Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Aha.. evo probaj sad na AEX ovo za ss da vidiš šta ti pričam. Stock MIUI je to radio kao od šale. Ne znam šta su zeznuli ali je gotovo beskorisno ovako, a inače je mnogo dobra funkcija. Još je MIUI imao i opciju scroll-ovanja za ss. To na AEX nema, za RR mislim da ima.

Ne koristim tu funkciju, navikao sam na hardverske dugmice ili softversku precicu [emoji1]

Jeste, ima problem, odskroluje pa slika. Na RR imas opciju kad slikas da ti izbaci odmah da editujes/kropujes sliku. A HDR ne radi.

Inace poslednji RR nema nikakav drain. Full wipe, flesujes firmware, RR, Open Gapps + SuperSU/Magisk/Lineage Root Addon i vozi :D

Bolje kesira ako je nekome bitno, da je brzi od stock MIUI nije, fluidnost je tu ista, lag free je i ozbiljnije izgleda. Neke app MIUI brze pokrece, recimo Tapatalk otvara odmah. Interesantno je, da je MIUI dok sam ga koristio, gasio otprilike svaku 14,15-tu app (pretezno google-ove app). A i ima odvratnu bounce animaciju kad odskrolujete do kraja, zna da secne ako ne sacekate animaciju i odskrolujete u suprotnom smeru :D

Koga mrzi da se zeza, neka ostane na MIUI :)

Poslednja izmena:
Da, da ima i AEX u onim dodacima to za Edit/Crop/Send.

Slažem se za MIUI zaista je odlično utegnut. Pogotovo kada poput mene pređeš sa RN3 i MIUI7. Baš se oseti razlika. A isplativost prelaska na custom rom po meni će biti veća kad dodatno iskoriste prednosti puštenog source-a. Za sada baterija i performanse su tu negde, ali custom ima neke dodatne opcije, ozbiljniji je, čistiji u smislu da možeš da flešneš pico GApps i da ne razmišljaš... Ne znam samo po pitanju kamere kakva je situacija. Ne koristim je previše pa nisam imao prilike da poredim. Neko nepisano pravilo je da AOSP romovi ne mogu da prekopiraju stock po tom pitanju.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni je kamera malo bolja na MIUI.

I blic na AOSP ROM-ovima je zut, ne znam da li je bug.

Blic na kameri telefona ja mislim da nisam koristio jedno 2 godine. To mi je nebitno. Ali svakako važno pomena za druge koji se razmišljaju o prelasku na AOSP.

Mislim da ću sad da flešnem RR. Dvoumio sam se između njega i Global Dev, ali još se nisam uželeo MIUI. Kod mene se sve svodi na osećaj softvera, ove razlike su minorne da bi me na duže zadržale na jednoj opciji. To je valjda dobra stvar. :D

Zile, kad si prelazio sa RR 5.8.3 na novi source build, sta si vajpovao?ako sam tvoj post video na xda, rece da je baterija bolja?

Bolji je RR, ima vise opcija, a i ponasa se fluidnije.

Ovaj ima malu zadrsku kada izlazis Iz aplikacija na home dugme.

Ima i RR istu zadaršku prilikom izlaska iz app na home dugme. Mislim da je to zbog opcija double tap i long tap za home dugme, pa nakon prvog dodira "sačeka" koju ms da vidi hoće li biti drugog ili zadržavanja, kako bi znao šta da odradi.

HDR, LED podešavanja, Screenshot s 3 prsta ne rade baš kao ni na AEX. Sem nekih dodatnih estetskih modifikacija, ne vidim neki razlog za RR protiv AEX. Možda neko voli da namesti da mu bude šareno ili u nekim bojama, meni je to sve ružno.

Poslednja izmena:
Ja sam sa MIUI odmah presao na poslednji build sa novim source-om. Odradio sam full wipe (data, cache, dalvik cache i system), flesovao firmware, rom i gapps, pa root addon (moze i SuperSU ili Magisk).

Baterija nije nista losija od MIUI. Baterija je svakako dobra na ovom telefonu :)

Poslednja izmena:
Батерија на РР је иста као на миуи

Ima i RR istu zadaršku prilikom izlaska iz app na home dugme. Mislim da je to zbog opcija double tap i long tap za home dugme, pa nakon prvog dodira "sačeka" koju ms da vidi hoće li biti drugog ili zadržavanja, kako bi znao šta da odradi.

HDR, LED podešavanja, Screenshot s 3 prsta ne rade baš kao ni na AEX. Sem nekih dodatnih estetskih modifikacija, ne vidim neki razlog za RR protiv AEX. Možda neko voli da namesti da mu bude šareno ili u nekim bojama, meni je to sve ružno.

Kod mene na RR 5.8.3. rade Led podesavanja i Screenshot sa tri prsta,za HDR ne znam...

Послато са Redmi Note 4x

Ovo u general delu npr 3.stavka podesiš short i very fast crveno, on ti tako prikaže tog trenutka? To ne radi nikome.

