Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ne mogu zip fajl, jedino izmenom source-a (za mene neizvodljivo) ili editovanjem boot.img fajla.

Koji ROM koristiš?

Moze li se staviti ovaj novi global notification shade na ovaj poslednji china stable ikako?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Pa atavi oficijalni MIUI 9.5.4.0 ima nove notifikacije

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ne znam, nisam nesto odusevljen autonomijom baterije na ovom kernelu, na romu Android Open Source illusion Project (AOSIP), ocekivao sam bolje rezultate. Probao sam juce i danas i mnogo bolji sot je na stock kernelu... Inace AOSIP je odlican rom, svidja mi se...

Sent from my Redmi Note 4x
Evo stock aosip kernel/boot.img sa white flashlight fix-om

aosip-whiteflashlight-boot.img

Evo stock aosip kernel/boot.img sa white flashlight fix-om

aosip-whiteflashlight-boot.img
Hvala Zile, sad sam upravo na rr-o luisrom i luiskernel sa elementalx governor... Rekoh da probam malo, u potrazi sam za dobrim oreom dok ne izadje mokee o
cc283d79b338a2587eccbdcc5170bf4d.jpg
c6bea3c04bb25d81c53a42c6805e36f3.jpg

Koji najjednostavniji način da se otključa bootloader na Rn4 SD miui 9.5 GS?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jel probao neko globe rom a da je pre toga imao xiaomi.eu? Zanima me trajanje baterije, da li je bolje, sve ostalo je ok na xiaomi.eu

Bas me mrzi da menjam rom :D

Jel probao neko globe rom a da je pre toga imao xiaomi.eu? Zanima me trajanje baterije, da li je bolje, sve ostalo je ok na xiaomi.eu

Bas me mrzi da menjam rom :D
Probao sam sve, manje više. Osim Xiaomi.eu, najbolje mi se pokazao Globerom

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Globerom je po meni jos bolji od eu....
Trajanje baterije pogotovo... (secam se da sam jednom imao 17 i po sati sot-a na njemu)... do duse davno to bese :)

Poslednja izmena:
Meni ljudi svi rade isto. Performanse, baterija. Nema razlike. Sad sam na 9540. Kuvane nisam ubacivao

Nesto mi se cesto crash-a gcam na miui 9.5.4.0, kako je kod vas? Verzija gcam 5.1.018

@mad_sam probaj ovu
Kako moze da se ekstraktuje ovaj luisov kernel i da se napravi zip za flesovanje na neki drugi rom? Kako bih to mogao da uradim Zile?

Izvučeš boot.img iz ROM.zip, prebaciš na komp i preko ovog tool-a otpakuješ boot.img. Ubaciš onu write (imaš u AOSIP temi sliku i kod) liniju u init.rc ili init tog ROM-a (kao što sam odradio u init.aosip.rs) preko nekog editora. Snimiš izmene i odradiš repack. Onda flešuješ boot.img u TWRP i opet Magisk.
Žile, ja uzimam sledeći telefon koji i ti, javi na vreme :)
Ja merkam rn5+ ili pro.
Zašto tako? Ne menja mi se RN4, a i ne menjam često telefone. Možda krajem godine ili 2019. promenim telefon. Super radi RN4X :)

Dobar je RN5 Pro, biće dobar developement, a privlači me i Mi A serija. Videćemo...

Poslednja izmena:
Pa kako puniš telefon ako nemaš kabl?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

LOL

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Mali update za ljude koji koriste Phh AOSP Treble Generic System Image:

Phh AOSP XDA tema

Inače, Phh AOSP je Image fajl koji bi trebalo da radi na većini treble uređaja (Galaxy S9, Redmi Note 4, Mate 9 itd.) bez vendor modifikacija.

Vendor image + Boot image za Phh AOSP Treble mido-gsi-vendor+kernel-v3.zip

- Vendor image ekstraktovan iz poslednjeg LOS15.1 24/03 treble build-a (napokon radi normalno)
- Radi sa Phh AOSP Treble A-only ARM64 GSI i poslednjim LOS15.1 build-om. Nisam testirao Ressurreciton Remix treble.
- Ubačeni acdbdata audio blobovi iz Global Beta 8.3.15 ROM-a (bukvalno isti fajlovi iz 8.3.1) sa pojačanim MIC gain-om/mojim recording fix-om.
- Ažurirani thermal fajlovi iz Global Beta 8.3.15
- 30fps fix i dark video fix ubačeni
- Ubacio sam i fix za white flashlight. Nisam patch-ovao kernel, može preko vendor/etc/init/init.qcom.rc fajla da se modifikuje flashight na treble build-ovima :D

Instalacija (potreban je TWRP treble iz LOS15.1 thread-a):
- Full wipe
- Flešujete mido-gsi-vendor+kernel-v3.zip
- Prebacite se na flešovanje img fajlova sa desnim Install Img dugmetom u Install delu TWRP-a, nađete GSI image fajl, izaberete i štiklirate System image -> Ok
- reboot

* Ako GSI ne dolazi sa gapps, odraditi reboot odmah posle flešovanja img. Kada boot-uje, onda se vratite u TWRP i flešujte opengapps pa Wipe dalvik cache i cache. Možete zatim i Magisk treble flešovati.

