-a i flešuj img preko TWRP-a (kad uđeš u install deo TWRP-a, klikni na desno Install Image i nađi boot.img), posle opet root-uj.

Nema na čemu, uživaj.

Poslednja izmena:
Pitao sam gore, ali niko nije odgovorio, mozda nisi video. Moze li da se promeni default podesavanje data ikonice, da samo pali/gasi mobile data, bez da otvara dodatne opcije? I za bluetooth isto

Nazad
Vrh Dno