A ss radi ali uporedo skroluje dok prevlačiš prstima.
d56f77e6c3b9610d62d6cb9c71db9728.jpg

Za SS jeste da skroluje ali radi,mada ga ja ne koristim lakse mi je na home dugme long press,mnogo bolje resenje od ta tri prsta. A ovo za Led,upravu si stoji podeseno,blinka razne boje ali brzina i trajanje kako ono hoce ;)

Послато са Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Треба ли неки МИУИ фирмвер да се инсталира пре него што се врати МИУИ бекап из ТВРП-а?
Пуца приликом враћања....

Za notif.light podesiti rucno sledece kodove za boje, potvrditi na OK i onda proveriti da li blinka ta boja.

tamno plava - 0000ff

zelena - 00ff00

crvena - ff0000

zuta - ffff00

bela - ffffff

Hoce neki put da pogresi, ali uglavnom radi OK.

Треба ли неки МИУИ фирмвер да се инсталира пре него што се врати МИУИ бекап из ТВРП-а?
Пуца приликом враћања....
Ako si na AOSP, probaj prvo pomoću MiFlash-a da vratiš MIUI rom, flešuješ twrp pa onda vratiš bekap.
Za SS jeste da skroluje ali radi,mada ga ja ne koristim lakse mi je na home dugme long press,mnogo bolje resenje od ta tri prsta. A ovo za Led,upravu si stoji podeseno,blinka razne boje ali brzina i trajanje kako ono hoce ;)

Послато са Redmi Note 4x
E to ti pričam. Meni čini mi se nije hteo ni boju da promeni. Ali način treperenja nikako.
Za notif.light podesiti rucno sledece kodove za boje, potvrditi na OK i onda proveriti da li blinka ta boja.

tamno plava - 0000ff

zelena - 00ff00

crvena - ff0000

zuta - ffff00

bela - ffffff

Hoce neki put da pogresi, ali uglavnom radi OK.
Ma nisu boje problem, nego ovo da li da sija dugo,kratko, sporo, brzo...

Ne radi duzina blinkanja i brzina, koliko se secam to je radilo samo na RN3 pro sa odredjenim kernelima.
Mora neko lepo da odradi kernel, pa ce moci i to da se menja.Meni bitno da rade boje, da znam sta mi je stiglo.

Da, da... S tim i nemam problema.

Урадио сам тако.... Прође ристор али без фирмвер партиције, треба му 15 минута да се подигне систем... Урадио сам све од нуле.... А и боље је тако.

Где ми се деде још меморије?
4a59720376d2fb2fa8884889dde62511.jpg

Урадио сам тако.... Прође ристор али без фирмвер партиције, треба му 15 минута да се подигне систем... Урадио сам све од нуле.... А и боље је тако.

Da, tako si sigurniji a i "čistije" je.

Što se tiče memorije, nisam siguran šta te buni?

Колико имаш УКУПНО простора на телефону?
Знам да део узима систем али 9ГБ?

Dajte neku dobru temu za stock mm.Smorilo mi vise ovo cudo od miui izgleda.

Sent from my Redmi Note 4X Black

Колико имаш УКУПНО простора на телефону?
Знам да део узима систем али 9ГБ?
Nikada deklarisani kapacitet nije isti upotrebljivom tj realnom. Tu od 32gb imaš 23-4 na raspolaganju. Tebi evo piše 23.5gb. Tako je i kad kupiš SD karticu, fleš, SSD... A od tih 23.5 sistem ti je zauzeo 2-3-4. Nikako 9. :D

Poslednja izmena:
Знам све то...само мислим да сам имао више пре зезања са РР-ом...

Ja kad sve pobrišem iz twrp data, system, cache, internal storage, pokaže mi isto tako 23,nešto. Nisam gledao pre AOSP romova kako je sa stock ali mislim da je to to.

24GB je data particija:
5ee566ce4da927461cd5859a9829db37.jpg

25 i nesto gb je na stock. Zasto radite dirty flash ? Cist aosp bi trebalo da zauzima manje, a ne vise.

25 i nesto gb je na stock. Zasto radite dirty flash ? Cist aosp bi trebalo da zauzima manje, a ne vise.

Ako kažem da wipe-ujem sve, kako to onda može biti dirty flash?

@žile kod mene na AEX je nešto manje. 23.nešto. a system zauzima 5.63gb.
8a06bac9b18845375c25b5149fb18ec2.jpg

Poslednja izmena:
Stock MiUi, 4/64gb verzija.
ca5206489aa4c2b7d55c121f06af91cf.jpg

Rekoh i ja da se pohvalim, presao na Note4 sa P9l, ponovo se setih sta to bese mt [emoji1]

Poslednja izmena:
Nema veze wipe.Ti brises vec postojecu particiju.Bitan je da userdata.img kod MIUI-ja. U njemu je zapisana "kolicina memorije"... Koliko se ja secam, dev rom uvek pokazuje vise memorije nego GS.
U zavisnosti koji verzija ROM-a se flesne preko Mi flash, toliko pokazuje storage.

Sent from my Redmi Note 4X

Nazad
Vrh Dno