Ako samo ažurirate već postojeći vendor:
- Wipe cache, dalvik cache, vendor
- Flešujete Magisk
- Reboot

Dakle, poenta je da dobijate odmah među prvima novi security update, vendor patricija se nezavisno menja. Samo je potrebno da odete u Phh temu kada izađe update i da flešujete nov System image. Android P će se sigurno lakše portovati, bez puno većih vendor/device tree modifikacija. To je prednost Treble Project-a. :)

Poslednja izmena:
kako najlakše da prebacim sliku iz ovog fona na komp?

Ako koristis miui rom, imas na njemu miui file manager, koji ima opciju FTP. Pokrenes ftp server i nakacis se na njega iz npr. total comandera i onda radis (skoro) kao i sa bilo kojim folderom na tvog kompu.

Zvuci komplikovanije nego što jeste

Ne mogu da menjam prethodnu poruku.

Imam problema se instalacijom ovog globe roma.

Skinuo sam verziju 9.5 na sd karticu, odradio wipe i pustio instalaciju.
Dodje do instalacije magiska, odradi sta ima i pise done, i stoji tako vec 10min. Ovo je drugi put da pokusavam. Prvi put sam ga resetovao, podigao se miui, ali je i dalje pisalo xiaomi.eu i nije bilo gapps (po velicini roma 1.3 rekao bih da su ukljucene), samo play store.

Da čekam ili da probam nešto drugo?

Mali update za ljude koji koriste Phh AOSP Treble Generic System Image:

Phh AOSP XDA tema

Inače, Phh AOSP je Image fajl koji bi trebalo da radi na većini treble uređaja (Galaxy S9, Redmi Note 4, Mate 9 itd.) bez vendor modifikacija.

Vendor image + Boot image za Phh AOSP Treble mido-gsi-vendor+kernel-v3.zip

- Vendor image ekstraktovan iz poslednjeg LOS15.1 24/03 treble build-a (napokon radi normalno)
- Radi sa Phh AOSP Treble A-only ARM64 GSI i poslednjim LOS15.1 build-om. Nisam testirao Ressurreciton Remix treble.
- Ubačeni acdbdata audio blobovi iz Global Beta 8.3.15 ROM-a (bukvalno isti fajlovi iz 8.3.1) sa pojačanim MIC gain-om/mojim recording fix-om.
- Ažurirani thermal fajlovi iz Global Beta 8.3.15
- 30fps fix i dark video fix ubačeni
- Ubacio sam i fix za white flashlight. Nisam patch-ovao kernel, može preko vendor/etc/init/init.qcom.rc fajla da se modifikuje flashight na treble build-ovima :D

Instalacija (potreban je TWRP treble iz LOS15.1 thread-a):
- Full wipe
- Prebacite se na flešovanje img fajlova sa desnim Install Img dugmetom u Install delu TWRP-a, nađete GSI image fajl, izaberete i štiklirate System image -> Ok
- reboot

* Ako GSI ne dolazi sa gapps, odraditi reboot odmah posle flešovanja img. Kada boot-uje, onda se vratite u TWRP i flešujte opengapps pa Wipe dalvik cache i cache. Možete zatim i Magisk treble flešovati.

Ako samo ažurirate već postojeći vendor:
- Wipe cache, dalvik cache, vendor
- Flešujete Magisk
- Reboot

Dakle, poenta je da dobijate odmah među prvima novi security update, vendor patricija se nezavisno menja. Samo je potrebno da odete u Phh temu kada izađe update i da flešujete nov System image. Android P će se sigurno lakše portovati, bez puno većih vendor/device tree modifikacija. To je prednost Treble Project-a. :)

Hvala Zile :)
Jesi li stavio nove blobs fajlove za kameru u ovo?

Ima nove camera blobs. Problem je što Gcam app ne radi na GSI treble trenutno, nadam se da će srediti to. Na LOS15.1 bi trebalo da radi.

Nazad
Vrh Dno