Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

On se zezao sa xposed-om, treba i sistem da obriše. I ja radim wipe dalvik/cache/system kad flešujem novi update.

Isto. Verovatno jer mislim da će biti čistiji system i da tako neće imati neke probleme. Nisam obraćao pažnju na updater skriptu, kako radi i kako vraća gapps. Nije mi teško da flešujem i gapps pored ROM-a :)

Treba jos puno da se radi. Koristim neki drugi za koji ne treba specijalan twrp i nema onaj bug sa enkripcijom na pocetku. Ova ****** sto nemaju rešeno,necu ni da probam.
Šta to treba toliko još da se radi? Baterija ništa slabija nego na AEX 4.6, LOS fluidniji, rasterećeniji... Fali nekih par sitnih opcija ali dok AEX 5.0 ne sredi sve, LOS odličan.
Da li neko koristi ovaj los oreo 15.0 kakav je rom kakva je baterija i stabilnost,da dzaba ne flesujem ovaj red recovey?
Ne moraš red wolf, imaš twrp 3.1.1-8.0. Iz njega možeš da flešuješ i Oreo i Noughat.

On se zezao sa xposed-om, treba i sistem da obriše. I ja radim wipe dalvik/cache/system kad flešujem novi update.

ako obrišem sistem, kako da ga vratim?
Hajde da vidimo da li sam skapirao.
1. Skinem originalni recovery i custom twrp recovery
2. iz twrp obrišem sve osim data i internal
3. flashujem originalny recovery
4. flashujem twrp ??

Treba da se radi na bluetooth-u. I da doda neke device ispravke koje su dodate u LOS14.1.

@subtractor koji ROM koristiš? Zadnji MIUI Global Beta ili Stable?

Poslednja izmena:
Treba da se radi na bluetooth-u. I da doda neke device ispravke koje su dodate u LOS14.1.

Ok, kome je toliko bitan BT on neka sačeka. Ali treba tako reći, a ne kao da je ROM u alpha fazi, sa krešovanjem, bagovima, itd. Radi fluidnije nego Noughat romovi, sada su i bateriju sredili, stabilan ROM. Ostalo je da se sredi par tih sitnica "ispod haube".

Ne brisem system jer mi brise i addon.d skripte. Svakako on gazi sve stare fajlove osim ako ne postoji backup. Tako da...

@Zile995

Desava li ti se random lost root na magisku. Jutros ustao vidim gore u notifikacijama prijavio kao update 14.0 (stari koji sam vec imao instaliran) da otvorim kad vidim nemam roota. Desava mi se da izgubim root mozda jednom mjesecno. Stvarno ne znam od cega zavisi, bas me zanima...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Može se reći da je skoro stabilan, malo im fali.
8.0.4.0?! MTK ili SD?

To je baš staro.

Skini istu verziju recovery ROM-a koji je trenutno u telefonu. 8.0.4.0?!
Skini lazyflasher.

1. Odradi wipe dalvik cache/system/cache. Nemoj data i internu da diraš.

2. Onda flešuj taj recovery ROM što si skinuo.

3. Flešuj twrp.img pa lazyflasher (možeš i Magisk ili SuperSU umesto lazyflasher-a)

4. Reboot.

@Running Dešavalo se samo da pojedine aplikacije izgube root pristup, jednom u mesec dana. Ne znam zašto, ne nervira me toliko.

Poslednja izmena:
Može se reći da je skoro stabilan, malo im fali.

8.0.4.0?! MTK ili SD?

To je baš staro.

Skini istu verziju recovery ROM-a koji je trenutno u telefonu. 8.0.4.0?!
Skini lazyflasher.

1. Odradi wipe dalvik cache/system/cache. Nemoj data i internu da diraš.

2. Onda flešuj taj recovery ROM što si skinuo.

3. Flešuj twrp.img pa lazyflasher (možeš i Magisk ili SuperSU umesto lazyflasher-a)

4. Reboot.

@Running Dešavalo se samo da pojedine aplikacije izgube root pristup, jednom u mesec dana. Ne znam zašto, ne nervira me toliko.

Znam da sam dosadan, ali gde da nađem recovery rom. Imam normalan ROm koji sam tada flashovao, ali kako se on razlikuje?

Ne brisem system jer mi brise i addon.d skripte. Svakako on gazi sve stare fajlove osim ako ne postoji backup. Tako da...

@Zile995

Desava li ti se random lost root na magisku. Jutros ustao vidim gore u notifikacijama prijavio kao update 14.0 (stari koji sam vec imao instaliran) da otvorim kad vidim nemam roota. Desava mi se da izgubim root mozda jednom mjesecno. Stvarno ne znam od cega zavisi, bas me zanima...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
Resenje je Magisk v14.5, od kad imam tu verziju nemam nikakvih problema. A ko ima problem sa settings otvaranjem u Tapatalk-u (zabode TT), resenje je magisk hide i stavi kvacicu na TT...
66cc3d12dac5f528dc834c594bfc460f.jpg
8828da7a480b53344a9cffec0cd0e6b6.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Znam da sam dosadan, ali gde da nađem recovery rom. Imam normalan ROm koji sam tada flashovao, ali kako se on razlikuje?
MIUI download site, MIUI Forum, 4pda itd.

