Night lite ne znam šta je, ja koristim night screen filter tile preko aplikacije sa PlayStore-a, radi fino. I preko iste te aplikacije screenshot tile.
Druga opcija je npr button mapper kojim možeš da staviš da Long press home dugmeta snimi ss ili dupli dodir, i druge kombinacije.
Što se tiče grafičkih problema, to sam iskusio na oktobarskom bildu, na ova dva najnovija (26 i 29/11) nisam.
Osvetljenje hardverskih dugmića sam ugasio pomoću aplikacije sa PlayStore-a i radi sve vreme, bez obzira na resetovznje itd.
Skener otiska radi kao na MiUi, bez greške (FPC senzor).
LED blinka, normalne boje od aplikacija (viber ljubičasto, wa belo, itd.).
Tako da preporučio bih ti da uradiš clean flash poslednje verzije uz firmware 7.11.16 i bez custom kernela. Stock radi odlično na novoj verziji.
Bagova (fp, grafika, krešovanje) nema, a ovo što nam.nedostsje (osvetljenje, night filter, screenshot, itd.) to nisu suštinski mane nego jednostavno čist rom. Ko hoće te dodatke (ja prvi) neka sačeka RR, AEX, XenonHD. LOS je uvek bio tanak sa opcijama i to je nekome mana ili prednost. Ali ono što ima, radi super.
Tebe mislim da zeza kernel, gotovo sam siguran. Probaj clean flash, format data pa proceni. Ubeđen sam da bi bila druga priča.