Ako je ROM sa .zip ekstenzijom uspešno flešovan u TWRP, onda možeš isti flešovati opet.

Nillkin nema foru da sluzi i kao stalak? Tj, da se zadnji deo savije na pola?

Šta to treba toliko još da se radi? Baterija ništa slabija nego na AEX 4.6, LOS fluidniji, rasterećeniji... Fali nekih par sitnih opcija ali dok AEX 5.0 ne sredi sve, LOS odličan.

Aj da krenem. Meni ne radi night lite,nekad zaglavi i dnd tile. Screenshot ne radi ni preko tile ni preko power menu,samo volume down+power. Graficke probleme da ne spominjem,stalno nešto secka,zmirka a kad skrolujem treba vremena da dobijem sadržaj,prazan ekran stoji bar sekund. Osvetljenje hardverskih navigacijskih tipku je nemoguće iskljuciti(sem prckanja nekog koji se vrati nakon restarta. Cini mi se i da nekad malo nece da mi upali data pa moram drnadati par puta. Kernel "pokidan" . Senzor otiska uglavnom moram dva puta pritisnuti da se otključa.. itd

Naravno,nista nije katastrofalno ali ima jako puno sitnica koje ne rade a kad se sve skupi,nije prijatno iskustvo. Baterija je dobra,tu nemam zamerki.

Moguće da je ovaj Validus falican,drugi nisam probao jer nemam nameru da formatiram internu memoriju.

Koristim Oreo ali me bas svrbi da se vratim na global betu dok ne ispeglaju te sitnice.

Ps. Zaboravi da led ne blinka,samo sija.

Poslednja izmena:
Da li je u redu kupiti 16GB model? Interes je dugotrajnost, zadovoljavajuća brzina rada bez ili sa retkom upotrebom igara i tako te stvari. Kolike ste dobili garancije, godinu dana?

Mala je razlika izmedju 16 i 32gb, ja bih isao na vecu memoriju... Mada ako ne igras igre, dovoljno je...

Aj da krenem. Meni ne radi night lite,nekad zaglavi i dnd tile. Screenshot ne radi ni preko tile ni preko power menu,samo volume down+power. Graficke probleme da ne spominjem,stalno nešto secka,zmirka a kad skrolujem treba vremena da dobijem sadržaj,prazan ekran stoji bar sekund. Osvetljenje hardverskih navigacijskih tipku je nemoguće iskljuciti(sem prckanja nekog koji se vrati nakon restarta. Cini mi se i da nekad malo nece da mi upali data pa moram drnadati par puta. Kernel "pokidan" . Senzor otiska uglavnom moram dva puta pritisnuti da se otključa.. itd

Naravno,nista nije katastrofalno ali ima jako puno sitnica koje ne rade a kad se sve skupi,nije prijatno iskustvo. Baterija je dobra,tu nemam zamerki.

Moguće da je ovaj Validus falican,drugi nisam probao jer nemam nameru da formatiram internu memoriju.

Koristim Oreo ali me bas svrbi da se vratim na global betu dok ne ispeglaju te sitnice.

Ps. Zaboravi da led ne blinka,samo sija.

Night lite ne znam šta je, ja koristim night screen filter tile preko aplikacije sa PlayStore-a, radi fino. I preko iste te aplikacije screenshot tile.
Druga opcija je npr button mapper kojim možeš da staviš da Long press home dugmeta snimi ss ili dupli dodir, i druge kombinacije.

Što se tiče grafičkih problema, to sam iskusio na oktobarskom bildu, na ova dva najnovija (26 i 29/11) nisam.

Osvetljenje hardverskih dugmića sam ugasio pomoću aplikacije sa PlayStore-a i radi sve vreme, bez obzira na resetovznje itd.

Skener otiska radi kao na MiUi, bez greške (FPC senzor).

LED blinka, normalne boje od aplikacija (viber ljubičasto, wa belo, itd.).

Tako da preporučio bih ti da uradiš clean flash poslednje verzije uz firmware 7.11.16 i bez custom kernela. Stock radi odlično na novoj verziji.

Bagova (fp, grafika, krešovanje) nema, a ovo što nam.nedostsje (osvetljenje, night filter, screenshot, itd.) to nisu suštinski mane nego jednostavno čist rom. Ko hoće te dodatke (ja prvi) neka sačeka RR, AEX, XenonHD. LOS je uvek bio tanak sa opcijama i to je nekome mana ili prednost. Ali ono što ima, radi super.

Tebe mislim da zeza kernel, gotovo sam siguran. Probaj clean flash, format data pa proceni. Ubeđen sam da bi bila druga priča.

Night lite ne znam šta je, ja koristim night screen filter tile preko aplikacije sa PlayStore-a, radi fino. I preko iste te aplikacije screenshot tile.
Druga opcija je npr button mapper kojim možeš da staviš da Long press home dugmeta snimi ss ili dupli dodir, i druge kombinacije.

Što se tiče grafičkih problema, to sam iskusio na oktobarskom bildu, na ova dva najnovija (26 i 29/11) nisam.

Osvetljenje hardverskih dugmića sam ugasio pomoću aplikacije sa PlayStore-a i radi sve vreme, bez obzira na resetovznje itd.

Skener otiska radi kao na MiUi, bez greške (FPC senzor).

LED blinka, normalne boje od aplikacija (viber ljubičasto, wa belo, itd.).

Tako da preporučio bih ti da uradiš clean flash poslednje verzije uz firmware 7.11.16 i bez custom kernela. Stock radi odlično na novoj verziji.

Bagova (fp, grafika, krešovanje) nema, a ovo što nam.nedostsje (osvetljenje, night filter, screenshot, itd.) to nisu suštinski mane nego jednostavno čist rom. Ko hoće te dodatke (ja prvi) neka sačeka RR, AEX, XenonHD. LOS je uvek bio tanak sa opcijama i to je nekome mana ili prednost. Ali ono što ima, radi super.

Tebe mislim da zeza kernel, gotovo sam siguran. Probaj clean flash, format data pa proceni. Ubeđen sam da bi bila druga priča.

Firmware je uvek nov sam uglavnom na globalnoj beti.
Sa stock kernelom ista stvar.

Nisam ljubitelj Los a tako da njega nikad nisam ni koristio niti cu. Moguće da je ovaj Validus AOSP-caf pa zato stuca.

Nije mi nešto bitno tako da se ne potresam previse. Ovaj sam instalirao čisto da vidim kako izgleda. Sve vise me zamara budzenje. Nadam se da ću se uskoro izlečiti i koristiti ono sa čim telefon dolazi,bez ikakvih modifikacija.

Firmware je uvek nov sam uglavnom na globalnoj beti.
Sa stock kernelom ista stvar.

Nisam ljubitelj Los a tako da njega nikad nisam ni koristio niti cu. Moguće da je ovaj Validus AOSP-caf pa zato stuca.

Nije mi nešto bitno tako da se ne potresam previse. Ovaj sam instalirao čisto da vidim kako izgleda. Sve vise me zamara budzenje. Nadam se da ću se uskoro izlečiti i koristiti ono sa čim telefon dolazi,bez ikakvih modifikacija.
Hahahahah ja sam to doziveo posle 2 godine svakodnevnog budzemja i sad samo opusteno male sitne modifikacije.

Nisam ni ja dok Noughat nisu izje*ali AEX. Sad čekam nove notifikacije na MiUi i to je to. Stock i vozi. Sada sam predugo na AOSP i navikao na ove notifikacije i nema šanse da se vratim na one MiUi. Nefunkcionalne, ružne... Navika.

Samo LineageOS i ParanoidAndroid od abhisheka imaju najsvežiji source. Postavio je lik izmene na gerritu. Očekujte update-ovane ROM-ove uskoro.

@Milos Laki Sutra izlazi 7.11.29 Global Beta i trebalo bi da ima nove MIUI notifikacije.

Instalirao sam los 15 kod mene radi savrseno stvarno prvo sto se primjeti dosta bolji ram menadzment nego na miui,stvarno drzi aplikacije u memoriji cak ni gcam ne pobije sve kao na miui-u.Jedina zamjerka nzm da li je to jos kod nekoga ali budjenjem telefona na dugme prodje sekunda prije nego sto se upali displej.

Možda si navikao na MIUI i malo brže animacije. Jeste, postoji mali delay od 0,5s

@Milos Laki Sutra izlazi 7.11.29 Global Beta i trebalo bi da ima nove MIUI notifikacije.

Da, da to se ceka! U changelog-u pise da su ispravili probleme sa prikazivanjem notifikacija i jos neka sitna poboljsnja ispod haube. Samo da ne zeznu bateriju ili nesto drugo i eto me.

Instalirao sam los 15 kod mene radi savrseno stvarno prvo sto se primjeti dosta bolji ram menadzment nego na miui,stvarno drzi aplikacije u memoriji cak ni gcam ne pobije sve kao na miui-u.Jedina zamjerka nzm da li je to jos kod nekoga ali budjenjem telefona na dugme prodje sekunda prije nego sto se upali displej.

Mora nesto da zeza pa to ti je. Nije toga bilo na verziji od 26-11. Mora da je sada nesto za*ebao kad je reuploadovao poslednju verziju.

USPEH.
Vratio sam sistem nekako. Nemam pojma kako :D

Probao sam i resenja koja ste ponudili i flash novog, ali bez data particije i svasta nesto. Flashujem razne gluposti ceo dan.
Na kraju popizdim i skinem poslednji stable rom, ali greskom onu update verziju, a ne full za sp flashtool (to je na glavnom download dugmetu na miui sajtu). I reko, ajd kad vec imam twrp flesovacu njega kao update.zip da ne skidam novi fajl. Odradi on sve to i pljas, sve je tu gde treba da bude. Ponovo sam gurnuo xposed i supersu i sada je sve kako treba. tako je vec bilo ba nisam hteo da se mlatim sa magisk i sve nanovo da radim posle celog dana mucenja.

Vrh Dno